Inhoudsgap-analyse SEO-gids

Leestijd: 5 minuten

Bron

inhoud gap analyse omslagfoto cover

Het schrijven en publiceren van nieuwe inhoud is een industriestandaard voor SEO's. Er wordt continu aan nieuwe zoekwoorden gewerkt en getarget op rankings. Na een tijdje zullen deze artikelen hun piekpotentieel voor rankings bereiken, maar dan beginnen ze af te nemen naarmate nieuwe en betere artikelen worden gepubliceerd door andere websites.

Ja, het is altijd goed om nieuwe zoekwoorden te ontdekken en erop te targeten en nieuwe inhoud te publiceren, maar dat betekent niet dat de oude artikelen vergeten moeten worden.

Dat is wanneer de analyse van de inhoudskloof binnenkomt. Analyse van de inhoudsgap is een populaire SEO-optimalisatiestrategie vanwege de verkeersboost die het met minder tijd en moeite aan websites kan geven, zoals u zou doen bij het helemaal opnieuw schrijven van een nieuw artikel.

Wat is Content Gap Analyse?

Een content gap-analyse is een proces waarbij u bestaande inhoud op uw website evalueert en tekortkomingen en mogelijkheden voor verbetering vindt.

Het kan worden gedaan op blogposts, verkooppagina's, productpagina's en meer. Kortom, alles op uw website dat informatie en waarde heeft.

Content gap-analyse is een efficiënte SEO-strategie omdat u bestaande inhoud gebruikt en die gewoon verbetert. Het bespaart u meer tijd dan het volledig starten van een gloednieuw artikel.

Wanneer u een artikel publiceert, is uw doel om nummer 1 te worden bij SERP's. Niemand streeft naar top 2 of top 5. De nummer 1 plek is waar je de meeste kliks krijgt en dat is wat iedereen wil.

Daarom zou je oude artikelen niet willen weglaten, vooral als er potentieel is om de nummer 1 plek te veroveren. Het kan een goede boost in het verkeer geven en mogelijk meer verkopen opleveren.

Hoe u een inhoudsgap-analyse uitvoert Zoek trefwoorden waar uw website op staat, maar niet bovenaan de SERP's

  • Ten eerste heeft u een tool nodig die u een lijst met zoekwoorden kan geven waarop uw website scoort. Ik gebruik persoonlijk de organische onderzoekstool van SEMRush .
  • Stel een filter in om zoekwoorden te zien waar u al op de eerste pagina bent, maar nog niet bovenaan. Ik kijk liever uit de top 2 tot 10. Je kon jezelf ook niet beperken op de eerste pagina. Ik raad aan om maximaal naar de 2e pagina te gaan als je artikelen naar de eerste pagina wilt pushen en meer verkeer wilt krijgen.

  • Verzamel zoekwoorden waarvoor u wilt optimaliseren en de paginarangschikking daarvoor.
  • Let ook op de ranglijst voor het bijhouden van de voortgang. Dit helpt je te evalueren of de verbeteringen die je aan de inhoud hebt aangebracht werkten of dat je misschien nog wat extra wijzigingen moet aanbrengen.

Bestudeer de competitie

In Content Gap Analysis is een van de doelen om erachter te komen waarom andere websites uw inhoud overtreffen. De beste manier om te begrijpen wat uw inhoud mist, is door uw concurrenten te bestuderen en te analyseren wat hun inhoud beter maakt dan uw huidige inhoud.

Als je de competitie bestudeert, zou je willen kijken naar:

  • Hun titeltag en metabeschrijving
  • Vind details over het onderwerp dat concurrenten aanraken en ontbreekt in uw artikel
  • Zoek naar iets dat opvalt op de pagina
  • Zoekintentie; beloont Google transactionele of informatieve intenties?
  • Trefwoord- en LSI-trefwoordvermeldingen
  • Bestudeer de toon en levering

Controleer uw inhoud en pas de nodige wijzigingen toe

Zodra u voldoende gegevens heeft verzameld, is het tijd om uw huidige inhoud te evalueren en vast te stellen wat u mist. U moet aantekeningen maken van wat uw concurrenten doen en niet alleen kijken hoe u ze kunt kopiëren, maar ook hoe u het beter kunt doen dan zij.

Noteer welke informatie zij hebben die uw pagina niet heeft en overweeg deze toe te voegen. Simpelweg het aantal woorden toevoegen is hier ook niet de manier. Onthoud: je maakt je content niet langer, je voegt er waarde aan toe die Google niet kan weerstaan. Versheid is ook belangrijk . Controleer op details die verouderd zijn.

Als u een deel van de bestaande inhoud moet verwijderen en vervangen door meer bijgewerkte inhoud, dan kunt u dat doen. U kunt ook ontwerpwijzigingen overwegen. Een volledige herziening van de inhoud is zelden nodig. Je moet het alleen doen als de bedoeling van de oude inhoud totaal anders is dan de bedoeling die Google beloont.

Volg je voortgang

Nadat u verbeteringen uit uw analyse van inhoudstekorten heeft doorgevoerd, kunt u nu bijhouden of de wijzigingen die u heeft aangebracht, het artikel daadwerkelijk hebben geholpen. Net als alle andere wijzigingen die u aanbrengt voor SEO, treden vilteffecten niet meteen op. Hier is een voorbeeld:

Ons team schreef een artikel voor een van onze klanten, een cateringbedrijf in de Filippijnen. Het artikel is gericht op het trefwoord 'unieke ideeën voor debuutthema's' en werd gepubliceerd in augustus 2017. Het bereikte zijn piekverkeer begin 2018 en begon toen aan een neerwaartse trend.

Vervolgens hebben we een content gap-analyse op het artikel uitgevoerd en het artikel in december 2018 geoptimaliseerd. Het duurde tot februari 2019 toen de ranglijst begon te stijgen. We hebben het artikel ook geoptimaliseerd voor featured snippets en toen we eenmaal de toppositie hadden bereikt, begon het verkeer nieuwe hoogten te bereiken en was het in staat om meer maandelijks verkeer te behouden in vergelijking met de vorige cijfers.

De veranderingen die we maakten waren niet zo groot. Het artikel vermeldde 7 unieke ideeën voor debuutthema's en we hebben het verbeterd tot 15 ideeën. Een featured snippet-aas toegevoegd en dat is alles! We zijn doorgegaan met het bijwerken van een deel van de informatie in het artikel en we waren ook in staat om de featured snippet-spot 4 jaar na de eerste publicatie te behouden.

Belangrijkste afhaalmaaltijden

De content gap-analyse is een van mijn favoriete SEO-strategieën vanwege de holistische benadering van SEO; je blijft nieuwe inhoud publiceren maar zorgt er ook voor dat oude inhoud wordt verzorgd en draagt nog steeds bij aan de cijfers van de hele website.

Als u een schrijver van SEO-inhoud bent, is de analyse van de inhoudskloof een nuttige strategie als u obstakels hebt tegengekomen bij het vinden van nieuwe zoekwoorden en onderwerpen om te schrijven. Het is nooit verkeerd om te profiteren van de huidige inhoud van uw website.

Het bericht Content Gap Analysis SEO Guide verscheen eerst op SEO Services Agency in Manilla, Filippijnen .

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.