3 tips om met de geaggregeerde gebeurtenismeting van Facebook om te gaan Dankzij Apple's iOS 14-updates moeten Facebook-adverteerders die evenementen gebruiken voor conversie-optimalisatie nu de nieuwe Aggregated Event Measurement gebruiken

Bron

Dankzij Apple’s iOS 14-updates moeten Facebook-adverteerders die evenementen gebruiken voor conversie-optimalisatie nu de nieuwe Aggregated Event Measurement gebruiken. En de kicker is dat je nu beperkt bent tot slechts acht evenementen per domein.

Facebook-advertenties geaggregeerde gebeurtenisconfiguratie

Als u van onbeperkt naar slechts acht evenementen gaat, wordt de boel flink wakker geschud, omdat conversiegebeurtenissen voor meer dan alleen bottom-funnel-campagnes kunnen worden gebruikt. Ik werk in accounts waarvoor evenementen zijn gemaakt voor het klikken op links, het afspelen van video’s, specifieke paginaweergaven, allemaal bovenop onze diepere trechtergebeurtenissen.

Dus hoe kunnen we de beperkingen van de evenementhoeveelheid omzeilen? Ik zal je enkele manieren laten zien waarop mijn accounts zijn gewijzigd om te proberen de evenementprestaties op één lijn te houden met de vorige evenementconfiguratie.

3 manieren om met de geaggregeerde gebeurtenismeting van Facebook om te gaan

De onderstaande vier stappen helpen u het beste uit uw acht conversiegebeurtenissen te halen om ervoor te zorgen dat uw Facebook-advertenties goed blijven presteren in OS 14 .

1. Begin met een goede voorjaarsschoonmaak

Laat me de gemakkelijkste uit de weg ruimen. Als je een heleboel ongebruikte evenementen hebt, waarom zou je ze dan zelfs meenemen? Bespaar jezelf wat tijd en breng zelfs geen evenementen mee die je al lang niet meer hebt gebruikt. Je kunt dit gemakkelijk zien door de originele pixelgebeurtenissen te controleren.

facebook advertenties inactieve evenementen

In het bovenstaande voorbeeld zien we een lijst met evenementen die zijn ingesteld maar al een tijdje geen activiteit hebben ontvangen. Het heeft geen zin om je zorgen te maken over het maken van nieuwe geaggregeerde gebeurtenissen voor deze acties als ze niet eens werken of niet worden gebruikt.

Zelfs als je actuele gebeurtenissen vindt die werken, kijk dan of ze worden gebruikt in actieve advertentiesets. Je kunt gemakkelijk zien welke evenementen worden gebruikt wanneer je naar je kolommen Resultaten of Optimalisatie-evenementen in Facebook kijkt.

resultatenkolom in Facebook-advertenties om gebeurtenissen te identificeren die moeten worden verwijderd

Afbeeldingsbron

Elke gebeurtenis die niet in deze kolommen wordt weergegeven, kan eenvoudig worden overgeslagen of verwijderd uit uw nieuwe instellingen voor het meten van geaggregeerde gebeurtenissen.

2. Gebruik aangepaste conversies om vergelijkbare gebeurtenissen te combineren

Een strategie die ik heb gebruikt bij het opraken van evenementenruimtes, is om soortgelijke evenementen te groeperen. Een van mijn klanten heeft verschillende handleidingen die we promoten voor het eerste contactpunt, uitgesplitst per branche. Oorspronkelijk hadden we voor elke download een conversiegebeurtenis gemaakt. Maar deze top-of-funnel- evenementen alleen zouden al onze acht evenementenruimtes in beslag nemen.

Facebook-advertentieformulieraanvullingen gecombineerde aangepaste conversiegebeurtenis

In dit specifieke geval zag elke gebruiker die een van de branchegidsen had gedownload hetzelfde advertentiemateriaal in de volgende stap van de trechter. Dit maakte het een gemakkelijke beslissing om slechts één aangepaste conversie te maken voor alle downloads in de bovenste trechter en die als onze belangrijkste conversieactie te gebruiken, zelfs als onze advertentiesets waren gesegmenteerd door een specifieke doelgroep.

Facebook-advertenties aangepast conversietabblad voor geaggregeerde gebeurtenismeting

Hier zijn enkele manieren waarop u gebeurtenisacties kunt combineren:

Wanneer je je geaggregeerde evenementen beheert, kun je een aangepaste conversieactie kiezen als een van je evenementen. Dus in dit geval combineerde je aangepaste conversie al een paar acties met elkaar. Op deze manier hoef je maar één geaggregeerd evenement te maken in plaats van te proberen te bedenken wat je met meerdere van hen met beperkte slots moet doen.

3. Blijf evenementen gebruiken om een publiek op te bouwen

Hoewel we met geaggregeerde evenementen slechts acht plekken krijgen voor het bijhouden en optimaliseren van conversies, kunnen we nog steeds zoveel evenementen opzetten als we willen. Voor elk evenement dat niet in je top acht voor geaggregeerde metingen staat, kun je nog steeds doelgroepen maken om te gebruiken voor targeting op advertentieset.

Wanneer u een aangepaste Facebook-doelgroep maakt , klikt u op de vervolgkeuzelijst Evenementen om uw bronopties te bekijken. Kies vervolgens een van uw in aanmerking komende evenementen uit de Pixel om te gebruiken als uw publieksbron.

Facebook-advertenties website aangepaste doelgroep instellen tabblad

U kunt dan beginnen met het maken van retargeting-advertentiesets op basis van deze specifieke gebeurtenisacties om te proberen de gebruiker naar de volgende stap of laatste conversieactie te krijgen.

Met behulp van een eerder voorbeeld kunnen we een doelgroep creëren van gebruikers die een specifieke branchegids hebben gedownload om ze opnieuw te targeten met de volgende stap in de trechter. Dan zouden we de nieuwe gecombineerde aangepaste conversie gebruiken als ons geaggregeerde evenement voor conversie-optimalisatie.

Effectief volgen en targeten met Facebook Aggregated Event Measurement

Met Facebook Aggregated Event-meting kun je nog steeds zoveel evenementen instellen als je wilt. Maar het idee hier is om verschillende aangepaste conversies te combineren in één geaggregeerde conversiegebeurtenis. Of om die gebeurtenissen te gebruiken om volledige trechtercampagnes op te bouwen.

We zouden allemaal liever hebben hoe het was met standaard pixelgebeurtenissen, maar die dagen zijn voorbij. Hoe eerder we nieuwe strategieën vinden om met de veranderingen in iOS 14 om te gaan , hoe beter de prestaties van uw account zullen zijn.

Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat niet elke strategie voor elk account zal werken. We hebben met een paar verschillende opstellingen moeten spelen om nieuwe manieren te vinden om de prestaties van vóór iOS 14 te evenaren. Maar hopelijk kunt u enkele van deze strategieën uitproberen als u op zoek bent naar manieren om uw oude campagne-instellingen weer op hun plaats te krijgen.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.