8 creatieve PPC-strategieën om het uitdagende landschap van vandaag te overwinnen PPC-best practices, zoals het segmenteren en targeten van uw doelgroep, het kiezen van de juiste zoekwoorden en het gebruik van gegevens om te optimaliseren, zijn vrijwel altijd groen.

Leestijd: 9 minuten

Bron

PPC-best practices, zoals het segmenteren en targeten van uw doelgroep, het kiezen van de juiste zoekwoorden en het gebruik van gegevens om te optimaliseren, zijn vrijwel altijd groen. Maar omdat platforms evolueren, bedrijven groeien en het klantgedrag verandert, zijn de strategieën die we gebruiken om ze te oefenen dat meestal niet.

En we hebben het afgelopen jaar veel uitdagende veranderingen gezien van Google, Apple en Facebook in naam van automatisering, privacy en pandemieën.

Daarom ga ik acht PPC-strategieën met u delen die u vandaag kunt gebruiken om de vele uitdagingen waarmee we vandaag worden geconfronteerd, te overwinnen.

creatieve ppc-strategieën om het uitdagende landschap van vandaag te overwinnen

Deze strategieën houden het volgende in:

 1. Een aangepaste oplossing voor breed zoeken
 2. Rapportage buiten Google Analytics
 3. Een manier om nieuwe zoekwoorden te vinden
 4. Een andere manier om display-advertenties te gebruiken
 5. Gegevensverzameling door de eerste partij
 6. Nauwkeurige B2B-koperspersona’s maken
 7. Omgaan met Facebook [verergerd] Event Measurement.
 8. Een unieke manier om click-to-Messenger-advertenties te gebruiken

Laat het spel beginnen.

PPC-strategieën die u in 2021 moet gebruiken

Bijna geen van de strategieën en tools die in dit bericht worden behandeld, zijn nieuw. Nieuw is de rol die ze spelen in het huidige PPC-landschap. Nu Google gemodificeerde brede zoekwoorden en zoektermen met een laag volume wegneemt; Facebook-advertenties die ons beperken tot slechts acht conversiegebeurtenissen, en uiteindelijke cookiepocalypse die vrijwel alles opnieuw definieert, sommige strategieën en tools die in het verleden niet effectief waren of niet zinvol waren om te gebruiken, komen nu als beste uit de bus.

1. Koppel breed zoeken aan doelgroeptargeting om te slagen zonder aangepast breed

Google’s schrapping van aangepast breed was gebaseerd op hun bewering dat “breed zoeken nu effectiever is in het verbeteren van de prestaties” en dat aangepast breed zoeken en zoeken op woordgroep vaak dezelfde gebruiksscenario’s hebben. De PPC-gemeenschap smeekte grotendeels om te verschillen. Zelfs als het effectiever is, brengt brede match altijd het risico met zich mee dat er geld wordt verspild aan verkeer dat weinig conversies genereert.

Maar met deze tijdelijke oplossing kunt u profiteren van de voordelen van breed zoeken met een veel lager risico.

Hoe je dat doet:

Met deze strategie creëert u een tijdelijke oplossing door het type brede zoekwoorden te koppelen aan een grotere affiniteit, in-market en aangepaste doelgroepen .

tabblad doelgroepen van Google-advertenties, gebruikt om doelgroepen in te delen op zoekwoordtargeting voor breed zoeken

In feite zegt u dat uw advertentie moet worden weergegeven voor elke zoekopdracht die contextueel overeenkomt met uw brede zoekwoord, maar alleen als deze afkomstig is van iemand in uw geselecteerde doelgroep.

Op deze manier toont u, zelfs als u niet voor de beste zoekopdracht wordt weergegeven, in ieder geval aan de juiste persoon en krijgt u wat merkbekendheid. En aangezien die doelgroep door het ontwerp toch naar meer relevante zoekopdrachten gaat zoeken, is het ‘risico’ van breed zoeken al verminderd. En misschien vindt u zelfs nieuwe termen of doelgroepen om te targeten (of uit te sluiten).

Deze strategie is handig als u op zoek bent naar:

 • Schaal uw campagnes veilig
 • Vergroot de naamsbekendheid
 • Ontdek nieuwe zoekwoorden
 • Verhoog uw vertoningspercentage voor een bepaald gebied

Controleer voordat u aan de slag gaat uw campagne-instellingen om er zeker van te zijn dat er geen beperkingen of uitsluitingen zijn die deze strategie ondoeltreffend kunnen maken. Om te beginnen heeft u ook een solide lijst met uitsluitingszoekwoorden nodig.

Ga hier voor meer hulp bij deze strategie.

2. Verander YouTube Studio in een tool voor het optimaliseren van video- en display-advertenties

YouTube Studio staat algemeen bekend als een hub voor makers, maar wanneer het is verbonden met een Google Ads-account, wordt het een hulpmiddel van onschatbare waarde voor meer dan alleen videoadvertentie-optimalisatie .

Waarom? Omdat YouTube Studio je toegang geeft tot gegevens en inzichten die je niet aantreft in standaard Google Ads-rapportage.

Wat je kunt doen:

 • Lekken in uitgaven dichten: in het rapport Apparaattype kunt u de kolommen ‘Kaartklikken’ en ‘Gemiddeld percentage bekeken’ toevoegen om alle apparaattypen te vinden die uw advertenties weergeven maar geen kaartklikken ontvangen.
ppc-strategieën voor 2021 - youtube-studiorapport

De kolom ‘Klikken op kaarten’ laat zien dat plaatsingen op tv, gameconsoles en tablets uw uitgaven kunnen verspillen.

 • Stel aangepaste doelgroepen samen: in het rapport Externe bronnen kun je bronnen buiten YouTube identificeren die verkeer naar je video’s sturen en deze vervolgens gebruiken om aangepaste doelgroepen samen te stellen voor display-, video- of discovery- campagnes.
 • Ideeën voor plaatsingen opdoen: zoek in het rapport ‘Voorgestelde video’s’ uit voor welke video’s je verschijnt in de slotsuggesties en gebruik ze voor ideeën voor video- of kanaalplaatsingen.
 • Perfectioneer je videoadvertenties: het rapport ‘Belangrijke momenten’ toont je de exacte momenten in je video’s waarop kijkers betrokken waren of afhaakten. Specifieker dan dat wordt het niet!
youtube studio belangrijke momenten verslag

Ga hier voor meer manieren om deze PPC-strategie te gebruiken.

3. Krijg nieuwe zoekwoordideeën met Microsoft Advertising Intelligence

Microsoft Advertising Intelligence is een hulpprogramma voor het plannen van zoekwoorden dat u kunt openen door een plug-in voor Excel te downloaden. De hoeveelheid informatie die het biedt, kan duizelingwekkend zijn, maar als u het op de juiste manier gebruikt, kunt u nieuwe zoekwoorden ontdekken die anders door de kieren zouden glippen (of die u misschien niet zou kunnen ontdekken via het beperkte rapport Zoektermen ).

Hoe te gebruiken:

Wat u doet, is een lijst met trefwoorden in de Excel-interface van de tool plakken. U krijgt dan een lijst met zoekwoordaanbevelingen met volume, biedingsschattingen en [veel] andere statistieken.

ppc-strategieën voor 2021 - interface voor microsoft-advertentie-intelligentie

Maar dat is nog maar het begin. Nu kunt u gedetailleerder worden met verschillende weergaven:

 • Verkeer: organiseer op apparaat (niet op zoektype) om een lijst met zoekwoorden zonder duplicaat te krijgen met het totale aantal zoekopdrachten in de afgelopen maand.
 • Leeftijdsgroep en geslacht: identificeer zoekwoorden die worden gezocht, maar niet door de juiste doelgroep.
 • URL: plak een lijst met URL’s in om zoekwoordsuggesties te krijgen en controleer vervolgens het apparaat en het zoekwoordtype dat voor die zoekwoorden is gebruikt.
 • Gerelateerde zoekwoorden: vind gerelateerde zoekwoorden waarop andere adverteerders bieden en kijk of het voor u haalbaar is om te concurreren.

Nu kunt u de lijst met nieuwe zoekwoorden die u bedenkt invoegen in de Google Keyword Planner. En sluit zoekwoorden met een laag volume niet uit. Het zou je verbazen hoeveel zoekwoorden die weinig tot geen zoekvolume hebben in Bing, eigenlijk behoorlijk populair zijn op Google – en omgekeerd.

Zorg er dus voor dat u uw Microsoft-zoekwoordenlijsten uploadt naar Google en Google-zoekwoordenlijsten naar Microsoft. (PS U kunt ook ons gratis hulpprogramma voor zoekwoorden gebruiken om de prestatiegegevens van Bing en Google op één plek te verzamelen.)

Meer informatie over deze PPC strategie hier .

4. Gebruik display-advertenties voor meer dan alleen naamsbekendheid

Deze PPC-strategie is handig voor adverteerders om klanten te laten zien hoe hun display-advertenties hun campagneprestaties beïnvloeden (dwz om te laten zien dat het geld dat u uitgeeft aan display-advertenties de moeite waard is).

Wat je moet doen:

 • Stel de namen van uw display-campagnes zo in dat ze altijd ‘display’ bevatten, zodat u een doelgroep voor verkeersbronnen kunt maken. Of tag uw zichtbare URL’s handmatig met een specifieke bron en medium.
Hoe display-advertenties van invloed kunnen zijn op de verkeersbronnen voor de prestaties van het zoeknetwerk
 • Zorg ervoor dat uw Traffic Source-doelgroep is toegevoegd aan zowel Google Ads als Google Analytics. Op die manier worden de statistieken weergegeven in het rapport Doelgroepen.

Nu laten de cijfers in Google Analytics u zien welke gebruikers, die niet hebben geconverteerd vanuit uw display-campagnes, uiteindelijk via andere kanalen naar uw site zijn teruggekeerd en hebben geconverteerd .

U kunt ook de doelgroepen die u heeft gemaakt, in de observatiemodus toepassen op uw advertentiegroepen of campagnes in Zoeken. Op deze manier kunt u informatie krijgen over waar gebruikers naar zoeken na interactie met uw display-advertenties.

Meer informatie over deze PPC strategie hier .

5. Voer advertenties voor het genereren van leads uit om de verzameling van first-party gegevens te schalen

Aangezien cookies van derden zich in hun laatste levensfase bevinden, is het verzamelen van first-party gegevens nu een prioriteit voor adverteerders. Hoewel u leadmagneten op uw site kunt (en moet) opnemen die e-mailadressen en andere informatie verzamelen, kunt u die gegevensverzameling schalen met behulp van leadformulieradvertenties, met name op Facebook.

Twee manieren om het te doen:

 • De eerste is door aangepaste vragen toe te voegen aan uw Instant-formulier voor Facebook-leadadvertenties. Maar aangezien meer velden het voltooiingspercentage kunnen verlagen, kunt u in plaats daarvan velden selecteren die automatisch worden ingevuld op basis van de informatie die de gebruiker openbaar heeft gemaakt in zijn profiel.
b2b-marketingstrategieën om first party data te verzamelen via aangepaste vragen in Google Ads
 • De tweede is om alleen hun e-mail te vragen om een groot aantal leads vast te leggen. Schrijf ze vervolgens in bij uw campagnes die zowel vertrouwen wekken als ze naar uw site sturen. Deze vertrouwende bezoekers zullen nu eerder formulieren daar invullen met extra [first-party-data-collecting] velden.

Natuurlijk hebt u een robuust en contentmarketingprogramma nodig, zodat u aanbiedingen kunt doen die uw doelgroep de moeite waard vindt om hun informatie voor op te geven.

Ga hier voor meer tips over deze strategie.

6. Gebruik de demografische gegevens van LinkedIn-websites om uw B2B-koperspersona’s te verfijnen

Hoewel deze tool in 2017 uitkwam, lijkt hij nog steeds niet veel aandacht te krijgen. Hiermee kunt u uw eigen first-party intentiegegevens vastleggen voor effectieve B2B PPC.

Geweldige manieren om het te gebruiken:

 • Segmenteer de gebruikers die op uw LinkedIn-advertenties hebben geklikt op functie . U kunt deze gegevens vervolgens vergelijken met uw pixelgegevens om conversies per functie te meten. Op deze manier kunt u, als u veel verkeer ontvangt van bijvoorbeeld BDR’s maar deze niet converteren, uw aanbod aanpassen of ze uitsluiten in uw LinkedIn-doelgroepen of Microsoft Ads-profieltargeting .
demografische gegevens van de linkedin-website: schermafbeelding van een rapport waarin functie en conversies worden vergeleken
 • Analyseer de prestaties op basis van de bedrijfsgrootte. Dus als u veel verkeer ontvangt van kleine bedrijven die niet over het budget voor uw services beschikken, kunt u uw advertentietekst aanpassen om een startprijs op te nemen.
 • Filter op functieanciënniteit om de beste soorten inhoud te identificeren die u in uw B2B-marketingstrategieën kunt gebruiken . Zo kunnen prospects met een laag anciënniteit zich bezighouden met overzichten op hoog niveau en educatieve inhoud, terwijl die met een hogere anciënniteit beter kunnen reageren op leiderschapsonderwerpen of ROI-gerichte inhoud.
 • Gebruik deze inzichten over uw doelgroep om plaatsingsopties te identificeren voor nichesites die uw beste kopers bezoeken.

Voor meer tips over het gebruik van de LinkedIn Website Demographics-tool voor PPC-succes, ga hierheen .

7. Gebruik aangepaste conversiegebeurtenissen om met Facebook [verergerde] gebeurtenismeting om te gaan

Gaan van onbeperkte taken naar slechts acht? Plezier.

Gaat u van onbeperkte Facebook-conversiegebeurtenissen naar slechts acht? Niet leuk.

Laten we zeggen dat Facebook-advertenties voor webinars je eersteklas brood en boter zijn. En aangezien u zes verschillende branches bedient, heeft u voor elke branche een aparte conversie-event. Welnu, u heeft nu nog maar twee conversiegebeurtenissen over voor uw hele domein.

teleurgesteld gezicht meme

Wat te doen:

Maak voor de volgende advertentie in je Facebook-trechter de advertentie creatief en kopieer hetzelfde voor alle branches. U kunt nu één aangepaste conversie-gebeurtenis maken voor alle webinar-aanmeldingen en vervolgens die ene aangepaste conversie kiezen als slechts een van uw verzamelde evenementen.

Facebook-advertenties aangepast conversietabblad voor geaggregeerde gebeurtenismeting

Er zijn tal van manieren om uw evenementen te combineren op een manier die voor u werkt, zoals door:

 • Aanbieding (inhoud vs consulten vs kortingen)
 • Fase van trechter (boven versus midden versus onderkant )
 • Seizoensgebonden acties samen (je kunt je acht evenementen indien nodig uitschakelen).

Voor meer manieren om deal met Facebook Aggregated Event Measurement, hoofd hier .

8. Verander click-to-Messenger-advertenties in chatbots die leads genereren

U kunt ook helemaal geen conversiegebeurtenissen en pixels vermijden door campagnedoelen van Facebook te gebruiken die gebruikers niet naar uw site sturen, zoals leads (hierboven vermeld) en berichten (hieronder vermeld).

Niet alleen bespaart de berichtdoelstelling u de complicaties van conversiegebeurtenissen, maar u kunt ook meer doen met de huidige iteratie. In het bijzonder kunt u er in principe een gemoedelijke leadadvertentie van maken.

Hoe je dat doet:

Nadat u de berichtdoelstelling hebt geselecteerd, doorloopt u de standaard campagne-instellingen (mediatype, primaire tekst, kop , enz.). Scroll vervolgens omlaag naar het gedeelte Berichtsjabloon en selecteer ‘Leads genereren – Alleen Messenger’.

Klik op Maken en u kunt een voorwaardelijke chatreeks instellen om informatie te verzamelen en leads verder te kwalificeren.

De conversatiebenadering van het verzamelen van informatie kan soms gebruikers aanspreken die een direct-response-advertentie volledig negeren. Het is ook een creatievere methode die wellicht aantrekkelijker is voor een vermoeid publiek.

Voor meer hulp bij deze PPC-strategie, ga hierheen .

Gebruik deze 8 PPC-strategieën om in 2021 met de richting van adverteren mee te gaan

Zoals ik vanaf het begin al zei, bestaan deze strategieën en de tools om ze uit te voeren al een tijdje. Maar ze duiken weer op nu de PPC-wereld op weg is naar een wereld die privacy voorop stelt (en zo te zien zwaar geautomatiseerd is).

 1. Koppel breed zoeken aan doelgroeptargeting als aangepaste brede oplossing.
 2. Verander YouTube Studio in een tool voor het optimaliseren van video- en display-advertenties.
 3. Krijg nieuwe zoekwoordideeën met Microsoft Advertising Intelligence.
 4. Gebruik display-advertenties voor meer dan alleen naamsbekendheid.
 5. Voer advertenties voor het genereren van leads uit om uw first-party gegevensverzameling te schalen.
 6. Gebruik LinkedIn Website Demographics om uw B2B-koperspersona’s te verfijnen.
 7. Combineer evenementen om het hoofd te bieden aan Facebook [verergerd] Event Measurement.
 8. Verander click-to-Messenger-advertenties in chatbots die leads genereren
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.