6 Facebook-advertentie-updates om enthousiast over te zijn deze zomer Facebook blijft ons verbazen met de onstuitbare groei van zijn platform, en dit jaar is het niet anders geweest

Leestijd: 5 minuten

Facebook blijft ons verbazen met de onstuitbare groei van zijn platform, en dit jaar is het niet anders geweest. Hoewel het geweldig is dat Facebook altijd verandert om gelijke tred te houden met de snelle eisen van zijn gebruikers, kan het moeilijk zijn om alle updates bij te houden!

Vandaag gaan we de zes meest recente wijzigingen in Facebook-advertenties doornemen, waaronder:

  1. Instagram Reels-advertenties voor iedereen beschikbaar
  2. Functie ‘Tekst per persoon optimaliseren’ in advertenties
  3. Nog meer gepersonaliseerde winkeladvertenties
  4. Verbeterde toegang tot AR Try-On
  5. Winkels nu bereikbaar via Whatsapp
  6. Klantrecensies in Instagram-winkels

Dus, zonder verder oponthoud, laten we erin duiken!

1. Instagram Reels-advertenties voor iedereen beschikbaar

Met de opkomst van platforms zoals TikTok , heeft Facebook de trend van korte videoclips ingehaald toen het in augustus 2020 Instagram-rollen introduceerde. Rollen zijn vergelijkbaar met TikTok- clips omdat het korte video’s zijn die kunnen worden gelaagd met audio, tekst en zelfs filters (denk aan grappige video’s en epische mislukte clips). En net als TikTok zijn er genoeg manieren om Reels voor bedrijven te gebruiken .

In april 2021 begon Facebook Reels te testen voor advertenties in geselecteerde landen (waaronder de VS, het VK, Canada en Frankrijk sinds vorige maand).

Vervolgens hebben ze in juni 2021officieel Reels-advertenties vrijgegeven aan alle adverteerders in alle landen! Dit is geweldig nieuws voor internationale accounts die deze functie eerder hebben gemist. Maar kleinere, lokale accounts kunnen ook profiteren van de voordelen, aangezien deze functie geen minimumvereisten op accountniveau meer heeft voor gebruik.

instagram reels advertentie voorbeeld

Afbeeldingsbron

Instagram-rollen worden op een andere manier bediend door de advertentie-algoritmen van Facebook, en daarom is dit een mooie kans voor kleine en grote bedrijven om de zichtbaarheid te vergroten door een publiek aan de bovenkant van de trechter te bereiken.

2. Functie voor tekst per persoon optimaliseren voor advertenties

Nu moet ik toegeven dat ik er wat enthousiaster over ben. Er is nu een optie “tekst per persoon optimaliseren” bij het instellen van uw Facebook-advertenties. Advertenties die deze optie gebruiken, gedragen zich op dezelfde manier als de responsieve zoekadvertenties van Google, in die zin dat Facebook uw bijschrift, kop of beschrijving dynamisch zal roteren wanneer ze aan een gebruiker worden getoond op basis van wat het systeem van Facebook bepaalt waarop ze het beste kunnen reageren.

Het mooie van deze nieuwe functie is dat het eenvoudig is in te stellen met slechts een druk op de knop. Bovendien is het gebruiksvriendelijk voor accounts van elke omvang, zodat zowel kleine bedrijven als ondernemingen gebruikers een meer op maat gemaakte advertentie-ervaring kunnen bieden. In wezen brengt dit A/B Facebook-testen naar een geheel nieuw niveau.

optimaliseer tekst per persoon optie in facebook advertentie setup

Afbeeldingsbron

3. Facebook Shops-advertenties

Facebook-winkels zijn meeslepende merkervaringen waar shoppers producten voor een merk kunnen bekijken, delen en kopen, net zoals ze dat in de winkel zouden doen.

Winkeladvertenties zorgen voor nog meer personalisatie van de winkelervaring door gebruikers rechtstreeks naar samengestelde collecties in hun winkel te sturen, afhankelijk van de historische winkelpatronen van die gebruiker. Kortom, ze sturen shoppers een pad in dat hoogstwaarschijnlijk tot een aankoop zal leiden.

Dit advertentietype is nog in ontwikkeling!

gepersonaliseerde Facebook Shopping-advertenties voorbeeld

Afbeeldingsbron

4. Verbeteringen om AR Try-On beschikbaar te maken voor meer merken

Augmented reality (AR) in Facebook-advertenties is niets nieuws. Het werd eind 2018 aangekondigd en werd in 2019 uitgerold om merken te selecteren. Deze advertenties tonen gebruikers producten op basis van hun interesses en hebben vervolgens de optie ‘Probeer het uit’.

AR-try-on-voorbeeld in Facebook-advertenties

Afbeeldingsbron

Maarvolgens Facebook hebben infrastructuurproblemen het moeilijk gemaakt om de functie op te schalen om deze voor meer adverteerders uit te rollen.

Volgens dezelfde update heeft Facebook nieuwe API’s ontwikkeld om het proces van het importeren van 3D-middelen in Business Manager te stroomlijnen. De hoop is om het sneller, gemakkelijker en kosteneffectiever te maken voor adverteerders om AR naar hun catalogi te brengen . Ze testen de API’s met toonaangevende leveranciers van AR-schoonheidstechnologieoplossingen en hopen uiteindelijk uit te breiden naar andere branches zoals woondecoratie en elektronica.

Volgens dezelfde update werkt Facebook ook aan de integratie van AR met Dynamic Ads, waarbij producten met AR Try On automatisch aan gebruikers worden getoond op basis van hun interesses en gedrag.

5. Facebook-winkels in WhatsApp en Marketplace

Wanneer een e-commercebedrijf een winkelaccount instelt, hebben ze automatisch toegang om hun producten te tonen op de winkelentiteiten van Facebook. Dit omvat Facebook, Instagram en nu Marketplace en WhatsApp.

Click-to-Whatsapp-advertenties zijn in januari 2018 uitgerold, maar nu kunnen adverteerders hun hele winkel laten zien, zodat gebruikers de voorraad van het merk kunnen bekijken terwijl ze rechtstreeks met hen over producten chatten. Dit is een geweldige kans voor merken om intiemer met hun klanten in contact te komen.

facebook winkel bladeren en chatten in whatsapp

Afbeeldingsbron

Om deze functie te gebruiken, moet je een zakelijk account in WhatsApp hebben, evenals de mankracht om de WhatsApp-chat te beheren. Leer hoe je Facebook winkels te integreren met de WhatsApp Zaken App hier .

6. Beoordelingen nu beschikbaar in Instagram-winkels

We zijn bekend met recensies op Facebook-pagina’s voor bedrijven. Vanaf de zomer van 2021 komt er echter ook een nieuwe integratie van recensies in het Shopping-gedeelte van Instagram. Leden van de Instagram-community kunnen foto‘s, video’s, opmerkingen en beoordelingen van producten plaatsen, allemaal vanuit het Instagram Shops-platform.

Instagram Shopping-recensies verbeteren de reis van de koper doordat ze producten kunnen bekijken, kopen en beoordelen zonder het platform ooit te verlaten. Hoewel dit alleen Facebook ten goede lijkt te komen, betekent gemakkelijker kopen meer online verkopen voor jou, dus iedereen wint!

recensies op instagram winkelen

Afbeeldingsbron

Wat vind je van deze updates? Opgewonden? Verward? Balen dat je ze nog niet kunt gebruiken? Laat het ons weten in de reacties!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.