5 manieren waarop de pandemie de stemmen en visies van B2B-marketing voor altijd heeft veranderd

Bron

Zwarte zakenman in kleurrijk kostuum die met marketingvreugde springen tegen gele achtergrondafbeelding.

Zwarte zakenman in kleurrijk kostuum die met marketingvreugde springen tegen gele achtergrondafbeelding. Hoe is B2B-marketing voor altijd veranderd tijdens de pandemie? De stemmen en visies van B2B-marketing zijn de afgelopen jaren gedwongen te veranderen, net als veel van de doelen en methoden die we nastreven en gebruiken om contact te maken met onze huidige en potentiële klanten. Sommige van deze veranderingen zijn subtiel, andere beslist niet, maar elk brengt zowel nieuwe kansen met zich mee om de toekomst van B2B-marketing te omarmen als risico's voor degenen die geen gehoor geven aan de oproep wanneer de wind van digitale verandering verschuift. Laten we eens kijken naar vijf van de meest substantiële veranderingen in B2B-marketing die de pandemie heeft veroorzaakt, en nieuwe inzichten verkennen die uw inspanningen in de richting van 2022 en daarna kunnen informeren en inspireren. 1 — Externe maar nauwere B2B-relaties De externe Zoom-, Slack-, telefoon- en e-mailcommunicatie die we allemaal hebben moeten omarmen in de loop van de pandemie hebben in veel gevallen verrassend nauwere B2B-relaties gebracht. Hoe fysieke afstand van elkaar ons op nieuwe en fascinerende manieren bij elkaar heeft gebracht, is een fenomeen dat waarschijnlijk nog jaren zal worden bestudeerd, maar succesvolle B2B-marketeers hebben deze verschuiving al omarmd en doen er alles aan om onze nieuwe wereld te koesteren van zakelijke relaties op afstand op creatieve digitale wijze. Het hart van online communicatie zijn de mensen aan beide uiteinden van het gesprek. De specifieke tools die ze gebruiken komen en gaan zoals de seizoenen veranderen, en in mijn 37 jaar online digitale communicatie is dit feit duidelijker geworden. De manier waarop onze communicatiemiddelen tegenwoordig over het algemeen naadloos kunnen samenwerken, is ver verwijderd van de tijd dat ik een prikbordsysteem van 300 baud gebruikte en iedereen om de beurt moest inbellen met zijn modem. Twee formaten zijn echter overgenomen – e-mail en chat – en beide worden vandaag de dag nog steeds met succes gebruikt door talloze B2B-marketeers. Relaties tussen merken en invloedrijke materiedeskundigen hebben sinds het begin van de pandemie ook nieuwe kwaliteiten gekregen. Voor Ann Handley , chief content officer bij MarketingProfs, is een nieuwe variëteit van deze mogelijkheden ontstaan. "Ik denk dat wat we in B2B zien, en dit is aangewakkerd door de pandemie, is dat we die relaties zien ontstaan tussen merken en influencers zoals ik, waar ze proactief contact met me opnemen en zeggen: 'Hé , we hebben op dit moment niets, maar we willen met je samenwerken. Kunnen we elkaar een beetje leren kennen?'” Ann vertelde onlangs aan onze chief executive en mede-oprichter Lee Odden in " Inside B2B Influence 14: Ann Handley van MarketingProfs over Content Marketing en Invloed ." [bctt tweet=""Het integreren van influencer-inhoud is een directe lijn naar het opbouwen van vertrouwen en het vertrouwen van de klant." — Ann Handley @annhandley" username="toprank"] 2 — Een stortvloed aan digitale communicatie Adverteerders, consumenten, merken en vrijwel iedereen daar tussenin hebben allemaal hun gebruik van digitale communicatie enorm moeten vergroten tijdens deze uitdagende recente jaren, wat heeft geleid tot meer concurrentie dan ooit te horen. Voor adverteerders heeft de pandemie digitale advertenties tot boven de 50 procent gestuwd, en de marge tussen digitale en alle andere formaten wordt nu alleen maar groter. Zelfs onder B2B-marketeers zullen de advertentie-uitgaven in de VS naar verwachting stijgen $30 miljard tegen 2023, waarvan bijna de helft naar digitale advertenties gaat ( eMarketer .) Het feit dat we geweldige communicatiemiddelen hebben, betekent echter niet dat we ze volledig gebruiken in onze marketinginspanningen. De gecombineerde kunst en wetenschap van effectieve B2B-marketingcommunicatie is een onderwerp dat we in de volgende artikelen hebben onderzocht:

  • 10 marketing- en communicatieleiders om u te inspireren in 2021
  • Mogelijkheden voor communicatie op afstand voor B2B-marketeers
  • De universele vertaler: hoe marketeers de communicatie met interne belanghebbenden kunnen verbeteren

[bctt tweet=""Het feit dat we geweldige communicatiemiddelen hebben, betekent echter niet dat we ze volledig gebruiken in onze marketinginspanningen." — Lane R. Ellis @lanerellis" username="toprank"] 3 — Verhoogde verwachtingen van de klantreis De touchpoints waar B2B-klanten nu naar op zoek zijn tijdens hun aankooptraject in het coronavirustijdperk lopen van ruim voor de startlijn tot ver voorbij de finish lijn van verkoop. Vóór de pandemie hadden B2B-kopers al lang bestaande tussenpunten voor voorspelbare interacties met merken. Nu lopen bedrijven die alleen op die traditionele contactpunten voor klantinteractie vertrouwen, het risico dat ze er niet zijn voor hun potentiële klanten op de nieuwe plaatsen waar kopers merken verwachten te vinden – of het nu gaat om een nieuwe reeks sociale-mediaplatforms zoals Clubhouse , mens of chatbot live chatten of sms'en. Hoe meer we kunnen leren over onze klanten en de digitale reizen die ze vandaag afleggen, hoe beter we centraal kunnen staan op die belangrijke punten waar we de best mogelijke oplossingen willen bieden waar onze doelgroep naar op zoek is. Het is zelden mogelijk om echt op elke mogelijke plek aanwezig te zijn in de enorme en omslachtige digitale routes van vandaag, zelfs met aanzienlijke middelen, dus het is belangrijk om de juiste locaties te kiezen om uw klant tijdens hun reis te ontmoeten, en ervoor te zorgen dat elke locatie telt . Een benadering om dit complexe probleem aan te pakken is door het gebruik van accountgebaseerde marketing (ABM), of beter nog, accountgebaseerde ervaringen (ABX), zoals Lee onlangs verkende in " Is ABX de volgende evolutie van B2B-marketing? " [bctt tweet= ""Account Based Experience (ABX) is in veel opzichten de volgende generatie van Account Based Marketing. ABX is een fundamentele, klantgerichte heroverweging van een accountgebaseerde go-to-market." — Jon Miller @JonMiller" gebruikersnaam="toprank"] 4 — De natuurlijke verschuiving naar invloed Een grote winnaar van de pandemie die is opgedoken voor zowel merken, marketeers als klanten, is de blijvende kracht van invloed. Het is geen wonder dat de Amerikaanse influencer-uitgaven in 2021 meer dan $ 3 miljard zullen bedragen, een stijging van meer dan 33 procent (eMarketer), en dat betaalde merkinhoud en influencermarketing 20 procent van de digitale advertentiebudgetten van 2021 voor hun rekening nemen, terwijl influencemarketing gezien als de tweede meest belangrijke digitale advertentie optie voor 2021, volgens de onlangs uitgebrachte Adverteerders Perceptions survey data . De afgelopen twee jaar zullen waarschijnlijk de geschiedenis ingaan als het keerpunt waarop influencermarketing echt zijn potentieel liet zien in de wereld van de B2B-industrieën. We hebben deze belangrijke verschuiving naar B2B-influencermarketing onlangs onderzocht in de volgende artikelen:

  • Top 5 voordelen van influencer-marketing voor B2B-merken
  • Mindful Marketing: 5 ongebruikelijke manieren om met B2B-influencers te werken
  • 5 voorbeelden van B2B-merken die rocken met invloed in 2021
  • 9 vragen om te stellen bij het inhuren van een B2B influencer marketingbureau

[bctt tweet=""Het optimaliseren van marketingervaringen met invloed is een van de belangrijkste digitale groeistrategieën in 2021 en daarna." — Lee Odden @LeeOdden" username="toprank"] 5 — Hybride werkbroedplaatsen Ga mainstream Ik heb de afgelopen 5.241 dagen op afstand gewerkt – sinds 23 maart 2007 – en één geest uit de fles veranderde de afgelopen twee pandemie jaar heeft geleid, is de enorme toename van het aantal mensen dat op afstand werkt over de hele wereld. B2B-merken die communicatie op afstand mogelijk maken, hebben het de afgelopen twee jaar ongetwijfeld goed gedaan, met Zoom en klanten zoals Slack en monday.com die hun best deden om hybride en werken op afstand een veel wrijvingslozere en minder frustrerende ervaring te maken. Ook digitale video is geëxplodeerd sinds het begin van de pandemie, een trend die duidelijk blijkt uit recent vrijgegeven prognosegegevens , waarbij online video- en e-commerce-advertenties naar verwachting $ 40 miljard – zo’n 11,2 procent – zullen toevoegen aan de advertentie-uitgaven wereldwijd, een stijging van meer dan zes procent ten opzichte van zijn hoogtepunt vóór de wereldwijde gezondheidscrisis. Professioneel talent in alle gebieden rond de grote cirkel van B2B-activiteit is nu mondialer dan ooit, en succesvolle bedrijven versterken hun teams door geweldige en diverse stemmen uit de vier hoeken van de digitale wereld toe te voegen. [bctt tweet="“Hoe diverser uw personeelsbestand is, hoe beter uw ideeën, innovatie en probleemoplossing zijn, omdat u geen stel koppen hebt die op elkaar lijken en instemmend knikken, wat ons niet begrijpt overal." — @TamaraMcCleary" gebruikersnaam="toprank"] Verhoog en versterk uw B2B-marketingstem en -visie via GIPHY Als we ons bewust zijn van deze veranderingen, kunnen we de reis naar 2022 en daarna succesvoller maken, omdat we vooruitgaan naar een toekomst die niet alleen wordt gevormd door de pandemie, maar ook door de vele krachtige veranderingen en verbeteringen die B2B-marketeers hebben doorgevoerd. Door nieuwe nauwere B2B-relaties en het digitale rijk waar ze zich grotendeels bevinden aan te scherpen en te omarmen, zullen slimme marketeers voldoen aan die verhoogde verwachtingen van de klantreis. Het gebruik van de veelzijdige kracht van invloed zal de meest succesvolle marketeers en B2B-merken van morgen voortstuwen, allemaal in een nieuw werklandschap dat voortaan veel meer hybride en afgelegen zal zijn. Het creëren van bekroonde digitale ervaringen en verhalen vertellen met elk van deze elementen kost veel tijd, middelen en moeite. Daarom kiezen veel van 's werelds beste B2B-merken ervoor om samen te werken met een toonaangevend B2B-marketingbureau. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek waarom al meer dan 20 jaar merken van LinkedIn en 3M tot Dell en Adobe ervoor kiezen om met TopRank Marketing samen te werken.

Het bericht 5 manieren waarop de pandemie de stemmen en visies van B2B-marketing voor altijd heeft veranderd verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.