Google's NIEUWE 3-Strikes Ad Policy: The Full Scoop + 5 tips om voor te bereiden

Leestijd: 8 minuten

Bron

Het voelt als gisteren dat we het hadden over zaken als het betwisten van Google Ad-afkeuringen of de nieuwe beperkingen voor het huisvestings-, werkgelegenheids- en kredietbeleid.

En op 20 juli 2021 hoorden we dat er in september nog een nieuwe wending komt in de plot van het adverteerders- versus Google Ads-beleid, met het nieuwe three-strike advertentiebeleidssysteem van Google.

Google Ads-beleid voor drie waarschuwingen

Adverteerders zijn niet verrast, maar ze hebben gemengde gevoelens over dit binnenkort te lanceren proefprogramma, en de implicaties zijn afhankelijk van uw account. Dus vandaag ga ik alles bespreken wat je moet weten, waaronder:

 • Wat Google's three-strike advertentiebeleidssysteem is, hoe het werkt en wanneer de pilot van kracht wordt.
 • De wisselende reacties op deze aankondiging binnen de PPC-gemeenschap.
 • Vijf manieren om stakingen en schorsingen voor te bereiden en te vermijden komen in september.

Met deze informatie heb je een beter idee van wat je kunt verwachten zodra de stakingspiloot wordt geïntroduceerd. Plus, inzicht in wat u moet doen als uw account wordt getroffen door de nieuwe sancties.

Wat is het three-strike advertentiebeleidssysteem van Google?

Google heeft op 20 juli 2021 aangekondigd dat het een nieuw beleidsprogramma zal testen waarin recidivisten van drie van zijn huidige beleid een reeks straffen (strikes) zullen krijgen, waarbij de derde staking resulteert in onbeperkte opschorting van het account.

Als u bekend bent met afkeuringen van Google Ads , zullen de drie specifieke beleidsregels waarmee Google het systeem test, niet als een schok voor u komen:

 1. Beleid voor oneerlijk gedrag inschakelen
 2. Niet-goedgekeurde geneesmiddelen of supplementen
 3. Gevaarlijke producten of diensten Hoe het Google Ads three-strikes-systeem werkt

  De eerste afkeuring die u krijgt voor het overtreden van een van deze drie beleidsregels, is een 'waarschuwing' die alleen van invloed is op de gewraakte advertenties (ze worden verwijderd totdat u de kopie wijzigt). Als u hetzelfde beleid blijft schenden, wordt u opgenomen in het waarschuwingssysteem dat van invloed is op uw hele account.

  Sla een

  De eerste waarschuwing treedt in werking als een deel van uw advertentie binnen 90 dagen na de oorspronkelijke waarschuwing hetzelfde beleid schendt waarvoor u eerder werd gewaarschuwd. Dit resulteert in een tijdelijke blokkering van uw account voor drie dagen, wat betekent dat geen van uw advertenties wordt weergegeven.

  Zodra uw driedaagse 'time-out' voor advertenties is verstreken, blijft uw account normaal werken, maar blijft de in strijd zijnde advertentie uitgeschakeld totdat deze is gecorrigeerd.

  Twee slaan

  U krijgt een tweede waarschuwing als u hetzelfde beleid binnen 90 dagen na de eerste waarschuwing opnieuw schendt. Zodra de tweede waarschuwing is gestart, krijgt uw account een langere time-out van zeven dagen.

  Voor waarschuwingen één en twee moet u naast het corrigeren van de foutieve advertentie een bevestigingsformulier indienen.

  Staking drie

  Stel dat het u lukt om binnen 90 dagen na de tweede waarschuwing herhaaldelijk hetzelfde beleid te schenden. De laatste derde staking zal resulteren in schorsing van het account voor onbepaalde tijd.

  Google Ads-beleidsoverzicht met drie waarschuwingen

  Afbeeldingsbron

  Klinkt een beetje hard, toch?

  Google is zo geavanceerd in dit beleid dat het zelfs 3D-printen van niet-goedgekeurde producten dekt. En vergeet niet dat niet alleen uw advertentietekst kan worden afgekeurd, maar ook alle inhoud met betrekking tot uw account, inclusief bestemmingspagina's , afbeeldingen en advertentie-extensies .

  Dit klinkt misschien hard, maar gezien de volgende details is het misschien niet zo hard als je denkt:

  • Telkens wanneer een waarschuwing of waarschuwing wordt gegeven, ontvangt u een e-mail waarin u op de hoogte wordt gesteld van de overtreding (bovenop de gebruikelijke melding binnen het native platform). Het is dus niet zo dat u wakker wordt en merkt dat uw account plotseling is opgeschort.
  • Alle adverteerders kunnen nog steeds in beroep gaan tegen een handhavingsbesluit .
  • Alle waarschuwingen en waarschuwingen verlopen na 90 dagen. Dit betekent dat u nog steeds een inhouding op uw afgekeurde item krijgt totdat u de schending corrigeert. Maar zodra 90 dagen zijn verstreken zonder aanvullende overtredingen, wordt uw record gewist en beginnen eventuele nieuwe overtredingen opnieuw in de waarschuwingsfase .
  • Stakingen vinden alleen plaats wanneer hetzelfde beleid meer dan eens wordt geschonden.

  Wanneer implementeert Google Ads het waarschuwingssysteem?

  De pilot gaat per 1 september 2021 van start en we hebben nog geen informatie over hoe lang deze gaat duren. Tot die tijd is het goedkeuringsproces voor advertenties een status-quo.

  Zoals bij elke pilot is er een kans dat de nieuwe systemen worden ingetrokken, afhankelijk van de resultaten. Maar Google klinkt alsof ze hoopvol zijn dat het nieuwe systeem er zal zijn om te blijven:

  "In de toekomst zijn we van plan om het waarschuwingssysteem in fasen uit te breiden om meer van ons beleid te omvatten. Terwijl we het programma wereldwijd uitrollen, hopen we te leren van vroege feedback om ervoor te zorgen dat we het proces verbeteren naarmate we schalen."

  De pilot is van toepassing op alle accounts in alle landen. Dit heeft natuurlijk vooral gevolgen voor accounts die in het verleden met deze drie beleidsregels hebben geworsteld of die al goedgekeurde maar twijfelachtige inhoud hebben. Maar elk account kan worden getroffen door stakingen als ze inbreukmakende inhoud plaatsen.

  Reacties van de PPC-gemeenschap op de stakingspilot

  Toen ik rondkeek in #PPCchat, vond ik veel adverteerders niet verrast (zoals verwacht), maar met verschillende sentimenten.

  Gefrustreerd, maar vermaakt

  Het Google Ads-platform heeft een beruchte geschiedenis van ten onrechte toegepaste afkeuringen en een frustrerend ondersteuningssysteem. Dus veel adverteerders vragen zich af waarom Google dit doet, terwijl het geautomatiseerde beoordelingsproces al zo gebrekkig is.

  Maar ze hebben er lol in:

  tweet door davd kyle over het Three Strike-programma van Google Ads

  Afbeeldingsbron

  Misschien vind je deze tweets ook leuk:

  grappige tweets over Google Ads Three Strikes Policy Program

  Afbeeldingsbron

  Gefrustreerd en op zoek naar verbetering

  Sommige adverteerders zien dit als een stap in de goede richting naar veiligheid en beveiliging in de Google Ads-ruimte, maar zijn gefrustreerd over het huidige afkeuringsproces.

  gefrustreerde tweet over google ads three strikes policy

  Een verlanglijstje van hoe het kan / moet worden aangepast, lijkt te groeien.

  grappige tweets over Google Ads Three Strikes Policy Program

  Afbeeldingsbron

  Ook verbeteringen willen, maar onaangedaan

  Mijn kijk op dit alles? Het lijkt niet zo'n groot probleem. Deze drie beleidsregels zijn strenger dan een kleine grammatica- of hoofdletterafkeuring. Als u herhaaldelijk oneerlijk gedrag, niet-goedgekeurde stoffen of gevaarlijke producten/diensten promoot, moet u waarschijnlijk toch niet adverteren op Google.

  En hoewel 90 dagen misschien een lange proefperiode lijken, is de kans veel kleiner dat u per ongeluk dit vrij voor de hand liggende beleid schendt.

  Gezien mijn ervaring, zie ik niet dat het gemiddelde account negatief wordt beïnvloed, want tenzij het zich in een risicovolle branche bevindt, houdt het zich waarschijnlijk al aan de regels. Het kan echter vervelend worden naarmate er meer beleid wordt opgenomen, dus mijn verzoek aan Google? Verbeter de technologie voor het detecteren van afkeuringen om de context van de inhoud te begrijpen.

  susie marino tweet over google ads three strikes policy pilot

  Afbeeldingsbron

  En als je denkt dat dit systeem hard klinkt

  Ik heb zelfs een kleine LinkedIn-enquête gehouden en de resultaten (ook al is mijn steekproefomvang klein) komen redelijk overeen met mijn conclusie dat niemand echt verrast of bezorgd is, maar meer zo op hun hoede of onzeker.

  linkedin poll over google ads three strikes policy pilot

  5 stappen om u voor te bereiden op Google's three-strike advertentiebeleidssysteem

  U hoeft uw reclame-inspanningen voor september niet volledig in het donker te beginnen. Hier zijn mijn aanbevelingen voor hoe u zich kunt voorbereiden op deze pilot, ongeacht of uw account risico loopt of niet:

  1. Bezwaar maken tegen openstaande afkeuringen of deze oplossen

  Gebruik dit nieuwe initiatief van Google als een kans en als herinnering om uw account te controleren op openstaande afkeuringen.

  U kunt net zo goed doorbladeren en bezwaar aantekenen of wijzigingen aanbrengen om uzelf te ontdoen van afgekeurde inhoud, zodat u zich later minder zorgen hoeft te maken, vooral omdat Google plannen noemde voor dit systeem om in de toekomst ander beleid te integreren.

  2. Controleer alle hoeken van uw account en website op mogelijk triggerende inhoud

  Bespaar uzelf later hoofdpijn en controleer al uw digitale activa op alles dat door het geautomatiseerde beoordelingssysteem kan worden opgepikt om het veilig te spelen.

  Zoals we weten, kan het gemakkelijk zijn om een onjuiste afkeuring te krijgen. Hoewel een deel daarvan op Google staat, kunnen we ons concentreren op wat we kunnen controleren door woorden of afbeeldingen te verwijderen of te wijzigen die zelfs maar op afstand een risico kunnen vormen voor die drie beleidsregels.

  Een goede vuistregel is: als je het in twijfel trekt, is het waarschijnlijk het beste om het te veranderen.

  Terwijl u toch bezig bent, kunt u onze GRATIS Google Ads Performance Grader proberen om een volledige controle van uw account te krijgen!

  Terwijl u zich in de controlemodus bevindt, voert u uw account door onze gratis Google Ads Performance Grader en leert u hoe u geld kunt besparen en de prestaties kunt verbeteren!

  3. Rol indien mogelijk nieuwe inhoud vóór september uit

  Op deze manier, als iets wordt afgekeurd wegens schending van een van deze drie beleidsregels, bespaart u uzelf in september een waarschuwing.

  Houd er rekening mee dat elke keer dat we een wijziging aanbrengen in de advertentietekst (of een nieuwe advertentie of advertentie-extensie uitrollen), deze automatisch door het beoordelingsproces van Google gaat. Dus, indien mogelijk, probeer die campagnes nu te activeren om te testen wat wel (of niet) wordt goedgekeurd. En als dat niet het geval is, heb je alle tijd om in beroep te gaan.

  Google Ads-bezwaarformulier voor afkeuring

  Vervolgens kunt u de campagne onderbreken totdat u in september live kunt gaan.

  4. Zet advertenties op andere kanalen

  Terwijl Google doorgaat met het bouwen van een no-nonsense beleidsstructuur, wordt het belangrijker dan ooit om niet te vertrouwen op één enkel marketingkanaal . Aangezien het proces voor afkeuringen nog steeds wordt geautomatiseerd, kunt u er niet altijd op vertrouwen dat bots uw advertentiecontext als een persoon zullen begrijpen.

  In het geval dat u wordt afgekeurd (of erger nog, geschorst), kunt u gerust zijn, wetende dat uw merkbekendheid ergens anders groeit terwijl u uw Google-problemen oplost.

  5. MAAK GEEN back-upaccount nu of na uw schorsing

  Ik geef toe, ik dacht aan exact dezelfde oplossing. Als mijn account wordt opgeschort wegens herhaalde afkeuring van deze drie beleidsregels, kan ik eenvoudig een nieuw account maken om het opnieuw te proberen, toch?

  Fout. Google heeft al aan alles gedacht. In dezelfde aankondiging belooft het platform dat het aanmaken van nieuwe accounts zal resulteren in meer opschortingen met de volgende verklaring:

  "We voeren al onmiddellijke opschortingen op accountniveau uit wanneer we grove beleidsschendingen detecteren, zoals het omzeilen van onze systemen (bijvoorbeeld het maken van nieuwe accounts om opschortingen met meerdere waarschuwingen te omzeilen ), phishing of een verkeerde voorstelling van het product of de service om gebruikers opzettelijk te misleiden."

  Dus, moet u zich zorgen maken over de drie-strikes-advertentiepilot van Google?

  Hoewel adverteerders niet verrast zijn door het three-strikes-programma, vinden velen dat de processen voor afkeuring en beroep moeten worden verbeterd. Naar mijn mening is het beleid dat het afdwingt moeilijker per ongeluk te schenden, dus dit zou geen grote impact moeten hebben op het gemiddelde account. Maar het hangt allemaal af van uw branche, op welke andere kanalen u adverteert en meer. Hoe dan ook, volg mijn tips om je voor te bereiden en je kunt je zelfverzekerder voelen wanneer de pilot in september 2021 van start gaat!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.