10 Windows-apps die u op elke nieuwe pc moet installeren Een nieuwe pc is een absolute technologische start voor elke gelukkige. Ik wil er graag de meest noodzakelijke dingen in verzamelen, maar tegelijkertijd het besturingssysteem niet overbelasten

Bron

Een nieuwe pc is een absolute technologische start voor elke gelukkige. Ik wil er graag de meest noodzakelijke dingen in verzamelen, maar tegelijkertijd het besturingssysteem niet overbelasten. Maar hoeveel programma’s en hulpprogramma’s er ook op Windows zijn geïnstalleerd, er is altijd iets nieuws en interessants, en vooral noodzakelijk.

De essentie van een Windows-applicatie wordt bepaald in de eerste fase van zijn ontwikkeling, de ontdekkingsfase. In dit stadium beslissen de bedrijfseigenaren of het de moeite waard is om een applicatie te ontwikkelen en of deze waardevol is voor gebruikers. Het aantal pc-gebruikers groeit en daarmee ook het aantal nuttige toepassingen. Volgens de gegevens van 2020 heeft het maandelijkse aantal Windows-gebruikers een miljard bereikt.

In dit artikel hebben we de meest interessante apps voor Windows verzameld, geschikt voor iedere gebruiker van een nieuwe pc.

1. Affiniteitsfoto

Adobe Photoshop was en blijft de beste beeld- en foto-editor, maar voor wie het niet professioneel doet, is het niet rendabel om constant voor een Adobe-abonnement te betalen. Voor toegang tot alle functies van Affinity Photo volstaat het om een eenmalig abonnement te betalen voor $ 49,99, dat de installatie van de applicatie op meerdere pc’s tegelijk dekt. De interface is vergelijkbaar met Ph, terwijl het gemakkelijk te gebruiken is en goede functionaliteit heeft. De ontwikkelaars verbeteren het systeem voortdurend en voegen nieuwe functies toe.

2. 1Wachtwoord en Lastpass

Ideale wachtwoordmanagers – 1Password en LastPass bieden sterke bescherming tegen diefstal van gevoelige informatie en volgen meerdere gegenereerde wachtwoorden.

Bovendien wijzen ze automatisch versluierde en complexe wachtwoorden toe aan apps voor Windows en de andere applicaties en slaan ze op in een persoonlijke identificatie. Beide programma’s hebben bewezen effectief te zijn, dus voel je vrij om er een te kiezen.

3. VLC-mediaspeler

In tegenstelling tot de standaard en primitieve Windows Media Player (WMP), die een beperkt aantal formaten ondersteunt, programmeert VLC Media Player elk audio- en videobestand.

VLC ondersteunt alle formaten en heeft veel handige plug-ins waarmee je je speler kunt aanpassen. Handige functies:

 • video laden van de speler;
 • het bekijken van bestanden is direct tijdens het downloaden beschikbaar;
 • verandering van skins van de mediaspeler is beschikbaar;
 • ondertitels laden en beheren;
 • volume neemt toe tot 200%;
 • beheer van afspeellijsten.

Dit is niet de hele lijst met VLC-functies. Het programma is gratis en vereist geen abonnementen, en het is ook beschermd tegen advertenties.

4. Schermafbeeldingen: ShareX

Screenshots worden dagelijks door bijna elke gebruiker gemaakt. Snipping Tool en Snip & Sketch zijn standaardapplicaties met een beperkt aantal functies. De perfecte metgezel voor het maken van screenshots is de ShareX-tool. Voordelen:

 • vele manieren om vast te leggen;
 • ingebouwde editor met uitgebreide functionaliteit;
 • het vermogen om kleur vast te leggen;
 • ingebouwde liniaal;
 • automatische acties uitvoeren na het maken van een scherm.

Bovendien is de app gratis.

5. Geavanceerde systeemzorg

Om de prestatievermindering die onvermijdelijk optreedt na verloop van tijd te elimineren, is Advanced SystemCare op alle pc’s gemaakt. Dit is een hulpmiddel voor het reinigen van het apparaat dat het beschermt tegen ophoping van vuil.

Naast het opschonen, kunt u enkele computerinstellingen aanpassen om de prestaties te verbeteren. De app heeft een ingebouwde spelmodus om onnodige achtergrondprocessen uit te schakelen die games verstoren.

Het internet met Advanced SystemCare zal ook sneller werken, dankzij automatische browserconfiguratie en verwijdering van gegevens die de beveiliging van vertrouwelijke informatie schenden.

De applicatie heeft een gratis versie, die voldoende is voor werk, en een PRO-pakket voor toegang tot extra functies.

6. IObit-stuurprogrammaversneller

Zorg er eerst voor dat uw pc de nieuwste stuurprogramma’s heeft. Dit helpt de prestaties van uw computer op de lange termijn te behouden en optimaal te benutten.

Als u steeds vergeet om ze bij te werken, raden we aan om IObit Driver Booster te installeren. Het controleert automatisch op de nieuwste versies en werkt deze bij wanneer er nieuwe uitkomen.

Om te werken, voert u gewoon een scan uit en de toepassing zelf geeft u een lijst met verouderde stuurprogramma’s die moeten worden bijgewerkt. Om bijna alle stuurprogramma’s te downloaden, hoeft u alleen maar de gratis versie te downloaden, en voor meer zeldzame – bekijk het Pro-pakket.

7. Rambox

Elke gebruiker gebruikt ten minste één messenger om met vrienden en familie te communiceren. Het is onmogelijk om de beste te kiezen omdat elk zijn eigen voor- en nadelen heeft. En als je alles tegelijk kiest?

Rambox combineert perfect alle bekende berichtendiensten: Skype, Telegram, Messenger Facebook, GroupMe, Viber, WhatsApp en anderen.

De applicatie heeft voor elke messenger een apart tabblad dat op elk moment kan worden geopend/gesloten. Daarnaast zijn er extra functies voorzien. De gratis versie is voldoende voor communicatie.

8. Libreoffice-schrijver

Om niet te betalen voor een Microsoft Office-abonnement en te werken in een beveiligde online teksteditor, moet u de LibreOffice Writer-kantoorsuite downloaden. Het vervangt alle Word, Excel, PowerPoint, Access, etc.

Dankzij de open-sourcecode is de editor complex en nuttig genoeg voor alle gebruikers. Het bevat functies die worden aangeboden door dure applicaties, alleen worden ze absoluut gratis aangeboden.

De interface is iets anders dan die van Microsoft, maar het is een kwestie van gewoonte.

9. Muziek streamen: Spotify

Met Spotify-muziekstreaming hoeft u geen tijd te verspillen aan het maken van een MP3-afspeellijst en het kopen van albums op schijf of in elektronisch formaat.

Het enige nadeel van de app is de ondersteuning voor advertenties, maar je kunt nog steeds onbeperkt naar muziek luisteren. De collectie wordt voortdurend bijgewerkt met nieuwe nummers, die aan alle wensen van muziekliefhebbers zullen voldoen.

De gratis app slaat honderden nuttige podcasts op in het publieke domein.

In tegenstelling tot Apple Music, waarvoor een iTunes-basis en Google Play Music alleen beschikbaar zijn op internet, heeft Spotify een speciale Windows-app.

10. Backie

Meer dan duizend wallpapers die je meteen op je desktop kunt proberen, zijn beschikbaar in de Backiee-applicatie. Bovendien:

 • u kunt diavoorstellingen maken van uw favoriete achtergronden;
 • stel een schema in voor het vervangen van behang;
 • Synchronisatie met Backiee is beschikbaar op zowel Android- als iPhone-smartphones.

U kunt in de gratis applicatie een persoonlijke lijst met uw favoriete achtergronden maken, die op een bepaald tijdstip onafhankelijk wordt ingesteld.

Conclusie

We hebben 10 apps voor Windows besproken die de moeite waard zijn om op een nieuwe pc te installeren. Al deze gecombineerd zullen de prestaties verbeteren, de gegevensprivacy behouden en het nut van uw nieuwe apparaat vergroten. Installeer ze allemaal tegelijk, ze zullen het besturingssysteem niet overbelasten en nemen niet veel computergeheugen in beslag. Zelfs als er betaalde pakketten in deze tools zitten, zal hun gratis basisversie voldoende zijn voor dagelijks gebruik door de gebruiker.

Het bericht 10 Windows-apps die u op elke nieuwe pc moet installeren verscheen eerst op HubsAdda .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.