7 manieren waarop u Heatmap kunt gebruiken om de SEO van uw site te verbeteren HOE JE SEO VERBETEREN VIA HEATMAP? Heatmaps zijn hulpmiddelen voor gegevensvisualisatie die laten zien hoe uw bezoekers omgaan met uw website. Deze maken gebruik van een warm tot koel kleurenschema om de gebieden die de meeste aandacht krijgen te laten zien aan degenen die het minst krijgen. Dit helpt u details te kennen zoals gebruikersintentie, bekeken inhoud, CTA's die werken en nog veel meer. Dergelijke informatie die door heatmaps wordt gegenereerd, kan zinvol worden gebruikt om siteverbetering te vergemakkelijken. In deze blog lees je hoe. 1. Bestudeer uw bezoekersgedrag Door naar heatmaps te kijken, krijgt u inzicht in uw bezoekersgedrag. U leert waar ze zich op uw site op richten, welke knoppen en links hen aantrekken, aan welke inhoud ze de meeste aandacht schenken, over welke inhoud ze zonder pauze scrollen, vanaf welke locatie ze uw site verlaten, en meer. Door dit te bestuderen, kunt u uw toekomstige inhoud en ontwerpen maken volgens de voorkeuren van uw gebruiker, en dit verhoogt uw SEO. Als u bijvoorbeeld merkt dat rode knoppen vaak worden doorgeklikt, kunt u al uw knoppen rood maken. Als je merkt dat mensen blogs lezen die gerelateerd zijn aan een bepaalde niche, kun je meer blogs over dat onderwerp plaatsen. 2. Optimaliseer uw zoekwoorden Zoekwoorden zijn erg belangrijk als het gaat om SEO. Uw site moet de juiste zoekwoorden in uw niche in de juiste verhouding hebben. U kunt heatmaps gebruiken om te weten of u de juiste woorden optimaal gebruikt. Analyseer uw heatmap om erachter te komen welke woorden uw publiek als uw zoekwoorden beschouwt in plaats van welke woorden u als zoekwoorden wilt gebruiken. Als die woorden of zinsdelen uw beoogde boodschap weerspiegelen, laat ze dan prominenter zien. Als dat niet het geval is, herschrijft u uw exemplaar zodat het uw bericht correct overkomt. Let ook op het maximale aantal zoekwoorden dat door uw gebruikers wordt getolereerd (dit is het aantal zoekwoorden met de lengte waarop de meeste van hen de pagina verlaten). Gebruik een zoekwoordtelling die lager is dan dat in uw inhoud. 3. Verbeter je UX Gebruikerservaring (UX) is de meest invloedrijke factor bij het aantrekken en behouden van bezoekers. Een slechte UX kan je publiek verwarren en frustreren. Als uw bezoekers niet converteren, worden afgeleid door niet-vitale elementen of er niet in slagen om CTA's of belangrijke inhoud te bereiken, ligt het probleem bij uw UX. Het analyseren van je heatmap kan je UX helpen verbeteren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw bezoekers op elementen klikken waarop niet kan worden geklikt of dat ze lang op onverwachte plaatsen blijven rondhangen om erachter te komen hoe ze zich volledig kunnen aanmelden of hoe ze door uw site kunnen navigeren. Zodra je de onderliggende oorzaken hebt gevonden, kun je deze oplossen om je UX te verbeteren. 4. Ruim je site op Mensen worden verleid om meer tijd door te brengen op sites met een eenvoudige navigatie en een eenvoudig ontwerp. Een van de beste manieren om uw site aantrekkelijk te maken, is dus om hem overzichtelijk te houden. Om dit te doen, moet u weten welke elementen afval zijn en welke uw kostbaarheden zijn. Dit is waar heatmaps helpen. Kijk naar uw heatmap om die elementen en pagina's te identificeren waarmee uw bezoekers geen interactie hebben. Dat zijn afval. Elimineer die. Laat er een witte ruimte in hun plaats zijn. Dit vereenvoudigt uw site en verbetert de leesbaarheid van andere inhoud op uw site. Uw bezoekers hoeven niet veel tijd te besteden aan het vinden van de dingen die ze zoeken. Dit zal het bouncepercentage verlagen en het aantal conversies verhogen . 5. Zorg voor een goede paginalay-out Vaak hebben websites de juiste en relevante inhoud, maar de manier waarop ze deze presenteren verlaagt de conversies. Een site kan alleen een optimale UX leveren als ze elementen zoals afbeeldingen, koppen, header-tags, witruimte, enz. Op de juiste manier opnemen. A/B-testen en heatmaps samen kunnen u hierbij helpen. Test verschillende versies van een webpagina met behulp van heatmaps om erachter te komen welke lay-out het beste werkt voor het genereren van conversies. Identificeer wrijvingspunten zoals specifieke afbeeldingen en aanmeldingsknoppen en adresseer ze om de resultaten te verbeteren. 6. Geef prioriteit aan inhoud Soms zou alles met je inhoud goed zijn, maar de manier waarop je het hebt geprioriteerd, kan verkeerd zijn. Door uw heatmap te analyseren, kunt u zien hoe gebruikers uw inhoud consumeren. Het kan zijn dat uw gebruikers door uw pagina's navigeren in een volgorde die afwijkt van uw bedoeling. Of ze gebruiken meer dan de rest een filter dat u aan het einde van het vervolgkeuzemenu hebt geplaatst. Of ze lezen sommige van de blogs die aan het einde van de lijst zijn geplaatst meer dan de andere. In dergelijke gevallen kunt u overwegen de bestelling te herzien. Door dergelijke prioriteiten te stellen, wordt uw site gemakkelijk navigeerbaar en is de inhoud toegankelijker voor uw bezoekers. 7. Optimaliseer uw afbeeldingen Afbeeldingen hebben de kracht om uw publiek aan te trekken om actie te ondernemen in uw voordeel. Als uw afbeeldingen dit doel niet bereiken, is er iets mis. Een mogelijke reden is dat de beelden niet boeiend genoeg zijn. Een andere is dat uw afbeeldingen geen bijschrift hebben of dat de gegeven bijschriften de keynote die u wilt overbrengen niet versterken. Als u uw heatmap bestudeert om de cursoractiviteit van uw bezoekers te bekijken, kunt u de verborgen oorzaak achterhalen. Afhankelijk hiervan kun je kiezen voor meer overtuigende afbeeldingen, bij voorkeur bijschriften schrijven of beide. En dit zal de betrokkenheid vergroten. Laatste woorden Heatmaps helpen u bij het bestuderen van uw bezoekersgedrag, het optimaliseren van de zoekwoorden, het verbeteren van de UX, het opruimen, het goed maken van de paginalay-outs, het prioriteren van de inhoud en het optimaliseren van de afbeeldingen om de SEO van uw site te verbeteren. Dit helpt u aannames te elimineren en beslissingen te nemen op basis van solide bewijs. U kunt er ook meerdere bezoekers tegelijk mee analyseren om erachter te komen hoe u uw site kunt verbeteren. Breng bezoekers op de hoogte heatmap-software is een ideaal hulpmiddel voor heatmapping. Het wordt ook geleverd met herhalingen van gebruikerssessies, waar u bezoekerssessies kunt bekijken, net zoals het kijken naar filmclips. Auteur : Shivani Goyal Shivani is een contentschrijver bij NotifyVisitors . Ze schrijft SEO-artikelen, blogs en gastberichten voor bedrijven om de website-ranking op SERP te verbeteren. Ze volgt een evenwichtige benadering van de kwaliteit van inhoud en de marketing ervan. Ze houdt ervan om creatief te zijn, hoewel ze tijdens haar afstuderen een Engelse major had.

Leestijd: 5 minuten

Bron

HOE JE SEO VERBETEREN VIA HEATMAP?

Heatmaps zijn hulpmiddelen voor gegevensvisualisatie die laten zien hoe uw bezoekers omgaan met uw website. Deze maken gebruik van een warm tot koel kleurenschema om de gebieden die de meeste aandacht krijgen te laten zien aan degenen die het minst krijgen. Dit helpt u details te kennen zoals gebruikersintentie, bekeken inhoud, CTA's die werken en nog veel meer.

Dergelijke informatie die door heatmaps wordt gegenereerd, kan zinvol worden gebruikt om siteverbetering te vergemakkelijken. In deze blog lees je hoe.

1. Bestudeer uw bezoekersgedrag

Door naar heatmaps te kijken, krijgt u inzicht in uw bezoekersgedrag. U leert waar ze zich op uw site op richten, welke knoppen en links hen aantrekken, aan welke inhoud ze de meeste aandacht schenken, over welke inhoud ze zonder pauze scrollen, vanaf welke locatie ze uw site verlaten, en meer.

Door dit te bestuderen, kunt u uw toekomstige inhoud en ontwerpen maken volgens de voorkeuren van uw gebruiker, en dit verhoogt uw SEO. Als u bijvoorbeeld merkt dat rode knoppen vaak worden doorgeklikt, kunt u al uw knoppen rood maken. Als je merkt dat mensen blogs lezen die gerelateerd zijn aan een bepaalde niche, kun je meer blogs over dat onderwerp plaatsen.

2. Optimaliseer uw zoekwoorden

Zoekwoorden zijn erg belangrijk als het gaat om SEO. Uw site moet de juiste zoekwoorden in uw niche in de juiste verhouding hebben. U kunt heatmaps gebruiken om te weten of u de juiste woorden optimaal gebruikt. Analyseer uw heatmap om erachter te komen welke woorden uw publiek als uw zoekwoorden beschouwt in plaats van welke woorden u als zoekwoorden wilt gebruiken.

Als die woorden of zinsdelen uw beoogde boodschap weerspiegelen, laat ze dan prominenter zien. Als dat niet het geval is, herschrijft u uw exemplaar zodat het uw bericht correct overkomt. Let ook op het maximale aantal zoekwoorden dat door uw gebruikers wordt getolereerd (dit is het aantal zoekwoorden met de lengte waarop de meeste van hen de pagina verlaten). Gebruik een zoekwoordtelling die lager is dan dat in uw inhoud.

3. Verbeter je UX

Gebruikerservaring (UX) is de meest invloedrijke factor bij het aantrekken en behouden van bezoekers. Een slechte UX kan je publiek verwarren en frustreren. Als uw bezoekers niet converteren, worden afgeleid door niet-vitale elementen of er niet in slagen om CTA's of belangrijke inhoud te bereiken, ligt het probleem bij uw UX. Het analyseren van je heatmap kan je UX helpen verbeteren.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw bezoekers op elementen klikken waarop niet kan worden geklikt of dat ze lang op onverwachte plaatsen blijven rondhangen om erachter te komen hoe ze zich volledig kunnen aanmelden of hoe ze door uw site kunnen navigeren. Zodra je de onderliggende oorzaken hebt gevonden, kun je deze oplossen om je UX te verbeteren.

4. Ruim je site op

Mensen worden verleid om meer tijd door te brengen op sites met een eenvoudige navigatie en een eenvoudig ontwerp. Een van de beste manieren om uw site aantrekkelijk te maken, is dus om hem overzichtelijk te houden. Om dit te doen, moet u weten welke elementen afval zijn en welke uw kostbaarheden zijn. Dit is waar heatmaps helpen.

Kijk naar uw heatmap om die elementen en pagina's te identificeren waarmee uw bezoekers geen interactie hebben. Dat zijn afval. Elimineer die. Laat er een witte ruimte in hun plaats zijn. Dit vereenvoudigt uw site en verbetert de leesbaarheid van andere inhoud op uw site. Uw bezoekers hoeven niet veel tijd te besteden aan het vinden van de dingen die ze zoeken. Dit zal het bouncepercentage verlagen en het aantal conversies verhogen .

5. Zorg voor een goede paginalay-out

Vaak hebben websites de juiste en relevante inhoud, maar de manier waarop ze deze presenteren verlaagt de conversies. Een site kan alleen een optimale UX leveren als ze elementen zoals afbeeldingen, koppen, header-tags, witruimte, enz. Op de juiste manier opnemen. A/B-testen en heatmaps samen kunnen u hierbij helpen.

Test verschillende versies van een webpagina met behulp van heatmaps om erachter te komen welke lay-out het beste werkt voor het genereren van conversies. Identificeer wrijvingspunten zoals specifieke afbeeldingen en aanmeldingsknoppen en adresseer ze om de resultaten te verbeteren.

6. Geef prioriteit aan inhoud

Soms zou alles met je inhoud goed zijn, maar de manier waarop je het hebt geprioriteerd, kan verkeerd zijn. Door uw heatmap te analyseren, kunt u zien hoe gebruikers uw inhoud consumeren. Het kan zijn dat uw gebruikers door uw pagina's navigeren in een volgorde die afwijkt van uw bedoeling. Of ze gebruiken meer dan de rest een filter dat u aan het einde van het vervolgkeuzemenu hebt geplaatst. Of ze lezen sommige van de blogs die aan het einde van de lijst zijn geplaatst meer dan de andere.

In dergelijke gevallen kunt u overwegen de bestelling te herzien. Door dergelijke prioriteiten te stellen, wordt uw site gemakkelijk navigeerbaar en is de inhoud toegankelijker voor uw bezoekers.

7. Optimaliseer uw afbeeldingen

Afbeeldingen hebben de kracht om uw publiek aan te trekken om actie te ondernemen in uw voordeel. Als uw afbeeldingen dit doel niet bereiken, is er iets mis. Een mogelijke reden is dat de beelden niet boeiend genoeg zijn. Een andere is dat uw afbeeldingen geen bijschrift hebben of dat de gegeven bijschriften de keynote die u wilt overbrengen niet versterken.

Als u uw heatmap bestudeert om de cursoractiviteit van uw bezoekers te bekijken, kunt u de verborgen oorzaak achterhalen. Afhankelijk hiervan kun je kiezen voor meer overtuigende afbeeldingen, bij voorkeur bijschriften schrijven of beide. En dit zal de betrokkenheid vergroten.

Laatste woorden

Heatmaps helpen u bij het bestuderen van uw bezoekersgedrag, het optimaliseren van de zoekwoorden, het verbeteren van de UX, het opruimen, het goed maken van de paginalay-outs, het prioriteren van de inhoud en het optimaliseren van de afbeeldingen om de SEO van uw site te verbeteren. Dit helpt u aannames te elimineren en beslissingen te nemen op basis van solide bewijs. U kunt er ook meerdere bezoekers tegelijk mee analyseren om erachter te komen hoe u uw site kunt verbeteren. Breng bezoekers op de hoogte heatmap-software is een ideaal hulpmiddel voor heatmapping. Het wordt ook geleverd met herhalingen van gebruikerssessies, waar u bezoekerssessies kunt bekijken, net zoals het kijken naar filmclips.

Auteur : Shivani Goyal

Shivani is een contentschrijver bij NotifyVisitors . Ze schrijft SEO-artikelen, blogs en gastberichten voor bedrijven om de website-ranking op SERP te verbeteren. Ze volgt een evenwichtige benadering van de kwaliteit van inhoud en de marketing ervan. Ze houdt ervan om creatief te zijn, hoewel ze tijdens haar afstuderen een Engelse major had.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.