Maak een plons: repetitief typeontwerp voor maximale impact

Leestijd: 3 minuten

Bron

Persoon die op iPad aan bureau ontwerpt

We weten allemaal dat herhaling een gegarandeerde manier is om mensen te laten opletten. Het is ook een belangrijke reden waarom repetitief lettertypeontwerp ervoor zorgt dat mensen online meer aandacht besteden.

Om het nog maar eens te herhalen: repetitief ontwerp is een gegarandeerde manier om mensen te laten opletten.

Zelfs in alledaagse gesprekken gebruiken we vaak herhalingen om ervoor te zorgen dat de belangrijkste punten die we proberen over te brengen, landen. Vaak gebruiken zelfverzekerde sprekers in het openbaar selectieve herhaling voor een dramatisch effect. Dit helpt hen om de belangrijkste zinnen of ideeën te benadrukken die de kern van hun boodschap vormen.

Repetitief letterontwerp van een citaat van Frank Ocean

Visuele communicatie hanteert vaak exact dezelfde strategie. In de onophoudelijke stroom van beelden waar we doorheen scrollen op onze sociale feeds, geeft het zien van iets dat herhaald wordt ons een pauze. Het sluit aan bij het idee dat als het de moeite waard is om meer dan eens te posten, het belangrijk moet zijn.

Hoe repetitief letterontwerp in de praktijk werkt

Repetitief ontwerp is niet zomaar een idee dat ronddrijft; het lijkt deel uit te maken van iets groters. Intrigerend, toch?

Volgens Graphics Zoo "kunnen consumenten, door consequent stijlen te herhalen, deze herhalingen nu associëren met uw merk, omdat herhaling hun herinneringen oproept."

Oefening baart vooruitgang repetitief ontwerp

We zien dat merken dit type ontwerpstrategie steeds meer gebruiken op:

Zelfs fysieke posters bevatten repetitieve ontwerpen, vooral met supergrote typografie.

Wanneer we iets twee keer moeten lezen, kan dit onze kansen om het te onthouden effectief verdubbelen.

Repetitieve letterontwerpen kunnen variëren van:

je kunt creativiteit niet opgebruiken Maya Angelou citaat

Het simpelweg herhalen van hetzelfde ontwerp zal natuurlijk niet het grootste effect hebben. Dat is gewoon… saai. De truc is om subtiele variaties te creëren – een balans tussen gelijkheid en verschil.

Een repetitief typeontwerp moet uniek genoeg zijn om onze aandacht te trekken, maar vergelijkbaar genoeg om te registreren dat het dezelfde boodschap is.

Creativiteit is een spier die we allemaal kunnen laten groeien

U kunt repetitief letterontwerp op sociale media uitdrukken door:

  • Een reeks berichten
  • Een kleine voerovername
  • Verhalen
  • Carrousels
  • GIF's

Gerelateerd: Basisprincipes van websitetypografie voor online bedrijven

Ga aan de slag met hulp van GoDaddy Studio

Als je klaar bent om repetitief lettertypeontwerp voor je eigen inhoud te proberen, probeer dan Pages in GoDaddy Studio te gebruiken. Het maakt typografie een fluitje van een cent en creëert binnen enkele minuten indrukwekkende beelden. Hier zijn drie eenvoudige stappen om aan de slag te gaan:

  1. Maak je eerste poster of ontwerp en dupliceer het met één druk op de knop
  2. Wissel de kleuren om verschillende nieuwe versies te maken
  3. Sla ze allemaal in één keer op als je klaar bent

En toch maak ik een repetitief type in product-gif

Meer hulp nodig? Bekijk in de onderstaande video hoe gemakkelijk het is om Pages te gebruiken. Je zult zien hoe je in de helft van de tijd mooie verhalen kunt maken.

Probeer GoDaddy Studio vandaag gratis uit en ontdek hoe eenvoudig het is om in een mum van tijd een indrukwekkend ontwerp te maken.

Het bericht Maak een plons: repetitief typeontwerp voor maximale impact verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.