Top 5 video's die je aan YouTube moet toevoegen om je omzet te laten groeien

Leestijd: 5 minuten

Bron

Persoon die telefoon vasthoudt met YouTube open

YouTube is een krachtig hulpmiddel. Het is de op één na meest bezochte website ter wereld volgens Google (de eerste meest bezochte website). En volgens Pew Research Center gebruikt 74,5% van de volwassenen in de Verenigde Staten YouTube. Maar heb je ooit overwogen om YouTube te gebruiken om je omzet te laten groeien? Waarschijnlijk niet, maar je zou het echt moeten doen.

Op dit moment is YouTube een eigen culturele entiteit – deels een social media-platform en deels een zoekmachine. Het is logisch dat uw kleine bedrijf op een of andere manier aanwezig moet zijn op een plek die zo belangrijk en zichtbaar is, toch? Maar alleen een profiel hebben is niet genoeg.

Je moet een verzameling eenvoudige, maar converterende video's opbouwen.

Je moet potentiële klanten de informatie geven die ze nodig hebben om een weloverwogen beslissing over je bedrijf te nemen voordat ze YouTube verlaten om een aankoop te doen.

Top 5 YouTube-video's om uw omzet te laten groeien

YouTube is een krachtig hulpmiddel. Het is de op één na meest bezochte website ter wereld volgens Google (de eerste meest bezochte website). En volgens Pew Research Center gebruikt 74,5% van de volwassenen in de Verenigde Staten YouTube. Maar heb je ooit overwogen om YouTube te gebruiken om je omzet te laten groeien? Waarschijnlijk niet, maar je zou het echt moeten doen. Op dit moment is YouTube een eigen culturele entiteit - deels een social media-platform en deels een zoekmachine. Het is logisch dat uw kleine bedrijf op een of andere manier aanwezig moet zijn op een plek die zo belangrijk en zichtbaar is, toch? Maar alleen een profiel hebben isMarketing. <iframe width=”100%” height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/cFBormN3Gfs” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe> These will likely not be long or complicated, just simple setups of a person speaking to a camera. You might feel awkward asking for these kinds of videos from customers, but you don’t need many! Ask those<https://www.godaddy.com/garage/how-to-ask-for-testimonials-and-reviews-from-your-clients/> who you feel like you have a strong relationship with and who have had an excellent experience with your business. Including a customer testimonial on YouTube will add a bit of legitimacy to your business in this space. A prospective customer won’t have to go far to find a positive customer experience to round out their impression of your business. Related: Generate reviews — 8 ways to get more product reviews<https://www.godaddy.com/garage/how-to-get-product-reviews/> 3. Product highlight videos Of course, you will want to highlight what you are selling as well! Choose a product or line or products that are new, that are trending or are best sellers and highlight them with a video. Maybe show how they work, a recipe, how to use them in a certain setting, a fun hack or something else. This is where you can be creative! Here’s an example of a product highlight video we just created for Country Paint and Hardware in North Branford, Connecticut. They are just starting out their YouTube Channel and wanted to highlight their seasonal products in an innovative way. <iframe width=”100%” height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/OTW5hcKbRVY” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe> Start off with one video and update them with more products that become relevant to the seasons and changes in taste. You can always make more about different products or even the same product, there is no limit! 4. Entertaining or humorous videos To add a bit of levity, create a humorous or entertaining video to add to your channel. For my channel, I usually invite my kids to join me for this kind of content. This shows that you are light and have a sense of humor, which is always refreshing. (Bonus: I get to teach them about confidence and how dad makes videos) <iframe width=”100%” height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/dT958M2px4Y” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe> You can involve employees and even the product or service in these videos — it is up to you and your creativity. Just make sure you keep it classy and light. 5. Behind the scenes Sometimes people do want to see how the sausage gets made. In fact, behind-the-scenes videos are quite popular and engaging, depending on your business of course. This short behind-the-scenes video of Dwayne “The Rock” Johnson’s tequila brand is a great example of the power of this kind of video. <iframe width=”100%” height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/qJ9616Twfd8″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe> Even if you don’t make something on-site you still have some kind of process that goes into your work that you can share with your customers. How do you prepare your business for the day? If your business is service-based, how do you perform those services? How do you prepare? What does that look like? Give your viewers a peek behind the scenes to get to know you, your business and what that looks like — that builds trust and familiarity. Beyond YouTube Though these videos will be uploaded to YouTube, they can and should be used in many other places, namely your website and online store. <blockquoteThis way, you can leverage YouTube to grow your sales both on and off the YouTube platform.</blockquote> Your origin story video is the perfect addition to your About page<https://www.godaddy.com/garage/how-to-create-an-about-page/> on your website along with a written piece about your business. Video puts a face to the business, which makes it feel more personal and builds trust. You can add your “Behind the Scenes” video to this page as well, if it makes sense. Add customer testimonials to your homepage or to a page where your other customer reviews live, this will be a nice change from a sea of written reviews. Include any videos highlighting products on those specific product pages in your online store. Seeing a product in motion in a video is incredibly useful when making an online purchase and will be helpful to customers making that decision. Seems simple enough, right? Creating a set of five simple YouTube videos is key to establishing a favorable impression of your business on YouTube to grow your sales both on the platform and off — and it’s a great way to get started and get comfortable making videos. Once you see how easy it can be, you won’t want to stop!’ width=”640″ height=”447″> Er zijn vijf belangrijke video's die je op je kanaal nodig hebt om ervoor te zorgen dat klanten een goed beeld krijgen van je bedrijf (en om je omzet te laten groeien):

 • Jouw oorsprongsverhaal.
 • Klantengetuigenissen.
 • Video's met producthoogtepunten.
 • Vermakelijke of humoristische video's.
 • Achter de schermen.

Laten we erin duiken.

1. Je oorsprongsverhaal

Net als je favoriete superheld heeft je bedrijf een oorsprongsverhaal nodig. Je moet een paar vragen beantwoorden of het verhaal vertellen van wat je hier heeft gebracht. Je hebt misschien een interessant of spannend verhaal of misschien vind je je verhaal saai – wat het ook is, het is authentiek! Mensen willen die authenticiteit zien, vooral in een klein bedrijf. Als je geen oorsprongsverhaal hebt, denk dan aan deze punten:

 • Wie ben je?
 • Waar kom je vandaan?
 • Waar ben je mee begonnen?
 • Waarom is dit het bedrijf dat je bent begonnen?
 • Wat trok je aan in dit vak?
 • Wat waren enkele obstakels die je hebt overwonnen?

Deze video hoeft niet lang te zijn of professioneel te zijn bewerkt. Hier is een geweldig voorbeeld van Lavendaire , een professionele YouTuber. Zelfs als professionele YouTuber kun je zien dat ze voornamelijk een eenvoudige opstelling gebruikt waarbij ze alleen tegen de camera praat. Dat is ook alles wat je nodig hebt!

2. Getuigenissen van klanten

Om dat sociale bewijs op te bouwen, wil je getuigenissen van klanten opnemen op je YouTube-kanaal. Dit zijn video's die simpelweg klanten zijn die uw producten, diensten of ervaringen in videovorm beoordelen.

Je kunt elke getuigenis uploaden als een afzonderlijke video of ze samen knippen en er een paar tegelijk uploaden.

Hier is een voorbeeld van een eenvoudige en effectieve videogetuigenis van een klant voor mijn bureau, Bryan Caplan Marketing.

Deze zullen waarschijnlijk niet lang of ingewikkeld zijn, maar eenvoudige instellingen van een persoon die tegen een camera spreekt. Je voelt je misschien ongemakkelijk om dit soort video's van klanten te vragen, maar je hebt er niet veel nodig!Vraag degenen met wie u denkt een sterke relatie te hebben en die een uitstekende ervaring hebben gehad met uw bedrijf. Het opnemen van een klantgetuigenis op YouTube voegt een beetje legitimiteit toe aan uw bedrijf in deze ruimte. Een potentiële klant hoeft niet ver te gaan om een positieve klantervaring te vinden om zijn indruk van uw bedrijf af te ronden.

Gerelateerd: Genereer beoordelingen — 8 manieren om meer productrecensies te krijgen

3. Video's met producthoogtepunten

Natuurlijk wil je ook benadrukken wat je verkoopt! Kies een product of lijn of producten die nieuw zijn, die trending zijn of bestsellers zijn en markeer ze met een video. Misschien laten zien hoe ze werken, een recept, hoe je ze in een bepaalde setting gebruikt, een leuke hack of iets anders. Hier kun je creatief zijn! Hier is een voorbeeld van een video met producthighlights die we zojuist hebben gemaakt voor Country Paint and Hardware in North Branford, Connecticut. Ze zijn net begonnen met hun YouTube-kanaal en wilden hun seizoensproducten op een innovatieve manier onder de aandacht brengen.

Begin met één video en update ze met meer producten die relevant worden voor de seizoenen en veranderingen in smaak. Je kunt altijd meer maken over verschillende producten of zelfs hetzelfde product, er is geen limiet!

4. Vermakelijke of humoristische video's

Maak een humoristische of vermakelijke video om aan je kanaal toe te voegen om het wat luchtiger te maken. Voor mijn kanaal nodig ik mijn kinderen meestal uit om met me mee te doen voor dit soort inhoud. Hiermee laat je zien dat je licht bent en gevoel voor humor hebt, wat altijd verfrissend is. (Bonus: ik mag ze leren over zelfvertrouwen en hoe papa video's maakt)

U kunt werknemers en zelfs het product of de dienst in deze video's betrekken – het is aan u en uw creativiteit. Zorg er wel voor dat je het stijlvol en licht houdt.

5. Achter de schermen

Soms willen mensen wel eens zien hoe de worst gemaakt wordt. In feite zijn video's achter de schermen behoorlijk populair en boeiend, afhankelijk van je bedrijf natuurlijk. Deze korte video achter de schermen van het tequila-merk van Dwayne "The Rock" Johnson is een goed voorbeeld van de kracht van dit soort video.

Zelfs als je niet ter plaatse iets maakt, heb je nog steeds een soort proces dat in je werk gaat en dat je met je klanten kunt delen. Hoe bereidt u uw bedrijf voor op de dag? Als uw bedrijf servicegericht is, hoe voert u die services dan uit? Hoe bereid je je voor? Hoe ziet dat eruit? Geef je kijkers een kijkje achter de schermen om jou en je bedrijf te leren kennen en hoe dat eruit ziet – dat bouwt vertrouwen en bekendheid op.

Voorbij YouTube

Hoewel deze video's naar YouTube worden geüpload, kunnen en moeten ze op veel andere plaatsen worden gebruikt, namelijk op uw website en online winkel.

Op deze manier kun je YouTube gebruiken om je verkopen te laten groeien, zowel op als buiten het YouTube-platform.

Je originele verhaalvideo is de perfecte aanvulling op je Over-pagina op je website, samen met een geschreven stuk over je bedrijf. Video geeft een gezicht aan het bedrijf, waardoor het persoonlijker aanvoelt en vertrouwen wekt. Je kunt ook je "Behind the Scenes"-video aan deze pagina toevoegen, als dat zinvol is.

Voeg getuigenissen van klanten toe aan uw startpagina of aan een pagina waar uw andere klantrecensies leven, dit zal een leuke afwisseling zijn van een zee van geschreven recensies. Voeg video's toe waarin producten worden gemarkeerd op die specifieke productpagina's in uw online winkel. Een product in beweging zien in een video is ongelooflijk handig bij het doen van een online aankoop en zal nuttig zijn voor klanten die die beslissing nemen.

Lijkt simpel genoeg, toch? Het maken van een set van vijf eenvoudige YouTube-video's is essentieel om een goede indruk van uw bedrijf op YouTube te krijgen, zodat u uw verkopen kunt laten groeien, zowel op het platform als daarbuiten. Het is een geweldige manier om te beginnen en vertrouwd te raken met het maken van video's. Als je eenmaal ziet hoe gemakkelijk het kan zijn, wil je niet meer stoppen!

Het bericht Top 5 video's die je aan YouTube moet toevoegen om je omzet te vergroten, verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.