Maak een landingspagina met de WordPress Template Editor

Leestijd: 4 minuten

Bron

Maakt u bestemmingspagina's voor de websites van uw klanten? Het goede nieuws is dat u met WordPress 5.8 nu een sjabloon voor een bestemmingspagina kunt maken zonder plug-in .

Een landingspagina is een pagina waar websitebezoekers terechtkomen wanneer ze op een link naar uw website klikken. Bezoekers kunnen uw bestemmingspagina bereiken door te klikken op advertenties, sociale media of nieuwsbrieven. Bestemmingspagina's zijn geoptimaliseerd om de bezoeker alleen op het belangrijkste te concentreren, zoals het aanmelden voor een nieuwsbrief of het ontvangen van een couponcode.

Gerelateerd: 33 tips voor bestemmingspagina's

Toegang krijgen tot de WordPress-sjablooneditor

De WordPress Template Editor is een opt-in voor de meeste sites. Dit betekent dat sitebeheerders de Gutenberg-plug- in moeten gebruiken en toegang moeten inschakelen door dit filter toe te voegen:

add_theme_support( 'bloksjablonen');

Zie de berichten Uw eerste WordPress-kinderthema maken voor hulp bij het toevoegen van filters aan uw site en Word een vroege gebruiker van de Gutenberg-plug-in om te beslissen of dit een goed gebruik op uw website is.

Opmerking: als u een nieuwer op blokken gebaseerd Full Site Editing-thema gebruikt, zoals TT1 , is dit standaard ingeschakeld. Alleen thema's die zijn gemaakt voor integratie met de WordPress Customizer, hoeven zich aan te melden. Waarschijnlijk in de volgende release van WordPress, 5.9 verwacht medio december 2021, zullen sjablonen standaard worden ingeschakeld in plaats van opt-in.

Als de sjablooneditor is ingeschakeld, kunt u naar Berichten of Pagina's navigeren om toegang te krijgen tot de Sjablooneditor.

Maak een landingspagina in de Template Editor

Maak een nieuwe post of pagina aan.

Bekijk aan de rechterkant van de editor de sjablooneditor en selecteer 'Nieuw'.

Screenshot: WordPress-berichteditor met een sjablooneditor die in de rechterzijbalk wordt weergegeven

Vanaf hier wilt u uw sjabloon een naam geven.

Schermafbeelding die laat zien hoe u de naam van uw aangepaste WordPress-sjabloon invoert

U kunt alle inhoud die hier wordt weergegeven, inclusief de sitetitel, het logo en de navigatiebalken, verwijderen. Bestemmingspagina's zijn bedoeld om gericht te zijn op de gebruiker die zeer specifieke actie onderneemt, en zelden op het navigeren op een andere plek op de website.

Door blokken aan de sjabloon toe te voegen, kunt u uw eigen unieke lay-out maken. De zwarte rand rond de inhoud geeft aan dat dit een sjabloon is, niet de interface van de hoofdposteditor. De optie Sjabloon wordt ook weergegeven in de rechterkolom of onder Instellingen.

een weergave van de interface van de WordPress Template Editor

Hier zie je een voorbeeld van een “Link in bio” pagina. De knop Lijstweergave is geselecteerd om alle blokken in de omtrek aan de linkerkant weer te geven. Dit is een gemakkelijke manier om blokken in een bepaalde volgorde te slepen en neer te zetten.

Een voltooid voorbeeld van een WordPress-sjablooneditor met links de lijstweergave.

Klik na het bijwerken en publiceren van de sjabloon op Terug in de linkerbovenhoek om terug te keren naar de berichteditor. Alle inhoud die u vanaf hier aan de standaard post- of pagina-editorinterface toevoegt, is zichtbaar onder de sjablooninhoud. De sjablooninhoud is niet zichtbaar vanuit de interface van de berichteditor.

Sla het bericht of de pagina op en publiceer het om uw bestemmingspagina te bekijken. Deel de link naar uw gepubliceerde bestemmingspagina.

Waar worden WordPress-sjablonen opgeslagen?

Nadat u een sjabloon heeft gemaakt en gepubliceerd, moet u mogelijk de inhoud herzien. Je hebt verschillende manieren om hier toegang toe te krijgen. WordPress slaat de inhoud van de Template Editor op in Custom Post Types, genaamd Templates. U hoeft niets meer te doen dan de Template Editor te activeren om dit te configureren.

Vanuit de bericht- of pagina-editor kun je Bewerken selecteren onder de vervolgkeuzelijst Sjablooneditor.

Om Sjablonen te zoeken, gaat u naar Uiterlijk en selecteert u Sjablonen . Bewerken vanaf deze locatie lijkt veel op bewerken in het scherm Alle berichten. U kunt hier ook een nieuwe sjabloon toevoegen.

Hoe maak je een landingspagina in WordPress zonder plug-in

Door sjablonen te gebruiken om bestemmingspagina's te maken, kunt u de kleurenpaletten, lettertypestijlen en andere merkelementen gebruiken die al op uw site zijn geconfigureerd. Het bouwen van een bestemmingspagina zonder plug-in kan ook de prestaties van uw website optimaliseren.

Wat voor soort landingspagina's ga je maken? Hier zijn een paar van onze favorieten:

  1. Verkooppagina
  2. Aanmelden nieuwsbrief
  3. Klik om knoppen te bellen
  4. Evenement-specifieke promoties

We vroegen een paar ontwikkelaars wat zij interessant vonden aan de Template Editor. Ze willen graag manieren ontdekken om sjablonen te integreren met indelingen voor categorieën en tags.

Bekijk de gids van Rich Tabor over het coderen van extra sjablonen in thema's .

Ga aan de slag met de WordPress-sjablooneditor

In het outreach-programma voor ontwikkelaars heeft Anne Zazu stappen gepubliceerd over een oproep voor testen met de Template Editor . Hoewel deze testronde is afgerond, is de oefening een geweldige manier om andere toepassingen van de sjablooneditor te overwegen.

Onthoud dat de Template Editor een nieuwe functie is sinds WordPress 5.8. Het is op dit moment een opt-in-ervaring, maar zal verder worden geïntegreerd in toekomstige grote releases en is beschikbaar met nieuwere blokgebaseerde thema's.

Het bericht Een bestemmingspagina maken met de WordPress-sjablooneditor verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.