Hoe een tienerondernemer een bedrijf creëerde dat een verschil maakt

Leestijd: 6 minuten

Bron

Na het afronden van een zomerprogramma over ondernemerschap aan Columbia University, kon de 15-jarige Aarushi Gupta niet wachten om haar nieuwe kennis in de praktijk te brengen. Maar het lanceren van een succesvol bedrijf was niet haar enige doel. Aarushi wilde dat het een goed doel steunde en onderweg het leven van handelaren en boeren in India zou verbeteren. Spoiler alert: het is ze gelukt!

We hebben deze tienerondernemer gevraagd om haar verhaal en plannen voor de toekomst te delen met de Ecwid Blog-community. Ontdek hoe Aarushi op een idee kwam voor een handgeschilderde tassenzaak, hoe ze het runt en promoot (helemaal in haar eentje!) en hoe het bijdraagt aan het succes van lokale micro-ondernemers.

Geïntrigeerd? Maak kennis met Aarushi Gupta, de oprichter van EUNOIA , en hoor haar in haar eigen woorden haar verhaal vertellen:

Maak kennis met Aarushi Gupta, de oprichter van EUNOIA

Hallo, Ecwid Blog-lezers! Ik ben Aarushi Gupta, een 15-jarige uit Gurgaon, in de buurt van New Delhi, India. Vorig jaar deed ik een zomerprogramma over ondernemerschap bij Columbia University, wat me inspireerde om een bedrijf te starten dat een verschil maakt voor lokale ambachtslieden, boeren en handelaren.

Een zakelijk idee bedenken dat waarde creëert

Ik wil economie gaan studeren en er mijn levenswerk van maken om kleine handelaren en boeren betaalbare leningen aan te bieden.

In India hebben de welvarende en middenklasse gemakkelijk toegang tot leningen van banken. Kansarme dagloners en dorpelingen hebben echter niet gemakkelijk toegang tot betaalbare kredieten of leningen. Ze moeten geld lenen tegen zeer hoge rentetarieven van lokale geldschieters.

Als ze gemakkelijk toegang hebben tot goedkope leningen, kunnen ze een beter levensonderhoud opbouwen en deel uitmaken van de snelgroeiende Indiase economie.

Ik ben begonnen met het nemen van stappen om dit probleem op te lossen. Nadat ik vorig jaar een zomerprogramma over ondernemerschap had gedaan bij The Columbia University, besloot ik mijn kennis op de proef te stellen. Ik ben een samenwerking aangegaan met een niet-gouvernementele organisatie, Habba, om op mijn website EUNOIA handgeschilderde tassen van lokale Madhubani-artiesten te kopen en verkopen.

De EUNOIA-website die Aarushi zelf heeft gemaakt

De winst van mijn verkoop gaat naar een niet-gouvernementele organisatie voor peer-to-peerleningen, Rang De, die ambachtslieden en boeren op het platteland ondersteunt met leningen met een lage rente van slechts 5000 roepies ($ 67). Ik hoop ten minste 100 tassen te verkopen, waarvan de winst via Rang De en Habba zal worden omgezet in renteloze leningen aan micro-ondernemers.

Aangezien EUNOIA producten koopt tegen hogere tarieven dan wat tussenpersonen betalen, krijgen ambachtslieden meer geld voor hun inspanningen . Vervolgens worden deze ambachten verkocht, waardoor inkomsten worden gegenereerd. Dit geld wordt op zijn beurt gebruikt om andere micro-ondernemers te ondersteunen. Zo creëert EUNOIA een functionele cyclus van vriendelijkheid.

Verzorgen van de dagelijkse operaties

Ik beheer de webshop zelf. Dit omvat het voorbereiden van bestellingen, het verpakken van de tassen, het afdrukken van verzendlabels en het overhandigen van pakketten aan lokale vervoerders.

Wat marketing betreft, doe ik het ook allemaal alleen: ik run een Instagram-account @eunoiabags_ en maak Google– en Facebook-advertenties.

@eunoiabags_ post op Instagram

Aangezien ik als minderjarige geen bedrijf kan runnen, ondersteunt mijn vader me met onze financiën en de juridische kant van de zaak. Hij helpt me ook wanneer ik hulp nodig heb met technische expertise met betrekking tot digitale marketing, zoals accountconfiguratie.

Er komen met vallen en opstaan

Hoewel het idee achter EUNOIA voortkwam uit het winnen van de Venture for All Entrepreneurship van Columbia University, kostte het tijd en energie om het in het echte leven te laten werken.

De eerste uitdaging was het vinden van de juiste partner. Ik schreef e-mails aan veel non-profitorganisaties, maar alleen de in Bangalore gevestigde non-profit Habba reageerde. Ze namen mijn idee serieus en hielpen me bij het vinden van de tassen.

Nadat ik mijn eerste 25 tassen had verkocht en wat startgeld had verdiend, besloot ik onze prijzen te verlagen om een breder publiek van geïnteresseerde kopers te bereiken. Maar daardoor leverden de volgende 25 tassen die ik verkocht geen winst op. Ik maakte de fout om mijn berekeningen niet te controleren toen ik de prijs verlaagde.

Nu houd ik alle uitgaven bij om te berekenen hoeveel winst ik maak bij elke verkoopprijs. Winst genereren is van vitaal belang voor het werk dat ik doe om minder bevoorrechte ambachtslieden te blijven helpen – en uiteindelijk vond ik een manier om het allemaal te laten werken.

Mijn grootste EUNOIA-succes tot nu toe was het genereren van een winst van Rs 5000 ($ 67). Het moment dat ik het overhandigde aan de non-profitorganisatie waarmee de ambachtslieden achter EUNOIA-tassen werken, was een van de gelukkigste van mijn leven.

Aarushi deelde haar eerste resultaten in een Instagram-bericht

Maar waarom e-commerce?

Met een e-commerce winkel kan ik heel India als mijn markt beschouwen. Toen ik begon met het verkennen van e-commerceplatforms, stelde mijn vader me voor aan Shopify, maar het was duur. Ik wilde een eenvoudigere manier om mijn winkel in te richten. Dat is toen we Ecwid Ecommerce ontdekten.

Wat de technische kant betreft, zegt mijn vader dat Ecwid een eenvoudige integratie heeft met Indiase betalings- en verzendproviders, wat een voordeel werd voor EUNOIA.

Ik was ook aan het onderzoeken wat er nodig is om op Amazon te verkopen, maar we besloten om online te gaan verkopen met Ecwid. De eenvoud van het runnen van een online winkel met Ecwid maakt het perfect voor een beginner.

Sociale media gebruiken om een winkel te promoten

Toen ik EUNOIA-tassen op Ecwid begon te verkopen, stuurde ik WhatsApp-berichten naar mensen die mijn ouders of mij kenden. Zo heb ik mijn eerste verkopen gedaan.

Toen begon ik met de gebruiksvriendelijke Facebook-advertenties op Ecwid Facebook-advertenties te gebruiken, wat me ook goede verkopen opleverde.

Niet elk platform genereert echter dezelfde resultaten. Mijn favoriete sociale netwerk Instagram heeft nog geen verkopen opgeleverd. Google Shopping was ook niet gemakkelijk om mee te beginnen, omdat mijn tassen steeds werden afgewezen op Google Merchant.

Ik zou graag samenwerken met een influencer om mijn zaak te steunen, maar ik denk niet dat ik dergelijke kosten op dit moment kan betalen. Op een dag denk ik echter dat je EUNOIA-tassen in een post van een beroemde influencer zult zien!

Topadvies? Niet bang zijn om handen vuil te maken

Ik had vroeger mijn eigen podcast genaamd "Toen ik 13 was", waar ik volwassenen interviewde en hen naar hun wereld vroeg toen ze 13 waren. Een van mijn gasten adviseerde me om altijd "mijn handen vuil te maken" en dingen te doen in plaats van leer ze gewoon kennen.

Toen ons team de beste pitch won in het zomerprogramma Venture for All Entrepreneurship van Columbia University, herinnerde ik me de les "handen vuil maken". Ik besloot om echt een online bedrijf op te bouwen in plaats van alleen maar blij te zijn met de prijs voor beste pitch. Ik heb geen kant-en-klare formule voor succes, maar ik weet dat ik in mijn toekomstig leven altijd "mijn handen vuil zal maken".

Aarushi en de tassen met de hand beschilderd door lokale ambachtslieden

Grote plannen voor EUNOIA

Ik zie de online winkel van EUNOIA-tassen als een cirkel van vriendelijkheid: ik koop de tassen van non-profitorganisaties tegen tarieven die de ambachtslieden helpen geld te verdienen, en verkoop ze vervolgens online aan mensen die ambachtslieden willen steunen. Daarna gaat de winst terug naar de non-profitorganisatie en de micro-ondernemers die ermee werken. Ik wil deze cirkel van vriendelijkheid blijven verplaatsen en groter maken.

Op dit moment verkoop ik tassen die zijn gemaakt door ambachtslieden van de non-profitorganisatie, maar ik zou graag meer producten willen toevoegen die afkomstig zijn van andere non-profitorganisaties. Op deze manier kan ik meer geld verdienen dat vervolgens teruggaat naar de ondersteuning van de micro-ondernemers. Dus ik zal doorgaan met het bouwen van EUNOIA en meer en meer mensen helpen geld te verdienen met de producten die ze maken.

De ambachtslieden naaien en schilderen de EUNOIA-tassen painting

Meer verhalen zoals deze

We zijn zo blij en trots dat Aarushi Ecwid heeft gekozen om haar bedrijf te stimuleren dat meer kansen creëert voor ambachtslieden en micro-ondernemers in India. Neem zeker een kijkje op haar website !

Vind meer inspirerende verhalen van Ecwid-handelaren in onze sectie Succesverhalen op de blog. En als u een online bedrijf wilt starten maar twijfelt, lees dan zeker onze nieuwe serie – "Hoe u online kunt verkopen als u een beginner bent".

In het eerste deel maak je kennis met Nicole, een ambitieuze online verkoper die haar ervaring deelt terwijl ze op zoek is naar een product om te verkopen, een bedrijfsnaam bedenkt en een budget opstelt. Dit is een doorlopende serie die je stap voor stap betrekt bij het lanceren van een winkel – in het echte leven!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.