Beste e-commerce SEO-tips die u moet weten voor 2021

Leestijd: 8 minuten

Bron

E-commerce biedt een lucratieve markt voor eigenaren van fysieke winkels en puur online bedrijven. Wanneer een bedrijf zich voor het eerst bezighoudt met e-commerce van welke aard dan ook, wordt dit gewoonlijk een e-commerce-startup genoemd. Hoewel er enkele essentiële tips zijn voor elke e-commerce startup. Het is essentieel om geld en moeite in marketing te steken, zonder dit kunt u geen echt waardevolle resultaten behalen. De beste tips voor het starten van een e-commercebedrijf kunnen variëren, afhankelijk van het specifieke bedrijfstype. Sommige e-commerce startups worden gecreëerd door nieuwe ondernemers die geen uitgebreide ervaring of financiële middelen hebben, wat een aantal unieke uitdagingen creëert. Een optie voor een nieuwe e-commerce ondernemer is om een bedrijf te starten.

Een andere optie voor een e-commerce-startup die te weinig geld heeft, is profiteren van een bestaande online winkel. Veel grote online retailers staan kleine e-commercebedrijven toe om via hun sites te verkopen, waardoor ze toegang krijgen tot een groot klantenbestand. Online veilingen zijn een andere optie voor een startup die het geld niet heeft om een uitgebreide e-commercesite te bouwen. Deze opties kunnen ook worden gebruikt in combinatie met een aangepaste site om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. In dit artikel zullen we enig licht werpen op de eersteklas SEO-tips die u zou kennen. Heb geduld met ons als je ze wilt leren kennen.

Deze lijst geeft u informatie over de meest effectieve kanalen om het grootste aantal bestellingen naar uw online winkel te trekken:

 • E-mails en advertenties naar de klanten die u al heeft. Het is een heel leuk idee om mensen te herinneren aan uw productie en aan nieuwe aanbiedingen – laat uw klanten altijd nadenken over nieuwe aankopen.
 • Directe bezoeken aan de site. Deel een link naar uw site waar u deze ook kunt plaatsen en u zult een grote toename van de activiteit zien! Gegarandeerd!
 • Organisch Google-verkeer. Bekende dingen die veel helpen, gebruik dus zoveel mogelijk trefwoorden in uw artikelen en probeer te raden hoe het verzoek van uw klant zal klinken.
 • Google Ads is een van de manieren waarop u promoties kunt maken en uw goederen aan uw klanten kunt aanbieden. Het werkt echt!
 • Adverteren op sociale netwerken. Tegenwoordig voelen mensen zich echt aangetrokken tot allerlei sociale netwerken en sociale activiteiten, dus waarom zou u het niet expres gebruiken om uw omzet te verhogen?
 • Affiliate marketing helpt u bij het organiseren van de verkoop en u kunt ook bepalen hoe goed uw online promotie werkt – het geeft u gedetailleerde statistieken over klikken en interesse.
 • Bloggers zijn een heel effectieve en snelle manier om iets voor te stellen aan een groot aantal mensen, omdat ze een enorme invloed hebben op hun gehoor. Het belangrijkste in dit geval is om een juiste blog te kiezen met de juiste noodzakelijke auditieve, die geïnteresseerd zal zijn in het kopen van precies jouw product.
 • Partnerschap en samenwerking met andere bedrijven. Als je een dubbele auditieve hebt, heb je een dubbele vraag. Soms is het erg handig om samen te werken met een aantal andere bedrijven om het aantal toekomstige klanten te vergroten.

Dus na zo'n snelle beoordeling, neem ik aan dat je geïnteresseerd bent om meer te weten over enkele van de meest effectieve manieren van SEO voor e-commerce en om dichter bij je perfecte promotiestrategie te komen.

3-klik regel

Voor e-commercesites geldt een belangrijke regel: de 3-click-regel. Dit betekent dat uw bezoekers op 3 knoppen moeten klikken om naar uw productpagina te gaan. Onthoud: zo eenvoudig maakt u de weg voor uw klant naar uw product, hoeveel bestellingen u ook krijgt. Let ook op hoe u uw site georganiseerd houdt. Maak het eenvoudig, direct en duidelijk. Het is niet nodig om een nieuwe categorie aan te maken voor elk nieuw product dat u begint te verkopen. Het hebben van ongeveer 5-10 producten in elke categorie zal Google niet in verwarring brengen en het systeem helpen uw pagina's gemakkelijker te crawlen.

Gebruik korte URL's

Hetzelfde als het vorige advies, het zal uw klanten helpen om gemakkelijker en sneller een noodzakelijke pagina te bereiken. Bijvoorbeeld: laten we zeggen dat de titel van uw blog 'Hoe u de juiste dagelijkse gezichtscrème voor uw huid kiest' is. Het bevat 11 woorden, een redelijk goed aantal woorden voor een artikeltitel. Maar het duurt een beetje lang om perfect te zijn voor uw URL. In plaats daarvan kun je je url bewerken en er example.com/blog/choose-daily-face-cream van maken. Mee eens, dat zo'n uiterlijk aantrekkelijker en gemakkelijker te lezen is, te begrijpen en ten slotte een keuze te maken.

SSL-certificaat installeren

Google verklaart officieel dat siteveiligheid een rankingfactor is. En om uw site te beveiligen, moet u deze SSL-compatibel maken en een hangslot in uw adresbalk opnemen. Uw domein en URL moeten beginnen met https, niet met http.

Als u een online winkel bent en bezoekers hun betalingsgegevens met u delen. Het ontbreken van een beveiligingslabel voorkomt dat uw bezoekers gevoelige informatie verstrekken. U verliest dus niet alleen beoordelingskansen, maar ook verkoop en geld.

Gebruik canonieke tags wanneer nodig

Het is mogelijk dat u meerdere URL's voor hetzelfde product heeft vanwege verschillen in maat en kleur. Of misschien heeft u vergelijkbare inhoud op meerdere pagina's van uw site. Canonieke tags helpen u dubbele inhoud en dus boetes van Google te voorkomen. Deze tags zijn ook erg belangrijk tijdens de zoekopdracht, dus alle woorden die u gebruikt, moeten precies over uw product, de kwaliteiten of andere aanvullende hulpwoorden gaan.

Pas uw online winkel aan voor mobiele apparaten

Het is een van de essentiële elementen van de SEO-optimalisatie van een online winkel. We leven in een wereld waar niemand een mobiele telefoon uit zijn handen laat vallen, dus alle merken en bedrijven zouden er aandacht aan moeten besteden. Mobielvriendelijke sites hebben veel meer kans om hoge posities in de topzoekmachines te krijgen. Een snel ladende site stelt u in staat meer bezoekers aan te trekken en vast te houden. U kunt de prestaties van de site testen met de hulpprogramma 's Google PageSpeed en WebPagetest. De huidige aanpassing van de mobiele versie is net zo cruciaal als een rankingfactor of de kwaliteit van de tekstinhoud van de site. Google beschouwt mobiliteit als een rankingfactor, aangezien meer dan 50% van het websiteverkeer afkomstig is van mobiele apparaten. Zorg ervoor dat uw afbeeldingen en sitekopie duidelijk zichtbaar zijn op mobiele apparaten en sitenavigatie is net zo eenvoudig als ABC.

Grondige interne optimalisatie

Voordat u mensen naar uw pagina trekt, moet u ervoor zorgen dat u een echt hoogwaardige en werkende site heeft die comfortabel in gebruik is en geen problemen of vertragingen veroorzaakt. In de meeste gevallen willen veel site-eigenaren zich niet op sites concentreren en dat is een grote fout. Als je alleen geeft om de rangorde, die van invloed is op de opkomst, maar niet om de inhoud, maak je nooit een goed verkoopresultaat. Steek dus je tijd in het maken van een hoogwaardige interne optimalisatie, foutcorrectie en een doordachte structuur. Hoe beter de site intern is geoptimaliseerd, hoe groter de kans dat zoekmachines er dol op zullen zijn.

SEO-rangschikking

Een van de basisdingen die u moet weten om uw bedrijf te laten werken – het is hoe u met verschillende SEO-tools kunt werken die u helpen uw e-commerce-SEO te optimaliseren en u veel noodzakelijke informatie geven over rangschikking, zoekopdrachten, aantal geïnteresseerden mensen en percentage van de aankopen in vergelijking met andere vergelijkbare sites. U weet al dat het rangschikken van sites een belangrijk ding is dat een directe invloed heeft op hoeveel mensen op het punt staan u te vinden en u te leren kennen. Wees niet bang om de juiste SEO-ranglijsttrackers te gebruiken, zoals serp-ranglijsttracker , u kunt de actuele ranglijst controleren en uw concurrenten volgen. Deze platforms voor SEO- en online marketingprofessionals bieden een volledige set onmisbare SEO-tools, waaronder rangcontrole, site-audit, backlink-monitoring, clustering en vele andere functies die u niet verwacht voor een regulier SEO-platform.

Hoe werkt het? Platform controleert siteposities in de meest populaire zoekmachines, terwijl u een of meerdere regio's kunt selecteren. Afhankelijk van het geselecteerde tariefplan, kan je tegelijkertijd informatie volgen in meerdere onderstations en regio's tegelijk. Door trefwoorden toe te voegen om gegevens bij te houden, kunt u ze groeperen in mappen, ze sorteren op verschillende parameters en duplicaten verwijderen. Het is mogelijk om voor elk van de verzoeken een bestemmingspagina op te geven die geoptimaliseerd is. Als een andere pagina wordt gerangschikt voor het geselecteerde trefwoord, markeert de service zijn posities in het rood. Ondertussen moet u de kwaliteit van de inhoud bewaken, het bouncepercentage, de tijd die u op de site doorbrengt, de scrolldiepte bestuderen, de meest effectieve interacties bepalen en de zogenaamde gedragsfactoren analyseren. Google Analytics houdt al deze gegevens voor je bij en je hebt altijd toegang en controle over je ranking en positie in de hele internetwereld.

Analyseer sitelogboeken om SEO-promotie te verbeteren

Deze primaire informatie maakt het mogelijk om erachter te komen hoe zoeken zich verhoudt tot de site, de prestaties ervan te analyseren en problemen op te sporen die moeilijk te identificeren zijn met andere SEO-tools. Logs bevatten nuttige informatie: domein en IP, datum en tijd, bezochte pagina, grootte in bytes, etc. U kunt gebruik maken van het logopslag- en analysesysteem van Splunk. Andere diensten zoals logz.io en botify.com bieden fenomenale integratiemogelijkheden.

Lokale SEO-optimalisatie uitvoeren

De groeiende invloed van voice search op Google maakt lokale SEO-optimalisatie uiterst belangrijk. Zorg ervoor dat u de adressen en contactgegevens van de filialen, verkooppunten en kantoren van uw online winkel heeft als u een perfecte SEO-optimalisatie wilt bereiken. Zorg ervoor dat u een interactieve kaart opneemt, evenals tekst die eventuele transportstations of belangrijke zijstraten aangeeft. Zorg er ook voor dat uw organisatie aanwezig is in Google Mijn Bedrijf, zodat klanten u vaker kunnen vinden tijdens gesproken zoekopdrachten.

Laadsnelheid pagina Page

Normaal gesproken houdt Google rekening met de snelheid van het laden van websites: Hier volgen enkele tips:

 • Verklein de bestandsgrootte. Comprimeer afbeeldingen, video's en andere inhoud.
 • Gebruik snelle hosting. Gebruik waar mogelijk tarieven die sneller laden.
 • Gebruik Content Delivery Networks (CDN's). Het verbetert zowel de laadsnelheid als de beveiliging van de website.

Paginasnelheid is ook een belangrijke factor. Uw site zou in maximaal 3 seconden moeten laden omdat bezoekers ongeduldig zijn en niet langer kunnen wachten.

Controleer regelmatig bugs met Google Webmaster Tools

Met deze tools kan de webmaster de indexeringsmogelijkheden testen en de zichtbaarheid van de sites vergroten. Hier kunt u een lijst krijgen met verbroken links of links die crawlerproblemen veroorzaken. Om deze lijst te krijgen, opent u Crawlen> Crawlfouten. Soms kunnen grote updates van Google een negatieve invloed hebben op uw SEO en moet u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het bedrijf.

Voer regelmatig technische SEO-audits uit

De frequentie van audits kan per vestiging verschillen, maar op de een of andere manier moeten ze minstens eens per zes maanden worden uitgevoerd. Soms is het beter om een snelle controle uit te voeren en alle fouten op uw site op te sporen. U kunt Google Search Console gebruiken om te controleren of alles in orde is met crawlen, indexeren, etc. U kunt ook een gratis tool gebruiken, SEOptimer zal fouten tonen en passende aanbevelingen geven.

Laten we e-mailmarketing niet vergeten

Adobe merkt op dat Amerikaanse millennials hun e-mail checken als ze andere dingen doen. Deze verslaving aan e- mailgebruik is zo obsessief dat 33% van de gebruikers hun e-mail in de badkamer checkt!

Conclusie

Moderne technologie heeft het consumentengedrag veranderd en steeds meer bedrijven betreden de online marktplaats. Misschien wil je je eigen bedrijf op internet openen, of heb je al een winkel en wil je meer verdienen. Hoe je dat doet? Volg deze tips en je zult succesvol zijn. SEO is een lang proces. U moet begrijpen dat u geen snelle resultaten mag verwachten voor de ontwikkeling van een site op de lange termijn. Maar met de juiste SEO-tips kun je dit proces vertienvoudigen.

Het bericht Beste SEO-tips voor e-commerce die u moet weten voor 2021 verscheen eerst op HubsAdda .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.