4 manieren om uw SEO-strategie te verbeteren met gebruikerspersonages

Leestijd: 5 minuten

Zoekmachineoptimalisatie, of SEO, is tegenwoordig een van de belangrijkste facetten van digitale marketing. Vanwege de vele nieuwe veranderingen die voortdurend met technologie op de proppen komen, betekent dit ook dat strategieën voortdurend evolueren om zich aan te passen aan nieuwe trends. Een van deze veranderingen die nu van kracht zijn, is wat bekend staat als gebruikerspersona.

Wanneer we het hebben over digitale marketing, verwijst gebruikerspersona naar de fictieve personages, meestal gebruikt door marketeers die een gebruikersgerichte benadering hanteren, met het oorspronkelijke doel om de verschillende soorten gebruikers of bezoekers op hun website te vertegenwoordigen. Dit is een zeer nuttige strategie bij het stroomlijnen van uw marketingcampagnes. Om te beginnen stellen gebruikerspersona's u in staat om met grotere nauwkeurigheid de zoekwoorden, doelgroep en de juiste inhoud te vinden waar uw doelgroep naar op zoek is.

Om u een goede start te geven, volgen hier vier manieren om uw SEO-strategie te verbeteren door gebruik te maken van gebruikerspersonages: 1. Zoekwoordonderzoek

Zoekwoordonderzoek verwijst naar het proces waarbij tools worden gebruikt om de altijd groene termen te vinden waarnaar uw klanten zoeken in zoekmachines wanneer ze zoekopdrachten uitvoeren. Het zijn de woorden die veel vraag en gebruik hebben. Ze hebben ook een zeer concurrerende waarde.

Wanneer u gedegen zoekwoordonderzoek doet, kunt u de juiste woorden bedenken om in uw website op te nemen, zodat u deze hoger kunt laten scoren in de zoekresultaten van zoekmachines. Wanneer uw website de beste bestemmingspagina's bereikt, weet u dat uw bedrijf succesvol is geweest in zijn SEO-strategieën .

Zoekwoordonderzoek is direct gerelateerd aan een gebruikerspersona, simpelweg omdat je beter en verfijnder trefwoordonderzoek kunt bedenken als je rekening houdt met de gegevens die je van je gebruikerspersona krijgt. Om dit te bereiken, moet uw zoekwoordonderzoeksproces de volgende stappen volgen:

  • Brainstormen: dit verwijst naar de vroegste fase, waarin uw team zoveel mogelijk informatie verzamelt over de gebruikerspersonages.
  • Filteren of sorteren: als u grote hoeveelheden persoonlijke gegevens van gebruikers hebt verzameld tijdens uw brainstorm- en onderzoeksproces, moet u weten dat niet alle gegevens nuttig zullen zijn. Vandaar de noodzaak om de informatie te filteren en te sorteren.

Het maakt uw SEO-strategieën meer gestroomlijnd als ze niet overal aanwezig zijn. In plaats daarvan concentreert u zich alleen op persoonlijke informatie over gebruikers waarvan u weet dat deze effectief is voor uw bedrijf en de niche waarin uw bedrijf zich bevindt.

  • Implementatie: Helaas heeft het trefwoordonderzoek geen zin als het daar eindigt: onderzoek. Om ervoor te zorgen dat al uw onderzochte zoekwoorden effectief zijn, is het nu tijd om deze op uw website te implementeren.

Met de bovenstaande stappen kunt u gebruikerspersona's en gegevensgestuurde beslissingen nemen over welke zoekwoorden het beste scoren voor uw website. Deze stappen kunnen ook beter worden bereikt met behulp van projectmanagementtools en andere software, een van de vele van easyagile.com .

2. Stel de juiste persona op voor uw SEO-inspanningen

Omdat het uw bedoeling is om gebruikerspersona's te gebruiken voor uw SEO-inspanningen, betekent dit dat u de juiste persona moet opstellen die volgens u resoneert met de behoeften van uw SEO-inspanningen. Anders zal het, ongeacht welke specifieke strategie wordt gebruikt, nog steeds niet effectief zijn, vooral als er een mismatch is.

Bij dit streven zijn er twee belangrijke classificaties die u moet aanpakken: digitale persona-creatie en niet-digitale persona-creatie. Hier is een korte discussie over beide:

  • Creatie van digitale persona: wanneer u begrijpt wat de digitale persona is van uw website of uw bedrijf, krijgt u inzicht in waardevolle informatie over leeftijd, klantaankooptraject, klantgedrag, websitevoorkeuren van klanten, geslacht en andere demografische gegevens.
  • Niet-digitale persona-creatie: Uw digitale persona-creatie hierboven geeft u inzicht in wat uw klanten online doen. Nu is het tijd dat u verder gaat dan de online aanwezigheid van uw klanten via hun computers en mobiele telefoons. U zult nu de gebruikerspersoonlijkheid van uw klanten in het echte leven beschouwen, door aankopen te doen bij uw fysieke vestigingen. Deze zouden uw niet-digitale persona omvatten.

3. Onderzoek uw eerdere klanten

Het onderzoeken van uw eerdere klanten is een extra bonusstap die ervoor zorgt dat uw SEO-strategieën effectief blijven . De beste manier om dit te doen is door vragen te sturen naar uw vroegere klanten via e-mailbereik of via inschrijvingsformulieren.

In het e-mailbereik of de enquêtes wilt u de volgende informatie verzamelen:

Het onderzoeken van uw eerdere klanten is zeer nuttig bij het verfijnen van uw SEO-strategieën, met behulp van de juiste gebruikerspersonages. Er zijn veel waardevolle redenen waarom u dit zou moeten doen. Waaronder:

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.