3 tips voor het schrijven van blogs voor mensen die geen copywriters zijn

Bron

Op dit moment heeft bijna elk bedrijf onder de zon een soort blog. En met een goede reden! Met blogs kunnen bedrijven nieuwe producten en diensten introduceren, hun publiek informeren en hun online aanwezigheid vergroten. Niet elk bedrijf heeft echter het budget om een copywriter (of meerdere copywriters) in te huren om hun blogschrijfinspanningen intern af te handelen. Als zodanig kunnen soms onervaren schrijvers zich in de positie bevinden waarin ze een blog moeten schrijven. Als deze situatie bekend voorkomt, dan is dit bericht iets voor jou. Hier zijn drie tips die u kunt gebruiken om een effectieve blog te schrijven, ongeacht uw ervaringsniveau of schrijfvaardigheid. Bekijken:

Hou het simpel

Er is een neiging onder onervaren schrijvers om inhoud te "te gaar". Toch zal het schrijven van een lange, uitgebreide inleiding waarschijnlijk meer kwaad dan goed doen. Hetzelfde kan gezegd worden voor het gebruik van mysterieuze woordenschattermen. Houd het simpel in plaats van te proberen uw lezers te verbazen. Concentreer u op een of twee punten die u in de blog wilt maken. Maak een overzicht om u te helpen bij het onderwerp te blijven. Sluit de zaken vervolgens af door uw kernpunten te herhalen. Een laatste opmerking: vermijd het gebruik van lange zinnen als je kunt. Vasthouden aan korte, declaratieve zinnen is bijna altijd de beste manier om vooruit te komen voor een blog.

Proeflezen en zorgvuldig bewerken

Probeer uw schrijven niet te bewerken terwijl u schrijft. Als u probeert uw fouten tijdens het schrijven te corrigeren, kunt u uw gedachtengang kwijtraken en de stroom van uw werk verstoren. Hoewel bewerken en proeflezen belangrijk zijn, kunt u ze het beste goed doen nadat u klaar bent met schrijven. Neem ook de tijd om je werk hardop voor te lezen. Dit zal u helpen om in het oog springende fouten of weglatingen op te sporen. Laat ten slotte een andere collega je werk nalezen voordat je het plaatst. Alleen al het hebben van een tweede paar ogen op uw inhoud zal enorm voordelig zijn.

Denk aan je publiek

Een goede blog is niet voor je baas. Of je collega's. Of zelfs voor jou. Nee, een goede blog is voor je ideale klant. Het is bedoeld voor een online consument die een vraag heeft over uw bedrijf, branche of services. Vergeet dit feit nooit. Het is van vitaal belang om een blog te maken die resoneert met uw publiek. Dus hoe doe je dat? Door een probleem aan te pakken dat ze tegenkomen. De focus van je blog hangt natuurlijk af van de aard van je bedrijf. Deze blog van het Northwest Surgery Center behandelt bijvoorbeeld een veelgestelde vraag over eeltknobbels. Deze Hubspot-blog daarentegen gaat helemaal over linkbuilding. Ongeacht het onderwerp van uw blog, de inhoud moet dienen om uw lezers te onderwijzen, te informeren en waarde te bieden. Lukt dat niet, dan moet je terug naar de tekentafel.

Conclusie

Voor de eerste keer een blog schrijven kan erg stressvol zijn, maar gelukkig zal elke dag oefenen je helpen om je communicatieve vaardigheden na verloop van tijd te verbeteren. Hoe meer je eraan werkt, hoe beter je wordt!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.