Hoe we onze gewoonte hebben opgebouwd en ontwikkeld om iets terug te geven bij Buffer

Leestijd: 7 minuten

Bron

Hoe we onze gewoonte om iets terug te geven hebben opgebouwd en ontwikkeld bij Buffer

In 2020 was het voor ons belangrijker dan ooit om kleine bedrijven en non-profitorganisaties te ondersteunen.

Er zijn zoveel organisaties die essentiële diensten aanbieden aan hun gemeenschappen, en we hebben ons zo gelukkig gevoeld dat we hen kunnen ondersteunen terwijl we onze eigen klanten blijven ondersteunen. We willen altijd elk jaar iets teruggeven – het bedrag kan veranderen, afhankelijk van onze winst, maar we zullen altijd teruggeven. Het is een gewoonte die het waard is om te bouwen en voort te zetten.

We willen graag de organisaties onder de aandacht brengen die we in 2020 hebben gesteund, het belangrijke werk dat ze doen en hoe we hen zijn gaan steunen.

Een evolutie van teruggeven en het kiezen van vlaggenschipoorzaken

In 2017 hebben we ons gecommitteerd om elk jaar 20% van onze winst te doneren aan liefdadigheidsorganisaties en elk jaar hebben we die non-profitorganisaties op verschillende manieren gekozen.

Het eerste jaar in 2017 nodigden we ons team uit om elke organisatie te nomineren die ze wilden en kozen er zeven uit die de meeste stemmen kregen. Het was een zeer open vraag! In 2018 hebben we onze zoektocht een beetje gefocust, waarbij we nog steeds teamnominaties binnenhaalden, maar uiteindelijk één organisatie kozen om elk van onze zes bedrijfswaarden te vertegenwoordigen .

In 2019 hebben we een aandeel in de grond gestoken en besloten om onze inspanningen te richten op een kernbelanghebbende in de buffer: het milieu. We hebben gewerkt aan het berekenen van onze CO2-voetafdruk en hebben projecten gevonden om te financieren die de CO2-uitstoot van hetzelfde bedrag zouden voorkomen, verwijderen of verminderen. Vervolgens vroegen we ons team om ons hun favoriete organisaties te vertellen die schone energie produceren, koolstof uit de atmosfeer verwijderen, duurzame energiebronnen ondersteunen of op een andere manier bijdragen aan de gezondheid van onze planeet, en uiteindelijk hebben we er vijf gekozen om te ondersteunen.

Toen we 2020 ingingen, was klimaatactie nog steeds een belangrijk doel dat we wilden steunen, maar het werd duidelijk dat er nog een ander gebied was waar veel werk aan de winkel was. Het bestrijden van raciale onrechtvaardigheid en het actief nastreven van antiracisme werden een prioriteit voor ons bedrijf, en we werkten aan het opzetten van verschillende programma's om BIPOC-activisten te ondersteunen, evenals organisaties die eigendom zijn van of geleid worden door zwarte of POC die zich bezighouden met antiracismewerk.

Toen we onze liefdadigheidsdonatie voor 2020 begonnen te onderzoeken, besloten we dat we een belangrijke bijdrage wilden leveren aan organisaties die een van deze twee kernoorzaken aanpakken – klimaatactie en antiracisme – en die sterk aansluit bij onze visie: een wereld met meer kleine bedrijven die het goed doen en tegelijkertijd goed doen.

Het selectieproces

Zoals we altijd hebben gedaan, hebben we ons team uitgenodigd om ons te vertellen over organisaties die hen hebben geïnspireerd. Dit is wat we over elk doel hebben gedeeld en waarom het belangrijk was voor de visie van Buffer:

“Zonder een bewoonbare planeet en de stabiliteit die dat biedt, zullen geen kleine bedrijven kunnen gedijen, ook Buffer niet. Tegelijkertijd creëert de klimaatuitdaging ook enorme kansen voor innovatie en ondernemerschap, dus meer startups en kleine bedrijven! Het voelt cruciaal om ons steentje bij te dragen aan het bouwen van een duurzame en gezonde omgeving waar kleine bedrijven succes op de lange termijn kunnen hebben.”

“Systemisch racisme is niet alleen onrecht, het is ook slecht voor het bedrijfsleven. Onderzoek schat dat de totale economische output sinds 2000 $ 16 biljoen hoger zou zijn geweest als de raciale verschillen waren gedicht. ' Als het gaat om een wereld met meer kleine bedrijven, willen we ook meer diversiteit in die bedrijven zien. Door onze bijdrage te leveren aan een meer rechtvaardige en rechtvaardige toekomst, kunnen we een wereld creëren waarin meer mensen uit ondervertegenwoordigde groepen kleine bedrijven kunnen starten en de middelen hebben om kleine bedrijven in hun gemeenschap te ondersteunen.”

Op basis van deze aanwijzingen verzamelden we teamnominaties en leerden we over een aantal fantastische organisaties. Na een stemming in het hele team hebben we besloten tot vier organisaties die elk $ 12.152,25 USD ontvangen – een gelijke verdeling van $ 48.609 USD, dat was 20% van ons winstaandeel vanaf 2020.

Onze goede doelen voor 2020 en het werk dat ze doen

We hebben twee organisaties gekozen om onze focus op antiracisme te vertegenwoordigen en twee die klimaatactie vertegenwoordigen. We zijn er trots op deze organisaties te ondersteunen die echt werken aan een meer rechtvaardige en duurzame wereld. Lees verder voor meer informatie over hun werk!

Geef direct
Wanneer we uitzoomen naar het mondiale niveau, is er een enorme ongelijkheid tussen mensen die in ontwikkelde en ontwikkelingslanden zijn geboren en wonen. De verschillen in welvaart en toegang tot kansen blijven enorm. Momenteel zijn er sterke aanwijzingen dat het geven van onvoorwaardelijke geldsubsidies aan mensen die in armoede leven, een van de meest effectieve manieren is om een positieve verandering in hun leven te bewerkstelligen.

GiveDirectly geeft geldbeurzen waarmee mensen kunnen investeren in de projecten, bedrijven en items die voor hen de meeste impact hebben, in plaats van erop te vertrouwen dat organisaties ervoor kiezen. Van hun website : "Wij geloven dat mensen die in armoede leven de waardigheid verdienen om zelf te kiezen hoe ze hun leven het beste kunnen verbeteren – contant geld maakt die keuze mogelijk."

We zijn enthousiast over het ondersteunen van GiveDirectly als een manier om meer kleine bedrijven te katalyseren — vooral door mensen uit ondervertegenwoordigde groepen — die over de hele wereld beginnen.

digitaal onverdeeld
Het lijdt geen twijfel dat de Amerikaanse technologie- en startup-scènes in veel opzichten al lang homogeen zijn – met name met ras en geslacht. We worden erg enthousiast als we horen over organisaties die ondervertegenwoordigde groepen ondersteunen en hen optillen om dezelfde kans te krijgen als andere oprichters, en digitalundivided doet precies dat.

Bij digitalundivided voeren ze trainingsprogramma's, pre-acceleratorprogramma's en een beurs uit om vrouwelijke oprichters van Black en Latinx te helpen de middelen en het mentorschap te krijgen die ze nodig hebben om hun bedrijf te ontwikkelen. Bovendien waren we verheugd om te zien dat ze onderzoek doen naar oprichters van Black en Latinx-vrouwen in de VS en dat ze hun onderzoek gebruiken als een katalysator voor verandering en actie. Van hun website : "Bij digitalundivided gebruiken we origineel, eigen onderzoek om een datagestuurd ecosysteem te ontwikkelen dat de huidige hoeveelheid kennis over ondernemerschap in opkomende gemeenschappen uitbreidt."

Hun missie draait om goed doen terwijl ze het goed doen – het ondersteunen van zwarte en latinx-vrouwen bij hun ondernemerschapsreizen, terwijl ze tegelijkertijd de economische groei in hun gemeenschappen katalyseren.

Koele aarde
Bomen zijn een krachtpatser voor onze planeet en halen constant koolstof uit de atmosfeer – dus ontbossing levert een enorme bijdrage aan de klimaatcrisis. Cool Earth werkt rechtstreeks samen met gemeenschappen in het regenwoud om ontbossing een halt toe te roepen. Ze doen dit door het ontmoeten en leren van regenwoudgemeenschappen over de hele wereld, van wie velen inheemse gemeenschappen zijn die intieme relaties en immense wijsheid hebben over hun lokale bossen.

Cool Earth werkt samen met deze gemeenschappen om oplossingen te ontwikkelen die uniek zijn voor elke locatie. In veel situaties ondersteunen ze de lokale gemeenschappen om duurzame inkomens te ontwikkelen, zodat ze zelfvoorzienend kunnen zijn zonder de regenwouden te schaden. Van hun website : "Cool Earth ondersteunt lokale en inheemse kennis om innovatieve manieren te ontwikkelen om bedreigingen voor het bos aan te pakken en gemeenschappen sterker en veerkrachtiger te maken."

Cool Earth onderneemt een tastbare klimaatactie terwijl het inheemse gemeenschappen sterker maakt en ondersteunt, en het is een aanpak die we met veel plezier mogen ondersteunen.

VertueLab
Cleantech is een groeiende industrie van bedrijven die zich inzetten voor het milieu door middel van schone energie, duurzaam gebruik van hulpbronnen, koolstofvastlegging en meer. VertueLab werkt aan de aanpak van de klimaatcrisis door financiering en ondernemersondersteuning te bieden aan beginnende cleantech-startups wiens producten een meetbare impact kunnen hebben op het verminderen van broeikasgassen. Ze geven ook opzettelijk prioriteit aan de groei van diversiteit, gelijkheid en inclusie in cleantech-industrieën.

Met andere woorden, VertueLab voedt rechtstreeks kleine bedrijven die ernaar streven een verschil te maken in de klimaatruimte en die een duurzamere en rechtvaardigere wereld vormgeven. Van hun website : "[Onze missie is] om innovatie en ondernemerschap te ontketenen die milieu-uitdagingen zullen oplossen en gedeelde economische welvaart zullen katalyseren."

VertueLab vecht actief tegen de klimaatcrisis met een visie die erg lijkt op de onze: een wereld zien met meer startups die geweldig werk doen voor de planeet en het daarbij goed doen.

Extra donaties aan antiracismeorganisaties

Medio 2020 hebben we, los van onze jaarlijkse winstdelingsdonaties, ook toegezegd $ 100.000 USD te doneren aan organisaties voor en door zwarte mensen die werken aan de ontmanteling van racisme. Na overleg met onze Black-teamgenoten om te bepalen naar welke organisaties ze het geld wilden zien gaan, hebben we gedoneerd aan drie geweldige organisaties:

Het Marsha P. Johnson Institute , dat de mensenrechten van zwarte transgenders beschermt en verdedigt.

The Marshall Project , een onpartijdige, non-profit nieuwsorganisatie die een gevoel van nationale urgentie over het Amerikaanse strafrechtsysteem wil creëren en behouden.

Brave Space Alliance , een door zwart geleid, trans-geleid LGBTQ-centrum dat is ontworpen om bevestigende diensten te creëren en te bieden aan de LGBTQ-gemeenschap van Chicago.

We moedigen je aan om meer te lezen over deze organisaties en het dagelijkse impactvolle werk dat ze doen om zwarte gemeenschappen te ondersteunen.

Lessen voor volgend jaar

We zijn een team dat graag geeft, hoewel onze benadering tot nu toe was om 'de dingen gaandeweg uit te zoeken'. Dat heeft tot nu toe voor ons gewerkt, maar nu we verschillende liefdadigheidsinitiatieven hebben opgezet, zijn we verheugd om na te denken over een meer holistische benadering van liefdadigheidsgiften.

Het hebben van onze twee belangrijkste doelen is hierbij een grote hulp, net als onze jaarlijkse keuze om 20% van onze winst te doneren. We zijn toegewijd aan het voortzetten van onze antiracismeprogramma's , zowel intern als extern, en werken eraan om zo CO2-neutraal mogelijk te zijn.

We zijn vereerd om deze organisaties te steunen en hopen dat u ook naar hun werk kijkt. We zetten nog meer anti-racistische organisaties ondersteunen waard hier . Er is nog veel meer werk te doen!

Foto door Scott Webb op Unsplash

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.