Woordenlijst websiteterminologie: wederverkopers, vol. 1

Bron

Terminologiewoordenlijst voor websitebouwers

Als je aan het hosselen bent, is tijd geld en dat geld komt in munten, niet in biljetten. Daarom hebben we onze websiteterminologiewoordenlijst voor webprofessionals gemaakt. Deze gratis bron voor ontwerpers, ontwikkelaars, marketeers of iemand anders maakt het gemakkelijker om technische zaken aan klanten uit te leggen.

In plaats van lang heen en weer te gaan, vind je snel definities die het in reële termen opsplitsen. Begin tijd terug te krijgen – en zet meer van die munten op de bank.

Woordenlijst websiteterminologie: wederverkopers, vol. 1

Wanneer u termen voor wederverkopers uitlegt, is het vaak handig om terug te keren naar de basishandel. Doorverkopen kan voor sommigen mysterieus zijn, maar de meeste mensen begrijpen de basisprincipes van het verkopen van spullen met winst.

Applicatie programmeerinterface (API)

Een API stelt bedrijven in staat om hun applicatiegegevens en functionaliteit open te stellen voor externe ontwikkelaars, zakenpartners en interne afdelingen binnen hun bedrijf. Hierdoor kunnen diensten en producten met elkaar communiceren.

Het is een beetje zoals

Eten bestellen van een app voor eten bezorgen. Je kiest de maaltijd die je wilt op basis van het menu, waar het vervolgens naar een kassasysteem gaat die het doorgeeft aan de keuken. Het wordt vervolgens bij u afgeleverd zodra het is gemaakt.

Je hoort misschien ook

adapter, interface, middleware, middelste laag

Koop tarief

De koopkoers is de koers waarmee een bedrijf een hoeveelheid product tegen een vastgestelde prijs zou kopen. Ze zouden het product dan met een toeslag verkopen aan een persoon of een bedrijf.

Het is een beetje zoals

Toen je in de zomer een limonadekraam had. Je zou je kleingeld of zakgeld gebruiken om wat ingrediënten te kopen tegen je kooptarief, dan zou je het voor een paar dollar verkopen om winst te maken.

Je hoort misschien ook

biedprijs, aanschafprijs, aankoopprijs

Cross-sell

Cross-sell is het verkopen van gerelateerde of complementaire producten aan een klant. Cross-selling is een van de meest effectieve marketingmethoden.

Het is een beetje zoals

Een fastfoodrestaurant vraagt of je friet aan je bestelling wilt toevoegen als je alleen een burger koopt.

Je hoort misschien ook

wederverkoop, partnering

Marges

Marges vertegenwoordigen het verschil tussen de kosten van een product en het bedrag waarvoor u het verkoopt. Het kan ook het bedrag betekenen waarmee de inkomsten uit de totale verkoop de kosten in een bedrijf overtreffen.

Het is een beetje zoals

Een paar schoenen kopen bij een groothandel voor $ 20 en ze vervolgens verkopen aan consumenten vanaf $ 50. Uw winstmarge is dus $ 30.

Je hoort misschien ook

mark up, brutowinst, nettowinst

Minimum retail tarief (MMR)

MNR is de minimumprijs die een wederverkoper het product van een bedrijf mag verkopen. Het stelde limieten voor wederverkopers op zowel geadverteerde prijzen als de werkelijke verkoopprijzen van de producten van de fabrikant.

Het is een beetje zoals

Een product kopen van een bedrijf dat een product verkoopt voor $ 20. De fabrikant zou dan de wederverkoper beperken om het product onder $ 20 te verkopen om een eerlijke markt te garanderen.

Je hoort misschien ook

minimum verkoopprijs (MRP), minimum verkoopprijs, minimum geadverteerde prijs (MAP)

Upsell

Upselling is het uitnodigen van een klant om producten of diensten te kopen tegen de op één na hoogste prijsklasse. Het kan een upgrade zijn naar een premiumversie van een product of een verzekering toevoegen om een project te beschermen.

Het is een beetje zoals

Een bedrijfseigenaar bezoekt een drukkerij voor visitekaartjes. Ze waren van plan een basisontwerp te gebruiken, maar de verkoper helpt hen de waarde te zien van een professioneel ontworpen visitekaartje. De ondernemer kiest voor een glanzende afwerking om de kleuren het beste weer te geven.

Je hoort misschien ook

stimuleren, pushen, aanbevelen promoten

Tussenpersoon

Wederverkopers kopen diensten of goederen voor wederverkoop in plaats van consumptie. Detailhandelaren worden beschouwd als wederverkopers, aangezien zij goederen doorverkopen aan eindgebruikers. Groothandelaars worden ook als wederverkopers beschouwd, aangezien zij de goederen die zij kopen doorverkopen aan detailhandelaren.

Het is een beetje zoals

Een bedrijf dat meubels van de fabrikant koopt om ze vervolgens aan consumenten te verkopen, in plaats van dat de fabrikant rechtstreeks aan consumenten verkoopt.

Je hoort misschien ook

distributeur, groothandel, merchandiser, verkoper

Winkelpui

In de digitale wereld is een storefront een website van een wederverkoper. Sommige van de betere resellerprogramma's bieden leden een kant-en-klare etalage met de producten die ze willen doorverkopen. Een etalage bevat meestal ook een soort betaalmethode.

Het is een beetje zoals

Een online retailer die een winkel in het winkelcentrum heeft met een aantal van zijn populaire producten die consumenten kunnen kopen.

Je hoort misschien ook

winkelpui, bakstenen en mortel, showroom

Turnkey

Dit is een regeling waarbij de provider de verantwoordelijkheid op zich neemt voor alle vereiste instellingen en uiteindelijk het bedrijf pas aan de nieuwe exploitant levert nadat aan de vereisten is voldaan. Het heeft al een bewezen, succesvol bedrijfsmodel en vereist alleen investeringskapitaal en arbeid.

Het is een beetje zoals

Kopen in een fastfood-franchise. Alles wordt geleverd en opgezet, en de persoon die het koopt, zorgt voor financiën en runt het bedrijf.

Je hoort misschien ook

bedrijfsklaar, klaar om te werken

wit label

White-labeling is wanneer een bedrijf zijn logo van een dienst of product haalt en de branding gebruikt die van de koper is gevraagd. Dit gebeurt vooral bij supermarktketens.

Het is een beetje zoals

Een koffiebedrijf dat dezelfde koffiemelange gebruikt als een koffiebedrijf dat de koffie brandt, maar het bedrijf dat de koffie brandt, stopt het in een gewone koffiezak of de branding van het andere koffiebedrijf.

Je hoort misschien ook

huismerk

De post Website Terminologie Woordenlijst: Resellers, Vol. 1 verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.