Verbeter uw bedrijf met 10 tips voor betere dagelijkse verkooprapporten

Leestijd: 5 minuten

Bron

Twee mensen die een geschreven document delen

De meeste bedrijven vertrouwen op dagelijkse verkooprapporten om de hartslag en omzet binnen een organisatie te meten.

Deze rapporten bevatten belangrijke prestatie-indicatoren (KPI's), voortgang van verkoopdoelen, verkoopvolume en vaak voorspellingen over aankomende perioden van activiteit binnen het bedrijf.

Het beheersen van uw dagelijkse verkooprapport is essentieel als u efficiënter wilt werken, betere beslissingen wilt nemen en uw organisatie bij elkaar wilt brengen.

Dus hoe doe je dat?

Ik ben hier om het je te laten zien. Laten we erin duiken!

Hoe betere dagelijkse verkooprapporten uw bedrijf kunnen verbeteren

Dagelijkse verkooprapporten zijn misschien iets dat u momenteel aan het eind van uw dag als een eenvoudige routine bij elkaar gooit.

Maar het verbeteren van uw aanpak voor het maken van verkooprapporten kan uw bedrijf op verschillende manieren helpen:

  • Prognoses en voorspellingen. Het primaire doel van de meeste dagelijkse verkooprapporten is om te helpen bij prognoses en voorspellingen. Betere gegevens, effectiever verpakt, leiden tot consequent nauwkeurigere voorspellingen – en dus betere planning.
  • Betere beslissingen. Betere verkooprapportages leiden tot betere besluitvorming. Het hogere management krijgt een kijkje in de dagelijkse verkoopgebeurtenissen en kan de strategieën dienovereenkomstig verbeteren.
  • Verantwoordelijkheid. Het beoordelen van informatie en het doorgeven ervan aan anderen is een daad van verantwoordelijkheid. Als verkoopmanager neem je verantwoordelijkheid voor je managementbeslissingen en je team – en je kunt individuele leden van je team verantwoordelijk houden voor hun successen en mislukkingen.
  • Interdepartementaal samenwerkingspotentieel. Sales en marketing moeten in de meeste organisaties nauw samenwerken. Met verbeterde verkooprapporten kun je de doelen van deze afdelingen beter op elkaar afstemmen – en de deur openen naar meer samenwerking.
  • Hogere efficiëntie. Je gaat hoe dan ook dagelijkse verkooprapporten maken. U kunt net zo goed tijd besparen door ze efficiënt te doen. Het verbeteren van uw proces voor het genereren van verkooprapporten kan u (op de lange termijn) uren besparen.

10 tips voor betere dagelijkse verkooprapporten

Volg deze strategieën om betere dagelijkse verkooprapporten in uw organisatie te maken: 1. Ken je doelen

Uw dagelijkse verkooprapport gaat niet alleen over het afvinken van een taak op uw takenlijst. Het is bedoeld om uw strategie te informeren en richting te geven en om kritieke informatie door te geven aan hogergeplaatsten.

Dus wat probeer je uiteindelijk te bereiken?

Meer verkopen is een gegeven, maar wat bereik je onderweg daar naartoe? Meer telefoontjes per dag? Betere leadkwalificatie?

Hoe beter u uw doelen kent, hoe beter uw rapporten zullen zijn.

2. Gebruik de juiste tools

Vervolgens wil je de juiste tools gebruiken. Er zijn honderden softwaretools die zijn ontworpen om het gemakkelijk te maken om dagelijkse verkooprapporten te maken, aan te passen en te verspreiden – en ze zijn niet allemaal de moeite waard om te gebruiken.

Selecteer een tool die goed ontworpen en intuïtief is, met veel functies om uw rapport gemakkelijker te kunnen ontleden.

Hoe meer automatiseringsfuncties u krijgt, hoe beter.

Gerelateerd: Gegevensgestuurde beslissingen nemen met de marketingtools van Google

3. Documenteer en herhaal uw proces

Dagelijkse verkooprapporten moeten consistent zijn als ze effectief willen zijn.

Dat betekent dat u ze rond dezelfde tijd, in hetzelfde formaat, met vergelijkbare informatie en vergelijkbare kwaliteit moet indienen.

Om dat te doen, moet u een consistent proces hebben (en formeel gedocumenteerd). Het documentatieproces dwingt u na te denken over hoe u uw rapporten samenstelt en kan in de toekomst als waardevol trainingsmateriaal dienen.

4. Stem het rapport af op uw publiek

U kunt dagelijkse verkooprapporten indienen bij verschillende teams of verschillende individuen. U wilt uw rapport aanpassen aan uw doelgroep.

Marketing kan bijvoorbeeld meer geïnteresseerd zijn in de kwaliteit van leads en de voorkant van uw verkoopstrategie, terwijl hogere managers mogelijk meer geïnteresseerd zijn in bottom-line-statistieken en strategie op hoog niveau.

5. Neem zowel een hoog als een gedetailleerd gedeelte op in uw dagelijkse verkooprapport

Sommige mensen hebben geen tijd om het rapport volledig te lezen. Daarom is het een goed idee om zowel een sectie op hoog niveau als een gedetailleerde sectie op te nemen.

In het gedeelte op hoog niveau kunt u een paar opsommingstekens opsommen waarvan u denkt dat ze het vermelden waard zijn. In het gedetailleerde gedeelte kunt u meer gedetailleerde statistieken opgeven.

6. Voeg afbeeldingen toe

Groep die gedrukte gegevens op een vergadertafel bestudeert voor een dagelijks verkooprapport

Statistieken voor KPI's zoals de responstijd van e-mail zijn veel begrijpelijker wanneer ze in een visueel formaat worden gepresenteerd.

De meeste mensen leren visueel, dus probeer waar mogelijk grafieken, grafieken en andere visuele elementen toe te voegen.

7. Automatiseer alles wat je kunt

Automatisering kan u uren besparen als u het consequent gebruikt; een paar minuten hier en daar lijkt misschien niet veel, maar als je die tijd elke dag spaart, loopt het al snel op.

Probeer alles wat je kunt in het dagelijkse verkooprapportproces te automatiseren, inclusief het verzamelen van informatie, het genereren van rapporten en het verspreiden van die rapporten, zolang dit je niet hindert of de integriteit van het rapport in gevaar brengt.

Gerelateerd: E-mailautomatisering 101 – 5 stappen om e-mailmarketing te automatiseren

8. Praat over het waarom, niet alleen over het wat

Te veel salesmanagers richten zich uitsluitend op de 'wat'-vragen en niet op de 'waarom'-vragen.

Er is bijvoorbeeld een daling in het totale aantal gesprekken dat vandaag gevoerd wordt, maar waarom? Speculeren is prima, zolang je het maar als speculatie erkent.

9. Doe aanbevelingen

U bent misschien niet degene die de laatste beslissing neemt over strategische beslissingen, maar het doen van aanbevelingen is een blijk van autoriteit en verantwoordelijkheid – en het kan u helpen de resultaten te behalen die u altijd al wilde hebben.

Leg uw ideeën en de redenering erachter uit om meer impact te maken.

10. Krijg feedback over uw dagelijkse verkooprapport

Krijg ten slotte feedback over uw dagelijkse verkooprapporten. Wat vinden uw senior managers? Wat vinden de mensen van de verkoop- en marketingafdelingen?

Hebben ze suggesties voor nieuwe gegevenspunten die u kunt opnemen of voor nieuwe manieren waarop u uw informatie kunt verpakken en presenteren?

U kunt de kunst van het dagelijkse verkooprapport misschien niet beheersen met uw eerste poging om uw dagelijkse verkooprapportworkflow te verbeteren, maar dat is oké.

Als u consequent werkt om het hogere management van betere gegevens te voorzien en de organisatie helpt efficiënter te werken, zult u uiteindelijk het juiste proces en de juiste indeling voor uw werk vinden.

Het bericht Verbeter je bedrijf met 10 tips voor betere dagelijkse verkooprapporten verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.