10 manieren om uw e-maillijst in de winkel te laten groeien

Leestijd: 6 minuten

Bron

Gele bloem groeit in rotsen

blijft een van de meest effectieve digitale communicatiemiddelen die er zijn. Maar je kunt natuurlijk niet zomaar beginnen met het versturen van e-mails, je moet een lijst met contacten hebben om naartoe te sturen! Een eenvoudige manier om e-mailcontacten te krijgen, vooral voor fysieke bedrijven, is door uw e-maillijst in de winkel te laten groeien.

Het opbouwen van een e-maillijst is een continu proces dat u begint en nooit stopt.

De sleutel tot het vastleggen van contacten is om consistent en vasthoudend te zijn, en ervoor te zorgen dat iedereen die contact wil houden de mogelijkheid heeft om dit te doen.

Als u een fysieke onderneming heeft, kunt u dit het beste doen door uw e-maillijst in de winkel of bij de kassa uit te breiden. Leg die contacten vast terwijl de klant of potentiële klant actief betrokken is bij uw bedrijf en zie uw lijst voor uw ogen groeien.

10 manieren om uw e-maillijst in de winkel te laten groeien

Weet u niet zeker waar u moet beginnen met het uitbreiden van uw e-maillijst? Hier zijn 10 tips om u te helpen de bal aan het rollen te krijgen:

 1. Gewoon vragen.
 2. Bied een korting aan.
 3. Gebruik de vertrouwde oude vissenkom.
 4. Stimuleer uw personeel.
 5. Zet een prijzenrad op.
 6. Voeg het toe aan uw bonnen.
 7. Gebruik een papieren inschrijfformulier.
 8. Bied gasten wifi aan.
 9. Gebruik bewegwijzering.
 10. Doe een loterij.

Laten we beginnen!

1. Vraag het maar

De eenvoudigste manier om het voor elkaar te krijgen, is door het gewoon te vragen. Vraag na een transactie of interactie gewoon of ze zich willen aanmelden om e-mailcorrespondentie van uw bedrijf te ontvangen. Je kunt de informatie daar zelf invoeren, ze laten inloggen op een iPad als je die technologie bij de hand hebt, of gewoon een papieren lijst bijhouden die je aan het eind van de dag invoert.

2. Bied korting

Een van onze digitale marketingklanten had maandenlang een stagnerende lijst voordat we met hen begonnen te werken. Ze zouden mensen altijd vragen om "aan te sluiten op de mailinglijst" bij het register, wat geen stimulans is voor de abonnee.

In plaats daarvan hebben we de zaken door elkaar geschud:

 • In plaats van lid te worden van de mailinglijst, vroegen we klanten om "Join The Family"
 • We boden 10 procent korting op elke service
 • We hebben een geautomatiseerde welkomstmail ingesteld om de coupon meteen te verstrekken

Ze waren zelfs in staat om het aanbod online uit te breiden en groeide hun lijst als gangbusters!

Voorbeeld mailinglijst met korting

Als u merkt dat uw klanten of potentiële klanten een kleine stimulans nodig hebben, geef ze er dan een!

Bied een kleine korting aan wanneer ze zich abonneren op de mailinglijst daar in de winkel of bij de kassa om te gebruiken voor hun aankoop die dag. Dit is een geweldige manier om ze aan te melden en ook een geweldige manier om conversies te stimuleren. Ze staan al in de winkel en hierdoor is de kans groter dat ze een aankoop doen.

3. Gebruik de vertrouwde oude vissenkom

We zijn allemaal wel eens in een winkel geweest en hebben bij de receptie of bij de kassa een vissenkom vol visitekaartjes gezien.

Dit is een gemakkelijke manier om uw e-maillijst in de winkel te laten groeien en is ook behoorlijk hands-off.

Als je wilt dat mensen op een gemakkelijke manier hun informatie kunnen achterlaten zonder in hun gezicht te hoeven zijn, laat dan een vissenkom achter bij de kassa met een bord en kleine stukjes papier en een pen die mensen aanmoedigt om hun e-mailadres op te schrijven of hun bedrijf binnen te lopen kaarten.

Nog beter, combineer het met een winactie! Organiseer een weggeefactie voor een artikel, korting of cadeaubon en maak van elk e-mailadres een inzending. Zorg ervoor dat u elke deelnemer vraagt om hun naam, telefoonnummer en e-mailadres op te geven.

4. Stimuleer uw personeel

Betrek je personeel erbij! Maak van het krijgen van e-mailadressen een spel voor uw medewerkers en geef prijzen of bonussen weg wanneer ze e-mailmijlpalen bereiken. Een blij, gemotiveerd personeel kan echt wonderen verrichten!

Zodra mensen zich op hun gemak voelen met het vragen om e-mailadressen in hun normale verkoop, wordt het een tweede natuur en wordt het een natuurlijk onderdeel van hun proces.

5. Stel een prijzenrad in

Als je handig bent en van een beetje plezier houdt, probeer dan eens een prijzenrad.

Elke deelnemer krijgt een draai aan het prijzenrad. De prijzen hoeven niet duur te zijn, maar zorg ervoor dat er iets wenselijks is om de betrokkenheid te vergroten. Dit voegt een beetje plezier toe aan de omgeving en stimuleert ieders humeur, samen met je e-maillijst.

6. Voeg het toe aan je bonnetjes

Een andere geweldige manier om uw e-maillijst in de winkel te laten groeien, is door een snelle link toe te voegen om u aan te melden voor uw mailinglijst onderaan uw bonnetjes. U kunt dit doen door een verkorte link of een QR-code toe te voegen die door elk mobiel apparaat kan worden gescand.

7. Gebruik een papieren aanmeldingsformulier

Als u eenvoudig wilt beginnen, kunt u een eenvoudig papieren inschrijfformulier gebruiken bij de kassa aan de kant van de klant. Zorg ervoor dat u een paar van de eerste regels van het aanmeldingsformulier invult, zodat het lijkt alsof anderen zich aanmelden, zelfs als er die dag nog niet veel activiteit is geweest.

8. Bied gasten wifi aan

Gratis wifi bord met kattenbeeld

Als uw bedrijf wifi voor gasten aanbiedt, is dit een geweldige kans om e-mailadressen te verzamelen. U kunt eenvoudig een poort naar uw Wi-Fi-netwerk instellen, zodat iedereen die verbinding probeert te maken eerst een e-mailadres moet opgeven voordat toegang wordt verkregen tot Wi-Fi. Als dit iets is dat u al biedt, dan zou het een gemakkelijke add-on zijn die uw lijst een boost zou kunnen geven. Als je het nog niet aanbiedt en het geen extra kosten zou zijn, bekijk het dan met je wifi-provider.

Opmerking: als u deze route volgt, moet u uw gast laten weten dat u hun e-mailadressen verzamelt en moet u hen een optie geven om zich af te melden.

9. Gebruik bewegwijzering

Als je het aanmelden voor mensen gemakkelijk wilt maken, stel dan eenvoudige bewegwijzering in met een QR-code of een sms-nummer zodat mensen zich gemakkelijk kunnen aanmelden vanaf hun telefoon terwijl ze in de winkel browsen.

In de hoop dat mensen onthouden dat ze zich moeten aanmelden wanneer ze thuiskomen, werkt dit niet altijd, dus u wilt ze vastleggen terwijl ze in uw bedrijf worden ondergedompeld.

10. Doe een loterij

Wie houdt er niet van een loterij? Selecteer de producten of cadeaubon die je als prijs wilt aanbieden en verloot deze. Maak van elk e-mailadres een inzending en voer het een bepaalde tijd uit. Je kunt deze tactiek zo vaak herhalen als je wilt met welke regels je maar wilt, zolang ze maar duidelijk worden gespecificeerd.

Afsluiten

Het bouwen van een e-maillijst zou een marathon moeten zijn, geen sprint. Het idee is altijd kwaliteit boven kwantiteit.

U wilt communiceren met mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in wat uw bedrijf te bieden heeft. Dit is een van de redenen waarom je nooit een lijst met contacten zou moeten kopen, afgezien van de voor de hand liggende spamproblemen en dat het over het algemeen erg oncool is. E-mails sturen naar mensen die er niets om geven is gewoon een verspilling van uw kostbare tijd.

Zodra je de e-mails hebt verzameld, moet je ze zo snel mogelijk aan je e-maillijst toevoegen en dubbelchecken om er zeker van te zijn dat hun informatie correct is. Bonuspunten als je een geautomatiseerde welkomstmail kunt instellen om hen eraan te herinneren waarom ze zich hebben geabonneerd en om ze de aanbieding te geven die je hebt beloofd. Wat nog belangrijker is, u wilt een consistente e-mailmarketingstrategie ontwikkelen, zodat u ze betrokken houdt en meer wilt in hun inbox.

Vergeet niet om uw klanten en bezoekers altijd te laten weten dat u hun e-mailadressen verzamelt en geef ze altijd een afmeldoptie.

Veel plezier met verzamelen!

Gerelateerd: E-mailautomatisering 101 – 5 stappen voor het automatiseren van e-mailmarketing

Het bericht 10 manieren om je e-maillijst in de winkel te laten groeien verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.