Vooruit plannen — Hoe u inhoudskalenders maakt en waarom u deze nodig hebt

Leestijd: 8 minuten

Bron

Vrouw schrijven in kalender

De reis van kleine bedrijven is een zware, maar er zijn een paar tools die u kunnen helpen concurreren met de grote spelers in uw ruimte, zelfs met een kleiner budget en minder middelen. Een hulpmiddel is het maken van geweldige inhoud voor uw blog en sociale-mediakanalen – inhoud die echt aanslaat bij uw publiek. Naast een manier voor uw merk om contact te maken met uw doelmarkt, helpt het creëren en delen van geweldige inhoud ook om uw merk top of mind te houden, zodat wanneer uw consument iets wil kopen, ze aan u denken. Maar het kan overweldigend zijn om te beginnen met het maken van inhoud: wat moet je posten, wanneer en waar moet je het posten en hoe ga je het maken? Het leren maken van contentkalenders kan die vragen beantwoorden.

GoDaddy Studio-sjablonen gemaakt voor Pasen

In dit artikel leggen we uit wat een contentkalender is, waarom het belangrijk is en hoe je contentkalenders voor je bedrijf kunt maken.

GoDaddy Studio-sjablonen gemaakt voor St. Patricks Day

Dus wat is er zo belangrijk aan inhoud?

Inhoud lijkt tegenwoordig het modewoord op ieders lippen, maar de inspanning die nodig is om het te produceren, kan je doen afvragen of het echt de moeite waard is.

Het korte antwoord is: absoluut.

Laten we dieper ingaan op waarom het creëren van geweldige inhoud een goede tijdsbesteding is.

Het helpt je merk top of mind te blijven

Hoewel uw publiek uw merk misschien kent, betekent de kortere aandachtsspanne van tegenwoordig – vooral online – dat u veel harder moet werken om relevant te blijven. Voeg daarbij het feit dat uw concurrenten regelmatig inhoud plaatsen, en het is duidelijk dat om niet achter te blijven, regelmatig inhoud plaatsen essentieel is.

Het is ook een goede manier om aan te tonen dat uw merk dynamisch en adaptief is door veranderende tijden, trends en gebeurtenissen.

GoDaddy Studio-sjablonen gemaakt voor Black Friday

Het helpt je om je ware kleuren te laten zien

Elk merk heeft een unieke reeks waarden en het plaatsen van inhoud is een goede manier om deze waarden aan uw publiek te laten zien. Het demonstreren van je waarden gaat over het vertellen van je publiek wie je bent als merk, hoe je de wereld ziet en hoe je een aantal van de problemen oplost.  

GoDaddy Studio-sjablonen gemaakt om offertes weer te geven

Het is een manier om deel te nemen aan het gesprek

Als je online gaat, vind je een gesprek over vrijwel alles.

Als merk dat actief is in deze digitale ruimte, is het bijna niet onderhandelbaar om deel te nemen aan gesprekken die van invloed zijn op uw branche als u relevant wilt zijn in uw niche.

Het plaatsen van waardevolle inhoud is een geweldige manier om op uw eigen voorwaarden bij te dragen aan deze gesprekken, terwijl u tegelijkertijd mensen aanzet tot interactie met uw merk. </blockquote>

Twee vliegen in één klap.

GoDaddy Studio-sjablonen gemaakt voor Juneteenth en International Women's Day

Je kunt je richten op specifieke subdoelgroepen

Je weet misschien wie je algemene publiek is, maar je kunt ook verschillende subdoelgroepen hebben, die allemaal verschillende voorkeuren, antipathieën en voorkeuren hebben.

Uw algemene publiek kan bijvoorbeeld bestaan uit mensen die graag reizen, maar de subgroepen daarbinnen kunnen gezinsvakantiegangers, onverschrokken wereldverkenners, weekendstrijders en avonturiers zijn.

Het maken van inhoud is een goede manier om contact te maken met die specifieke doelgroepen, in plaats van te proberen iedereen te bereiken.

GoDaddy Studio-sjablonen gemaakt voor Ramadan

Contentkalenders maken

Nu we u het idee hebben verkocht waarom inhoud belangrijk is, hoe gaat u deze op een zinvolle manier creëren?

Het antwoord is niet glamoureus: het geheim is om te plannen.

En dat is het algemene idee achter een contentkalender: het is een visueel plan van de content die je over een bepaalde periode gaat produceren.

Dus, hoe ziet deze contentkalender eruit? In zijn eenvoudigste vorm kun je een leeg document openen en een tabel beginnen met kolommen voor de dagen van de week en het type inhoud dat je op een bepaalde dag gaat maken. Beschrijf wat je nodig hebt om de inhoud te maken (zoals afbeeldingen of ander visueel materiaal), aan wie deze is toegewezen, de datum waarop je wilt publiceren en wat de voortgang is.

Hoe je ook besluit om je agenda op te maken, het moet logisch voor je zijn, en als je ernaar kijkt, zou je een duidelijk gevoel moeten krijgen voor de taken die voor je liggen.

Het maken van deze kalender is uw eerste stap op weg naar het produceren van stabiele, betekenisvolle inhoud die aansluit bij de algemene intentie van uw merk.

Je kunt het er zelfs mooi uit laten zien met enkele van de vooraf ontworpen kalendersjablonen die we in GoDaddy Studio hebben .

Kalender van november

Uw inhoud plannen: wekelijks, maandelijks, driemaandelijks

Nu je de kale schil van je kalender hebt, is het tijd om hem te vullen.

Kies een weergave op hoog niveau, een gemiddelde weergave en vervolgens een close-up in termen van de thema's waarop u zich gaat concentreren en de daadwerkelijke items die u gaat produceren. In tijdsbestekken kan dit zich vertalen in waar u over gaat schrijven in een bepaald kwartaal, maand of week.

Als je net begint, wil je misschien pas een maand vooruit plannen – en als je dan aan de slag gaat, kun je dit uitbreiden tot een heel kwartaal.

Hoe verder je vooruit plant, hoe beter je zicht op je algehele contentstrategie (en het helpt je te voorkomen dat je hetzelfde type content te vaak herhaalt). Aan de andere kant kost het plannen van heel ver van tevoren ook veel werk – en dingen kunnen veranderen naarmate de tijd vordert.

Hoe vaak moet je content plaatsen?

Er is een algemene opvatting dat dagelijks posten een goed idee is, en dit kan waar zijn in termen van top-of-mind blijven voor uw doelgroep.

Het hangt ook af van de sociale mediaplatforms die je als merk kiest: dagelijks posten op Twitter is bijvoorbeeld waarschijnlijker haalbaar dan een dagelijks LinkedIn-artikel.

Over het algemeen, als je de middelen en het uithoudingsvermogen hebt om dagelijks te posten, ga ervoor. Het risico is echter dat je inspiratiebron opdroogt en dat je inhoud een beetje "hetzelfde" kan worden als je elke dag iets probeert eruit te halen.

Als je dagelijks post, probeer dan een balans te vinden tussen consistentie en variatie.

Thema van uw inhoud

Nerding met formules kan een handige manier zijn om naar een consistent inhoudsschema te navigeren.

U kunt bijvoorbeeld besluiten om op maandag inspirerende posts te plaatsen, op dinsdag handige tips, op woensdag merknieuws en deze formule vervolgens elke week te herhalen. U kunt uw planning ook organiseren rond de pijlers van uw merk, zoals mensen, product, community en innovatie.

Er is hier geen absoluut: ga met wat past bij de persoonlijkheid van uw merk.

Hoewel een structuur als deze nuttig is, is het ook belangrijk om ruimte te geven om dingen te veranderen als dat nodig is. Er kan bijvoorbeeld nieuws zijn binnen uw branche waarover u wilt posten, memes waarop u wilt reageren of speciale kalenderdagen waarop u uw inhoud wilt vormgeven.

Seizoensgebondenheid is ook een factor. Misschien is uw reismerk het meest actief tijdens de zomermaanden, of misschien denkt u vooruit en wilt u in de winter adverteren om mensen hun zomervakantie vroeg te laten plannen.

Of misschien verkoopt u dingen die maar in één bepaald seizoen van toepassing zijn (leren laarzen in de zomer, wie dan ook?). Wat u ook doet als het gaat om seizoensgebondenheid, het is belangrijk om eerst te weten hoe uw doelmarkt op uw merk reageert en hoe lang uw gemiddelde koopcyclus is.

GoDaddy Studio-sjablonen voor kalenders en wedstrijden

Benut kansen

Speciale dagen op de kalender zijn een geweldige manier om te resoneren met bepaalde menigten binnen uw grotere publiek, van kattenliefhebbers tot yogi's tot voetbalfans.

Identificeer als startpunt de speciale dagen die direct van invloed zijn op uw branche en doe mee. Een Mexicaans restaurant wil bijvoorbeeld specials voor Cinco de Mayo posten. Dit is uw kans om uw aanwezigheid in uw categorie te bevestigen – als klein bedrijf kunt u het zich tenslotte niet veroorloven om te zwijgen op UW grote dag.

GoDaddy Studio-sjablonen gemaakt voor Cinco de Mayo

GoDaddy Studio-sjablonen gemaakt voor een Cinco de Mayo-feest

Als u bijvoorbeeld een dierenverzorgingsbedrijf runt, wordt u naar voren in de rij geduwd in het openbare gesprek rond Internationale Kattendag (8 augustus) en opnieuw op Nationale Hondendag (26 augustus) – dus gebruik dit in uw voordeel. Uw concurrenten zullen op dit moment waarschijnlijk ook lawaai maken, dus wees creatief. Denk na over wat jou onderscheidt en haal daar je inspiratie vandaan.

Een goed ontwerp is een onfeilbare manier om een voorsprong te behouden.

Speciale dagen zijn ook een logische reden voor een actie, of het nu gaat om 2-voor-1 croissants op Bastille Day, een enge deal op Halloween, of een uitverkoop van gezellige wintertruien rond Kerstmis.

GoDaddy Studio-sjablonen gemaakt voor kerstuitverkoop

Werk uw ontwerpen en promo's dienovereenkomstig bij

Als je eenmaal hebt besloten met welke inhoud je je agenda wilt vullen, neem dan de tijd om te beslissen over de juiste sjablonen en afbeeldingen die je voor elk type nodig hebt. Het hebben van hoogwaardige, goede afbeeldingen die bij uw inhoud passen, helpt u om de berichten echt naar huis te sturen.

Als je berichten plaatst over een speciaal thema, update dan tijdelijk je merkidentiteit voor maximale impact. Dit kan voor een dag, een week of een maand in lijn met een relevant thema, of dat nu Halloween, Black Friday of Pride maand is.

Uw sjablonen gereed en toegankelijk hebben in een tool als GoDaddy Studio is een supereenvoudige manier om het ontwerpproces snel en ongecompliceerd te houden. Als het zo gemakkelijk is gemaakt, kan het maken van inhoud letterlijk uren uit uw dag besparen.

GoDaddy Studio-sjablonen gemaakt voor Pride 2021

Een laatste gedachte

Het maken van contentkalenders is een manier om je reis te beginnen en nieuwe, dynamische content te produceren die je helpt groeien en bloeien als merk. Het helpt je ook om relevante promoties met meer impact te plannen. Hoewel het moeite en focus kost om contentkalenders te maken, zal het zeker resultaten opleveren om die eerste tijd meer dan de moeite waard te maken.

We willen de impact van uw inhoud helpen vergroten door het ontwerp ervan snel en eenvoudig te maken. Probeer GoDaddy Studio nu gratis uit en zie hoe leuk ontwerpen kan zijn als het zo eenvoudig is.

Alle afbeeldingen zijn beschikbaar als sjablonen in GoDaddy Studio

Het bericht Vooruit plannen: inhoudskalenders maken en waarom je die nodig hebt verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.