Codefragmenten gebruiken met de Hub van GoDaddy Pro

Leestijd: 5 minuten

Bron

Codefragmenten Laptop

Voor het runnen van uw e-commerce winkel, inkoopclub, online vereniging, eLearning-site of zelfs maar een eenvoudige website die mensen over uw bedrijf vertelt, is code nodig. Zo werkt internet nu eenmaal. Omdat je misschien geen programmeur bent, is de kans groot dat je een contentmanagementsysteem of CMS , zoals WordPress, hebt gebruikt om het zware werk te doen.

De meeste CMS-websites kunnen profiteren van een overvloed aan plug-in-opties, gecodeerd door ervaren ontwikkelaars, om aan de meeste functiebehoeften te voldoen die zich kunnen voordoen. Er zullen echter nog steeds momenten zijn waarop u slechts een klein beetje code hoeft toe te voegen om een snelle tekstwijziging aan te brengen, een eenvoudig rapport uit te voeren of wat database-informatie te bekijken.

Hiervoor moet u vertrouwen op zogenaamde codefragmenten.

Wat zijn codefragmenten?

Codefragmenten zijn hapklare stukjes code die idealiter maar één doel dienen. Bij elke wijziging die u wilt inschakelen of elke actie die u wilt uitvoeren, schrijft u (of laat u een ontwikkelaar schrijven) een nieuw codefragment.

Hoe helpen codefragmenten bij het ontwikkelen van websites?

Website-ontwikkeling begint met een idee en gaat bij goed onderhoud eindeloos door. Codefragmenten zijn nuttig tijdens het hele ontwikkelingsproces om ideeën te testen, snelle wijzigingen aan te brengen en doorlopende rapporten uit te voeren. In de volgende paragrafen zullen we delen hoe u codefragmenten instelt en enkele nuttige voorbeelden geven.

Onthoud dat deze worden uitgevoerd zonder dat u op de website hoeft te zijn ingelogd, dus iedereen, van de ontwikkelaar tot de winkeleigenaar tot een stagiair, kan de macht hebben om te helpen bij de ontwikkeling van de website!

Hoe gebruik je codefragmenten van GoDaddy Pro?

Door de Hub van GoDaddy Pro te gebruiken, kunt u codefragmenten toevoegen en uitvoeren zonder rechtstreeks in te loggen op uw (of die van uw klanten) sites. Nadat u bent aangemeld bij The Hub, moet u ervoor zorgen dat de site is toegevoegd aan uw lijst met sites die u beheert.

Als u naar uw site navigeert, ziet u een lijst met menukeuzes. Als u de muisaanwijzer op de optie met het label Misc houdt, wordt de optie Code Snippets voor deze site weergegeven. (Je kunt ook fragmenten delen op al je sites, maar daar komen we zo op terug.)

hub-codefragmenten

U krijgt een codevenster te zien waarin uw fragment kan worden toegevoegd en uitgevoerd. Afhankelijk van het type huidige site, krijgt u mogelijk een voorbeeldfragment te zien. Het hier getoonde voorbeeld heeft betrekking op een WordPress-site en toont, wanneer het wordt uitgevoerd, een lijst met de geïnstalleerde plug-ins.

codefragmenten 2 hub

Heeft u een codefragment dat u op meerdere sites wilt hergebruiken? Daar ben je ook gedekt! Zorg ervoor dat u op Opslaan drukt om het een naam te geven en het wordt toegevoegd aan uw bibliotheek met opgeslagen fragmenten – die u kunt openen via de interface voor codefragmenten van uw sites.

Hoe codefragmenten te gebruiken in WordPress

Het beheren van uw WordPress-sites kan zoveel eenvoudiger zijn met het gebruik van codefragmenten. Hier zijn slechts een paar fragmenten die u mogelijk nuttig vindt voor uw WordPress-websites.

Maak een lijst van uw actieve plug-ins

Een van de vooraf gebundelde fragmenten zal u een lijst tonen van de geïnstalleerde plug-ins van een site, maar u kunt ook de plug-ins vergelijken met welke echt actief zijn. Met behulp van de ingebouwde "get_options()"-functie van WordPress, kunt u eenvoudig een lijst met actieve plug-ins genereren.

<?php

$active_plugins = get_option('active_plugins');

foreach($active_plugins als $plugin) {
echo $plugin.”n”;
}

?>

Wis de cache van het WordPress-object

Soms weet je gewoon dat je site niet helemaal laat zien wat het zou moeten zijn. Er is een kans dat de cache van het WordPress-object enkele gegevens bevat die moeten worden gewist. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar nu kun je ze wissen met GoDaddy Pro Code Snippets!

<?php

echo (wp_cache_flush()) ? 'Cache succesvol gewist.' : 'Probeer het opnieuw.';

?>

Met behulp van de WordPress "wp_cache_flush()"-functie, kunt u deze cacheproblemen snel wissen zonder zelfs maar in te loggen op de site!

Merk op dat fragmenten die aan The Hub zijn toegevoegd, alleen worden uitgevoerd wanneer op Uitvoeren wordt gedrukt en niet blijven bestaan. Ze worden ook niet geïnjecteerd in het filter- en actiehaaksysteem van WordPress. Voor deze functies raden we de gratis plug-in Code Snippets aan , die op elke site afzonderlijk moet worden geïnstalleerd.

Andere hulpprogramma-fragmenten

Een ander voordeel van het gebruik van codefragmenten van GoDaddy Pro is dat het gewoon werkt, zelfs als uw site geen WordPress-site is. Hieronder staan een paar voorbeelden van andere codefragmenten van hulpprogramma's die u met elke site kunt gebruiken, met dank aan ManageWP .

Controleer vrije ruimte op uw server

Serverbronnen kunnen tegenwoordig snel vol raken met het begin van meer video-inhoud en afbeeldingen met een hoge resolutie. Het in de gaten houden van de vrije ruimte op uw server is van cruciaal belang voor prestaties, schaalbaarheid en kostenbeheersing. Dit fragment retourneert de vrije ruimte op uw server, dus u hoeft niet in te loggen op uw configuratiescherm om erachter te komen.

<?php

$bytes = disk_free_space (".");
$si_prefix = array( 'B', 'KB', 'MB', 'GB', 'TB');
$basis = 1024;
$class = min((int)log($bytes, $base), count($si_prefix) – 1);
echo sprintf('%1.2f' , $bytes / pow($base,$class)) . ' ' . $si_prefix[$class];

?>

Inhoud van een bestand bekijken

Het kan soms nuttig zijn om te controleren of de inhoud van een bestand is wat u verwacht. Met een eenvoudig codefragment kunt u de volledige code van een bestand op uw server retourneren. Opmerking: zorg ervoor dat u het fragment bijwerkt om het volledige pad naar uw bestand op te nemen.

<?php

echo `cat ./index.php`;

?>

Bespaar tijd met codefragmenten van GoDaddy Pro

Het in- en uitloggen van sites om kleine wijzigingen aan te brengen, functies bij te werken en informatie te verzamelen, kost veel tijd. Met The Hub van GoDaddy Pro en Code Snippets kun je veel meer beheren dan alleen updates van plug-ins zonder in te loggen op je sites – hoewel je dat ook kunt doen!

De volgende keer dat je de vrije ruimte van een server moet controleren of WordPress-caches moet wissen, moet je GoDaddy Pro-codefragmenten bekijken. Bonuspunten als je deze fragmenten opslaat en hergebruikt voor meerdere sites!

Het bericht Hoe codefragmenten te gebruiken met de Hub van GoDaddy Pro verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.