Hoe een breukbestendig e-commerceplatform te lanceren met Ecwid

Bron

E-commerce is de afgelopen jaren met grote sprongen gegroeid, vooral als reactie op de COVID-19-pandemie. Dit heeft op zijn beurt ook geleid tot veel verschillende risico's, met name die met betrekking tot inbreuken op de beveiliging van e-commerce. Helaas zijn veel retailers – zelfs grote retailers met zogenaamd robuuste digitale beveiligingsfuncties – getroffen door beveiligingsinbreuken. Dit onderstreept waarom zowel kopers als verkopers op hun hoede moeten zijn voor de kwetsbaarheden van online winkelen.

Meer dan ooit gaan consumenten online winkelen voor van alles en nog wat. De verkoop via e-commercediensten blijft jaar na jaar stijgen, maar dat geldt ook voor inbreuken op de gegevensbeveiliging. Zo steeg het aantal datalekken in de VS van 662 in 2010 tot meer dan duizend in 2020 . En ongeveer 28% van de slachtoffers van datalekken zijn kleine bedrijven .

Met dit in gedachten kun je je afvragen: is het mogelijk om een veilig e-commerceplatform te runnen?

E-commercebeveiliging en zijn aspecten

Om privégegevens te beschermen, moet een uitgebreid beveiligingssysteem voor e-commerce normaal gesproken software, hardware, klanten, middelen, personeel en procedures kunnen beschermen. Gegevens behoren tot de belangrijkste activa en middelen van een organisatie. En met de groeiende technische verfijning onder hackers en andere kwaadwillenden, kunnen de gegevens van een bedrijf op verschillende manieren worden blootgesteld, of het nu gaat om een e-mailbericht, de omtrek van een nieuw product, de blauwdruk voor een productontwerp, een factuur, financiële verklaringen, enzovoort.

Om deze risico's aan te pakken en veilig te blijven, moeten moderne bedrijven zoals e-commerceplatforms een beveiligingsprocedure hebben die de volgende elementen omvat: geheimhouding, beschikbaarheid en nauwkeurigheid.

Geheimhouding

Een bedrijf dat geheimhouding omarmt en toepast, werkt om de openbaarmaking van informatie aan degenen die niet de bevoegdheid hebben om toegang te krijgen, te voorkomen, terwijl de stroom van gegevens en informatie naar geautoriseerde gebruikers op de juiste manier wordt gewaarborgd. In het bedrijfsleven is vertrouwelijkheid essentieel, aangezien de bescherming van de persoonlijke informatie van klanten een van de belangrijkste factoren is voor klantentrouw en bedrijfsgroei.

Nauwkeurigheid

Nauwkeurigheid gaat over het borgen van de integriteit van organisatiegegevens. Dat kan betrekking hebben op klantaccountgegevens, betaalmethoden, bestelgegevens, enzovoort. Als e-commerceplatform is het van cruciaal belang dat de gegevens van uw verkopers niet worden beschadigd of door derden worden bekeken.

Beschikbaarheid

Tegenwoordig kan het belang van een betrouwbare, ononderbroken online aanwezigheid niet genoeg worden benadrukt. Klanten willen kunnen winkelen wanneer het hen uitkomt, en een robuust e-commerceplatform moet er efficiënt en effectief voor zorgen dat de site zoveel mogelijk functioneel en operationeel is. Beveiligingsverbeteringen van en problemen met ongeautoriseerde pogingen om toegang te krijgen tot het platform mogen uw verkopers er dus niet van weerhouden om via hun online winkel te verkopen.

Een veilig e-commerceplatform bouwen

Een sleutel tot succes in de e-commerce-industrie is sterke beveiliging. Er is geen one-size-fits-all benadering voor het bouwen en lanceren van een veilig, beveiligd e-commerceplatform. Maar studies suggereren dat er bepaalde dingen zijn waarvan klanten denken dat ze verband houden met een sterke gegevensbeveiliging, waaronder authenticatiefactoren zoals pincodes, wachtwoorden, of door simpelweg veel positieve ervaringen te hebben met een bepaalde handelaar of detailhandelaar in het verleden, wat het vertrouwen van de klant in die zaak opbouwt. bedrijf.

In het verleden gebruikten bedrijven een aantal strategieën om kwetsbaarheden in de beveiliging van e-commerce tegen te gaan, waaronder bescherming van intellectueel eigendom, bescherming van communicatiekanalen en bescherming van clientcomputers. Maar naarmate digitale bedreigingen zijn geëvolueerd, is ook de beveiliging van e-commerce uitgebreid met zaken als risicobeoordeling, ontwikkeling van beveiligingsbeleid, ontwikkeling van implementatieplannen, creatie van beveiligingsorganisaties en prestaties van beveiligingsaudits.

Lancering van een breukbestendig e-commerceplatform met Ecwid

Bij Ecwid nemen we beveiliging zeer serieus, zodat we u (en uw verkopers) een zo veilig mogelijk e-commerceplatform kunnen bieden. De druk op e-commerceplatforms en serviceproviders om het risico op diefstal en fraude te beperken, is erg hoog, omdat de meeste verkopers niet bij een e-commercebedrijf willen blijven nadat het een inbreuk op de gegevensbeveiliging heeft ervaren of kwetsbaar lijkt voor een aanval.

Dus hoe pakt Ecwid enkele van de basiskwetsbaarheden aan waarmee e-commerceproviders (en andere bedrijven) worden geconfronteerd in de digitale ruimte?

Om te beginnen hebben we sterke beveiligingsmaatregelen ingebouwd in ons e-commerceplatform. We zijn gecertificeerd op niveau 1 van de gegevensbeveiligingsnorm voor de betaalkaartindustrie, of PCI-DSS — de hoogste internationale standaard voor veilige gegevensuitwisseling voor online winkels en betalingssystemen, die u en uw verkopers helpt beschermen tegen fraude en andere kwetsbaarheden. Met dit op uw e-commercewebsite kunt u uw verkopers een zekere mate van zekerheid bieden dat uw website over de nodige beveiligingsnormen beschikt om hun betalingsgegevens veilig en gezond te houden.

Om onze servers te beschermen en aanvallen af te wenden, hebben we een aantal strategieën aangenomen om ze veilig te houden, waaronder:

 • Multi-factor authenticatie
 • Vereisten voor wachtwoordcomplexiteit
 • Automatische gegevensback-ups
 • Regelmatige, geplande serverupdates
 • Samenwerken met gerenommeerde, betrouwbare hostingdiensten
 • Integratie van verschillende beveiligingsplug-ins

We weten ook dat communicatiemethoden een belangrijke manier zijn waarop kwaadwillenden toegang kunnen krijgen tot websites en platforms om fraude en diefstal te plegen. Daarom hebben we een aantal maatregelen genomen om de communicatie te beveiligen, zoals:

 • Firewalls
 • Netwerken voor inhoudslevering
 • Geverifieerde betalingsgateways
 • HTTPS-protocolgebruik
 • Meerlaagse beveiligingsstrategieën

Gebruik van meerlaagse beveiliging

Een waardevolle strategie voor het versterken van digitale beveiliging is om verschillende beveiligingslagen te gebruiken via een content delivery-netwerk, dat kwaadaardig inkomend verkeer en andere bedreigingen en aanvallen kan blokkeren door middel van machine learning.

Een andere optie is om multi-factor authenticatie te gebruiken, waarbij gebruikers zowel hun logins en wachtwoorden als tijdgevoelige codes of andere apparaten moeten gebruiken om hun identiteit en toegang te verifiëren. Dit kan helpen voorkomen dat fraudeurs toegang krijgen tot gevoelige gegevens, omdat ze meer informatie nodig hebben dan een standaard gebruikersnaam en wachtwoord om dit te doen.

SSL-certificaten (Secure Socket Layer)

Naast meerlaagse beveiliging maakt Ecwid ook gebruik van secure socket layer certificaten. Platformen en websites die SSL-certificaten gebruiken, kunnen uw gegevens versleutelen en ervoor zorgen dat alleen de juiste mensen toegang hebben tot de informatie. Dit is erg belangrijk omdat de afwezigheid van een SSL-certificaatversleuteling aangeeft dat elk elektronisch apparaat toegang kan krijgen tot uw informatie.

Gebruik van firewalls

Bij Ecwid gaan we nog een stap verder met beveiliging door de beste beschikbare firewalls te gebruiken om aanvallen op ons platform te voorkomen en ervoor te zorgen dat alleen echte gebruikers toegang kunnen krijgen. Dit helpt ons platform ook andere veiligheidsbedreigingen te weerstaan, zoals gegevensdiefstal, denial of service, vervalste sites, schade aan netwerken van computers, kwaadaardige wijzigingen aan websites en frauduleuze toegang tot de gegevens van gebruikers. Firewalls geven ons de mogelijkheid om slecht verkeer te blokkeren en het juiste verkeer binnen te laten.

Bij Ecwid geloven we dat beveiliging van cruciaal belang is voor succes in e-commerce, daarom zorgen we voor alles wat met beveiliging te maken heeft. Als partner hoeft u zich nooit zorgen te maken over het handmatig installeren van programma-updates of beveiligingspatches — in tegenstelling tot sommige van onze concurrenten — zodat u zich gewoon op uw bedrijf kunt concentreren. En alle winkelgegevens worden via AWS in de cloud gehost, zodat de bestanden en gegevens van uw klanten nooit verloren gaan of beschadigd raken, zodat hun winkels altijd actief zijn en 24/7 worden verkocht.

We hopen dat dit je een beetje inzicht heeft gegeven in hoe serieus we digitale beveiliging nemen en enkele van de verschillende stappen die we hebben genomen om ons platform zo veilig en inbraakbestendig mogelijk te houden. Is er iets dat we hebben gemist? Welke strategieën gebruik je met je website? Laat het ons weten in de reacties!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.