Miranda Gilbert: Girl Geek Communications

Leestijd: 6 minuten

Bron

Miranda Gilbert exploiteert Girl Geek Communications, een bureau in Billings, MT dat diensten aanbiedt zoals webdesign, reputatie- en socialemediabeheer, e-mailmarketing en meer. Volg Miranda op Facebook , Twitter , LinkedIn en YouTube .

De WHO:

Aangezien een bedrijfsnaam zo centraal staat in een merk, hechten we er vaak veel belang aan. Hoe ben je op een naam gekomen en wat vind je ervan nu je al een tijdje in het vak zit?

Girl Geek Communications is zeker een unieke naam en trekt veel aandacht. Ik maak grapjes met mensen dat ik het verzonnen heb omdat, nummer één, ik een vrouw ben en nummer twee Star Trek cooler is dan de meeste mensen denken dat het is.

Eerlijk gezegd kwam het gewoon in mijn hoofd toen mijn advocaat me vroeg wat ik op de LLC-documenten moest schrijven. Maar als professionele marketeer wilde ik een bedrijfsnaam die zou opvallen en de aandacht zou trekken. Het lijkt mee te vallen.

Bij sommige merken is locatie een belangrijk onderdeel. Is er iets aan de plek waar je woont en werkt dat je eigen merk heeft gevormd?

Veel songwriters hebben naar Montana verwezen als The Last Best Place. En ze zijn niet verkeerd! Ik woon in de grootste stad van Montana met 120.000 mensen. Ik kan een lokale klant tegenkomen in de supermarkt. En ik ben altijd opgewonden om ze te zien – praten over het gezin en de plannen voor de week.

Ik behandel mijn nationale klanten op dezelfde manier.

Mensen zijn gewoon mensen, ongeacht het bedrag op hun betaalrekening of waar ze naar school gingen. Montana is de minst pretentieuze plaats die ik ken. En ik benader al mijn zakelijke relaties heel nuchter.

Hoe zou u uw professionele ervaring en achtergrond omschrijven?

Ik werk sinds de universiteit in de marketing. Ik ben afgestudeerd aan de Montana State University Billings met een bachelor in massacommunicatie. Hoewel ik mijn zakelijke en communicatieve vaardigheden aan school toeschrijf, zijn al mijn technische en grafische vaardigheden autodidactisch.

Ja, ik was de jongen op school die de computers van de leraar repareerde.

Kunt u de omvang van uw operatie beschrijven?

Girl Geek Communications hanteert een holistische benadering van de online aanwezigheid van een bedrijf. Ja, we bouwen websites, maar we doen ook aan reputatiemanagement, online directories, social media management, e-mailmarketing en nog veel meer.

Sommige ondernemers beschrijven een aha! moment, het moment dat ze besloten dat het tijd was om het heft in eigen handen te nemen. Kun je een van die momenten beschrijven die je hebt gehad?

Toen ik op de kleuterschool zat, vertelde ik mensen dat ik later een speelgoedwinkel wilde hebben. Maar mijn antwoord op "wat wil je worden als je groot bent?" veranderde de hele tijd. Eigenlijk heb ik nog steeds een hekel aan die vraag. (Wat ik nu ben, BESTAAT niet toen ik opgroeide!)

Ik was de redacteur van mijn middelbare schoolkrant en ging naar de universiteit met de gedachte dat ik journalist wilde worden. Toen ik hoofdredacteur van mijn universiteitskrant werd, realiseerde ik me dat ik niet dik genoeg was om een journalistieke carrière aan te kunnen.

Miranda Gilbert-logo Miranda Gilbert kiest voor een holistische benadering met haar bureau Girl Geek Communications.

Ik hield echter nog steeds van de krant en kreeg een baan bij de plaatselijke krant in reclame en marketing. Ik heb daar bijna zeven jaar gewerkt voordat ik werd ontslagen. Ik werd toen de marketingdirecteur voor een snelvetbedrijf toen sociale media net ingang vonden voor bedrijven.

De eigenaar wilde dat zijn bedrijf op elk platform, elke sociale outlet, overal op het web, en een enorme website zou hebben. Dus ik heb alles geleerd wat ik kon. Meestal door mezelf les te geven – en zo heb ik webdesign, grafisch ontwerp en ten minste 80% van mijn vaardigheden geleerd.

Na ongeveer zes jaar als marketingdirecteur begon ik een burn-out te krijgen. Mijn grootmoeder had een beroerte en ik had een openbaring van 'het leven is kort'. Als je het niet probeert, heb je al gefaald…

Toen ik op een dag met mijn zoontje van Toys R Us naar huis reed, dacht ik terug aan hoe vreselijk mijn ervaring in de speelgoedwinkel was. Terugdenkend aan de kleuterschool, dacht ik bij mezelf: "Dat was zo vreselijk – waarom zou ik ooit een speelgoedwinkel hebben willen hebben?"

Toen trof het me als een baksteen. Het was niet dat ik een speelgoedwinkel wilde hebben. Het was dat ik wilde delen waar ik van hield met andere mensen. Op de kleuterschool was dat speelgoed. Maar als volwassene loste het problemen in de digitale wereld op.

Dus begon ik op dat moment met het proces om Girl Geek te openen. Het bedrijf voor snelle smeermiddelen werd mijn eerste klant en is nog steeds bij mij. Ik heb met iedereen gewerkt, van lokale loodgieters tot beroemdheden. Ik leer graag over allerlei soorten industrieën en mensen.

Mijn enige spijt is dat ik het niet eerder heb gedaan!

De wat:

Aan wat voor projecten werk je het liefst?

Mijn favoriete klanten zijn kleine bedrijven. Ofwel mensen die net beginnen of degenen die hebben geprobeerd om zelf een website of sociale aanwezigheid te bouwen en zijn gewoon vastgelopen. Er is mij verteld dat ik dingen aan klanten uitleg op een manier die zij begrijpen – en dat is een grote bron van trots voor mij. Mensen moeten zo goed mogelijk begrijpen wat ze kopen en hoe het werkt.

Kunt u uw typische klant beschrijven (als u een typische klant hebt)?

Ik heb geen typische klant. En dat is een van de leukste kanten van mijn werk. Ik leer graag over verschillende industrieën en hoe ik deze op de markt kan brengen voor de gemiddelde consument. Ik heb met advocaten, hotels, coaches en iedereen daartussen gewerkt. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en hun bedrijf te zien groeien.

Soms bevinden we ons in een situatie waarin het nodig is om projecten af te wijzen of zelfs klanten te ontslaan. Hoe zien die situaties er voor jou uit en hoe ga je ermee om?

Niet elke klant past bij mij en ik ben ook niet bij elke klant geschikt. Aangezien ik mezelf als een boetiekbureau beschouw, vertel ik dat eigenlijk vanaf het begin aan potentiële klanten. Mijn businessmodel profiteert niet van de “hard sell” techniek. Als een klant niet geschikt is voor mijn diensten, verwijs ik hem naar een andere locatie.

Kun je een project beschrijven waarvan je denkt dat het je op je best is?

Ik heb ooit met een plaatselijke loodgieter gewerkt die net zijn eigen loodgietersbedrijf was begonnen. Zijn website scoorde snel, hij kreeg goede recensies en vooral, hij had het erg druk! Vanwege zijn succes werd zijn bedrijf al na een jaar overgenomen door een ander bedrijf. Ook al betekende dat dat hij mijn diensten niet meer nodig had, hij was blij en ik ook!

Het hoe:

Een voor de hand liggende maatstaf voor het meten van ons eigen succes is hoeveel je hebt betaald versus hoeveel tijd het kostte. Wat zijn hier in uw ervaring de voor- en nadelen?

Ik geloof niet in het meten van succes alleen in dollartekens. Ik bedoel, we moeten de hypotheek betalen en de lichten aanhouden. Maar ik geloof dat steeds meer mensen ontdekken dat succes kan worden gemeten door tijd met familie door te brengen en ook op je eigen voorwaarden te kunnen werken.

En voor mij, of ik nu $ 1.000 of $ 10.000 van een account profiteer, wetende dat ik een klein bedrijf heb geholpen, is ook lonend en moet worden meegewogen in hoe u uw succes meet.

Zijn er bronnen (bijv. apps, processen) die u aan een nieuwkomer zou aanraden?

Ik ben dol op de GoDaddy Pro-tools voor het beheren van websites en klantproducten. Ik raad ook aan om goede processen te creëren voor onboarding en klantenbeheer – en je eraan te houden!

Stel je voor dat je terug zou kunnen reizen in een tijdmachine naar een punt waar je dacht: vergeet dit. Ik ben klaar! Welk advies zou je jezelf geven?

Omdat ik zoveel sociale-media-accounts beheer, was het politieke seizoen dit jaar meedogenloos en stond ik op het punt het sociale-media-aanbod voor mijn klanten op te geven. Ik zou bijvoorbeeld een special voor een restaurantklant plaatsen en iemand zou een negatieve opmerking over politiek plaatsen!

Het was overweldigend en vermoeiend. Maar één ding blijft al die jaren constant: verandering.

Ik geloof dat de digitale communicatie van vandaag een product is van de algemene evolutie van menselijke communicatie. En als de afgelopen 100 jaar ons iets hebben geleerd, dan is het wel dat verandering onvermijdelijk en voortdurend is.

Met andere woorden, maak je geen zorgen als iets nu moeilijk lijkt. Het zal veranderen.

Wat is jouw afscheidsschot voor mensen die willen zijn zoals jij als ze groot zijn?

Proberen.

Als je het niet probeert, heb je al gefaald.

Heb je feedback of opmerkingen over GoDaddy Pro?

Wat ik het leukst vind aan de GoDaddy Pro-tools, is de WP Worker en de mogelijkheid om zonder wachtwoord toegang te krijgen tot de producten en het account van mijn klant. Ik wou dat er een manier was om toegang te krijgen tot een deel van hun factuurgegevens. Omdat sommige klanten echt hulp nodig hebben en in die gevallen moet ik om hun wachtwoord vragen. Maar over het algemeen is het systeem erg leuk. Ik hou ook van de verwijspunten!

Het bericht Miranda Gilbert: Girl Geek Communications verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.