Facebook Advertising for Lead Generation: Tips and Tricks

Leestijd: 6 minuten

Bron

iOS 14 heeft zeker de hoofdpijn waargemaakt die voor enkele maanden werd voorspeld. Tussen domeinverificatie en geaggregeerd evenementbeheer zal je gemiddelde Facebook-adverteerder zich zeker verloren voelen in de nieuwe iteratie van het advertentieplatform. Ik heb zelfs ervaren marketeers achter hun oren zien krabben terwijl de hoepels waar Facebook gebruikers nu doorheen laat springen, slordig ontwikkeld lijken en vol bugs en inconsistenties zijn.

verwarde adverteerder over iOS 14 en Facebook-advertenties

Ongeacht hoe de update wordt afgehandeld aan de kant van Facebook, de meeste adverteerders vertrouwen nog steeds op het platform om hun bedrijf op de markt te brengen. Als het configureren van uw webgebeurtenissen voor het bijhouden van conversies u problemen oplevert, zijn er altijd andere manieren om Facebook-advertenties te gebruiken voor het genereren van leads zonder dat u personen naar uw website hoeft te sturen. In dit bericht zal ik twee van de beste aanbiedingen van Facebook doornemen om de configuratie van evenementen te omzeilen.

Leads genereren op Facebook in iOS 14

Buiten de veelgebruikte doelstellingen voor webverkeer en conversiecampagnes op Facebook – waarvoor u personen naar uw website of bestemmingspagina moet sturen – zijn er alternatieve manieren om Facebook-leads rechtstreeks op het platform te genereren die u zelfs meer succes kunnen opleveren.

Ik heb verschillende bedrijven gezien wiens primaire strategie op het platform niet echt bestaat uit het genereren van conversies op hun website.

Zolang je een efficiënte methode hebt om leads te verwerken en ze door je marketing– en salesfunnels te verplaatsen, kun je creatief zijn in het genereren van hun intentie.

De twee strategieën die ik hier ga bespreken, gebruiken de berichten en doelstellingen voor het genereren van leads op Facebook.

Strategie #1: Gebruik de berichtendoelstelling om een leadgenererende chatbot te maken

De doelstelling van berichten heeft in de loop der jaren een aantal facelifts ondergaan, niet alleen hoe ze eruitzien, maar ook hoe ze worden afgeleverd en hoe gebruikers ermee omgaan.

Wat vind je leuk aan deze doelstelling?

De meest recente versie van Messenger-advertenties geeft je wat meer flexibiliteit met betrekking tot het resultaat dat je wilt produceren.

Wat ik bedoel is, in plaats van alleen maar gesprekken met gebruikers te beginnen of ze naar een bestemmingspagina te sturen , heb je nu de mogelijkheid om leads te genereren in een indeling die vergelijkbaar is met die van de campagnedoelstelling voor leadadvertenties.

voordelen voor facebook messenger-advertenties

Ook worden Messenger-advertenties geleverd en geoptimaliseerd op basis van antwoorden. De verklaring van Facebook hiervoor is dat door de directe communicatie tussen een gebruiker en een bedrijf te vergroten, je de kans vergroot dat ze uit de "overwegingsfase" komen en vervolgens door de marketingtrechter gaan .

Hoe je dat doet

Er zijn twee verschillende advertentietypen voor de doelstelling berichten:

  • Click-to-Messenger-advertenties: zoals de naam al aangeeft, openen deze advertenties nieuwe gesprekken met gebruikers wanneer ze op een advertentie op Facebook, Instagram of Facebook Messenger klikken.
  • Gesponsorde berichten: met dit advertentietype kunt u de gesprekken die uw bedrijf met gebruikers heeft, opnieuw starten via de doelstelling Berichten. Zie het als Messenger-remarketing.

Selecteer voor deze strategie click-to-messenger-advertenties. Daar kun je kiezen op welk(e) berichtenplatform(en) het gesprek kan plaatsvinden:

app-opties voor facebook messenger-advertenties

Het algemene formaat voor de advertentie zelf is consistent met uw typische Facebook-advertentie: mediatype, primaire tekst, kop , enz. Maar wanneer u naar beneden scrolt naar het gedeelte 'Berichtsjabloon', ziet u de optie om leads te genereren:

Als u de knop "Maken" selecteert, kunt u uw Messenger-leadformulierstroom maken:

Facebook Messenger advertentieformulier stroom instellen

Het leuke aan deze stroom is dat het in wezen een complexere versie is van een leadadvertentie met mogelijkheden die vergelijkbaar zijn met die van chatbots die op marketingsites worden gebruikt. U kunt alle informatie die u nodig heeft van een prospect afleiden om deze vervolgens te kwalificeren.

Net zoals u formuliervelden in kaart kunt brengen en doorgeven aan een Hubspot of Marketo, kunt u dit ook doen met deze inzendingen van Messenger-formulieren.

facebook messenger advertentie vraag instellen

Strategie #2: voer leadadvertenties uit met aangepaste formulieren

Facebook-leadadvertenties zijn al geruime tijd beschikbaar. Over het algemeen aarzelen adverteerders om ze te gebruiken, omdat ze denken dat hun bestemmingspagina's beter zullen converteren dan een in-app-leadformulier dat is gesynchroniseerd met een platform zoals Hubspot of Marketo, vooral met het verlies van remarketingcookies waardoor ze geen advertenties meer op de gebruikers kunnen richten wie zou er anders doorklikken.

Wat u leuk vindt aan leadadvertenties?

Ondanks dat sommige van deze zorgen tot op zekere hoogte terecht zijn, hebben leadadvertenties bewezen effectief te zijn voor veel bedrijven. Sommige van mijn klanten werken volledig op Facebook via leadadvertenties .

Met dit advertentietype hoeven gebruikers het platform niet te verlaten om hun informatie in te dienen. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een kleine factor, maar het aantal gebruikers dat stuitert voordat uw website is geladen vanuit een advertentie, is waarschijnlijk meer dan u zou willen denken. Dit kan dus een geweldige manier zijn om meer kansen uit uw advertentieverkeer te halen.

Facebook-leadadvertenties zijn ook een geweldige manier om first-party data vast te leggen in een wereld zonder cookies.

voorbeeld van een Facebook-leadadvertentie

Hoe je dat doet

U kunt hier leren hoe u een campagne met leadadvertenties maakt , maar deze strategie is eenvoudig.

Maak aangepaste leadformulieren die aan gebruikers worden gepresenteerd wanneer ze op uw advertentie klikken. U kunt meerdere opgeslagen leadformulieren tot uw beschikking hebben voor verschillende acties en leadtypes die u wilt koppelen.

Facebook-advertenties lead-advertentieformulierbouwer

U heeft de flexibiliteit om de formulieren beperkt te houden tot naam en e-mail, of om meer criteria te vragen om uw leads verder te kwalificeren.

Meer redenen om Facebook-lead- en Messenger-advertenties te gebruiken

Afgezien van het vastleggen van leads zonder te maken te hebben met conversiegebeurtenissen, zijn er extra voordelen van deze doelstellingen die u graag wilt weten. (Maar als je wilt, kun je absoluut effectieve conversiecampagnes uitvoeren in iOS 14. )

1. U kunt leads van vermoeide doelgroepen vastleggen

Wanneer u een conversie- of verkeerscampagne uitvoert, target het algoritme van Facebook uw advertenties op gebruikers waarvan het denkt dat ze de grootste kans hebben om het doel van uw campagne te bereiken.

Met alternatieve campagnetypen, zoals leadadvertenties of Messenger-advertenties, is het Facebook-algoritme anders en kunt u gebruikmaken van oudere doelgroepen die u eerder tot op zekere hoogte hebt uitgeput met andere campagnetypen.

Dit geeft u de mogelijkheid om potentiële leads van deze doelgroepen vast te leggen die u voorheen misschien niet had.

Facebook Messenger-advertentieoptimalisatie en leveringsconfiguratie

2. Het is gemakkelijk voor uw doelgroep om te converteren

Er is ook het extra voordeel van gebruiksgemak voor de Facebook-gebruikers naar wie u reclame maakt. Leadadvertenties en Messenger-advertenties zijn bijzonder eenvoudig om te zetten zonder het platform te verlaten, uw website te openen en te wachten tot de bestemmingspagina is geladen.

voorbeeld van handige Facebook-leadadvertentie

Deze fracties van een seconde kunnen in veel gevallen het verschil zijn tussen een lead die wordt ingediend en de gebruiker die koud wordt. U heeft ook de mogelijkheid om meerdere varianten van uw leadformulieren of Messenger-advertenties te testen om te bepalen welke het beste werkt in een A/B-testindeling, net als bij bestemmingspagina's of webformulieren.

3. Het is een middel tot merkdifferentiatie

Er is ook het extra voordeel van creativiteit, vooral met Messenger-advertenties. Aangezien het formaat en de interactiemethode zo verschillen van een typische bestemmingspagina, heeft u de mogelijkheid om op een verfrissend andere manier met gebruikers te communiceren.

Dit kan uw marketinginspanningen ook onderscheiden van uw concurrenten. Een goed uitgevoerde Messenger-advertentie kan gebruikers converteren die anders uw direct response-conversie-advertentie zouden negeren. Het element van advertentiemoeheid bij gebruikers kan in het huidige digitale landschap niet over het hoofd worden gezien. Alles om uw bedrijf te onderscheiden van de massa moet worden benut.

Effectieve Facebook-leadgeneratie in iOS 14 is mogelijk

Terwijl het volledige verhaal over de impact van iOS 14 op Facebook-advertenties zich steeds verder ontvouwt, moeten we creatieve manieren bedenken om met de obstakels en hindernissen om te gaan. Dit bericht heeft er slechts twee behandeld, maar je kunt er zeker van zijn dat we meer zullen delen terwijl we strijden in deze nieuwe privacy-eerste wereld. Blijf kijken!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.