Van tech naar mens: drie post-pandemische B2B-marketingtrends Voor velen zijn de afgelopen maanden begonnen en hebben we een voorproefje gegeven van terug naar normaal maar wat betekent dat? Als de meeste mensen normaal zeggen, bedoelen ze vaak comfortabel

Leestijd: 5 minuten

Post-pandemische B2B-marketingtrends

Post-pandemische B2B-marketingtrends Voor velen zijn de afgelopen maanden begonnen en hebben we een voorproefje gegeven van “terug naar normaal”, maar wat betekent dat? Als de meeste mensen normaal zeggen, bedoelen ze vaak comfortabel. In de zakenwereld is pre-pandemie een gevaarlijke plek om te zijn. Elk bedrijf dat zich de afgelopen anderhalf jaar niet heeft aangepast, aangepast of veranderd, is waarschijnlijk niet actief of doet niet zoveel zaken als zou moeten. Er zijn tijdens de pandemie veel veranderingen geweest, van digitale transformatie in alle aspecten van het bedrijfsleven tot veranderende verwachtingen van klanten. Bedrijven en hun marketeers moeten op al deze veranderingen zijn afgestemd om te overleven en te gedijen in een postpandemische zakelijke omgeving. Een van de manieren waarop klanten zijn veranderd in B2B, is dat ze meer verwachten van de digitale ervaring. Recent onderzoek toont aan dat 90% van de B2B-kopers zich tot een concurrent zullen wenden als het digitale kanaal van een leverancier niet aan hun behoeften voldoet. De hoge verwachtingen gelden ook voor service. “De verwachtingen voor ervaring zijn zo hoog geworden dat onze traditionele manier van klantenservice gewoon niet meer voldoende is.” zegt Vivek Ahuja in een stuk over Forbes . Marketing is niet anders en de ervaringen die bedrijven met hun marketing creëren, zijn belangrijker dan ooit. Zoals Kraig Swensrud , voormalig Chief Marketing Officer van Salesforce, die nu mede-oprichter is van Qualified.com, zegt, moeten B2B-marketeers prioriteit geven aan ‘gepersonaliseerde, realtime ervaringen’ om besluitvormers te overtuigen die steeds meer digital-first zijn. Er moeten belangrijke verbanden worden gelegd tussen veranderingen die voortkomen uit de pandemie en de trends waarvan B2B-merken zich bewust moeten zijn nu we de volgende marketingfase voor 2H 2021 en in 2022 ingaan. Ervaring is alles

“Onderzoek toont een sterke correlatie en onderlinge verbondenheid tussen merkervaring, klantervaring en werknemerservaring.” Forrester

Digital first B2B-kopers verwachten continuïteit over alle kanalen heen voor de informatie die ze zoeken terwijl ze zich tijdens het verkooptraject van bewustzijn naar overweging naar beslissing trekken. B2B-merken die hun marketing hebben aangepast voor digitale eerste kopers, moeten de beste antwoordervaringen bieden die zowel vindbaar als geloofwaardig zijn . Het beste antwoord zijn voor uw klanten met inhoud die alomvattend, relevant, boeiend en bruikbaar is, is belangrijker dan ooit, aangezien de concurrentie om digitale aandacht toeneemt in B2B-communicatiekanalen. Het optimaliseren van content-ervaringen met het beste antwoord door ze gemakkelijk vindbaar en relevant te maken, is iets wat veel B2B-marketeers aanpakken door een hernieuwde focus op SEO . Gevonden worden is een goed begin, maar gevonden en betrouwbaar zijn is nog beter. Daarom is het voor B2B-marketeers actueler dan ooit om inspanningen te integreren om content te optimaliseren voor vindbaarheid en geloofwaardigheid door influencers in te schakelen. Veel succesvolle B2B-marketeers hebben dit verband tussen SEO en invloed al gelegd bij het creëren van contentervaringen voor klanten. In ons onderzoek voor de staat van B2B Influencer Marketing , ontdekten we dat 50% van de ondervraagde B2B-marketeers influencer-marketing integreert met SEO. We ontdekten ook dat er een verband is tussen de verhoogde geloofwaardigheid van inhoud van vertrouwde branche-experts en de ervaringen waarop B2B-merken zo gefocust zijn. 74% van de B2B-marketeers is van mening dat influencermarketing zowel de prospect- als de klantervaringen met het merk beïnvloedt. Inhoud is echt koning

“Het gemiddelde aantal koopinteracties is gestegen van 17 naar 27 en bij 60% van de aankopen zijn 4+ personen betrokken.” Forrester

Die interacties worden aangedreven door inhoud. Aangezien B2B-marketeers veel van hun marketinginspanningen hebben verschoven naar digitaal, speelt inhoud een belangrijkere rol bij het leveren van informatie en ervaringen die voldoen aan de intentie van de koper. En er zijn meer kopers bij het proces betrokken die nog meer redenen creëren om zeer relevante, boeiende en vertrouwde inhoud te produceren. Hoewel veel marketeers al worden uitgedaagd om voldoende inhoud te creëren, bleek uit ons onderzoek dat door samen te werken met experts uit de sector, de geloofwaardigheid van de inhoud en het bereiken van doelstellingen beide positief worden beïnvloed. 70% van de B2B-marketeers zegt zelfs dat influencers de geloofwaardigheid van merkcontent verbeteren en 75% zegt dat influencers helpen om meer views van merkcontent te genereren. De transformatie van B2B naar digitaal betekent dat B2B-marketeers content intelligent en niet alleen moeten benaderen. Samenwerken met de stemmen in de branche die het vertrouwen en de aandacht van de klanten hebben, helpt bij het creëren van een hoeveelheid hoogwaardige inhoud met geloofwaardigheid en bereik die merken zelf moeilijk kunnen bereiken. Invloed van leidinggevenden stimuleert verkoop

“Verkopers moeten erkende opinieleiders worden in hun vakgebied en op nieuwe en provocerende manieren bijdragen aan digitale gesprekken.” Harvard Business Review

De waarde van invloed voor B2B-merken is niet beperkt tot verkopers. In feite is er waarde in elke publieke leidinggevende bij een B2B-merk om hun invloed in de branche te vergroten en de omzetresultaten te helpen stimuleren. Veel belangrijke B2B-opinieleiders en materiedeskundigen binnen bedrijven hebben misschien geen verkoopverantwoordelijkheden, maar het vertrouwen in hun expertise kan helpen vertrouwen te creëren in het merk en degenen die met verkoop zijn belast. Sommige B2B-marketeers zien al een toename in het genereren van leads en verkopen door samen te werken met influencers uit de sector. Uit ons onderzoek onder honderden B2B-marketeers bleek bijvoorbeeld dat 53% van de B2B-marketeers meer leads heeft gekregen door met influencers samen te werken. 34% zegt dat hun werk met influencers de verkoop heeft verhoogd. Dus waarom de waarde van invloed beperken tot alleen werken met externe influencers? Waarom niet ook de invloed van de juiste materiedeskundigen en leidinggevenden binnen het merk ontwikkelen? Veel B2B-merken merken zelfs dat de combinatie van het ontwikkelen van sociale invloed van hun leidinggevenden kan worden vergemakkelijkt door die interne opinieleiders samen te werken met externe branche-experts. Of het nu gaat om co-creatie van content, een LinkedIn Live-evenement, webinar Twitter Spaces of Clubhouse-chat, podcast-interview of opgenomen video, er zijn veel kansen voor B2B-merken om wederzijdse waarde en verbetering voor hun leidinggevenden te creëren in samenwerking met branche-experts die kunnen resulteren in die interne executives die meer invloed hebben op prospects en klanten. Er zijn meer dan genoeg opkomende technologische trends gaande met de transformatie van B2B-marketing en business naar digital first. Maar er is een menselijke kant aan B2B-marketing die in het verleden maar al te vaak over het hoofd werd gezien. Als er één ding is dat de afgelopen 18 maanden ons heeft geleerd, omdat we onze zakelijke klanten beter dan ooit hebben leren kennen, is dat de menselijke connectie – de klantervaring, de waarde van inhoud en de kracht van uw eigen leidinggevenden die invloed hebben, allemaal spelen belangrijke rollen in het contact met klanten op een manier die zij verwachten en nodig zijn.

Het bericht Van tech naar mens: drie postpandemische B2B-marketingtrends verscheen eerst op B2B-marketingblog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.