Elk bestandsformaat is meer dan alleen waar u het gebruikt. Laten we, om een beter begrip te krijgen, elk formaat afzonderlijk bekijken

Leestijd: 3 minuten

Bron

Illustratie met cursor en OK-knop

Dus je hebt zojuist je meesterwerk in GoDaddy Studio gemaakt en nu wil je het exporteren. Maar welk bestandsformaat moet je gebruiken? Het kennen van de basisprincipes van afbeeldingsbestandsindelingen is super handig om het meeste uit uw ontwerpen te halen.

Het korte verhaal:

Meer nodig dan dat? Lees verder.

Bestandsindelingen opsplitsen

Elk bestandsformaat is meer dan alleen waar u het gebruikt. Laten we, om een beter begrip te krijgen, elk formaat afzonderlijk bekijken.

PNG

PNG’s kunnen gedeeltelijk transparant zijn. Klinkt vreemd voor een afbeelding, toch?

Dit wordt gebruikt voor op zichzelf staande webafbeeldingen, zoals een pictogram of een logo, en u wilt dit op een ander activum aanbrengen.

Wanneer u uw afbeelding als PNG-bestand exporteert, blijft de ruimte rond uw afbeelding transparant, zodat u deze naadloos kunt plaatsen in bijvoorbeeld een verkoopadvertentie of e-mailhandtekening.

Misschien heb je een grijs-wit dambord achter de zoekresultaten van een afbeelding gezien, wat aangeeft dat het een transparante achtergrond heeft.

Speciale poster voor twee voor één drankje gemaakt in GoDaddy Studio JPEG

Dit bestandsformaat is ideaal voor het web.

Sociale inhoud, e-mail, blog of banner – als het online gaat, is het een veilige gok om het op te slaan als een JPEG.

De reden hiervoor is dat deze JPEG-bestanden kunnen worden gecomprimeerd tot een klein formaat om ze snel te delen of te downloaden. Een deel van de beeldkwaliteit kan verloren gaan bij de compressie, maar voor webafbeeldingen is dit meestal OK.

PDF

Tijd om af te drukken? Dit is waar het PDF- bestandsformaat uitblinkt.

De meeste drukkerijen zullen u vragen om uw ontwerp als PDF-bestand te verzenden, omdat dit een universele standaard is.

Openingsavondposter gemaakt met GoDaddy Studio Dit komt omdat PDF’s de veiligste gok zijn om al uw ontwerpcomponenten intact te houden en ongewenste verrassingen te voorkomen bij het omzetten van uw ontwerp van een digitaal bestand naar een tastbaar object.

De opmaak kan wisselen tussen programma’s en computers, dus je wilt er zeker van zijn dat je een PDF gebruikt om alles hetzelfde te houden.

Hoe zit het met andere bestandsformaten?

Je hebt waarschijnlijk andere bestandsindelingen gezien, zoals PSD (Photoshop), AI (Adobe Illustrator), TIFF (tagged image-bestandsindeling) en nog veel meer. Maar PNG, JPG en PDF zijn de drie die u waarschijnlijk tegenkomt en het belangrijkste dat u moet weten voor het maken van afbeeldingen en ontwerpen voor uw kleine bedrijf.

De post Bestandsformaten: JPEG, PNG, PDF — Wat is het verschil? verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.