website optimaliseren

Leestijd: 2 minuten

ZelfRanken.nl voor optimalisatie hulp

website optimaliseren

Zien is zelf kunnen

Met een beetje hulp door video uitleg kan jij ook je website optimaliseren.

website optimalisatie

Je site hoog in Google verkrijgen? Dat begint met website optimaliseren. Dit wilt zeggen dat jouw site vriendelijk is voor mens en machine. Ervoor zorgen dat alles duidelijk is en van hoge kwaliteit.

Optimalisatie voor websites noemen we seo. Dit staat voor search engine optimization wat in het Nederlands gewoon zoekmachine optimalisatie is. Het optimaliseren van websites is een heus beroep. Maar zoals met alles valt het te leren. In het begin zal je kennis maken met basis seo een tijdje later gaat geavanceerde seo het overnemen. Wij van zelfranken.nl geven je alle informatie die je nodig zal hebben. Dit allemaal makkelijk per video uitleg.

website optimalisatie

Een sterke start

Bij website optimaliseren is het zaak om zo strak mogelijk te werk te gaan. Leer jezelf een volgorde aan (manier van aanpak). Natuurlijk is er ook goede hulp te vinden uit je RankMath plugin. Deze controleert en geeft aan als je iets over het hoofd hebt gezien. Een goede werkwijze is om van boven naar beneden te werken, dit betekent dat je begint met de pagina titel, dan de H1 tag, vul de gehele ‘boven de vouw‘ zo overzichtelijk duidelijk in dat mensen niet hoeven te scrollen om er achter te komen waar de pagina over gaat. Het moet letterlijk in een seconde duidelijk en interessant zijn.

onsite seo

Onsite seo zegt dat je in jouw website bezig bent om deze te optimaliseren. Dit lijkt misschien al een onmogelijke opgave maar het is zo makkelijk. En helemaal met een beetje hulp via een gratis seo cursus die je op zelfranken.nl kan bekijken.

Als alle pagina’s zijn geoptimaliseerd wilt dit nog niet zeggen dat het website optimaliseren nu klaar is. Er komen nog enkele kleine dingetjes hierbij kijken. Natuurlijk is het silo structuur van belang, maar dit had al goed moeten zijn voordat de website in Google werd aangemeld. Is dit echter niet het geval, dan is het zaak om alsnog de juiste silo structuur aan te brengen.

En het intern linken, we blijven er op terug komen want dit is zo’n belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie.

offsite seo

Offsite seo zegt dat je aan het werk bent voor je website maar niet er in. Je bent vanaf andere websites werkende om hier links te plaatsen.

Dat link plaatsen klinkt simpel toch? Nou daar komt juist heel wat meer bij kijken. Eigenlijk is het zo dat dit het moeilijkste gedeelte van seo is. Veel mensen (vrijwel iedereen) die plaatst een link waar ie maar kan en stuurt deze naar eigen site. Wat er nu gebeurt is dat er lage kwaliteit de MainSite gaat bereiken. Je bent nu bezig je site aan het SPAMMEN.

Ga sterk van start door dit juist NIET te doen. In plaats van backlinks plaatsen ga je link building en authority building aanmaken. Op deze manier verhoog je de kwaliteit waardoor jouw zoekterm hoog in Google uitkomt. Je kan link building uit laten besteden of als je zelf wilt doen, kan dit ook.

Terug lezen?

Geef een antwoord

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.