Hoe mobiel afrekenen te optimaliseren voor het succes van kleine bedrijven

Leestijd: 5 minuten

Bron

persoon die een test doet

In dit hyperverbonden mobiele tijdperk besteedt de gemiddelde persoon bijna vier uur per dag aan het gebruik van zijn smartphone. Dus, is de gemiddelde persoon die tijd doorbrengt op uw e-commercesite? Wat nog belangrijker voor u is, kopen ze? In dit bericht leggen we uit waarom het essentieel is om je mobiele kassa te optimaliseren voor je klanten.

Naast het lezen van nieuwsinhoud en het controleren van hun sociale media-feeds, winkelen de huidige mobiele gebruikers graag onderweg – uit onderzoeken blijkt dat 79% van de consumenten in de afgelopen zes maanden een aankoop met hun smartphone heeft gedaan.

Om als ondernemer of bedrijfseigenaar op te vallen in uw niche, is het optimaliseren van uw website voor tablets of smartphones alleen niet voldoende om duurzame groei te garanderen, moet u uw mobiele kassareis zo soepel mogelijk laten verlopen .

Optimaliseer uw mobiele kassa-ontwerp

Wanneer u uw mobiele betalingstraject optimaliseert, is design van belang. Veel mensen maken de fout om uiterlijk belangrijker te vinden dan logistiek . Als u dit doet, wordt uw afrekentraject verwarrend en worden uw mobiele klanten ertoe aangezet hun aankoop te staken en ergens anders heen te gaan .

Vooral op mobiel houden mensen van een gebruikerservaring (UX) die snel, eenvoudig en intuïtief is.

Eventuele haken en ogen en het is onwaarschijnlijk dat mensen hun aankopen zullen voltooien.

Om ervoor te zorgen dat uw kassaontwerp snel en responsief is, moet u:

  • Vermijd het gebruik van te veel kleuren, informatieboxen of vervolgkeuzelijsten. Vervolgkeuzelijsten zijn vooral storend voor de kassa-ervaring, omdat ze moeten scrollen, waardoor shoppers worden afgeleid van de taak die voorhanden is. Als het gaat om het ontwerp van mobiele kassa's, is minimaal altijd het beste.
  • Omarm vakken voor automatisch aanvullen en pop-uptoetsenbordfuncties om het invoeren van persoons- en bezorginformatie zo soepel mogelijk te maken.
  • Laat uw mobiele klanten zien hoeveel stappen ze moeten nemen om hun aankoop te voltooien door een voortgangsbalk toe te voegen aan uw betalingstraject een eenvoudige ontwerpfunctie die mensen stap voor stap door de trechter leidt.

Screenshot van Zalando Een goed voorbeeld van een duidelijke, beknopte en effectieve voortgangsbalk voor mobiel afrekenen van het e-commercemerk Zalando.

  • Cementeer uw betalingsopties en betalingsprocessen (inclusief vingerafdruk- en QR-codebetalingen indien mogelijk), door zoveel mogelijk relevante opties aan te bieden zonder uw pagina te vol te maken. En test uw betalingsfunctionaliteit regelmatig om bugs of fouten te voorkomen die mensen wegjagen van uw bedrijf.
  • Waardeer uw berichten. Als het gaat om uw mobiele betaaltraject, telt het aantal exemplaren. Hoewel u zo spaarzaam mogelijk moet zijn, zal het toevoegen van een kleine microkopie aan elke fase van het proces, en uw consumenten precies vertellen wat ze moeten doen en waarom, uw kansen vergroten om die allerbelangrijkste verkopen te sluiten. Onze essentiële gids voor ontwerpprincipes zal u alles vertellen wat u moet weten om uw microkopie precies goed te krijgen.

Gerelateerd: 4 COVID-19 mobiele app-trends die elke eigenaar van een klein bedrijf moet weten

Test uw mobiele betaalproces efficiënt

Door uw mobiele checkout-reis uitgebreid te testen (ongeveer 10 verschillende mensen tegelijk vragen om een testaankoop te doen alsof ze een klant zijn) en eventuele veelvoorkomende problemen of inefficiënties op te merken, kunt u eventuele dringende problemen rechtstreeks met een webontwikkelaar oplossen.

Zonder regelmatige mobiele tests zou u kleine hiaten of prestatieproblemen in uw betalingstraject kunnen missen.

Een soepel en responsief ontwerp is essentieel, maar zonder regelmatige mobiele tests mis je waarschijnlijk kleine hiaten of prestatieproblemen die op de loer liggen tijdens je betalingstraject. Als u er niet voor zorgt dat elk detail van uw mobiele kassa volledig is geoptimaliseerd voor succes, zullen uw concurrenten dat wel doen — dus vergeet niet te testen, testen, testen .

Het goederennieuws is: er zijn twee verschillende en stressvrije manieren waarop u uw mobiele checkout-reis kunt testen en optimaliseren voor een zakelijk succes:

  • Mobiele testsoftware: er zijn tegenwoordig veel gebruiksvriendelijke, op UX gebaseerde mobiele testtools en -platforms beschikbaar, ontworpen voor het controleren en analyseren van uw afrekenproces en functionaliteit. Hier kunt u uw team uitnodigen om in te loggen en uw ontwerpen te testen, en eventuele feedback op het platform zelf of in een gedeeld document toe te voegen.
  • Heatmap-tools:Heatmaps zijn uitstekend geschikt voor voortdurende tests en verfijningen, omdat ze u precies laten zien hoe uw mobiele gebruikers omgaan met uw kassa-aanbod.

Heap mapping-tools laten u zien waar uw potentiële klanten vegen en scrollen, met behulp van op warmte gebaseerde visuals om u te laten zien waar mensen op elke pagina het meest en het minst interactie hebben. Door een heatmap uit te voeren op uw mobiele checkout-reis voor specifieke periodes, kunt u zien waar mensen vastlopen, in de war raken of hun interesse verliezen. U kunt ook zien waar uw ontwerpen, actieknoppen en ontwerpfuncties het beste werken.

Bonustips om uw mobiele betaalproces te optimaliseren

Persoon die uitcheckt op mobiele telefoon

Door uw ontwerpfuncties zo efficiënt mogelijk te maken en uw mobiele processen regelmatig te testen, creëert u een soepele, naadloze ervaring die de verkoop zal stimuleren en de klantloyaliteit zal verbeteren. Als mensen iets goeds op het spoor zijn, zullen ze terugkomen voor meer als ze je afrekenproces vervelend vinden, gaan ze ergens anders heen . Het is zo simpel.

Als aanvulling op de tips en adviezen die we al hebben gedeeld, volgen hier enkele aanvullende optimalisatietips voor mobiel betalen die u kunt uitproberen zodra u die allerbelangrijkste eerste verbeteringen heeft aangebracht:

  • Bied een afrekenoptie voor gasten aan: 28% van de mobiele klanten verlaat hun winkelwagentje omdat ze geen afrekenoptie voor gasten kregen aangeboden. In plaats van dat elke klant zich bij uw bedrijf aanmeldt en al zijn gegevens invoert, zal het aanbieden van de optie voor een checkout-reis voor gasten de reis versnellen en de kans op wrijving of aarzeling verminderen.
  • Voeg duidelijke call-to-action (CTA)-knoppen en "bewaar voor later"-opties toe: om mobiele klanten te verleiden om met uw kassa af te rekenen, moet u duidelijke en duidelijke CTA-knoppen toevoegen aan elke fase van het traject om hen door het proces te leiden met gemak. Ook is het toevoegen van een optie 'opslaan voor later' aan uw reis een effectieve manier om aarzelende consumenten te verleiden terug te komen en een andere keer een aankoop te doen.
  • Voer mobiele audits uit: naast functiegebaseerd testen, moet u ook regelmatig mobiele audits uitvoeren (er zijn tegenwoordig verschillende gebruiksvriendelijke platforms beschikbaar) om automatisch te crawlen en te controleren op eventuele defecten of fouten. Als u dit doet, kunt u potentiële problemen in de kiem smoren en dure problemen later voorkomen.

“Mobiel is niet de toekomst, het is het nu. Ontmoet uw klanten in de omgeving van hun keuze, niet waar het u uitkomt.”— Cyndie Shaffstall, mobiele expert & oprichter van Spider Trainers

We hopen dat deze optimalisatietips voor mobiel afrekenen u naar succes zullen leiden en als u uw bedrijf wilt verbeteren, bekijk dan Websites + Marketing E-commerce en GoDaddy Payments .

Het bericht Hoe mobiel afrekenen te optimaliseren voor het succes van kleine bedrijven verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.