8 stappen om een strategie op te bouwen voordat u een website lanceert

Leestijd: 6 minuten

Bron

Vissen zwemmen onder helder water swimming

U weet waarschijnlijk al dat elk bedrijf een website nodig heeft. U weet echter misschien nog niet dat elk bedrijf ook een strategie moet ontwikkelen voordat ze een website lanceren.

Het is niet langer voldoende om gewoon een standaard webpagina voor uw merk te plaatsen en het een dag te noemen. Als u wilt dat uw website een fundamenteel, productief onderdeel van uw marketing wordt, moet deze onderdeel zijn van een grotere strategie.

Laten we eens kijken waarom u een strategie nodig heeft voordat u een website lanceert en welke stappen u kunt nemen om er een te maken.

Waarom je een strategie moet bouwen voordat je een website lanceert

Een websitestrategie is een plan voor hoe u uw website gaat gebruiken als onderdeel van uw grotere marketingplan . Het helpt u bij het organiseren van uw merkboodschappen en het centraliseren van uw marketinginspanningen.

Als je geen websitestrategie hebt, loop je het risico op:

 • Klanten in verwarring brengen met gemengde berichten en een slechte sitestructuur.
 • Nooit verschijnen in de zoekresultaten als mensen op zoek zijn naar een bedrijf zoals jij.
 • Websitebezoekers kwijtraken voordat ze leads of klanten worden, omdat ze niet weten welke stappen ze moeten nemen om met u samen te werken.
 • Tijd en middelen besteden aan het maken van een site die niet werkt voor uw bedrijf

Een websitestrategie zorgt ervoor dat uw site heeft wat het nodig heeft om uw klanten effectief te bereiken en hen te begeleiden om zaken met u te doen. Sla dit belangrijke proces niet over.

De 8 stappen om een websitestrategie te bouwen

Voordat u begint met het bouwen van uw website, moet u deze acht stappen doorlopen om een plan te maken dat uw site-creatie begeleidt en leidt tot een effectievere website.

 1. Bepaal op wie je je wilt richten.
 2. Bepaal uw websitedoelen.
 3. Definieer uw primaire call-to-action.
 4. Definieer uw secundaire call-to-action.
 5. Definieer uw unieke verkoopproposities.
 6. Voer trefwoordonderzoek uit.
 7. Maak een overzicht van de pagina's die u nodig hebt.
 8. Maak een strategie voor elke pagina

Door deze acht dingen te doen, bent u goed op weg om uw doelgroep aan te trekken – en de gewenste resultaten te behalen.

1. Bepaal op wie je je wilt richten

Een duidelijk beeld hebben van wie u wilt targeten, is essentieel bij het creëren van uw websitestrategie. Begin hier en neem niet alleen voor de hand liggende details op.

Ga dieper en definieer wie je publiek is en wat ze willen, denken en nodig hebben. Als u bijvoorbeeld tandarts bent, zijn uw klanten niet zomaar iemand met tanden. Denk na over uw ideale klant en beantwoord vragen als:

 • Waar wonen zij?
 • Waar winkelen ze nog meer?
 • Wat doen ze voor werk en plezier?
 • Waar halen ze informatie?
 • Wat voor taal en terminologie gebruiken ze?
 • Hoe zoeken en vinden ze bedrijven zoals jij?

Gerelateerd: Bouw en gebruik uw ideale klantprofiel en persona's

2. Bepaal uw websitedoelen

Persoon die hun zakelijke doelen op een notitieblok schrijft

Hoewel elk bedrijf een website nodig heeft, hebben de meeste bedrijven om verschillende redenen websites nodig. Elk kan verschillende doelen voor hun site hebben en de doelen zullen de strategie bepalen om deze te maken.

Definieer de top twee of drie doelen voor uw website. Je hebt misschien meer, maar focus je slechts op een paar als je aan de slag gaat. Uw doelen kunnen zijn:

 • Vertrouwen op te bouwen
 • Genereer verwijzingen
 • Gevonden worden via zoeken
 • Leid uw klanten op
 • Laat je werk zien
 • Genereer leads
 • Stimuleer de verkoop, bestellingen of online planning

3. Definieer uw primaire call-to-action

Zodra u uw websitedoelen kent, is het gemakkelijker om uw primaire call-to-action (CTA) te definiëren.

Een primaire CTA is de richting die u wilt dat mensen volgen wanneer ze uw website bezoeken. De primaire CTA van een restaurant kan zijn om een reservering te maken. Een spa kan zijn om een afspraak te plannen en een boetiek kan mensen uitnodigen om door hun online winkel te bladeren.

Uw primaire CTA moet mensen ertoe aanzetten de belangrijkste stap te zetten om met u samen te werken.

U moet uw primaire CTA kennen voordat u begint met het bouwen van uw website, omdat u uw site zo indeelt dat mensen naar die CTA worden geleid.

Gerelateerd: 8 kostbare call-to-action-fouten die u op uw website maakt

4. Definieer uw secundaire call-to-action

Een secundaire CTA is een andere actie waarvoor u websitebezoekers uitnodigt. Het is niet zo ingrijpend als de primaire CTA, maar het zou bezoekers ook op een pad moeten leiden om zaken met u te doen.

De secundaire CTA van een restaurant kan bijvoorbeeld zijn om het menu te bekijken of zich aan te melden voor hun e-maillijst om 10% korting te krijgen op hun eerste online bestelling. Een spa kan mensen uitnodigen om een videoserie over zelfzorg te downloaden en een boetiek kan mensen uitnodigen om deel te nemen aan hun beloningsprogramma.

De secundaire call-to-action moet resoneren met mensen die hoger in de verkooptrechter staan . De stap zou minder toewijding moeten vergen en tegelijkertijd websitebezoekers dichter bij het worden van klant moeten begeleiden.

5. Definieer uw unieke verkoopproposities

Als je eenmaal weet met wie je praat en wat je wilt dat ze doen, bedenk dan waarom ze deze actie zouden moeten ondernemen. Geef een overzicht van uw unieke verkoopvoorstel (USP) – het ding of de dingen die u anders maken dan uw concurrentie.

Het hebben van een lijst met USP's helpt je de berichten op je website vorm te geven. Het stuurt uw exemplaar en stelt u in staat om uw aanbod duidelijker te communiceren aan websitebezoekers.

6. Voer trefwoordonderzoek uit

Persoon die een laptop op schoot gebruikt Zoekwoorden zijn een fundamenteel onderdeel van uw website, dus uw websitestrategie moet zoekwoordenonderzoek omvatten.

Voer trefwoordonderzoek uit om de termen te identificeren die u op uw site en voor elke pagina moet targeten. Zoek naar termen waarnaar uw doelgroep zoekt die gerelateerd zijn aan uw bedrijf, populair zijn en weinig concurrentie hebben.

Gerelateerd: SEO-zoekwoordonderzoek doen om verkeer naar uw website te leiden

7. Maak een overzicht van de pagina's die u nodig hebt

Het is belangrijk om een strategie te hebben voordat u een website lanceert, omdat deze bepaalt welke pagina's u op uw site nodig heeft. Bijna alle zakelijke websites hebben pagina's nodig voor:

 • Huis
 • Over
 • Algemene zakelijke producten/diensten
 • Contact

Bepaal van daaruit welke pagina's u nodig heeft op basis van uw doelen en CTA's. Welke producten en diensten moet je promoten? Welke pagina's heb je nodig om mensen naar je primaire of secundaire CTA's te leiden? Welke inhoud heeft u nodig om uw bedrijf volledig te introduceren en potentiële klanten op te leiden? Welke pagina's heb je nodig om specifieke zoekwoorden te targeten?

Gebruik je strategie om te bepalen welke andere pagina's je nodig hebt, zoals pagina's voor:

 • Locaties
 • Team
 • Individuele producten/diensten
 • Veelgestelde vragen
 • Getuigenissen
 • Casestudy's
 • Blog berichten

8. Maak een strategie voor elke pagina

Als u ten slotte weet welke pagina's u nodig heeft, kunt u voor elke pagina een individuele strategie ontwikkelen. Sluit elke pagina aan op uw grotere strategie, zodat elke pagina bezoekers naar uw primaire of secundaire CTA leidt. Optimaliseer ook elke pagina zodat deze zowel bezoekers als zoekmachines geeft wat ze nodig hebben om waarde op de pagina te vinden.

 • Wijs een uniek doelzoekwoord toe aan elke pagina.
 • Optimaliseer de pagina voor dat doelzoekwoord.
 • Beëindig elke pagina met een CTA die bezoekers een stap dichter bij de primaire of secundaire CTA brengt.

Zet uw websitestrategie aan het werk

Gesneden bord met gestileerde strategie Venn-diagram
Als u een waardevol marketingmiddel wilt creëren dat 24/7 voor uw merk werkt, neem dan de tijd om een strategie op te bouwen voordat u een website lanceert. Neem vervolgens uw websitestrategie en zet deze aan het werk.

 • Geef het aan de copywriter die uw on-site content maakt.
 • Geef het aan uw website-ontwerper of ontwikkelaar die uw site aan het bouwen is.
 • Gebruik het om uw werk te sturen als u uw site zelf bouwt .
 • Bewaar het om alle toekomstige wijzigingen en inhoudsstrategieën van uw site te sturen.

Klaar om uw websitestrategie aan het werk te zetten? Bekijk hoe Websites + Marketing u kan helpen vandaag nog te beginnen met het maken van uw website.

De post 8 stappen om een strategie op te bouwen voordat je een website lanceert verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.