Is het tijd voor een social media make-over?

Bron

Voorbeelden van sjablonen in GoDaddy Studio

Sociale media zijn essentieel voor alledaagse ondernemers, maar het is een verspilling van uw kostbare tijd als u ze niet goed gebruikt. Om je te onderscheiden van de massa en in de loop van de tijd erkend te worden, is een sterk ontwerp essentieel voor beide dingen. Als je niet opvalt, is het misschien tijd voor een social media make-over.

Hoe weet je dat het tijd is voor een social media make-over?

 • Je sociale media heeft geen rijm of reden. Het is een beetje… willekeurig. Je besteedt veel tijd aan het posten, maar het ziet er saai uit en krijgt geen betrokkenheid. Al die moeite vertaalt zich niet in veel groei of winst.
 • U weet dat uw merk er beter uit zou kunnen zien. Betrap je jezelf wel eens op scrollen en dagdromen? Stelt u zich eens voor hoe uw merk er een beetje cooler uit zou kunnen zien? U weet dat uw merk er uniformer, professioneler en relevanter uit zou kunnen zien, maar u weet gewoon niet hoe u het moet doen, of u kunt het zich niet veroorloven om een ontwerper in te huren.
 • Je zit niet op sociale media. U heeft al een bedrijf en een website in de lucht, maar u moet uw merk op sociale media krijgen.
 • Je begint net. Misschien ben je een klein bedrijf of een bijzaak en wil je het vanaf het begin goed doen op sociale media.

Of het nu gaat om iemands garderobe van saai naar fantastisch te maken, of saaie woonruimtes om te toveren in een droomhuis, iedereen houdt van een goede make-over – waarschijnlijk omdat we graag zien dat mensen hun beste leven leiden.

Jouw social media kanalen als alledaagse ondernemer zijn niet anders. Maar je merk een social media make-over geven gaat verder dan er alleen goed uitzien.

Een krachtige aanwezigheid op sociale media kan u helpen een concurrentievoordeel te behouden, u in staat te stellen meer te verkopen en uw bedrijf bloeiend te houden.

Het onderhouden van een social media-account lijkt misschien een productief gebruik van uw tijd, maar doelloos rondscharrelen in de digitale ruimte kan uiteindelijk meer energie verspillen dan het voor uw merk oplevert.

Sociale media zouden voor je moeten werken, leads, fans, abonnees, klanten en erkenning opleveren. Het sap moet het persen waard zijn.

We hebben enkele ideeën om u te helpen de best mogelijke merkaanwezigheid te creëren, om uw kansen in de jungle van sociale media te vergroten.

Gewapend met deze kennis laten we je ook een kortere weg zien om professioneel ogende ontwerpen te maken, in de vorm van lay- outcollecties in GoDaddy Stuido .

Hoe ziet een goede social media feed eruit?

Ken je die sociale media-accounts die je graag op je telefoon ziet verschijnen? Dat is niet per ongeluk. Er moeiteloos aantrekkelijk uitzien als merk, vergt wat voorbereiding vooraf om een solide basis te bouwen.

Als deze op hun plaats zijn, kan creativiteit stromen.

Merken met geweldige feeds voor sociale media hebben meestal een aantal van deze dingen goed:

 • Ze publiceren uitstekende inhoud. Het is inspirerend, informatief of vermakelijk en biedt een zekere waarde aan hun doelgroep.

 • Ze hebben een uitgesproken identiteit. Als het goed is gedaan, kun je een merk in één oogopslag herkennen voordat je het eerste woord hebt gelezen. Hun coherente merkidentiteit onderscheidt hun bedrijfsruimte ook van de persoonlijke accounts die op uw feed zijn vermengd.

 • Ze raken aan een gedefinieerde pool van onderwerpen. Je kunt niet met iedereen over alles praten – dus beperken ze het tot enkele terugkerende thema's, gericht op hun publiek, hun product en hun waarden. Waar deze elkaar kruisen, is hun goede plek; het gesprek dat ze kunnen voeren.
 • Er is een gedefinieerde cadans. Of het nu drie keer per dag of drie keer per week is, een merk zal eerder in onze feeds verschijnen (en gedenkwaardig worden voor zijn publiek) als ze een regelmatige publicatieroutine hebben. Diligence wordt ook beloond voor de meeste algoritmen!

 • Ze hechten veel waarde aan esthetiek. Merken die het goed doen op sociale media hebben hoogwaardige, doordachte inhoud waar je ogen blij van worden: denk aan prachtige foto's, speels design, knallende kleuren, prachtige lettertypen en opvallende graphics die een bericht van een willekeurige foto tot een kunstwerk verheffen . Sommige van de beste merken beschouwen hun feed als een steeds evoluerend kunstwerk.

 • Hun inhoud is bruikbaar. Er is een duidelijke boodschap die de lezer vertelt wat ze willen dat ze doen – of het nu gaat om meedoen aan een wedstrijd, reageren op een bepaald bericht of zich aanmelden voor een product of dienst.
 • Ze creëren inhoud met wederzijds voordeel in het achterhoofd . Dit betekent ofwel een moment van inzicht of verrukking bieden, ofwel een kans creëren voor de lezer om enig voordeel te behalen – een korting, een verkoop, een wedstrijd, een les of de kans om meer informatie over een onderwerp te krijgen.

 • Ze gaan in gesprek met klanten en andere merken (ze posten en bukken niet alleen). Populaire merken reageren op opmerkingen, bedanken klanten voor complimenten of lossen eenvoudige problemen op in plaats van een stukje inhoud te publiceren en er nooit meer iets mee te doen. Ze maken deel uit van gelijkgestemde online communities en bedrijfsnetwerken en nemen deel aan deze gesprekken.
 • Ze houden zich bezig met actuele gebeurtenissen, trends en memes . Voor zover we planning aanmoedigen, sluiten de merken die sterk zijn op sociaal gebied de zaken niet in maanden vooruit zonder ruimte te maken voor enkele spontane reacties. Bernie op een stoel, iemand?
 • Ze synchroniseren met speciale dagen, seizoenen en feestdagen . Hiermee reageren ze op een wereld die constant in beweging is.    

Bovenal zijn merken die het goed doen op sociale media degenen die hun socialemediakanalen gebruiken om hen te helpen hun zakelijke doelen te bereiken.

Hoe begin je aan een social media make-over?

Het lijkt misschien overweldigend om te proberen hetzelfde niveau te bereiken als grotere, meer gevestigde merken, maar dit is absoluut een haalbaar doel – en je kunt het zelf doen, zonder geld uit te geven aan het inhuren van een ontwerper.

Zelfs als je een eenzijdige druktemaker bent, zal een premium uitstraling die perceptie van professionaliteit creëren (niemand hoeft te weten dat het alleen jij en je telefoon zijn).

Onthoud dat het meer is dan een eenmalige merkvernieuwing: jezelf opnieuw uitvinden is eigenlijk een essentiële gewoonte om je als ondernemer te ontwikkelen. Gelukkig kun je er in de loop van de tijd steeds beter in worden, en het bewijs van de pudding zit in de proeverij: groei.

We gaan je laten zien hoe je je spel op sociale media kunt verbeteren, met enkele best practice-tips gecombineerd met stapels praktische knowhow. Maar voordat we in de creatieve dingen duiken, is het belangrijk om de redenen aan te pakken waarom je dit doet. Door dit op te lossen voordat u begint met herontwerpen, kunt u zowel onmiddellijke als langetermijnvoordelen behalen.

Wat houdt een social media make-over in?

Er zijn vijf fundamentele stappen die je moet doorlopen als het gaat om een succesvolle social media make-over, met vragen die je jezelf in elke fase moet stellen. Laten we dat eens van dichterbij bekijken:

1. Denk na over je doel

 • Waarom zit je in de eerste plaats op sociale media? Wat probeer je te bereiken?
 • Welke platforms zijn geschikt voor u, in termen van uw grote doelen? Bedenk dat je niet overal tegelijk hoeft te zijn.
 • Wat werkte in het verleden wel/niet voor u? Wees eerlijk en leer van je fouten – en natuurlijk ook van je successen.
 • Waar gaat je merk echt over, behalve winst? Hoe wil je zichtbaar zijn en betrokken zijn op sociale media, en hoe wil je dat je publiek je ziet?

2. Stel meetbare doelen in

Of het nu gaat om meer verkopen, meer leads, meer betrokkenheid of het opbouwen van een community, stel jezelf een doel en een tijdlijn. Dit hoeft niet al te ingewikkeld te zijn als je begint. Gebruik uw beste schatting als basis (100 nieuwe abonnees per maand, 15% meer verkeer naar de blog via Instagram) en pas uw doelen aan zodra de gegevens week na week binnenkomen.

Hopelijk ziet je feed er stijlvoller en coherenter uit, waardoor je een indruk van verbetering krijgt, maar zorg ervoor dat je doelen direct meetbaar zijn, zodat je op koers blijft en gemotiveerd blijft.

Het goede nieuws is dat de meeste sociale platforms gemakkelijk en gratis toegang hebben tot basisanalyses. U hoeft niet diep in de gegevens te duiken, maar u wilt wel een objectieve maatstaf om te weten of uw cijfers omhoog of omlaag gaan. Deze basisgegevens zullen uw strategie voortdurend begeleiden.

3. Vind de unieke stijl van uw merk (uw aanwezigheid)

Niemand kent uw merk beter dan u. Dus, wat is zijn persoonlijkheid: gedurfd of klassiek? Speels of straat? Het ontwerp zal uiteindelijk deze indruk wekken bij nieuwe klanten.

Gelukkig zijn er 13 verschillende stijlen om je hierbij te begeleiden, dus je kunt degene kiezen die absoluut bij je past. Natuurlijk kun je je unieke merkidentiteit aanpassen, maar het is handig om te beginnen met enkele vangrails.

Onthoud dat je stijl onlosmakelijk verbonden is met je publiek. Het weerspiegelt een wereldbeeld, en niet alleen een "look".

Uw esthetiek is uiteindelijk in dienst van het aantrekken van mensen die resoneren met uw waarden.

Als je eenmaal je unieke stijl in gedachten hebt, neem dan even de tijd om alle afbeeldingen, logo's, afbeeldingen, kleurenpaletten en lettertypen te verkennen die we in GoDaddy Stuido hebben . Sla uw favorieten op – deze zullen deel uitmaken van uw merkidentiteitskit.

4. Pas sjablonen en lay-outcollecties aan

Dit is het leuke gedeelte! Zoek sjablonen voor de indelingen die u het meest zult gebruiken, of het nu een wedstrijdposter of een YouTube-thumbnail is. We hebben duizenden ontwerpen, gegroepeerd per platform, gelegenheid en stijl.

Lay-outcollecties maken het proces nog eenvoudiger door u een volledig pakket consistent ontworpen sjablonen aan te bieden voor een reeks indelingen en platforms.

Pas sjablonen aan door de unieke afbeeldingen, lettertypen, kleuren, logo's en afbeeldingen van uw merk toe te passen op een professioneel ontwerp.

Vind de lay-outcollectie die het beste bij uw merk past en pas deze aan met de kleuren, lettertypen, logo's, afbeeldingen en afbeeldingen van uw merk.

5. Plan vooruit met een contentkalender

Als je eenmaal de basisprincipes hebt door dit raamwerk te doorlopen, zou het ontwerpproces logischer, veel gemakkelijker en vooral leuker dan ingewikkeld moeten zijn. Als dagelijkse ondernemer heb je een heleboel dingen op je to-do-lijst staan.

Het maken van inhoud zou geen uren uit uw dag moeten zuigen, of honderden dollars van uw zakelijke rekening.

Maak je merk mooi

Sjablonen en lay-outcollecties maken het supereenvoudig om een volledige sociale-mediakit te maken met uw unieke merkidentiteit: voeg eenvoudig de lettertypen, kleuren, afbeeldingen en afbeeldingen van uw merk toe aan professioneel ontworpen sjablonen.

Onze lay-outcollecties zijn gemaakt met deze exacte functie in gedachten, zodat u een consistente bibliotheek met kant-en-klare inhoud kunt ontwikkelen, in plaats van één voor één te ontwerpen vanuit sjablonen, als dat nodig is. Onthoud: het geheim van succes is om uw merkvisie en doelen duidelijk te identificeren voordat u begint.

Nu we het voor je hebben uitgesplitst, klinkt het niet zo overweldigend om je merk een make-over voor sociale media te geven, toch? Je hebt dit.

GoDaddy Stuido is de perfecte tool om je te helpen prachtig te verschijnen en impact te maken op sociale media – elke keer weer.

Het bericht Is het tijd voor een social media make-over? verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.