4 praktische manieren om AI in marketing te gebruiken (en waarom dat nodig is) We zijn meer dan halverwege 2021 en inmiddels zijn de meeste marketingteams sterk afhankelijk van groei/digitale marketing, en om zeer goede redenen.

Bron

We zijn meer dan halverwege 2021 en inmiddels zijn de meeste marketingteams sterk afhankelijk van groei/digitale marketing, en om zeer goede redenen. Maar op dit moment is zelfs dat niet meer genoeg. Alleen groeigericht en datagedreven zijn zal het niet meer redden.

Om uw marketingresultaten op te schalen, snel te handelen en klaar te zijn om uw concurrenten te verslaan, moet u meer technologie en automatisering gebruiken dan ooit tevoren.

voordelen van AI in marketing

Met andere woorden, het is 2021 en tijd dat u kunstmatige intelligentie (AI) gaat gebruiken in uw marketing, maar het is eigenlijk veel eenvoudiger dan u misschien denkt.

In dit bericht ga ik de definitie en voordelen van AI in marketing bespreken, evenals vier praktische manieren om het te gebruiken om uw doelen te bereiken. Waaronder:

 1. Anyword om uw beste marketingtekst op elk kanaal te schrijven
 2. Dynamische zoekadvertenties voor uw zoekwoordonderzoek en koppen
 3. Google Analytics Intelligence om vragen te beantwoorden die u niet wist te stellen
 4. Helixa om een nog dieper begrip van elk publiek te krijgen.

Wat is AI-marketing?

Kunstmatige intelligentie (AI) is een brede term die verschillende technologieën vertegenwoordigt om uw bedrijf te helpen met zowel interne operaties als klantgerichte initiatieven. Bijvoorbeeld

 • Chatbots verbeteren met natuurlijke taalverwerking (NLP) om leads zonder formulieren te kwalificeren.
 • CRM’s die machine learning gebruiken om bedrijven te helpen elk aspect van de relatie van een klant te analyseren.
 • Apps die deep learning gebruiken om personalisatie naar een ander niveau te tillen.

De mogelijkheden om AI in uw marketingstrategie te gebruiken groeien voortdurend en we zullen ze niet allemaal in deze post behandelen. (Hoe dan ook, het zal onmogelijk zijn om alles te dekken, aangezien er voortdurend nieuwe technologieën en bedrijven worden gevormd.)

Waarom je AI nodig hebt in marketing

Met AI in marketing kun je:

 • Verlaag de operationele kosten door meer te bereiken in minder tijd met een kleiner team.
 • Haal het meeste uit uw budget met datagestuurde beslissingen
 • Pas automatisch optimalisaties toe op basis van prestatiegegevens.
 • Schrijf effectievere teksten om de conversieratio te verhogen.
 • Bied slimmer in uw campagnes.
 • Bouw een marketingstrategie die is aangepast aan de behoeften en marketingdoelstellingen van uw team.

Simpel gezegd, het gebruik van AI in uw marketinginspanningen kan u helpen een lean and mean marketingteam te houden en uw bedrijf hoger en sneller te laten groeien.

statista-grafiek met redenen waarom marketeers AI gebruiken

Afbeeldingsbron

4 praktische manieren om kunstmatige intelligentie in marketing te gebruiken

Er zijn talloze marketingtools en -technologieën die uw marketingteam sterker en efficiënter kunnen maken. Maar maak je geen zorgen, dit is niet zomaar een lijst met automatiseringsmarketingtools die er zijn (ik weet dat je er al tientallen hebt gezien).

In plaats daarvan wil ik u vier van de meest effectieve AI-marketingtools en -functies laten zien die u vandaag kunt gebruiken en die, eerlijk gezegd, in 2021 beter zullen presteren dan een mens bij de meeste aspecten van digitale marketing.

Dus hier zijn mijn vier favoriete manieren om AI voor marketing te gebruiken: 1. Maak uw leven gemakkelijker met Google Dynamic Search Ads (DSA’s)

Wat zij zijn

Dynamische zoekadvertenties (DSA’s) zijn zoekcampagnes die in de tegenovergestelde richting werken van typische betaalde zoekstrategieën . Gewoonlijk voert u uw zoekwoordonderzoek uit , groepeert u uw zoekwoorden en stemt u vervolgens de advertentie en de kopie van de bestemmingspagina af op de advertentiegroep.

Met DSA’s hoeft u alleen maar de bestemmingspagina’s te kiezen die u wilt promoten en Google doet de rest. De AI van Google scant de bestemmingspagina’s, kiest de zoekwoorden voor u en genereert vervolgens nauwkeurige advertentiekoppen .

voorbeeld dynamische zoekadvertentie in google SERP

Waarom heb je ze nodig?

DSA-campagnes bestaan al een tijdje, maar campagnemanagers hebben ze historisch gezien niet vertrouwd vanwege slechte prestaties. Maar Google heeft de afgelopen jaren een aantal belangrijke verbeteringen aangebracht in DSA-campagnes en ik was persoonlijk in staat om mijn SEM CPA met 60% te verbeteren , en dit is zonder rekening te houden met de tijd die ik bespaarde door het te gebruiken.

Persoonlijk denk ik dat de naam onnauwkeurig is, omdat u zou kunnen denken dat DSA alleen dynamische zoekadvertenties voor u zal maken. Dit zijn eigenlijk Responsive Search Ads (RSA’s). Maar DSA’s doen eigenlijk zoveel meer dan dat, allemaal gebaseerd op de AI van Google (ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat ze min of meer weten wat ze daar in Mountain View doen).

Hoe ze te gebruiken?

Er zijn een paar manieren om uw DSA-campagnes te structureren en te beheren, maar ze lijken allemaal op elkaar.

kunstmatige intelligentie dynamische zoekadvertentie instellen

Je kunt beginnen door het te proberen voor een klein deel van je site, of misschien je blog of bronnen, en kijk hoe het het meeste werk voor je doet.

Zorg ervoor dat u irrelevante zoekwoorden of zelfs pagina’s die u niet wilt promoten, uitsluit. U vindt het bijvoorbeeld waarschijnlijk overbodig dat DSA’s uw carrièrepagina promoten.

Kortom : het gebruik van DSA-campagnes bespaart u de tijd van het voortdurend zoeken naar nieuwe zoekwoordideeën en het schrijven van advertenties.

2. Gebruik Google Analytics Intelligence als uw site-analist

Wat het is

De functie Analytics Intelligence in uw Google Analytics-account maakt gebruik van machine learning om u te helpen de resultaten van uw website beter te begrijpen en ernaar te handelen.

Hoe het werkt

Omdat het op AI is gebaseerd, kun je eigenlijk eenvoudige vragen stellen over de prestaties van je site, en het zal antwoorden, net zoals je een analist voor je zou laten werken.

lijst met vragen om Google Analytics-intelligentie te stellen

Afbeeldingsbron

Je kunt het zien als een soort Google Analytics-assistent. U kunt bijvoorbeeld vragen stellen als ‘Welk marketingkanaal had de hoogste conversieratio’ en Analytics toont u een gerangschikte lijst van uw marketingkanalen, gesorteerd op de hoogste conversieratio . Hierdoor verdwijnt alle complexiteit van Google Analytics.

In het onderstaande voorbeeld vroeg ik Google Analytics: “Wat zijn mijn best presterende bestemmingspagina’s?” en kreeg precies het antwoord dat ik nodig had:

Google Analytics-intelligentie met de beste bestemmingspagina's per sessie

Waarom heb je het nodig

Analytics Intelligence kan ook uw gegevens analyseren en vragen beantwoorden die u niet eens had gedacht te stellen, maar die u waarschijnlijk zou moeten stellen, en dingen benadrukken waarvan u op de hoogte moet zijn. Het zal u er bijvoorbeeld op wijzen dat een bepaalde bestemmingspagina beter of slechter presteert dan een eerdere periode. Absoluut iets waar u op moet letten en controleren, maar zonder dit zou u het misschien niet eens merken.

ai in marketing—google analytics intelligence-inzichten

Maar eigenlijk wordt hier nog meer gebruik gemaakt van AI en machine learning. Analytics Intelligence maakt gebruik van websitegegevens en maakt gebruik van de slimme doelen, slimme lijsten, sessiekwaliteit en conversiekans van uw Google Ads-account om doelgroepen op te bouwen die u kunt targeten .

Kortom: als DSA’s uw almachtige campagnemanagers zijn, is Google Intelligence uw analist.

3. Gebruik de Anyword AI voor betere copywriting

Voor advertentietekst, bestemmingspagina’s, sociale berichten en meer.

Wat het is

Anyword helpt je op nieuwe ideeën te komen wanneer je een blanco teken hebt en bespaart tijd door het genereren en optimaliseren van je marketingkopie met behulp van kunstmatige intelligentie. Het genereert een effectieve kopie voor praktisch elk marketingkanaal, inclusief (maar niet beperkt tot):

 • Onderwerpregels e-mailen
 • Facebook advertentie kopie
 • Google Ads-kopie
 • LinkedIn advertentie kopie
 • Twitter-advertentiekopie
 • Productbeschrijvingen en namen
 • Intro paragrafen
 • Instagram-bijschriften
 • YouTube-titels en -beschrijvingen
 • CTA’s
Anyword's marketingtool voor kunstmatige intelligentie

Afbeeldingsbron

Waarom heb je het nodig

Een van de grootste uitdagingen als het gaat om het schrijven van marketingteksten, is dat het praktisch een gok is, omdat je niet echt kunt voorspellen hoe het zal presteren voordat je het daadwerkelijk gebruikt. Om erachter te komen wat werkt, moet je meestal wachten tot SEO-statistieken zijn verzameld of tijd en geld besteden aan A/B-testen. Anyword is getraind met meer dan $ 250 miljoen aan advertentie-uitgaven, dus het weet hoe het een tekst moet schrijven die verkoopt .

Hoe het werkt

Binnen de tool krijgt elke kopievariant een Performance Prediction Score, die voorspelt hoe goed deze zal presteren in een echte campagne. Anyword biedt ook meer geavanceerde functies, waaronder optimalisatie van tekst op bestemmingspagina’s en aangepaste integraties.

de Anyword-tool voor kunstmatige intelligentie voor marketingkopie

Bottom line: Anyword gebruikt AI om u de tijd, moeite en dollars te besparen die nodig zijn voor indrukwekkende copywriting en overtuigende advertentietekst .

4. Leer je publiek beter kennen met Helixa

En til personalisatie naar een geheel nieuw niveau.

Wat het is

Helixa stelt u in staat om te weten wat onderscheidend en uniek is aan elk publiek dat er is. U krijgt inzicht in wat ze belangrijk vinden en wat ze online zeggen, zodat u uw marketing nog verder kunt personaliseren.

ai marketingtool helixa homepage

Afbeeldingsbron

Waarom heb je het nodig

Hoewel de meeste marktonderzoekstools afhankelijk zijn van één gegevensbron, brengt Helixa meerdere datasets samen om een rijker beeld van elk publiek te bieden, met behulp van zijn machine learning-technologie die al deze gegevens in één gebruiksvriendelijke tool plaatst.

Helixa geeft u bruikbare inzichten die u kunnen behoeden voor het maken van fouten in de manier waarop u uw potentiële publiek benadert.

Kortom: hoe meer u weet over uw publiek, hoe beter en nauwkeuriger uw marketing zal zijn, en u krijgt precies dat met Helixa.

Het is 2021 en digitale marketing is AI-marketing

De volledige lijst met tools, functies, use-cases en voordelen van AI in marketing is eindeloos. Ik liet je vier voorbeelden zien die volgens mij persoonlijk aantonen hoe AI heel slim kan worden ingezet en je dagelijkse leven als marketeer makkelijker en effectiever kan maken. Waaronder:

 1. Anyword om effectieve, platformspecifieke marketingteksten te genereren.
 2. Google DSA’s voor zoekwoordonderzoek en geoptimaliseerde advertentie-copywriting.
 3. Google Analytics Intelligence om complexe vragen te beantwoorden en inzichten te delen waar u niet naar zou zoeken.
 4. Helixa om je publiek op een dieper niveau te leren kennen voor meer gepersonaliseerde marketing.

Kunstmatige intelligentie geeft vorm aan marketing . Marketeers die niet achter deze transformatie staan, blijven achter en worden langzaam irrelevant. Datagedreven zijn is tegenwoordig een absolute must, maar je moet voorbereid zijn op de toekomst, want die komt sneller dan je denkt.

Ik zou graag uw feedback en opmerkingen zien, en nog beter, uw suggesties voor AI-tools die u hebt gebruikt en waarvan u denkt dat ik ze zou moeten leren kennen.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.