De ultieme gids voor het optimaliseren van een website voor het genereren van leads

Bron

Gidsmagneet voor leadgeneratie

U maakt waarschijnlijk websites met als doel meer klanten te bereiken en een bedrijf te laten groeien. Maar als u in contact wilt komen met meer klanten, heeft u een gids voor het genereren van leads nodig om u te helpen die websites te optimaliseren.

Dit proces omvat het vinden van manieren om klanten te bereiken, zoals het optimaliseren van de site voor zoekmachines, evenals het opzetten van een site zodat deze is ontworpen om zoveel mogelijk leads te genereren uit het verkeer dat deze genereert.

In dit bericht gaan we alles bespreken wat u moet weten over leadgeneratie.

We beginnen met een introductie over leadgeneratie en waarom het belangrijk is. Vervolgens delen we enkele bruikbare tips die u op een website kunt implementeren om vandaag nog meer leads te genereren.

HTML verplaatsen naar WordPress Hub Aanmelden

Wat is leadgeneratie?

Leadgeneratie is het proces van het genereren van interesse in een product of dienst. Een persoon die geïnteresseerd is in wat u te bieden heeft, wordt een 'lead' genoemd. Zodra u een potentiële lead heeft gegenereerd, wilt u hun informatie 'vastleggen'. Daarom ziet u de term 'lead capture' naast 'leadgeneratie'.

Doorgaans "vastlegt" u de informatie van een persoon met behulp van een soort formulier of chat – dit kan een formulier zijn in de inhoud van de site, een pop-up, een chatbot, een meldingsbalk, enz.

Leadgeneratie gaat echter niet alleen over het verzamelen van de contactgegevens van zoveel mogelijk mensen.

U wilt op zoek gaan naar gekwalificeerde leads, dit zijn mensen die echt oprechte interesse hebben in een product of dienst en die waarschijnlijk zullen worden omgezet in betalende klanten of klanten.

Doorgaans werkt leadgeneratie ongeveer als volgt:

 1. U trekt verkeer naar een website met strategieën als zoekmachineoptimalisatie (SEO) en contentmarketing. U wilt proberen het type mensen te bereiken dat mogelijk geïnteresseerd is in de aangeboden producten of diensten.
 2. Zodra u mensen op een site krijgt, gebruikt u webformulieren of chatbots om hun informatie te verzamelen. U kunt die informatie vervolgens opslaan in een tool voor klantrelatiebeheer (CRM) om leads gemakkelijker te volgen en ermee in contact te komen.
 3. Met de informatie van een persoon in het CRM is het tijd om deze persoon om te zetten in een klant, hetzij met aanvullende marketinginhoud, hetzij met directe verkoop (of beide!).

Waarom is leadgeneratie belangrijk voor een website?

Wanneer u websites voor uw klanten bouwt, is optimaliseren voor het genereren van leads erg belangrijk.

Uw doel voor de website is waarschijnlijk niet om alleen maar 'een website' te hebben. In plaats daarvan wilt u dat de website helpt bij het realiseren van een zakelijke behoefte. In de meeste gevallen is die zakelijke behoefte om meer klanten te krijgen, wat het genereren van leads vereist.

Bij het bouwen van websites is het gemakkelijk om verstrikt te raken in het ontwerp en u te concentreren op het creëren van een fantastisch uitziend eindproduct. Maar een mooie website hebben is niet het enige, of zelfs het belangrijkste. Je moet ook een website hebben die resultaten oplevert.

Denk hier eens over na… zou je liever hebben:

 • Een verbluffende website die designprijzen wint en 50 leads per maand genereert.
 • Een mooie website die geen design awards wint, maar 250 leads per maand genereert.

Natuurlijk willen de meeste mensen beide! Maar als je moest kiezen, zou optie 2 de beste zijn, toch?

En dat is het belangrijkste om te begrijpen.

Als u verder kunt gaan dan het maken van alleen een website en naar een website kunt gaan die leads genereert, zal het bedrijf veel succesvoller zijn, met een gestage stroom van potentiële klanten voor wat het ook aanbiedt.

Hoe een website te optimaliseren voor het genereren van leads

Nu u weet wat leadgeneratie is en waarom het belangrijk is, gaan we in op enkele tactieken voor het optimaliseren van de websites die u bouwt voor het genereren van leads.

Optimaliseren voor zoekmachines

Het rangschikken van de inhoud van uw site in zoekmachines zoals Google is een van de beste manieren om gekwalificeerde leads te bereiken. Met zoekmachines weet u al dat mensen zoeken naar trefwoorden die betrekking hebben op een bedrijf – u hoeft ze alleen maar op de site te krijgen om hun informatie vast te leggen.

Hier zijn enkele tips om dat te doen: Optimaliseer inhoud zodat deze overeenkomt met zoekopdrachten

Een van de beste manieren om gekwalificeerde leads te genereren, is door inhoud te maken waarin potentiële leads mogelijk geïnteresseerd zijn. U kunt die inhoud vervolgens rangschikken in Google zodat mensen deze vinden wanneer ze zoeken.

De inhoud hoeft niet direct promotioneel te zijn. In feite is het vaak authentieker om niet openlijk promotioneel te zijn in de inhoud die u maakt. In plaats van te proberen mensen meteen te verkopen, concentreer je je meer op het krijgen van hen op een site en het verzamelen van hun gegevens – je kunt ze later altijd converteren als je eenmaal een relatie hebt.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat de site voor online persoonlijke training is en dat uw klant potentiële klanten wil bereiken. Je zou een artikel kunnen schrijven over een onderwerp als 'de beste manieren om grotere biceps te krijgen'.

Dit artikel is niet direct promotioneel – het geeft alleen informatie. Dezelfde soorten mensen die geïnteresseerd zijn in het leren hoe ze grotere biceps kunnen krijgen, zijn echter ook de soorten mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in het inhuren van een personal trainer om hen te helpen hun doelen te bereiken.

Zodra je ze op de site hebt gekregen, kun je hun informatie vastleggen en aan de slag gaan om ze om te zetten in klanten.

Natuurlijk is het creëren van inhoud slechts een deel van de puzzel – u moet de inhoud ook optimaliseren voor SEO. Om dat te doen, volgen hier enkele tips:

 • Schrijf voor mensen, maar let op SEO – Je moet altijd inhoud voor mensen schrijven, maar het is nog steeds belangrijk om het doelzoekwoord in je bericht op te nemen, vooral in de titel en periodiek in de inhoud van de inhoud.

U kunt meer leren over inhoudsoptimalisatie in dit bericht .

Installeer essentiële SEO-plug-ins

Als u een WordPress-site probeert te optimaliseren voor SEO, is het essentieel om een speciale WordPress SEO-plug-in te installeren, zodat u goede SEO-best practices op de pagina kunt implementeren.

Een goede SEO-plug-in helpt je:

 • Stel SEO-titels en metabeschrijvingen in — Hiermee kunt u bepalen wat gebruikers zien wanneer een site in Google wordt weergegeven.
 • Implementeer technische SEO — SEO-plug-ins helpen u bij het implementeren van belangrijke tactieken, zoals het omleiden van bijlagepagina's en het in het algemeen maken van de WordPress-kernsoftware SEO-vriendelijker.
 • Integreren met Google Search Console – Plug-ins kunnen u helpen een site te integreren met Google Search Console om de prestaties ervan in Google Zoeken bij te houden.

Gids voor het genereren van leads Yoast

Er zijn veel geweldige SEO-plug-ins, maar hier zijn enkele van de beste:

 • Yoast SEO (hierboven afgebeeld)
 • Rang Wiskunde
 • Alles in één SEO-pakket

Alle bovenstaande plug-ins hebben gratis versies beschikbaar op WordPress.org.

Optimaliseren voor Page Experience (snelheid en gebruikerservaring)

In 2021 lanceert Google zijn nieuwe Page Experience-update , een update van zijn zoekalgoritme om paginasnelheid en andere gebruikerservaringsstatistieken mee te nemen als SEO-rangschikkingsfactoren.

Als u een site voor succes in Google wilt opzetten, betekent dit dat u zich ook moet concentreren op het optimaliseren van de website voor prestaties.

Er zijn veel manieren waarop u de prestaties kunt optimaliseren:

 • Gebruik snelle, prestatie-geoptimaliseerde webhosting .
 • Gebruik paginacaching om de verwerkingstijd van de server te verkorten.
 • Verklein de JavaScript- en CSS-code van uw site om de grootte te verkleinen zonder de functionaliteit te wijzigen.
 • Verklein de grootte van uw pagina's, aangezien speciale aandacht voor afbeeldingsoptimalisatie meestal kan leiden tot grote verminderingen van de paginagrootte, omdat afbeeldingen ongeveer de helft van de grootte van de gemiddelde webpagina uitmaken. U kunt ook servercompressietechnologieën zoals Gzip en Brotli gebruiken.
 • Zorg ervoor dat u op WordPress een lichtgewicht thema gebruikt en probeer het aantal plug-ins dat u gebruikt te beperken tot alleen de essentiële plug-ins.
 • Overweeg het gebruik van een Content Delivery Network (CDN), vooral als uw site een wereldwijd publiek heeft.

U kunt tools zoals PageSpeed Insights en WebPageTest gebruiken om de prestaties van uw site te analyseren. Over het algemeen raadt Google aan dat de grootste contentvolle verftijd van uw site minder dan 2,5 seconden is om het goed te doen in de Page Experience-algoritme-update.

Optimaliseren voor beveiliging

De beveiliging van een site kan een sleutelrol spelen bij het genereren van leads, aangezien beveiligingsproblemen het vertrouwen van uw potentiële leads kunnen verminderen en ook problemen kunnen veroorzaken met uw inspanningen voor zoekmachineoptimalisatie.

HTTPS gebruiken

HTTPS is een technisch protocol dat de gegevens versleutelt die tussen de webbrowsers van bezoekers en een website worden verplaatst. Om HTTPS op een website te activeren, moet u een SSL-certificaat installeren.

Er zijn twee manieren waarop het gebruik van HTTPS de leadgeneratie van een site kan verbeteren:

Ten eerste vergroot het gebruik van HTTPS het vertrouwen bij bezoekers en laat het hen weten dat de gegevens die ze indienen via formulieren voor het genereren van leads veilig zijn. Als je een formulier voor het genereren van leads op een site hebt en je gebruikt geen HTTPS, dan zullen sommige webbrowsers (zoals Chrome) de pagina zelfs als onveilig markeren. Je kunt een voorbeeld zien in deze blogpost van het Chromium-team .

Ten tweede kan het gebruik van HTTPS je ook helpen een site te optimaliseren voor zoekmachines, wat belangrijk is om redenen die we in de vorige sectie hebben besproken. Sinds 2014 gebruikt Google HTTPS als een kleine rankingfactor in de zoekresultaten, dus het aanpassen van HTTPS geeft uw website een kleine voorsprong in de zoekresultaten. Elk klein beetje telt als het gaat om SEO, dus u moet geen enkel voordeel negeren dat u uw site kunt geven, hoe klein deze ook is.

Overweeg een beveiligingsplug-in

Naast het gebruik van HTTPS, is het over het algemeen gewoon belangrijk om uw site veilig te houden. Kwaadwillenden zijn altijd op zoek naar manieren om uw site te infecteren met malware of spammy SEO-links. Als uw site is geïnfecteerd, schaadt het het vertrouwen van uw potentiële leads en kan het ook problemen veroorzaken met de zoekmachineoptimalisatie van uw site, aangezien Google geïnfecteerde sites uit de resultaten verwijdert en veel browsers de toegang tot geïnfecteerde sites blokkeren (bijv. Google Chrome Safe Browsing).

Om bedreigingen te verminderen, kunt u een beveiligingsplug-in zoals Sucuri Security voor WordPress gebruiken .

Optimaliseren voor mobiel

Wanneer u optimaliseert voor leadgeneratie, is het belangrijk om speciale aandacht te besteden aan mobiele bezoekers.

Het is gemakkelijk om u te concentreren op desktopbezoekers wanneer u een site optimaliseert voor conversies, maar meer dan de helft van al het websiteverkeer vindt tegenwoordig plaats op mobiele apparaten, dus u loopt een enorme bron van potentiële leads mis als u niet optimaliseert voor mobiele leadgeneratie.

Responsontwerp implementeren

Optimaliseren voor mobiel begint minimaal met responsive design.

Wat is responsive design?

Het is het idee dat uw website zich automatisch aanpast om een geoptimaliseerd ontwerp weer te geven, ongeacht het apparaat dat een bezoeker gebruikt. Iemand die op een desktop surft, ziet een voor desktop geoptimaliseerd ontwerp en iemand die op een smartphone surft, ziet een voor smartphones geoptimaliseerd ontwerp.

Tegenwoordig bevatten de meeste contentmanagementsystemen (CMS) ingebouwde functies of thema's om responsieve websites te maken. De meeste thema's voor WordPress zijn bijvoorbeeld standaard responsive. Hetzelfde geldt voor de meeste websitebouwers.

Test op mobielvriendelijkheid

Naast een responsief ontwerp, wilt u er ook zeker van zijn dat een site geen problemen heeft met mobiel gebruiksgemak die het voor mobiele bezoekers moeilijk kunnen maken om te communiceren.

Google zal ook mobielvriendelijkheid gaan gebruiken als een SEO-rangschikkingsfactor in zijn Page Experience-update, dus optimaliseren voor mobielvriendelijkheid is een andere handige tactiek om te optimaliseren voor SEO.

Om te zien of een site problemen heeft, kunt u de gratis mobielvriendelijke testtool van Google gebruiken . De tool zal eventuele problemen op uw site markeren en u enkele tips geven om het probleem op te lossen.

Gids voor leadgeneratie mobielvriendelijk

Google Search Console bevat ook een rapport waarmee u mobiele problemen kunt zien die Google ontdekt.

Optimaliseren voor het vastleggen en converteren van leads

Als je alles tot nu toe hebt gedaan, ben je klaar voor de laatste stap: de daadwerkelijke leadgeneratieformulieren.

Er zijn veel verschillende manieren waarop u de informatie van leads kunt vastleggen. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Webformulieren — Plaats formulieren voor het vastleggen van leads in de daadwerkelijke inhoud, op een speciale bestemmingspagina of als onderdeel van een pagina, zoals in de zijbalk.
 • Pop-ups — Experimenteer met verschillende soorten pop-ups, zoals modals, slide-ins, meldingsbalken en meer.
 • LivechatGebruik livechat en/of chatbots als een interactieve manier om leadinformatie in een meer conversatieformaat vast te leggen.

Tools zoals HubSpot kunnen u helpen bij het maken van aanpasbare webformulieren die u overal op uw site kunt plaatsen. HubSpot biedt ook een gratis WordPress-plug-in waarmee je formulieren kunt maken vanuit je WordPress-dashboard, samen met andere soorten lead capture-tactieken, waaronder pop-ups en chatbots.

Gids voor het genereren van leads HubSpot

Bij het maken van uw formulieren moet u nadenken over welke velden u in uw formulieren opneemt. Er is een dunne lijn tussen het gebruik van te weinig formuliervelden en te veel. Als grove regel…

 • Meer formuliervelden zorgen voor lagere gesprekspercentages voor uw formulier.
 • Minder formuliervelden zijn gelijk aan minder gekwalificeerde leads omdat u niet zoveel informatie over een persoon hebt.

Voor de meeste bedrijven zal de optimale vorm voor het vastleggen van leads ergens in het midden liggen. U wilt voldoende formuliervelden om op zijn minst enige leadkwalificatie toe te voegen, maar niet zo veel velden dat u bezoekers ontmoedigt het formulier in te vullen en de conversieratio's verlaagt.

Naast het formulier zelf, moet u ook experimenteren met verschillende plaatsingen en methoden voor het vastleggen van leads.

U kunt bijvoorbeeld zien of een modale pop-up meer gekwalificeerde leads genereert dan een standaard webformulier. Of als uw interactieve chatbot effectiever is dan de pop-up.

Experimenteren met dit soort details kan u helpen uw conversieratio's te verhogen, waardoor er meer leads in uw CRM terechtkomen.

Gebruik onze gids voor het genereren van leads om vandaag nog te beginnen met het optimaliseren van websites

Als u succesvolle websites wilt maken, is optimaliseren voor leadgeneratie essentieel. Het hebben van een website is geweldig, maar het hebben van een website die leads genereert, is wat uw bedrijf zal helpen groeien en slagen.

In dit bericht hebben we je laten zien wat leadgeneratie is en waarom je er om moet geven.

We hebben ook enkele van de belangrijkste gebieden behandeld waarop u zich moet concentreren als u uw website wilt optimaliseren voor het genereren van leads.

Implementeer deze tips vandaag nog en u zult in een mum van tijd meer leads genereren.

Het bericht De ultieme gids voor het optimaliseren van een website voor het genereren van leads verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.