Hoe tijd te besparen Planning en het creëren van sociale media-inhoud

Bron

Hoe u tijd kunt besparen bij het plannen en maken van sociale media-inhoud

Het valt niet te ontkennen dat het maken van inhoud tijdrovend is. Je moet bedenken wat je wilt posten, een afbeelding maken, een bijschrift schrijven, hashtags kiezen, de inhoud plaatsen en in de reacties met je publiek communiceren – en dan alles opnieuw doen, en opnieuw en opnieuw.

Hoewel de uitdagingen van het maken van content op sociale media ontmoedigend kunnen zijn, heeft consequent verschijnen grote voordelen voor uw bedrijf. Door consequent waardevolle inhoud te plaatsen, kunt u:

 • Vergroot je publiek
 • Vergroot de naamsbekendheid
 • Bouw autoriteit op in uw branche
 • Betrokkenheid verbeteren

Als u een van de hierboven genoemde voordelen wilt bereiken, is het de moeite waard om een duurzame strategie te bedenken om tijd te besparen bij het plannen en het creëren van sociale media-inhoud. De sleutel om dit te bereiken is tweeledig: vooraf plannen en batchgewijze content creëren.

Hoe u tijd kunt besparen bij het plannen en maken van sociale media-inhoud @stilclassicsMultitasking: een waarschuwend verhaal

Laten we even de tijd nemen om te praten over iets wat we allemaal doen: multitasking. Multitasking voelt vaak productief aan omdat je "alle dingen" doet, maar in werkelijkheid is multitasking een van de minst productieve dingen die je kunt doen.

Er wordt geschat dat slechts 2% van de bevolking daadwerkelijk bedreven is in multitasking . Wanneer je van taak naar taak overschakelt, duurt het eigenlijk 50% langer om een taak te volbrengen. (John Medina, Hersenregels).

"Slechts 2% van de bevolking is echt bedreven in multitasking."

Dus wat moeten de 98% van ons die geen bekwame multitaskers zijn, doen? Het antwoord – als het gaat om het maken van sociale media-inhoud – is het creëren van een systeem en batchverwerking. Hieronder vindt u een proces dat u elke maand kunt herhalen om tijd te besparen bij het plannen en het maken van uw sociale media-inhoud.

Inhoudsplanningsproces

Maak elke maand tijd vrij om uw sociale media-inhoud voor de volgende maand in kaart te brengen. Door de inhoudsonderwerpen te schetsen die u de hele maand wilt behandelen, kunt u uw inhoud van een hoger niveau bekijken en strategischer zijn over uw inhoudsplan. Plan om elke maand 1-2 uur te besteden aan het in kaart brengen van uw inhoud voor de volgende maand.

Plan om 1-2 uur per maand te besteden aan het in kaart brengen van uw inhoud

Dingen om op te nemen in je contentplan:

 • Aantal posts. Hoe vaak post je (of wil je posten) per week? Houd er rekening mee dat kwaliteit en consistentie belangrijker zijn dan het aantal berichten. Houd u aan een schema en frequentie die u op lange termijn kunt volhouden.
 • Doelen. Wat zijn uw algemene zakelijke doelen voor de maand? Hoe kan uw inhoud die doelen ondersteunen?
 • Alle belangrijke data. Heeft u een nieuw product of dienst gelanceerd, of een evenement? Sluit deze eerst aan op uw plan, zodat u ondersteunende inhoud eromheen kunt invullen.
 • Social media vakanties die je wilt “vieren”. Zijn er relevante sociale media-vakanties die u op uw sociale platforms wilt vieren? Deze lijst bevat een goed overzicht van dit soort vakanties, of u kunt altijd onderzoeken welke specifiek zijn voor uw branche.

Met deze content-roadmap kun je vol vertrouwen de maand ingaan, wetende welke content elke week moet worden gemaakt (daarover later meer).

Welke soorten sociale media-inhoud moet u maken?

Een van de grootste uitdagingen als het gaat om content op sociale media, is weten wat je moet posten. Bij het maken van content voor social media is het belangrijk om verschillende soorten content te delen. Uw inhoud moet opvoeden, entertainen of verkopen.

Hieronder staan een paar voorbeelden van bedrijven die inhoud combineren die opvoedt, entertaint en verkoopt.

Kogelvrij ( @bulletproof )

Bulletproof balanceert entertainment, educatie en verkoop zeer goed in hun inhoud. Ze belichten hun producten, delen recepten en beantwoorden veelgestelde vragen en maken grappige, herkenbare GIF's.

Hoe u tijd kunt besparen bij het plannen en maken van sociale media-inhoud Screenshot van het Instagram-profiel van Bulletproof.

Shopify ( @shopify )

Shopify deelt inspirerende persoonlijke verhalen van hun klanten, moedigt conversatie en betrokkenheid aan door vragen te stellen en video-inhoud te delen met "hoe" en "waarom" motiverende life hacks.

Hoe u tijd kunt besparen bij het plannen en maken van sociale media-inhoud Screenshot van het Instagram-profiel van Shopify.

Flodesk ( @flodesk )

Flodsesk belicht nieuwe functies, deelt tips en best practices voor e-mailmarketing en stimuleert betrokkenheid van hun publiek door te vragen "dit of dat" en "zou je liever?" vragen.

Hoe u tijd kunt besparen bij het plannen en maken van sociale media-inhoud Screenshot van het Instagram-profiel van Flodesk.

Een ander voordeel van het plannen van uw inhoud voor de hele maand is dat u de soorten inhoud die u gaat delen beter kunt verspreiden en plannen. In plaats van te klauteren om iets te bedenken om te posten en mogelijk te veel verkoopgerichte berichten of te veel grappige memes plaatsen, kunt u van tevoren plannen om meer opzettelijk en strategisch te zijn met wat u plaatst. Dat zorgt ervoor dat je alle punten haalt om de know-, like- en trustfactor bij je publiek op te bouwen, van dienst te zijn en ze uiteindelijk te converteren.

Stel dat u vier berichten per week wilt delen. Om uw inhoudstypen in evenwicht te brengen, kunt u elke week twee educatieve berichten, één op verkoop gerichte post en één vermakelijke post delen. Terwijl u uw maand met inhoud plant, kunt u beginnen met het aansluiten van uw inhoudsideeën volgens die cadans en stroom.

Bonustip: deze stap van het proces hoeft niet hightech te zijn. Gebruik gewoon een maandelijkse kalender (u kunt er een afdrukken op Print-a-Calendar.com als u er geen heeft) en pak wat plaknotities en een pen en begin met het noteren van uw inhoudsonderwerpen. Met dit proces kunt u dingen naar behoefte verplaatsen om uw inhoud beter in evenwicht te brengen en te verspreiden. Als alternatief kunt u plannen in digitale vorm op een Google-agenda of in software zoals Asana , Trello of Cickup . Kies het hulpmiddel dat het beste bij u past, zodat u het eerder zult gebruiken.

Bij het plannen van inhoud is het belangrijk om te onthouden dat inhoud niet al te ingewikkeld hoeft te zijn. Werkelijk alles kan content zijn als het waardevol is voor je ideale publiek. Deel uw kennis, neem uw publiek mee achter de schermen, stel uw team voor, deel getuigenissen of recensies van klanten, beantwoord veelgestelde vragen. Weet dat je inzicht hebt waar je publiek naar hunkert – dat hebben ze je verteld toen ze ervoor kozen je te volgen.

Stroomlijn het maken van inhoud met batchbewerking

Laten we teruggaan naar batchwerk en hoe je de tactiek kunt toepassen op contentplanning.

Wat werkt batch?

Batchwerken is een zeer gefocuste, onderwerpspecifieke vorm van werken. Bij batch-werk verdeel je je werk in verschillende uren/dagen en concentreer je je op slechts één ding tegelijk. Batchwerk kan worden toegepast op alle gebieden van uw leven en werk, maar hier zullen we ons concentreren op hoe u het kunt gebruiken voor het maken van inhoud.

Het idee is dat door je op één taak tegelijk te concentreren, je in een flow-staat kunt komen, waardoor je productiviteit en creativiteit echt floreren. Het eindresultaat is content van betere kwaliteit in minder tijd. Een win-win!

Stap 1: Plan een maand aan inhoud

Zoals hierboven geschetst, is de eerste stap bij het plannen en creëren van social media content het in kaart brengen van de hele maand op content.

Ervan uitgaande dat je je maandelijkse contentplan en roadmap klaar hebt voor gebruik, moet je elke week de onderstaande stappen volgen om het stukje contentcreatie van de puzzel te stroomlijnen.

Hoe u tijd kunt besparen bij het plannen en maken van sociale media-inhoud Foto door @stilclassics. Stap 2: Maak alle visuele inhoud

Bepaal met je contentroadmap welke visuals er voor de week moeten worden gemaakt. Schrijf een lijst met alles wat je nodig hebt, van stockfoto's, aangepaste afbeeldingen, video's, rollen, omslagafbeeldingen, enz.

Zodra je de lijst hebt, is het tijd om te beginnen met het maken. Voor aangepaste merkafbeeldingen kunt u een tool zoals Canva gebruiken . Maak (of koop) een bibliotheek met sjablonen die u eenvoudig elke week kunt aanpassen met verschillende inhoud. Dit houdt uw branding consistent en bespaart u ook tijd in plaats van elke week opnieuw te beginnen met ontwerpen.

Hoe u tijd kunt besparen bij het plannen en maken van sociale media-inhoud Foto door Canva. Stap 3: Schrijf alle bijschriften

Bijschriften hoeven niet lang te duren om te maken. Door ondertitels te batchen en een bijschriftformule te volgen, kunt u snel ondertitels schrijven die uw publiek converteren. Een goed onderschrift moet bevatten:

 • Hook: Grijp hun aandacht meteen. Zie de eerste 7-14 woorden van je bijschrift als een onderwerpregel van een e-mail. Je moet je publiek inspireren om op "lees meer" te klikken.
 • Waarde: maak waar wat u beloofde in uw haak en deel inhoud die opvoedt, vermaakt of verkoopt.
 • Oproep tot actie: vertel uw publiek wat u wilt dat ze vervolgens doen (dwz delen, leuk vinden, reageren, klikken, kopen, aanmelden, taggen, enz.). Houd uw calls-to-action eenvoudig en leuk om de kans te vergroten dat uw publiek zal volgen.

Hoe u tijd kunt besparen bij het plannen en maken van sociale media-inhoud Foto: Luke Southern via Unsplash
Stap 4: Plan berichten

Nu u uw afbeeldingen en bijschriften hebt, is het tijd om uw berichten te plannen volgens uw inhoudskalender. Ga met de publicatietool van Buffer naar Instellingen en stel je publicatieschema in.

Hoe u tijd kunt besparen bij het plannen en maken van sociale media-inhoud

Navigeer vervolgens naar uw wachtrij, sleep afbeeldingen en kopieer/plak bijschriften en klik op "Post plannen" of "Toevoegen aan wachtrij". Afhankelijk van het type bericht, wordt uw bericht automatisch op het geplande tijdstip gepubliceerd of ontvangt u op het geplande tijdstip een pushmelding om zelf te posten.

Hoe u tijd kunt besparen bij het plannen en maken van sociale media-inhoud Stap 5: Hashtags toevoegen (bij posten op Instagram)

Als je op Instagram post, heb je bij het plannen van je bericht ook de mogelijkheid om maximaal 30 hashtags toe te voegen aan de eerste opmerking van je bericht. Met de hashtag-manager van Buffer kunt u hashtag-groepen rechtstreeks op het platform opslaan. Dit maakt het gemakkelijk om de juiste hashtag-groep(en) te kiezen om aan je bericht toe te voegen. Wanneer ze doordacht en strategisch worden gebruikt , zijn hashtags een geweldige manier om het bereik van uw inhoud te vergroten.

Hoe u tijd kunt besparen bij het plannen en maken van sociale media-inhoud
Profiteer van de voordelen van het vooraf plannen en plannen van uw inhoud

Stel je voor dat je je niet constant hoeft af te vragen: "Wat moet ik posten?". Naarmate u de gewoonte krijgt om inhoud van tevoren te plannen en in te plannen, zult u merken dat uw inspanningen vruchten afwerpen. U profiteert niet alleen van uw contentstrategie, maar u bespaart uzelf ook tijd en vermindert de stress rond content op sociale media. In plaats van "alleen posten om te posten", kunt u door een routine voor het batchen van inhoud te gebruiken, inhoud van hoge kwaliteit maken wanneer u zich in uw "inhoudszone" bevindt en deze plannen volgens uw sociale-mediastrategie.

Wanneer u inhoud van tevoren plant, kan uw inhoud uw algemene bedrijfsdoelen beter ondersteunen. Als u een product of dienst heeft die u wilt promoten, een evenement of een bedrijfsmijlpaal, kunt u door vooraf te plannen achteruit werken om strategische sociale media-inhoud te creëren die deze doelen ondersteunt.

Ten slotte, door tijd en energie vrij te maken in het contentcreatieproces, kunt u meer tijd besteden aan andere aspecten van uw bedrijf. Die extra tijd kan worden besteed aan het opbouwen van verbindingen en relaties met uw sociale media-community, of in andere gebieden van uw bedrijf, zoals verkoop, administratieve taken, netwerken of het uitbreiden van uw team, of zelfs aan zelfzorg. Bedenk waar u die extra uren elke maand aan zou besteden en gebruik dat als motivatie om vast te houden aan uw nieuwe inhoudsproces.

Social media is een krachtig hulpmiddel voor bedrijven. Door van tevoren te plannen, kunt u strategisch en doordacht gebruikmaken van sociale media.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.