Schrijf vanuit het hart voor meer memorabele B2B-contentmarketing

Leestijd: 4 minuten

Bron

Handen met illustraties van een menselijk brein en hartbeeld.

Handen met illustraties van een menselijk brein en hartbeeld. B2B-marketeers dringen al heel lang aan op gepersonaliseerde inhoud. Nu proberen we ook inhoud te vermenselijken – om te bewijzen dat B2B-kopers mensen zijn die op emotioneel niveau contact willen maken met andere mensen. Is het niet opmerkelijk dat we dat argument nog moeten maken? Maar ik ben hier niet om nog eens 1000 woorden te schrijven over het vermenselijken van inhoud. Ik wil dat we een stap verder gaan, voorbij personalisatie, humanisering, persoonlijkheid en empathie. B2B contentmarketing moet uit het hart komen. Waar, oprecht hart is de laatste grens in inhoud. Elk merk heeft een Instagram met content achter de schermen om de authenticiteit te vergroten. Elk merk streeft ernaar om op zijn minst de schijn van oprechtheid, persoonlijkheid en transparantie te geven. Veel ervan is ongeveer net zo diep als de kassamedewerker die je zegt "een fijne dag verder te wensen". Om nu op te vallen, moet B2B-content op een meer fundamenteel niveau raken. Waarom schrijven vanuit het hart? Zelfs als we het hebben over 'human to human' of 'B2Me'-marketing, hebben we nog steeds de neiging om te denken dat B2B-content door het hoofd moet worden gestuurd, meestal logica en redenering, met een dunne glans van persoonlijkheid en emotie er bovenop om 'humaniseren'. ” De waarheid is natuurlijk dat mensen van nature emotionele wezens zijn die verbinding met elkaar zoeken. We beslissen meestal eerst met ons hart en passen dan achteraf logica toe. B2B-content met hart zoekt eerst verbinding, dan waarde leveren en uiteindelijk vragen om een volgende stap. Het moet in die volgorde. Dus, wat betekent het om vanuit het hart te schrijven? 1. Upgrade Personality to Passion Ik ben niet gepassioneerd door bijvoorbeeld een software-as-a-service platform dat klantgegevens verzamelt voor marketeers. En ik weet niet zeker of ik de persoon wil ontmoeten die dat wel is. Maar ik ben gepassioneerd door minder opdringerige marketing, over mensen die in contact komen met oplossingen die aan hun behoeften voldoen, en over een toekomst waarin marketing nuttig en productief is, niet vervelend. Dus ik kan leiden met de passie, het waarom dat ons ertoe heeft aangezet om deze oplossing te creëren, en dan kan ik praten over de mogelijkheden van het product. 2. Upgrade empathie naar compassie Laten we eerlijk zijn: de marketingterm 'empathie' heeft soms weinig te maken met wat het woord eigenlijk betekent. Hoewel we er misschien naar streven om de hoop en angsten van iemand anders echt te voelen, is het meestal in dienst van overtuiging, in plaats van verbinding. Compassie is meer dan een mijl in iemands schoenen lopen. Het is oprecht verlangen om hen te helpen – om lijden te verlichten, vreugde te brengen en hen te helpen succesvol te zijn. Maakt het u uit of de mensen die u op de markt brengt om promotie te maken, meer tijd met hun kinderen kunnen doorbrengen, het zich eindelijk kunnen veroorloven een starterswoning te kopen, enzovoort? Als je kunt laten zien dat je oprecht medeleven hebt met je publiek, naast de oplossing die je aanbiedt, is de kans veel groter dat je een connectie maakt. 3. Upgrade authenticiteit naar kwetsbaarheid Dit is een moeilijke. Zeer weinig merken willen kwetsbaar of feilbaar lijken. Zelfs met inhoud achter de schermen hebben ze de neiging om een sterk gezuiverde versie van het bedrijf te presenteren. Als je een fout toegeeft, of een obstakel deelt dat je moest overwinnen, verlies je dan het vertrouwen van mensen in je merk? Absoluut niet. Je schrijft aan mensen die ontberingen ervaren en fouten maken. Je maakt een betere connectie als je laat zien dat je merk ook uit feilbare mensen bestaat. Er is niets authentieker en transparanter dan een complete kijk op de problemen waarmee uw bedrijf wordt geconfronteerd en de manieren waarop u probeert, faalt en uiteindelijk slaagt. 4. Upgrade Thought Leadership naar Nederigheid Wat is de snelste manier om een connectie te maken met een vreemde? Vraag of ze je een plezier willen doen. Vraag om hulp. De meeste verkopers zijn bekend met dit fenomeen, ook wel het 'Ben Franklin-effect' genoemd. Het idee is dat als iemand je een plezier doet, ze aantoonbaar meer geneigd zijn om een tweede te doen en je vriendelijker te beschouwen dan wanneer je een plezier voor hen had gedaan. Ik denk dat hetzelfde geldt voor contentmarketing. In de inhoud van thought leadership ontbreekt het idee van nederigheid – het richt zich meestal op het vestigen van kennis en autoriteit, van de auteur als een onfeilbare bron van waarheid. Het probleem is dat niemand echt van een alleskunner houdt. Een flinke dosis nederigheid kan de inhoud van thought leadership veel boeiender maken en veel meer kans maken om een gesprek op gang te brengen. Stel je een blogpost voor die luidt: 'Ik heb succes in mijn bedrijf gezien met x, y en z. Maar ik weet nog steeds niet hoe ik het beste met a, b en c om kan gaan. Wat zijn jouw ervaringen? Wat doe je in deze situatie?” De thought leader voegt in dit geval waarde toe door het delen van hun eigen ervaring en succes, maar ook door anderen hun expertise te laten delen. Het resultaat kan een gesprek zijn waarvan alle betrokkenen profiteren – auteur, publiek en merk. Your Heart Will Go On Zoals Maya Angelou zei, vergeten mensen misschien wat je zegt, maar ze zullen nooit vergeten hoe je ze liet voelen. En de beste manier om met iemands emoties om te gaan, is door die van jezelf te delen. We kunnen geen genoegen nemen met de oppervlakkige marketingequivalenten van passie, mededogen, kwetsbaarheid en nederigheid. We moeten de moeilijke maar lonende taak omarmen om ons hele hart te geven voor wat we creëren. Hoe creëer je content met het hart? Laat het me weten in de reacties. En vul onze B2B Influencer Marketing Survey in om uw mening te delen.

Het bericht Schrijf vanuit het hart voor meer gedenkwaardige B2B-contentmarketing verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.