Hoe te schrijven over complexe problemen online

Leestijd: 2 minuten

Bron

Online consumenten zijn altijd op zoek naar een eenvoudig antwoord. Ze willen weten of cola light suiker bevat, of led-lampen echt goed zijn voor het milieu, of dat Facebook-advertenties hen daadwerkelijk helpen nieuwe klanten te vinden. Maar de waarheid is dat niet elke vraag die een bedrijf tegenkomt een eenvoudig antwoord heeft. Soms moeten bedrijven met hun publiek communiceren over complexe, genuanceerde kwesties die gedetailleerde uitleg vereisen. Hoewel het in de huidige mediaomgeving misschien moeilijk is om een gedetailleerde en nauwkeurige boodschap aan het publiek over te brengen, is het nog steeds mogelijk. In dat verband zijn hier vier tips die u kunt gebruiken om over complexe problemen op online formaten te schrijven:

Gebruik de juiste media

In sommige gevallen kunnen bedrijven vragen en zorgen van klanten beantwoorden met eenvoudige, beknopte antwoorden. In dergelijke gevallen is het volkomen acceptabel om met uw klantenbestand te communiceren via korte posts op sociale media (zoals Tweets). Aan de andere kant zijn sommige zakelijke kwesties zo ingewikkeld dat een social media-platform geen geschikte plek is om ze te bespreken. Alles proberen uit te leggen over de aandelenmarkt of SEO in een enkele Twitter-thread is vergelijkbaar met proberen de oceaan leeg te maken met een emmer. Zorg er dus voor dat u langwerpige mediaplatforms gebruikt – zoals pijlerpagina’s, e-boeken, whitepapers – als u uitgebreid over een onderwerp wilt schrijven. Anders kan uw bericht zoekraken of verward raken.

Erken het probleem

Proberen te doen alsof een ingewikkeld probleem eigenlijk eenvoudig is, zal niet gunstig zijn voor u of uw lezers. Wanneer u besluit een problematisch onderwerp aan te pakken, wees dan klaar om de bijbehorende fijne kneepjes te erkennen. Laat uw publiek weten dat het onderwerp vele facetten heeft en dat er veel onderzoek nodig is om het volledig te begrijpen. Transparant zijn met je publiek is altijd een goed idee.

Uitgebreid onderzoek uitvoeren

Het klinkt misschien voor de hand liggend voor sommigen, maar de realiteit is dat je nooit professionele inhoud moet schrijven zonder eerst het onderwerp grondig te onderzoeken. En dit geldt dubbel voor longform-essays en artikelen! Fouten in professioneel schrijven zullen uw geloofwaardigheid ondermijnen en de anders positieve effecten van het maken van gedetailleerde inhoud teniet doen. Beheer uw inhoud nauw !

Bijwerken en herzien

In de zakenwereld veranderen de dingen voortdurend. Wat een bedrijf tien jaar geleden over hun branche schreef, is vandaag misschien helemaal niet waar. Geavanceerde medische faciliteiten zoals ThriveMD werken bijvoorbeeld vaak hun inhoud bij en upgraden deze op basis van nieuwe informatie, onderzoek en ontwikkelingen. Hoewel sommige bedrijven aarzelen om hun meest complexe inhoud aan te passen, is het eigenlijk een van de beste manieren om een goede reputatie bij uw publiek te behouden en hen relevante en nuttige informatie te verstrekken.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.