De eenvoudige handleiding voor Google Ads-beeldextensies in 2021

Leestijd: 6 minuten

Bron

Beeldextensies zijn een van de meest recente typen advertentie-extensies die we op het Google Ads-platform kunnen gebruiken. In tegenstelling tot de meeste andere advertentie-extensies, zijn deze niet alleen afhankelijk van tekst om uw dekking op de SERP's uit te breiden. Met beeldextensies kunt u een aantal afbeeldingen gebruiken om uw advertenties te begeleiden om ze een visuele component te geven en ze aantrekkelijker te maken.

google ads logo en afbeeldingsextensie mockup

Of u er nu bekend mee bent of niet, afbeeldingsextensies kunnen een geweldige aanvulling zijn op elke campagne. Hier is alles wat u over hen moet weten.

  • Google Ads-beeldextensies instellen
  • Waar vind je afbeeldingen voor je extensie, plus specificaties
  • Praktische tips voor afbeeldingsextensies en hoe u uw prestaties kunt bekijken.

Geschiedenis van afbeeldingen in Google Ads

Google werkt al een tijdje aan beeldextensies. Ze probeerden ze uit te rollen in 2013 en opnieuw in 2016 met visuele Sitelink-extensies. In september 2019 kondigden ze galerijadvertenties aan , maar stop ze in 2020 om zich te concentreren op beeldextensies.

In december 2019 begonnen ze met het testen van beeldextensies en vanaf Google Marketing Livestream 2021 zijn ze nu beschikbaar voor alle adverteerders.

google ads afbeelding extensie voorbeeld

Beeldextensies instellen in Google Ads

Beeldextensies kunnen binnen de interface op dezelfde plaats worden toegepast als alle andere advertentie-extensies .

Google Ads-beeldextensie instellen: nieuwe extensieknop

Klik in een willekeurig gedeelte van de interface op het menu Advertenties en klik vervolgens op Extensies hieronder.

Google Ads-beeldextensies instellen: extensies in zijbalk

U kunt vervolgens kiezen waar u afbeeldingsextensies wilt toevoegen. U kunt ofwel op de blauwe '+'-knop boven aan het tabblad 'Extensies' klikken, of u kunt naar beneden scrollen totdat u de afbeeldingskaart hieronder ziet, op Afbeeldingen klikken en vervolgens op de blauwe '+' boven aan dat scherm klikken.

Op welke niveaus kunnen Google Ads-beeldextensies worden toegepast?

Wanneer u een nieuwe extensie maakt, is het eerste wat u moet doen, kiezen waar u die extensie wilt toepassen.

google ads-beeldextensie instellen: tabblad extensies

Beeldadvertentie-extensies kunnen worden toegepast op campagne- of advertentiegroepniveau in Google Ads. Er wordt mij vaak gevraagd welke het meest zinvol is om te gebruiken en om eerlijk te zijn, het hangt af van uw campagnestructuur.

Als alle advertentiegroepen in de campagne hetzelfde product of dezelfde dienst promoten en de afbeelding voor iedereen relevant is, zou het voldoende moeten zijn om de afbeeldingen op campagneniveau toe te passen.

Als uw advertentiegroepen reclame maken voor verschillende producten/diensten en de afbeeldingen niet goed worden weergegeven, kunt u ze het beste op advertentiegroepniveau instellen.

Waar kan ik een afbeelding voor advertentie-extensies krijgen?

Het maakt niet uit op welk niveau van uw account u ze toepast, u moet eerst afbeeldingsbestanden uploaden naar Google om ze in uw campagnes te kunnen gebruiken.

Uploaden vanaf uw computer

De eenvoudigste manier om afbeeldingen voor advertentie-extensies te plaatsen, is door eenvoudig een afbeelding vanaf uw computer te uploaden.

Website-scan

Net links van de optie Uploaden in de editor ziet u SCANNEN. Als u naar dat tabblad navigeert, vraagt Google u om uw website-URL toe te voegen. Zodra u dat doet, scant het uw website en haalt het afbeeldingen op die u voor uw advertentie-extensies kunt gebruiken.

google ads afbeelding extensie instellen: scan website optie

Je kunt kiezen uit de lijst met afbeeldingen die ze binnenhalen, of je kunt een andere functie gebruiken waar ik van hou.

Sociale afbeeldingen

Net onder de websitescan ziet u mogelijk een lijst met sociale profielen die van u zijn. Toen het uw site scande, pakte Google ook uw sociale profielen op en werkte het ook aan het vinden van afbeeldingen van die platforms.

Google Ads-beeldextensies: functie voor het scannen van URL's

Misschien is je website niet de mooiste en staan er niet veel sterke afbeeldingen op, maar als je je sociale kanalen bijhoudt, kun je die afbeeldingen op dezelfde manier gebruiken voor advertentie-extensies als diegene die je gebruikt. van uw website.

Wat zijn de specificaties van de Google Ads-beeldextensie?

Afmetingen voor afbeeldingsextensies zouden u bekend moeten zijn als u aan sociale advertenties doet .

google ads afbeelding extensies specificaties

Ik garandeer je dat je ontwerpteam heel blij zal zijn om te horen dat ze niet veel afbeeldingen met allerlei gekke afmetingen hoeven te maken, in tegenstelling tot de banners van het Google Display Netwerk.

Als u de best presterende sociale afbeeldingen heeft , verwijdert u gewoon een van de logo's of tekstoverlays die u heeft en gebruikt u deze als extensies voor beeldadvertenties.

Google Ads-beeldextensie instellen: venster voor beeldselectie

Een ander voordeel is dat u met Google dezelfde afbeeldingen kunt gebruiken voor een of beide verhoudingen als de afbeelding daarvoor geschikt is en u kunt kiezen welk deel van de afbeelding u wilt gebruiken.

plaatsingsratio's van Google Ads-beeldextensies

Aan elke advertentiegroep en campagne kunnen maximaal 20 beeldadvertentie-extensies worden gekoppeld. Elke verhouding van een afbeelding die u uploadt, wordt als één geteld. Zelfs als u hetzelfde afbeeldingsbestand voor twee verschillende verhoudingen gebruikt, wordt dat als twee van de 20 geteld.

Hoe kan ik de prestaties van mijn beeldextensie bekijken?

Zodra uw beeldextensies een tijdje in gebruik zijn, kunt u hun prestaties op een verhoudingsniveau zien in het gedeelte over advertentie-extensies van de interface.

google ads beeldextensie rapportage per plaatsing

Net zoals toen we eerder afbeeldingsextensies gingen toevoegen, hoeft u alleen maar op de kaart Afbeeldingen te klikken en u gaat naar een raster met alle statistieken die u maar wilt zien.

Wat gebeurt er als iemand op een afbeeldingsextensie klikt?

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat toen we afbeeldingen toevoegden, er geen plaats was om een bestemmingspagina toe te voegen.

Wanneer iemand op een afbeeldingsextensie klikt, wordt dit op dezelfde manier behandeld alsof hij op de hoofdkop van de advertentie heeft geklikt. Ze worden naar de bestemmingspagina op advertentieniveau geleid. Daarom is het belangrijk om uw beeldextensies af te stemmen op uw campagnestructuur. Als u te veel afwijkt, loopt u het risico een slechte gebruikerservaring te krijgen wanneer iemand op een beeldadvertentie klikt en die afbeelding, dat product of die service niet kan vinden op de bestemmingspagina waarnaar ze worden doorgestuurd.

Ditzelfde principe is van toepassing op het in rekening brengen. Als u een handmatige of verbeterde biedstrategie gebruikt , worden dezelfde kosten per klik in rekening gebracht die u zou hebben betaald voor de kopklik. Voor andere biedstrategieën zal dit variëren, maar welke optie u ook gebruikt, het zal allemaal werken alsof iemand op de hoofdkop van de advertentie heeft geklikt.

Wat zijn praktische tips voor Google Ads-beeldextensies?

Hier zijn een paar praktische tips die ik u aanraad om te gebruiken wanneer u ze instelt in uw account:

Volg het beleid van Google

De afbeeldingen die u gebruikt, moeten voldoen aan het Google Ads-beleid voor beeldextensies . Dit betekent:

  • Geen logo-overlays
  • Geen tekstoverlays
  • Geen GIF's
  • Geen wazige of slecht bijgesneden afbeeldingen
geaccepteerde versus niet geaccepteerde afbeelding voor afbeeldingsextensies voor Google-advertenties

Afbeeldingsbron

Dus hoewel je echt trots bent op je merk en je zou graag wat extra berichten in de afbeeldingen willen hebben, zal Google ze afkeuren als je ze gebruikt.

Meerdere afbeeldingen gebruiken

Aangezien u maximaal 20 afbeeldingen krijgt, waarom zou u dan niet zoveel mogelijk verschillende weergaven gebruiken? Net als al het andere in PPC, weten we nooit wat het beste werkt. Test meerdere afbeeldingen van het product vanuit verschillende hoeken, met verschillende achtergronden, gebruik enkele in-store en enkele lifestyle-versies, enz. Mix en match en kijk wat het beste presteert.

Houd afbeeldingen eenvoudig

Afbeeldingsextensies verschijnen nooit in groot formaat op de pagina. Net als in de voorbeelden, zijn ze waarschijnlijk een klein vierkant of rechthoek aan de zijkant van uw advertentie. Kies afbeeldingen die één centraal punt hebben en niet "luidruchtig" zijn, zodat zelfs iemand die ze een snelle scan geeft, kan achterhalen wat ze zijn zonder al te hard te hoeven werken.

google ads afbeelding extensie voorbeeld

Over het algemeen zijn beeldadvertentie-extensies niet moeilijk in te stellen en kunnen ze een grote impact hebben op uw advertenties. Neem de tijd om ervoor te zorgen dat u afbeeldingen van hoge kwaliteit heeft die relevant zijn voor de zoekwoorden en advertenties in uw account.

Vraag over Google Adwords Handleiding?

    This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.