Hoe u online kunt verkopen als u een beginner bent: deel II "Uw niche vinden"

Leestijd: 8 minuten

Bron

De vorige keer hebben we het gehad over enkele van de meest basale dingen die je nodig hebt om een winkel te beginnen : een product, een budget en een naam. Ik heb ook beloofd dat ik je mee zou nemen terwijl ik probeer mijn idee voor een vintage kledingbedrijf, Bad Asta Vintage, om te zetten in een online winkel en merk.

Vandaag behandelen we:

 • hoe we onze "niche" zijn gaan begrijpen
 • hoe we van dat idee een klantenbestand maakten
 • hoe we inventaris rond deze ideeën hebben gekozen
 • …en meer!

Ik zei in artikel één dat mijn zakenpartner Kate en ik deze drie dingen klaar hebben om te gaan: Ons product

Ons product is met de hand samengestelde vintage kleding geïnspireerd op films uit elk decennium van de 20e eeuw. Rokken, jassen, sjaals, pakken, stropdassen, hoeden, noem maar op. Hoe meer daarbuiten, en hoe duidelijker gerelateerd aan een herkenbaar stukje filmgeschiedenis, hoe beter! Ik zal zo meer in onze inventaris duiken.

Een paar opvallende stukken waarvan we dachten dat ze zouden kunnen werken

Ons budget

Ons voorraadbudget is klein. Ik zou het niet eens per se een "budget" willen noemen – onze startersinventaris was afkomstig van onze eigen kleding (ook onze moeders en familievrienden aan wie we het konden vertellen voordat ze allemaal "werfverkoop" gingen doen met hun vintage spullen ). We zijn van plan om 100% van onze vroege winst te steken in de groei van het bedrijf en het uitbreiden van onze voorraad, dus hopelijk zal ons budget in de loop van de tijd toenemen.

Wat een tijdsbudget betreft, het is variabel. Kate en ik zijn begonnen met een wekelijkse vergadering van een uur om alles over Bad Asta te bespreken, inclusief collectief brainstormen, actieplannen bedenken, enz. De rest van de tijd zullen hier en daar minuten zijn als we tijd vinden. Ofwel niet zo veel tijd, maar hopelijk omdat we met twee zijn, betekent dat dubbel zoveel man (of in dit geval vrouwen) macht.

Onze naam

Onze naam is Bad Asta Vintage, een slimme (al zeggen we het zelf) toneelstuk op "Asta", de geliefde hondenacteur uit filmhits uit de jaren dertig zoals The Thin Man. Het is ook een woordspeling op het woord Bad-Ass, want ik denk dat als je twee vrouwen van in de twintig bent die voor jezelf gaan ondernemen, de uitdrukking nooit te ver weg is. Zal de naam logisch zijn voor klanten? Zal ons klantenbestand vervreemden als we naast grof taalgebruik zijn? Wie weet! Maar we houden van de naam en dat is genoeg voor nu.

Fase twee Onze niche begrijpen

Met deze drie belangrijke bronnen in de hand, was het tijd om de ins en outs van het verkopen van onze producten te begrijpen.

Voordat we konden beginnen met het opbouwen van ons bedrijf, moesten we begrijpen wat dat bedrijf was en voor wie we het aan het bouwen waren. Niche. Verticaal. Markt. Dit zijn allemaal verwante termen om u te helpen definiëren wat u gaat verkopen en aan wie u het gaat verkopen.

Elke niche wordt op een iets andere manier bedacht en gepresenteerd. Je zou bijvoorbeeld niet praten over biologisch gefokt rundvlees zoals je zou praten over sokken met korting, toch? (Zou jij??). Hier geldt hetzelfde principe. Als je aan een niche denkt, denk dan eerst aan een aantal algemene algemene verticalen, zoals:

 • Kleding
 • Eten en drinken
 • Huis en tuinieren
 • Kunst en decoratieve kunst
 • Sport/fitness
 • Bouwen

Denk nu binnen die 'verticale' aan de details van wat uw product is en doet. Is het een fitnessproduct gericht op millennial vrouwen? Een gadget gericht op mannen van boomer leeftijd? Een stuk ruimteafval gericht op niet-buitenaardse mensen? Wordt het beschouwd als een strak product? Een coole? Een gezellige? Een energieke sensatie?

Misschien heb je over een aantal van deze ideeën nagedacht terwijl je een naam bedacht. Maar nu is het tijd om echt in dit gesprek te duiken en uw niche te vinden, aangezien dit in de toekomst waarschijnlijk een onderdeel zal zijn van uw marketingstrategie.

Toen we bewuster nadachten over ons eigen beginnende bedrijf, was de niche voor Bad Asta Vintage al behoorlijk goed gedefinieerd: vintage dameskleding op het snijvlak van film en mode. Toen we eenmaal wisten waar onze producten in de vintage kledingruimte pasten, werd het tijd om dieper na te denken over ons publiek.

Nog steeds gestoord? Bekijk meer tips over het vinden van uw niche op de blog.

Ons publiek definiëren

We weten al door onze niche te definiëren dat ons publiek vrouwen zal zijn die mode waarderen en een voorliefde hebben voor filmgeschiedenis. Maar laten we ons publiek eens wat nader bekijken...

Aangezien we ons allebei identificeren als vrouwen, en het zaad van onze inventaris uit onze eigen kasten komt, is het geen verrassing dat veel van onze kleding op vrouwen gericht zou zijn. Dus wie zijn deze vrouwen? Het zijn waarschijnlijk jonge (durf ik te zeggen, millennial) vrouwen die van oude dingen houden. Het zijn het soort vrouwen dat in het weekend antiekwinkels bezoekt, of wiens collecties vinylplaten… nog steeds bestaan.

Kortom, ons publiek bestaat uit vrouwen die niet zo anders zijn dan wij. Dat betekent dat onze marketing en branding zullen draaien om het zo aantrekkelijk mogelijk maken van onze inventaris voor die demografie, zonder iemand van zich te vervreemden die dat niet is.

Een andere handige manier om dat te doen, is door 'persona's' te creëren, oftewel een verscheidenheid aan verschillende potentiële kopers met unieke eigenschappen. Ik heb nu geen tijd om hier op in te gaan (en heb het zelf nog niet gedaan!) Maar we hebben een blogpost over dit onderwerp als je vooruit wilt kijken.

Dus nu hebben we een niche en een duidelijker omschreven beeld van wie ons publiek zal zijn – nu is het tijd om de inventaris te selecteren.

Onze inventaris selecteren

Voorraad is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel om deel te nemen aan het e-commercespel. En een belangrijk ding om te onthouden is dat u voorraad wilt voordat u uw winkel opent. Ernstig. Probeer geen winkel te openen zonder inventaris, of op zijn minst een plan voor hoe u inventaris beschikbaar zult hebben voor wanneer iemand iets koopt. Al het andere heeft gewoon geen zin.

De op bestelling gemaakte methode zal je in deze fase van het spel hoogstwaarschijnlijk frustratie en verdriet bezorgen. Mijn advies: niet doen. Heb inventaris of een dropshipping-leverancier. Maar denk niet dat je het als de tijd er voor zult doen, want dat zal je waarschijnlijk niet lukken.

Kate en ik haalden elk minimaal tien items uit onze eigen kasten, waardoor we in totaal twintig stuks hadden om te verkopen. Toen we nadachten over welke items we moesten trekken, dachten we veel aan niche: welke items zouden onze doelgroep het meest aanspreken? Wat is de grootste verscheidenheid aan stijlen en maten die we binnen die niche kunnen aanbieden?

We wilden ook een verscheidenheid aan soorten kleding, zoals in, een goede balans tussen rokken, jurken, overhemden, sjaals enz. En we moesten ook rekening houden met de tijdsperiode hier: als vintage kledingwinkel wierpen we een breed net zo ver zoals stijlen gaan, van ongeveer 1900 (veel succes met het vinden van iets dat in onze eigen kasten uit die periode past) tot 2000 (veel gemakkelijker, gelukkig!).

We hadden nog een andere overweging: hoe zullen we deze stukken laten aansluiten bij ons bloeiende 'merk', dat op film is gericht? We besloten op zoek te gaan naar dingen die ons deden denken aan looks en stijlen die we hadden gezien in films die we leuk vinden.

Dit vroeg natuurlijk om enig onderzoek. Onderzoek kan een noodzakelijk onderdeel zijn van het sourcen van inventaris. Soms is onderzoek kijken naar markttrends, het bekijken van merken van concurrenten, enz. Ons onderzoek was dat. Maar het was ook veel oude films kijken. Gelukkig is dat het soort onderzoek waar we van houden.

Deze door Grace Kelly geïnspireerde blouse werd een belangrijk onderdeel van de inventaris

Uiteindelijk kwamen we uit op onze twintig stuks. Allemaal afkomstig uit een mix van onze persoonlijke kasten, mama's kasten en kasten van familievrienden. Ze hadden allemaal minstens één foto van een filmster of filmstill die als inspiratiebron kon dienen.

Dit vergde veel werk, maar omdat we ons zo geïnspireerd voelden door het idee dat we echt deden waar we van droomden en een stap dichter bij het openen van een winkel kwamen, voelde het niet zo veel als werk. Onderschat nooit de kracht van je eigen inspiratie om je te helpen dingen voor elkaar te krijgen.

Fotograferen van onze inventaris

We besloten om één voor één foto's van onze inventarisstukken te maken en ze vervolgens op Instagram te vermelden zoals we ze maakten, om ons te helpen ons aan een consistent plaatsingsschema te houden en om ervoor te zorgen dat er altijd dynamische inhoud op de "gram.

Maar ik zou dit echt niet aanraden. Ook al zijn we met z'n tweeën, als een van ons ziek werd of het te druk had (dit is tenslotte een bijproject!) merkten we dat de zaken langzamer gingen lopen en dat onze berichten inconsistent zouden worden.

Als ik het opnieuw zou moeten doen, zou ik zeker aanraden om bulkfoto's van je hele voorraadcatalogus in één keer te maken en ze vervolgens in grote delen op een echte website te zetten om te verkopen (maar daarover binnenkort natuurlijk meer).

Wat uw strategie ook is, denk binnen uw budget. Maak de best mogelijke foto's voor deze fase van het openen van uw winkel, waarbij u er rekening mee moet houden dat zaken als voorraadfoto's kunnen worden gewijzigd als uw apparatuur wordt geüpgraded.

Ik denk dat het belangrijkste onderdeel van online verkopen is dat je je winkel inricht en klaar maakt voor mensen om te zien en van te kopen. Dit moet foto's van uw items bevatten. Als dat nu betekent foto's op een behoorlijk mooie iPhone-camera voor een gordijn dat je zelf ophangt, is dat oké!

Het is een slechter idee om je hele project in de wacht te zetten totdat je professionele fotografie kunt uitgeven, en onderweg stoom verliest en je project tot stilstand komt.

Met andere woorden, benader het opzetten van uw e-commercebedrijf altijd op een manier die u vooruit helpt. Dat is wat we doen, en tot nu toe werkt het redelijk goed. Blijf op de hoogte voor de volgende aflevering, waarin ik de zelfbenoemde taak op me neem om een winkelbare website te starten om eindelijk onze producten beschikbaar te maken voor aankoop. Het zou leuk moeten zijn, en met Ecwid als mijn e-commerceplatform, relatief pijnloos.

Bekijk nog meer fotografietips (en hoe je enkele veelgemaakte fouten kunt voorkomen) op onze blog.

Belangrijkste afhaalrestaurants van vandaag

Aandachtspunten in deze fase:

 • Niche/Verticaal: waar zal uw merk leven in de grote wijde wereld van al opwindende merken die dingen verkopen.
 • Voorraad: hoeveel producten ga je eerst verkopen? Hoe ga je die noemen?
 • Afbeeldingen: producten hebben afbeeldingen nodig om te kunnen verkopen. Maak ze van hoge kwaliteit, dynamisch, enz.

Bonustips Communicatie is de sleutel

Als je een zakenpartner hebt zoals ik, is het belangrijk om op dezelfde lijn te zitten. Onze wekelijkse vergaderingen zijn levensreddend geworden door ervoor te zorgen dat we ons kunnen afstemmen op allerlei zakelijke ideeën en tijd vrij kunnen maken om ze daadwerkelijk te realiseren.

Maar ook als je een eenmansshow bent, is communicatie belangrijk. In jouw geval lijkt het misschien wat meer op georganiseerd blijven: dingen opschrijven, lijstjes maken, dingen afvinken terwijl je bezig bent en duidelijk zijn wat je wanneer moet doen.

Voorraad kan een wispelturige vriend zijn

De sleutel is plannen. Hoeveel items je moet verkopen, bepaalt hoeveel tijd je nodig hebt om ze te onderzoeken, ze een naam te geven, ze te fotograferen, ze te prijzen, enz. Voorraad is geweldig omdat het het hart van je winkel is. Maar zorg ervoor dat u een grondig begrip hebt van het onderzoek en het werk dat moet worden gedaan voordat u blindelings duikt.

Volgende

In het volgende artikel zullen we misschien het meest opwindende stukje van de puzzel bespreken … een winkel openen met Ecwid.

Ben je bang dat je onze volgende aflevering gaat missen? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief, zodat je niets meer hoeft te missen!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.