Hoeveel kosten Facebook-advertenties in 2021? (+ Manieren om te besparen)

Leestijd: 7 minuten

Hoewel Facebook-adverteerders de impact van de iOS 14-update eerder dit jaar blijven zien, blijft het een lucratief platform voor merken om nieuwe mensen te bereiken en te laten converteren. Of dit nu je eerste kennismaking is met adverteren op Facebook of je zoekt naar manieren om het meeste uit je budget te halen, inzicht in de wereld van Facebook-advertentiekosten is essentieel om ze laag te houden.

facebook-logo met dollarbiljetten en reclamerapport

Dus vandaag gaan we de volgende vragen beantwoorden:

 • Hoeveel kosten Facebook-advertenties in 2021?
 • Wat maakt Facebook-advertenties de prijs waard?
 • Welke factoren beïnvloeden mijn Facebook-advertentiekosten?
 • Hoe haal ik het meeste uit mijn budget?

Wat maakt Facebook-advertenties de prijs waard?

Adverteren op sociale media in het algemeen heeft zijn voordelen, maar laten we eens kijken naar enkele van de geldbesparende voordelen die Facebook heeft ten opzichte van andere platforms, zoals Pinterest, LinkedIn en Instagram Facebook is nog steeds het populairst

Met 2,8 miljard gebruikers wereldwijd is Facebook momenteel het grootste en meest actieve socialemediaplatform ter wereld.

Dit wordt vergeleken met YouTube (2,3 miljard), Instagram (1,3 miljard) en TikTok (7,3 miljoen).

facebook actieve gebruikers 2021 vergeleken met instagram, youtube, tiktok

Afbeeldingsbron

…en de meest gebruikte

Facebook heeft de meest gelijkmatige verdeling van gebruikers in vergelijking met andere populaire sociale-mediaplatforms zoals Instagram en Linkedin, wat betekent dat u met uw advertenties een groter aantal leeftijdsgroepen kunt targeten.

leeftijdsverdeling voor facebook vs instagram en linkedin

Nauwkeurige targeting

Nauwkeurige targeting betekent lagere Facebook-advertentiekosten.

Als je iemand wilt targeten in een straal van 15 mijl van een bepaald adres of postcode, dan kan dat. Wil je ouders bereiken met kinderen van 3-5 jaar die gek zijn op ijs, dan kan dat ook. En dan hebben we het nog niet eens gehad over lookalike en aangepaste doelgroepen .

Voorbeeld van Facebook-advertentietargeting

Afbeeldingsbron

Flexibiliteit met budgettering

Facebook biedt twee soorten budgettering voor verschillende advertentiestrategieën. Levenslange budgetten, die goed zijn als u advertenties volgens een schema en/of een vast budget en een vaste einddatum laat lopen; en dagbudgetten, die goed zijn voor het maximaliseren van lopende campagnes en het tempo maken en plannen rond een fluctuerend budget.

betaalbaarheid

Facebook-advertenties behoren tot de meest kosteneffectieve advertentietypen voor elk bedrijf, of het nu $ 10 per dag of duizenden uitgeeft. Met test-, remarketing- en rapportagemogelijkheden beschikt u over de tools om het meeste te halen uit elke euro die u uitgeeft.

Voor de context zijn hier de gemiddelde CPC's voor elk van de vier grote advertentieplatforms voor sociale media in 2021.

 • Twitter: $ 0,38
 • Facebook: $ 0,97
 • Instagram: $ 3,56
 • LinkedIn: $ 5,26
gemiddelde kosten per klik op facebook, instagram, linkedin, twitter

Afbeeldingsbron

Hoeveel kosten Facebook-advertenties in 2021?

Hier delen we de kosten van Facebook-advertenties uit op basis van kosten per klik (CPC), kosten per duizend vertoningen (CPM) en kosten per betrokkenheid (CPE). Houd er rekening mee dat dit gemiddelden zijn over alle sectoren!

Gemiddelde Facebook-CPC 2021

De gemiddelde Facebook-CPC in 201 is $ 0,97, met een CPC-bereik van $ 0,50 tot $ 3,50.

gemiddelde kosten per klik voor Facebook-advertenties 2021

Afbeeldingsbron

Voor Akvertise- klanten was de gemiddelde CPC in het eerste kwartaal van 2021 $ 1,20, maar daalde deze tot $ 0,80 in het tweede kwartaal van 2021. We zagen vergelijkbare trends in 2020 voor klantaccounts.

Gemiddelde Facebook-CPM 2021

De gemiddelde CPM op Facebook in alle sectoren is $ 11,54.

gemiddelde kosten per vertoning facebook 2021

Afbeeldingsbron

Dit is iets hoger dan wat we bij Akvertise hebben gezien, met CPM's variërend van $ 6,50 tot $ 11,50.

Facebook CPE 2021

De gemiddelde Facebook-CPE in 2021 is $ 0,11. Akvertise client-CPE's variëren van $ 0,01- $ 0,05.

facebook advertenties kosten per engagement 2021

Afbeeldingsbron

Factoren die de kosten van Facebook-advertenties beïnvloeden

Net als de kosten van Instagram-advertenties , worden de advertentiekosten van Facebook beïnvloed door een aantal variabelen.

1. Campagnedoelstellingen

Doelstellingen van Facebook-campagnes zijn een prominente factor in de prijsstelling, omdat ze betrekking hebben op de waarde van het gewenste doel en waar in de trechter uw gebruikers zich bevinden.

Campagnes voor merkbekendheid of engagement kosten bijvoorbeeld minder dan campagnes met een lagere trechter, zoals conversies die tot aankopen leiden. Het is gemakkelijker om iemand te betrekken bij een advertentie dan om ze te verleiden door te klikken, hun portemonnee te openen en een aankoop te doen.

2. Doelgroepgrootte

Facebook-advertenties die een groter en breder publiek targeten, zullen over het algemeen minder kosten dan voor kleinere doelgroepen.

U zult doorgaans lagere kosten zien in campagnes voor prospectie, hogere trechter en koude doelgroepen in vergelijking met campagnes voor retargeting, lagere trechters en campagnes met een warmer publiek, omdat de doelgroepen van deze laatste doorgaans specifieker, kleiner van formaat en dus concurrerender zijn .

doelgroepprojectie van Facebook-advertenties

3. Dagbudget

Als uw dagbudget aan de lage kant is, kan het langer duren voordat het algoritme van Facebook de leerfase verlaat. Om deze reden zijn de kosten voor nieuwe advertentiesets van tevoren vaak hoger, terwijl het systeem begrijpt hoe uw doelgroep zich gedraagt met uw advertenties en hoe deze te optimaliseren voor de hoogste betrokkenheid. Als uw advertenties goed worden aangesproken, zullen Facebook en Instagram u na verloop van tijd belonen met lagere kosten.

4. Klikfrequentie

Click-thru rate (CTR) kan ook een rol spelen in je Facebook advertentiekosten. Als de CTR laag is, vooral in een campagne voor websiteverkeer, kunt u hogere kosten zien, aangezien Facebook begrijpt dat er een verbinding kan zijn tussen uw doelgroep en de berichten in uw advertenties .

Een gezonde Facebook CTR is ongeveer 2%. Vaker wel dan niet, hoe hoger uw CTR stijgt, hoe lager uw CPC's zullen zijn.

5. Seizoensgebondenheid

Historisch gezien hebben de kosten in het laatste deel van het derde en het vierde kwartaal de neiging om tijdelijk te stijgen naarmate het advertentielandschap verandert voor het e-commerceseizoen voor de feestdagen. De concurrentie neemt toe naarmate merken hun budget verhogen en een groter vertoningspercentage behalen, waardoor de kosten voor alle advertentiemerken stijgen.

Houd daar rekening mee bij het budgetteren voor het jaar en als u aan het einde van het jaar geen e-commerce of promoties uitvoert, kunt u een strategie bedenken wat u wilt doen om aanwezig te blijven of terug te schalen.

Hoe u de kosten voor Facebook-advertenties kunt verlagen

Bekijk zeker ons volledige bericht over dit onderwerp , maar hier is onze top drie:

1. Creëer een volledige trechterstrategie

Kies voor de trechter geschikte campagnedoelen om uw budget verstandig te gebruiken. Over het algemeen zijn Bewustzijns- en Overwegingscampagnes geschikt voor de bovenkant van de trechter; Overwegings- en conversiecampagnes sluiten aan op het midden van de trechter; en conversiecampagnes zijn het beste voor conversies in de onderste trechter .

Kortom, begin met campagnes in de bovenste trechter om tegen lagere kosten meer mensen in uw doelgroep te bereiken, en ga vervolgens op weg naar conversiecampagnes die optimaliseren voor uw aankoopstimulerende conversiegebeurtenissen.

doelstellingen trechter voor Facebook-advertenties

Lees hier hoe u een Facebook-advertentiestrategie met volledige trechter maakt .

Houd er rekening mee dat sommige merken zeker een conversiecampagne kunnen voeren die gericht is op doelgroepen in de bovenste trechter met goedkopere producten of iets dat voor een goede impulsaankoop kan zorgen.

Mensen kunnen en zullen aankopen doen bij de eerste interactie met een merk op Facebook, maar de meesten zullen meer contactpunten van een merk nodig hebben, zodat je hun vertrouwen kunt winnen, je voordelen kunt laten zien en ze kunt verleiden om te converteren.

2. Gebruik de instelling Automatische plaatsingen

Hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen waar u uw advertenties binnen het Facebook-netwerk wilt weergeven, is de beste manier om geld te besparen, te beginnen met de standaardinstelling voor automatische plaatsingen. Sterker nog, dit niet doen staat op onze lijst met 7 budgetverspillende Facebook-advertentiefouten .

Door op alle plaatsingen te verschijnen, kan Facebook een beter idee krijgen van waar uw advertenties het beste kunnen worden weergegeven, waardoor uw kosten worden verlaagd. Je komt ook sneller uit de leerperiode, zodat je zo snel mogelijk data-informed geldbesparende optimalisaties kunt toepassen.

Uw targetingvoorwaarden blijven hetzelfde, ongeacht de plaatsing, wat betekent dat Facebook vervolgens advertenties in een lager volume aan gebruikers kan weergeven, maar tegen lagere kosten, waardoor u meer inkomsten kunt genereren.

automatische plaatsingsinstelling in Facebook-advertenties

3. Voer Facebook A/B-tests uit

U kunt ook helpen uw kosten op advertentieniveau te verlagen door variabelen één voor één in uw advertenties te A/B-testen om beter te begrijpen wat wel en niet goed werkt. Test de tekst, kop , afbeeldingen en/of video's, bestemmingspagina's en meer.

Facebook is geen set-it-and-forget-type platform, dus het is het beste om continu te testen en te streven naar betere resultaten. Door tests op advertentieniveau uit te voeren, kunt u uw betrokkenheidspercentages en CTR verbeteren en uw budget verder oprekken.

facebook a/b testvoorbeeld met koppen

De kosten van Facebook-advertenties in 2021 (samenvatting)

 • Blootstelling, targeting, budgetflexibiliteit en betaalbaarheid maken Facebook-advertenties de kosten waard.
 • Voor Facebook-advertenties in 2021 is de gemiddelde CPC $ 0,97, de gemiddelde CPM $ 11,54 en de gemiddelde CPE $ 0,11
 • Factoren die van invloed zijn op de advertentiekosten van Facebook zijn onder meer campagnedoelstellingen, doelgroepgrootte, dagbudget, klikfrequentie en seizoensgebondenheid.
 • Drie van de vele manieren om het meeste uit uw Facebook-advertentie-uitgaven te halen, zijn het afstemmen van doelstellingen op uw trechter, het gebruik van de instelling voor automatische plaatsingen en het A/B-testen van uw advertenties.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.