Zoekintentie: ultieme gids voor beginners

Leestijd: 10 minuten

Bron

Zoekintentie Ultieme gids voor beginners

De beste manier om te meten hoe we onze pagina's voor een bepaalde zoekopdracht of trefwoord moeten optimaliseren, is door de zoekintentie te controleren. Het klinkt misschien ontmoedigend, maar zoekintentie is een relatief eenvoudig concept om te begrijpen, op voorwaarde dat je voldoende kennis hebt over de fundamenten van SEO. Onlangs is de zoekintentie een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden wanneer u probeert te rangschikken voor een zoekwoord op Google.

Zoekmachines detecteren de pagina's die ze willen rangschikken op basis van de kwaliteit en relevantie van de inhoud, en daarom is de zoekintentie belangrijk. De pagina's met de hoogste rangschikking passen perfect bij de zoekterm. Daarom moet u de inhoud van uw site optimaliseren om tegemoet te komen aan een specifieke zoekopdracht. U moet dus een goed begrip hebben van wat zoekintentie is en hoe u deze gebruikt om bovenaan de ranglijst te komen en hier is de gids die u daarbij kan helpen.

Wat is zoekintentie?

Zoekintentie is het doel achter de zoekopdracht van de gebruiker. Simpel gezegd, het is de reden waarom ze zoeken met een specifiek trefwoord. Ze zijn misschien op zoek naar informatie, een product, recensies of zelfs diensten.

Het is een onderwerp dat marketeers altijd willen begrijpen en gebruiken, omdat er niets beters is dan te bieden wat de gebruikers willen wanneer ze uw merk zien. Er zijn nadelen aan de zoekintentie, vooral voor generieke of brede zoekwoorden/zoekopdrachten. Hier is een voorbeeld:

De zoekopdracht " laptop " is breder en het is moeilijker om de bedoeling erachter te bepalen in vergelijking met de zoekopdracht " beste laptops onder $ 200 2021 ". Waarom? Want “laptop” kan heel wat interpretaties met zich meebrengen. Het kan betekenen dat de gebruiker op zoek is naar een afbeelding van een laptop of misschien zoekt hij zelfs naar een lijst met de beste laptops onder de $ 200 en elke interpretatie daartussenin. Maar voor " beste laptops onder de $ 200 2021 " is er maar één mogelijke interpretatie achter de vraag: de gebruiker is op zoek naar de beste laptops onder de $ 200 in 2021. Dit is waarom wij SEO's onze strijd goed moeten kiezen wanneer we proberen te beslissen welke zoekopdrachten/trefwoorden richten.

Met al deze informatie over zoekintentie, is de beste manier om dit onderwerp te begrijpen en dieper in te gaan, door meer te weten te komen over de verschillende typen ervan: Soorten zoekintentie Informatieve bedoeling

informatief

De informatieve bedoeling is van degenen die een specifieke vraag hebben waarvan ze willen leren. Er zijn bijvoorbeeld mensen die zoeken naar Virtual Office in Manilla. In ruil daarvoor zal een Landing Page hen informatie geven over wat het is en hoe het hen kan helpen bij hun specifieke vraag. Inhoud die is gericht op informatieve bedoelingen zou meestal bestaan uit feiten, significante voordelen, geschiedenis, overzichten, samenvattingen, enz.

Navigatie-intentie

navigatie

Navigatie-inhoud is het type zoekintentie waarbij mensen de zoekmachine gebruiken om naar een specifieke website te gaan. Een navigatieterm zou geweldig zijn als u wilt dat klanten uw bedrijf direct vinden. Als een breed zoekwoord van het type navigatie-intentie is, is de kans groot dat uw concurrenten er ook naar streven om ervoor te ranken, dus u moet inhoud genereren die uw positie kan verhogen en uw organische verkeer kan vergroten.

Transactionele intentie

transactie

Transactionele zoekintentie is voor mensen die op zoek zijn naar een site die hen de beste waarde voor hun geld kan bieden. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit intentietype gericht op het doel van de zoekopdracht die eindigt in een transactie waarbij zowel het bedrijf als de koper er voordeel uit halen.

Commercieel onderzoek

reclame

Vergelijkbaar met de transactie-intentie, maar met mensen die naar meer opties kijken in plaats van zich op één te concentreren. Ze zijn misschien niet meteen klaar om te kopen, maar ze onderzoeken welke producten of diensten ze in de toekomst het beste kunnen kopen. Sleutelwoorden zouden dus gaan over het vinden van de beste plug-in, een alternatief voor een huidige tool of gewoon een eenvoudige productvergelijking.

Waarom zoekintentie belangrijk is voor SEO

Er zijn drie hoofdredenen waarom zoekintentie belangrijk is voor SEO: Verbeterde rankings

Google hecht belang aan zoekintentie, aangezien het primaire doel is om de meest relevante en nuttige resultaten aan de gebruikers te bieden. Dit betekent dat als u de juiste soort inhoud aan de gebruikers aanbiedt, u al halverwege de eerste pagina van de zoekresultaten bent, op voorwaarde dat u uw andere factoren al heeft geoptimaliseerd.

Als u bovendien de juiste inhoud voor de intentie van de gebruiker weergeeft, verhoogt dit de CTR (klikfrequentie) van uw site, wat een belangrijke factor is voor Google om uw pagina hoger te rangschikken. Hoe meer klikken u krijgt door de juiste inhoud weer te geven, hoe hoger uw kans op een hogere positie, omdat dit aan Google aangeeft dat gebruikers hebben gevonden wat ze op uw pagina zochten.

Verbeterde bezoeken/conversies

Wanneer u de intentie van de gebruiker bevredigt, helpt het u om deze binnen uw website te houden. Door gebruikers de informatie of inhoud te bieden waarnaar ze op zoek zijn, hoeven ze niet meer naar andere websites te gaan om de informatie te vinden die ze nodig hebben. Ze blijven niet alleen op je pagina, maar ze zijn ook beter betrokken omdat je ze al hebt gegeven wat ze willen.

Dit vergroot ook de kans dat ze worden omgezet in leads of zelfs verkopen, omdat je ze al hebt voorzien van wat ze nodig hadden. Ten slotte, met deze toename in bezoeken, retentie en conversies, hebben gebruikers de neiging om meer interactie te hebben met uw site door pagina's te bekijken die gerelateerd zijn aan het antwoord dat ze hebben gevonden of andere pagina's waarin ze geïnteresseerd zijn. Dus door het juiste soort inhoud aan te bieden voor de intentie van de gebruiker, heeft u niet alleen het aantal bezoeken aan uw site verhoogd, maar heeft u ook betrokken gebruikers gekregen die een grotere kans op conversie hebben.

Verbeterde merkbekendheid

Om bovengenoemde redenen is het slechts een kwestie van tijd voordat uw site bovenaan de zoekresultaten komt te staan. Dit betekent niet alleen een verbeterde branchebrede autoriteit en betrouwbaarheid in de ogen van Google, maar het stelt uw gebruikers ook in staat zich bewust te worden van uw merk. Als u het altijd bovenaan de zoekresultaten ziet voor gerelateerde zoekopdrachten, zorgt het verstrekken van de juiste soort inhoud ervoor dat bekendheid en bekendheid bij de gebruikers voor uw merk kunnen ontstaan.

Met al deze redenen is het tijd voor u om het concept van zoekintentie te integreren in de verschillende SEO-processen die u heeft, en hier is hoe u het kunt doen:

Zoekintentie Geoptimaliseerd zoekwoordenonderzoek Inzicht in zoekintentie van gebruikers

Door te begrijpen hoe, wat en waarom mensen zoeken, zou u de beste zoekwoorden kunnen vinden die organisch verkeer naar elke website zouden leiden. Er zijn veel manieren om u te helpen de gebruikersintentie voor uw zoekwoordonderzoek te begrijpen, en sommige daarvan zijn handige hulpmiddelen die u misschien ook al eerder hebt gebruikt. Hier zijn enkele van deze hulpmiddelen:

Google Trends – Een van de meest effectieve zoekwoorden en inhoud research tools rond, Google Trends kunt u zien zoekwoorden en onderwerpen het genereren van de meest buzz in een bepaalde regio. U hebt de mogelijkheid om hun statistieken over bepaalde perioden bij te houden en zelfs elk onderwerp of trefwoord naast elkaar te vergelijken.

Gefilterde gegevens van Google Trends

Quora – Quora, een van de meest populaire Q&A-websites die er is, is een geweldige plek om door gebruikers gegenereerde vragen te zien die u kunt gebruiken om zoekwoorden te genereren. Quora is een platform dat door tal van SEO-professionals is gebruikt om verkeer voor hun inhoud te genereren, en nu kunnen de vragen ervan worden gebruikt om zoekwoorden te formuleren.

Ahrefs – Een van de meest effectieve keyword research tools in de markt, Ahrefs is ook een geweldige plek om een breed scala van gerelateerde zoektermen die u kunt gebruiken om termen die u zou helpen het genereren van verkeer formuleren vinden.

AHRefs Trefwoordenverkenner

Answer the Public – Een andere toplocatie die u zou helpen bij het vinden van hoogwaardige zoektermen en het analyseren van de zoekintentie, is door Answer the Public te gebruiken. U hebt de mogelijkheid om verschillende soorten zoekopdrachten en vraagtypen te doorlopen die gebruikers hoogstwaarschijnlijk zouden uitproberen.

SE Ranking – SE Ranking is een van de beste alles-in-één SEO-tools op de markt van vandaag en heeft een competitieve onderzoeksfunctie waarmee u alle SEO-gegevens van uw concurrenten kunt controleren, inclusief de zoekwoorden waarvoor ze rangschikken. SE Ranking heeft onlangs zijn competitieve onderzoeksfunctie bijgewerkt om historische gegevens op te nemen waarmee u de gegevens van uw concurrent voor een bepaald tijdsbestek/datumbereik kunt controleren. U kunt de gegevens die u ziet dus gebruiken om te controleren hoe uw concurrenten het doen voor uw gedeelde zoekwoorden en hun beweging in SERP's . Zo kun je zien welke concurrenten het goed doen en kun je direct je strategie aanpassen aan die van hen.

SE Rankings Competitief onderzoek SERP-bewegingen

Online forums – Sites zoals Reddit bieden ook veel inhoud met betrekking tot vragen, waardoor het een geweldig platform is om de intentie van de gebruiker te analyseren. Andere online forums bezoeken is ook een andere solide benadering, omdat dit al jaren de beste plaatsen zijn om op internet te zoeken, waardoor je een enorm archief met vragen hebt die wachten om te worden gebruikt.

Knutselen met Google of zelfs Facebook Zoeken kan je ook helpen interessante resultaten te vinden waarmee je kunt zien hoe mensen op internet rondkijken. Dit maakt crowdsourcing voor informatie een andere haalbare methode om unieke en echte resultaten te vinden die afkomstig zijn van echte gebruikers.

Waarom traditioneel zoekwoordenonderzoek niet meer effectief is

Hoewel traditioneel trefwoordonderzoek u nog steeds kan helpen trefwoorden te vinden die een aanzienlijke hoeveelheid verkeer genereren, was de komst van gesproken zoekopdrachten een signaal voor veel SEO's dat dit in de nabije toekomst misschien niet langer een effectieve methode is. Dit betekent dat we onze strategieën moeten diversifiëren en nieuwe methoden moeten gebruiken die ons zouden helpen vinden wat we zoeken.

Hoewel dit onderweg tot hobbels kan leiden, maakt de ultieme beloning van experimenteren het allemaal de moeite waard na een flink aantal pogingen. Een van de traditionele statistieken voor trefwoordonderzoek die wordt gebruikt als een maatstaf voor het succes van trefwoorden, is het zoekvolume. Hoewel zoekvolumes u meestal een goede beoordeling van de prestaties van zoekwoorden geven, kunnen ze soms onnauwkeurig zijn, vooral bij specifiekere zoektermen die nuttiger kunnen zijn voor uw positie in de zoekresultaten.

Hoewel het nog steeds niet raadzaam is om volledig af te stappen van beproefde methoden, kunt u nieuwe manieren vinden om zoekwoorden te genereren die de intentie van de gebruiker begrijpen, zodat u uit uw SEO-comfortzone kunt komen en uw eigen unieke benadering van zoekwoordenonderzoek kunt creëren.

Maak een lijst of grafiek van uw zoekwoorden

Nadat u uw onderzoek hebt gedaan, is het tijd om elke zoekopdracht te categoriseren en in een lijst of grafiek te plaatsen, afhankelijk van uw voorkeur. Hierdoor kunt u elke zoekopdracht dienovereenkomstig identificeren en zelfs elk van hen verbinden om meer zoekopdrachten te formuleren.

Het is het beste om te beginnen met enkele wortelwoorden en van daaruit te vertakken. Van daaruit kunt u elementen toevoegen zoals merknamen, belangrijke voor- of achtervoegsels, categorieën, geotagging, bijvoeglijke naamwoorden en zelfs veelvoorkomende uitdrukkingen die worden gebruikt bij het vragen. Met een overvloed aan informatie die voornamelijk uit unieke zoektermen bestaat, lijdt het geen twijfel dat je een overweldigend lange test kunt hebben nadat je dit hebt gedaan. Dit is de reden waarom het filteren van uw lijst de meest cruciale stap is om de beste zoekopdrachten te vinden die aan uw behoeften voldoen.

Na het zoeken naar de juiste, voor zoekintentie geoptimaliseerde zoekwoorden om te targeten, is het tijd voor u om voor zoekintentie geoptimaliseerde bloginhoud te maken om uw publiek van dienst te zijn: Hoe u voor zoekintentie geoptimaliseerde bloginhoud kunt maken Advies geven voor informatieve vragen

Gebruikers die zoeken naar trefwoorden met een informatieve zoekintentie, zijn op zoek naar antwoorden op hun vragen. Deze antwoorden kunnen variëren, afhankelijk van hun behoeften, maar het algoritme van Google kan de context van hun zoekopdracht detecteren en de meest relevante pagina's weergeven. Het trefwoord 'gerstegras' levert bijvoorbeeld informatieve artikelen op waarin wordt gesproken over de voordelen voor de gezondheid in plaats van pagina's die zijn gemaakt om gerstegrasproducten te verkopen.

Zoekintentie voor informatie Trefwoord: advies geven voor informatieve vragen

Om informatieve zoekintentie geoptimaliseerde bloginhoud te maken, moet u uw lezers goed advies geven. Hier zijn een paar manieren waarop u dat kunt doen: Tips delen via lifestyle-inhoud

De beste manier om inhoud te maken voor een zoekwoord met een informatieve zoekintentie, is door simpelweg de vraag van de gebruiker te beantwoorden. Dat is het. Bekijk de kennisgrafiek die ons team heeft gemaakt voor het trefwoord "tips voor het reinigen van koelkasten". Het is eenvoudig, relevant en informatief.

Voorbeeld van informatieve zoekintentie: tips delen via lifestyle-inhoud

Stel relevante producten voor:

Als de zoekopdracht van de gebruiker op zoek is naar productopties om aan een behoefte te voldoen, moet uw bloginhoud gericht zijn op het voorstellen van relevante producten. Zorg ervoor dat u zich niet meer richt op het promoten van uw producten, maar op het promoten van hun voordelen. Hier is een voorbeeld van een blog die we hebben gemaakt voor mensen die op zoek zijn naar supplementen tegen veroudering:

Voorbeeld van informatieve zoekintentie: stel relevante producten voor

Dit soort blogs kan ook worden gebruikt voor zoekwoorden met een transactie- of commerciële zoekintentie. Het enige dat u hoeft te doen, is u concentreren op de juiste onderdelen die aan de behoeften van de gebruiker kunnen voldoen.

Geef details voor transactionele vragen

Trefwoorden met een transactionele zoekintentie zijn er om zoekers te helpen die een item willen kopen. Ze weten al welk product ze willen kopen, de vraag is waar ze het kunnen krijgen. De juiste manier om uw bloginhoud te optimaliseren voor zoekwoorden met een transactionele zoekintentie, is door te bewijzen hoe uw product hen kan helpen. Hier is hoe je het kunt doen: Laat zien hoe uw product werkt

Een manier waarop u een product kunt laten zien, is door te schrijven over hoe het werkt. Als iemand bijvoorbeeld zoekt op 'keukenvloeren filippijnen', kunt u een van de bestemmingspagina's tegenkomen die ons team heeft geschreven. Aangezien het zoekwoord een transactie-intentie heeft, schreven we over het product van de klant en hoe mogelijke klanten hiervan kunnen profiteren.

Dit kan de klant laten zien waarom ze van alle online opties ervoor moeten kiezen om in uw product te investeren.

Voorbeeld van transactionele zoekintentie: laat zien hoe het product werkt

Alternatieven weergeven voor commerciële onderzoeksvragen

Het laatste type zoekintentie waarvoor ik je zal leren schrijven, is voor commerciële onderzoeksvragen. Zoekopdrachten voor commercieel onderzoek zijn voor degenen die erover denken om in de nabije toekomst een product aan te schaffen. Ze willen meer weten over hun opties voordat ze een definitieve beslissing nemen.

Een manier waarop u blogs kunt maken die zijn geoptimaliseerd voor commerciële onderzoeksintenties, is door productvergelijkingen te maken.

Productvergelijkingen:

Als een..

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.