Een WordPress-site migreren naar een nieuwe host Er zijn momenten waarop u een WordPress-website moet migreren naar een nieuwe host of een andere server. Misschien wilt u de structuur van een website wijzigen, optimaliseren voor mobiel of bent u gewoon ontevreden over de service en prestaties van uw huidige server

Leestijd: 8 minuten

Bron

Gutenberg-ontwikkeling

Er zijn momenten waarop u een WordPress-website moet migreren naar een nieuwe host of een andere server. Misschien wilt u de structuur van een website wijzigen, optimaliseren voor mobiel of bent u gewoon ontevreden over de service en prestaties van uw huidige server.

Migreren kan uw probleem oplossen en soepel verlopen – zolang u de nodige stappen onderneemt om gegevensverlies en downtime te voorkomen. Zoals bij elk project, is het belangrijk om te begrijpen wat je moet doen voordat je erin springt. Dit is wat u moet weten:

Wat u moet doen voordat u een website migreert

Zoals bij elk webproject begint succes met voorbereiding vooraf. Dus, wat moet u doen voordat u een website migreert? Voordat je de handen uit de mouwen steekt en aan de slag gaat, volg je deze drie stappen:

De grootte van uw database bepaalt hoe snel uw migratie zal plaatsvinden. Het maakt niet uit of je een mega-e-commercesite hebt of een site met slechts een paar plug-ins, neem de tijd om je bestands- en databasegrootte zo klein mogelijk te maken. U kunt dat doen door alle back-ups, cachedirectory’s van oude plug-ins, ongebruikte thema’s, plug-ins en video’s te verwijderen.

Doe vervolgens wat voorbereiding vooraf. U wilt geen bestellingen, zichtbaarheid of functionaliteit verliezen. Voer deze stappen uit:

 • Maak een inventaris van alle inhoud, zodat u een checklist hebt van alles wat moet worden gemigreerd van punt A naar punt B. Als u inhoud identificeert die niet hoeft te worden gemigreerd, verwijdert u deze. U wilt alleen de huidige inhoud overdragen.
 • Noteer uw huidige thema’s. Bekijk uw themabestanden en noteer eventuele toevoegingen die u aan de code hebt aangebracht.
 • Maak een inventaris van uw netwerkbronnen en configuraties, inclusief IP-informatie, domeinnamen, firewalltoegangscontrolelijsten, interne en externe DNS-vermeldingen.
 • Controleer uw JavaScript-frameworks en -versies voor uw site, zodat u een soepele overgang heeft.
 • Neem contact op met de provider die uw SSL-certificaat heeft uitgegeven voor meer informatie over de algemene voorwaarden met betrekking tot het migreren van uw site.
 • Begrijp de grootte van uw website. Sommige zijn te groot (meer dan 1 GB) om handmatig of automatisch te migreren. In plaats van te gissen op basis van de grootte van tabellen, het aantal berichten of de inventaris van bestellingen, exporteert u een gecomprimeerd SQL-bestand om de werkelijke grootte van uw database te begrijpen. Voor grote databases kunt u migreren met SSH-opdrachten.

Migreert u een grote e-commercesite? Neem enkele extra stappen om ervoor te zorgen dat uw productgegevens, klantgegevens en bestelgeschiedenis worden overgedragen. Organiseer al uw gebruikers-, product- en catalogusgegevens en markeer wat er moet worden gemigreerd.

Ten slotte, als onderdeel van uw voorbereiding, schakelt u een onderhoudspagina in die gebruikers een gebruiksvriendelijk bericht geeft met alternatieve links om te bezoeken wanneer de site wordt gemigreerd.

Stap 1: Maak een back-up van uw websitebestanden

Back-up is belangrijk, want als u tijdens de migratie een probleem tegenkomt, zoals beschadigde of ontbrekende bestanden, kunt u die gegevens herstellen vanaf uw back-up.

Begin met het ophalen van uw websitebestanden van de oorspronkelijke host. U kunt het bestandsoverdrachtprotocol (FTP) gebruiken om ze naar uw lokale computer te downloaden. Log vervolgens in op uw webhost en kopieer alle bestanden van de hoofdmap van uw website naar een map op uw lokale computer.

Stap 2: Exporteer de database

Zodra de overdracht is voltooid, kunt u doorgaan met het kopiëren van de database. De database is het belangrijkste onderdeel van uw WordPress-site – het is het brein dat al uw pagina’s en berichten bevat.

Net als bij de bestandsback-up, begint u met het maken van een kopie van de database. De meeste hosts bieden toegang tot een database via phpMyAdmin. Om de database te kopiëren:

 • Log in op uw hostconfiguratiescherm en ga naar phpMyAdmin .
 • Selecteer de database van uw website in de linkerkolom en klik vervolgens op Exporteren in de bovenste menubalk. De exportmethode zou standaard Quick moeten zijn, wat acceptabel is voor deze doeleinden. Zorg er ook voor dat het formaat SQL is. Dit zorgt ervoor dat uw back-up universeel acceptabel is voor MySQL.
 • Klik op Go en u wordt gevraagd het .sql-bestand te downloaden. Verplaats dit bestand naar dezelfde map als uw website om het bij te houden terwijl u de migratie voltooit.

Houd bij het migreren van de WordPress-site van uw klant rekening met de databasegrootte. Het exporteren of importeren van databases kan mislukken vanwege de databasegrootte. Sommige grote databases kunnen alleen via SSH worden geïmporteerd. U moet de databasegrootte van uw klanten controleren, welke de grootste tabel is, hoeveel berichten er zijn en hoeveel bestellingen voor WooCommerce-installaties. De antwoorden op deze vragen kunnen bepalen of de site van uw klant geschikt is voor de hosting waarnaar u deze probeert te migreren.

Kiezen tussen een handmatige sitemigratie of een automatische sitemigratie

Als de voorbereiding voor de migratie is voltooid, kunt u doorgaan naar de volgende stap en beslissen of u uw website handmatig of automatisch wilt migreren.

Handmatige migratie is precies hoe het klinkt: uw bestaande websitegegevens met de hand kopiëren en plakken. Bij een handmatige migratie moet u gemakkelijk toegang hebben tot databases, ze overzetten en vervolgens het bestand wp-config.php bewerken. U kunt het allemaal doen via de bestandsbeheerder op uw hostingconfiguratiescherm of u kunt een FTP-client gebruiken. Als u kiest voor handmatige migratie, houd dan rekening met de voor- en nadelen: Voordelen:

 • Gedurende het gehele proces kunt u de inhoud inzien. U kunt ervoor zorgen dat elk stukje inhoud correct wordt geplaatst en gekoppeld terwijl u het migreert.

nadelen:

 • Handmatige migratie is niet geschikt voor grote sites.
 • Je hebt enige ervaring met coderen nodig.
 • Handmatige migratie kan veel meer tijd in beslag nemen dan automatische migratie.
 • Handmatige migratie laat meer ruimte voor menselijke fouten. Na de migratie moet u extra tijd inbouwen voor testen en verifiëren.

Voor een geautomatiseerde WordPress-migratie gebruikt u aangepaste applicaties, extensies ontwikkeld door CMS-platformleveranciers of universele migratietools die al uw websitegegevens van het ene platform naar het andere verplaatsen. Als u kiest voor geautomatiseerde migratie, houd dan rekening met de voor- en nadelen:

Voordelen:

 • Geautomatiseerde WordPress-migratie is een efficiënte methode voor grote sites.
 • U hebt geen codeervaardigheden nodig om geautomatiseerde migratie uit te voeren.
 • Vergeleken met handmatige migratie is geautomatiseerde migratie veel sneller.

nadelen:

 • Hoewel de meeste hosts gratis migratie aanbieden, zijn er soms kosten verbonden aan het kopen of ontwikkelen van de tools die nodig zijn om de migratie te automatiseren.
 • Het maakt niet uit of u een geautomatiseerde of handmatige migratie uitvoert, aangepaste gegevens of inhoud migreren mogelijk niet, afhankelijk van de gebruikte tool.

Voor beide processen moet u een plug-in selecteren, een software-add-on die u de functionaliteit geeft om een migratie uit te voeren. Er zijn genoeg opties, maar misschien wilt u de gratis migratie van GoDaddy op Managed WordPress controleren of de gratis tool Duplicator of All-in-One WP Migration selecteren. Voor beide stelt u eenvoudig de plug-in in en gebruikt u de importfunctie.

Hoe u automatisch een WordPress-site migreert

Als je ervoor kiest om je WordPress-site automatisch te migreren, zorg er dan voor dat je de inloggegevens van de nieuwe site hebt, inclusief gebruikersnaam en wachtwoord, evenals de link naar de oude site. Er zijn veel plug-ins en tools die u hiervoor kunt gebruiken, zoals:

All-in-One WP Migration

Duplicator – WordPress Migration Plugin

https://wordpress.org/plugins/siteground-migrator https://wordpress.org/plugins/bv-cloudways-automated-migration

Veel hosts bieden ook eenvoudige geautomatiseerde migraties aan.

Met Managed WordPress by GoDaddy hoef je alleen maar je WordPress-site en inloggegevens in te voeren om je site te migreren.

 • Ga naar de GoDaddy-productpagina en selecteer in het gedeelte Beheerde WordPress de optie Alles beheren .
 • Selecteer naast Beheerde WordPress de optie + Site maken .
 • Selecteer in de lijst met Uw bestaande abonnementen het beheerde WordPress-abonnement dat u wilt gebruiken voor de site die u verplaatst en selecteer vervolgens Volgende .
 • Selecteer Een bestaande WordPress-site migreren .
 • Vul de overige velden in om uw site te migreren.
 • Het kan even duren voordat de migratie is voltooid, grotere en complexere sites kunnen meer tijd in beslag nemen. We sturen een e-mail wanneer we klaar zijn met het migreren van uw site.

Handmatig een WordPress-site migreren

Als u ervoor kiest om uw WordPress-site handmatig te migreren, volgt u deze stappen:

 • Stap 1: Om uw websitebestanden te uploaden, logt u in op het bestemmingsaccount met FileZilla en bladert u naar de webroot van het bestemmingshostingaccount. Als je cPanel gebruikt, is dit meestal de map public_html/. Sleep vervolgens uw websitebestanden van uw lokale computer naar de webroot van de nieuwe host. Afhankelijk van de grootte van uw uploadmap en plug-ins, kan dit proces enige tijd duren.

Nadat u de database hebt gemaakt, maakt u een nieuwe databasegebruiker aan en voegt u de nieuwe gebruiker toe aan de nieuwe database met ALLE PRIVILEGES. Zorg ervoor dat u de databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoord noteert – u hebt ze later nodig.

 • Stap 3: Importeer de database door in te loggen op phpMyAdmin op het bestemmingsaccount en klik op de naam van de nieuwe database die u zojuist hebt aangemaakt. Klik vervolgens in de bovenste balk op Importeren . Klik op de bladerknop en selecteer uw .sql-bestand dat u eerder hebt gemaakt. Klik op Go en de database begint met importeren. Afhankelijk van de grootte van uw site, kan dit proces enige tijd in beslag nemen.
 • Stap 4: Repareer vervolgens het bestand wp-config.php om de bestanden en database samen te voegen. U kunt dit bestand in FileZilla bewerken door er met de rechtermuisknop op te klikken en Bewerken te selecteren (cPanel biedt ook een bestandsbeheerder waar u wijzigingen in dit bestand kunt aanbrengen). Wat je zoekt zijn de volgende instellingen in dit bestand:
definiëren('DB_NAME', 'new_db'); definiëren('DB_USER', 'nieuwe_db_gebruikersnaam'); define('DB_PASSWORD', 'new_db_password'); definiëren('DB_HOST', 'localhost');

Neem de database-informatie die u eerder hebt opgeschreven en vervang de oude database-informatie in deze regels code door de nieuwe referenties.

Wat te doen na het migreren van een website

Wat moet u doen na het migreren van een website?

Op dit moment zou uw website in goede staat moeten zijn als het domein tijdens de verhuizing hetzelfde is gebleven en DNS al is ingesteld. Maar als u een domeinwijziging moet doorvoeren, moeten de site-URL en home-URL worden gewijzigd om het nieuwe domein weer te geven.

U kunt dit tijdelijk doen door de volgende regels toe te voegen aan uw wp-config.php-bestand, waarbij uw domein de tekst “example.com” vervangt:

definiëren('WP_HOME','https://example.com'); definiëren('WP_SITEURL','https://example.com');

Als u geen tijdelijke domeinen wilt toevoegen, kunt u een hostbestand gebruiken om een voorbeeld van de website van uw klant op een nieuwe hosting te bekijken voordat u live gaat met DNS-wijziging. U kunt dit doen door vermeldingen toe te voegen aan het hostbestand op uw lokale computer.

U moet ook een algemene “zoek en vervang” uitvoeren om alle exemplaren van de oude URL te vinden. Vaak komen deze URL’s op veel meer plaatsen terecht dan alleen de configuratie. Plug-ins zoals Better Search Replace kunnen nuttig zijn om dit proces te versnellen.

Als het domein na de migratie hetzelfde blijft, hoeft u alleen het A-record voor uw domein te wijzigen zodat het verwijst naar het IP-adres van uw nieuwe hostingaccount. Dit proces verschilt per registrar, dus het is het beste om te ontdekken hoe u dit kunt doen met de persoon van wie u uw domein heeft gekocht.

Bovendien vereisen sommige WordPress-thema’s ook extra stappen nadat u de eerder genoemde stappen hebt voltooid. Als u bijvoorbeeld het Avada-thema gebruikt, moet u de Avada Fusion Builder-cache na de migratie wissen.

Checklist na migratie

Voer op dit punt in uw migratie wat kwaliteitscontrole uit en controleer nogmaals of de migratie goed is verlopen. Volg deze stappen:

Stap 1: Zorg ervoor dat uw permalinks naar uw berichten en pagina’s zijn bijgewerkt. Ga in WordPress naar Instellingen > Permalinks en klik op Opslaan (u hoeft verder niets te wijzigen op deze pagina). Dit zorgt ervoor dat alle permalinks worden vernieuwd om overeen te komen met de nieuwe host, omdat ze soms in de war raken tijdens een migratie.

Stap 2: Controleer nu of pagina’s, berichten en links worden weergegeven en correct werken. Controleer op ontbrekende afbeeldingen, verbroken links en andere tekenen dat dingen mogelijk niet werken. Als je problemen tegenkomt, zorg er dan voor dat je ze in WordPress oplost. Enkele veelvoorkomende gebieden om problemen op te lossen zijn:

 • Contactformulier verzendt geen e-mails na migratie
 • Pas de controlebestanden dienovereenkomstig aan in de websitebouwer
 • PHP-versieverschillen op websitebron en hostingbestemming
 • Controleer op overblijfselen van eerdere hosts in WordPress-bestanden (bijvoorbeeld WP Engine en BlueHost)

Stap 3: Verwijder het installatieprogramma en de archiefbestanden van de tool die je hebt gebruikt , omdat ze een veiligheidsrisico kunnen vormen. Bewaar de lokale reservekopie van uw bestanden en de database-export, samen met het originele wp-config.php-bestand voor het geval u de migratie ongedaan moet maken.

Stap 4: Annuleer je account bij je oude hostingprovider, zodat je niet twee keer in rekening wordt gebracht.

Stap 5: Zorg ervoor dat uw website SSL-, CDN- en Firewall-configuratie heeft.

Pro-tip: werk uw IP-adres bij in uw Firewall-instellingen na migratie naar een nieuwe host.

Op zoek naar een supereenvoudige manier om je WordPress-site te migreren? Meer informatie over GoDaddy’s 1-Click WordPress-migratie. of bekijk de Hub van GoDaddy Pro voor gestroomlijnde migratie en back-ups voor WordPress-sites plus prioriteitsondersteuning wanneer je het nodig hebt.

Het bericht Een WordPress-site migreren naar een nieuwe host verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.