13 Redenen Ecwid is het beste BigCommerce-alternatief (voor verkopers en partners) E-commerce is de golf van de winkeltoekomst.

Leestijd: 7 minuten

Bron

E-commerce is de golf van de winkeltoekomst. Denk er eens over na: zelfs voordat de COVID-19-pandemie ons leven veranderde en hoe we zaken doen, waar en hoe vaak winkelde en kocht u dingen online? Wat voor dingen kocht je – alleen de eerste levensbehoeften? Spetterende aankopen? Luxe goederen?

De breedte van e-commerce – het feit dat we nu bijna alles online kunnen kopen en het naar onze deur kunnen laten sturen – onderstreept hoe alomtegenwoordig online winkelen in onze wereld is geworden. En het zijn niet alleen grote retailers zoals Amazon. Ook kleinere nichewinkels groeien: kleine retailers zagen de online verkoop tijdens de feestdagen van 2020 met 104 procent groeien, vergeleken met dezelfde periode in 2019.

Hoewel er altijd plaats zal zijn voor persoonlijk winkelen in fysieke winkels, zal het online winkelen zeker niet snel inhalen. En als potentiële Ecwid-handelaar of aanbieder van e-commerceplatforms weet u dit ongetwijfeld – daarom bent u op zoek naar het beste e-commerceplatform dat er is.

E-commerceplatforms hebben doorgaans twee soorten gebruikers: verkopers (individuele verkopers, kleine bedrijven en detailhandelaren, enz.) en partners (bureaus, gelieerde ondernemingen, wederverkopers, enz.). Laten we ons eerst concentreren op specifieke voordelen voor verkopers, en dan duiken we in wat Ecwid geweldig maakt voor onze partners.

Dus laten we meteen beginnen: wat onderscheidt Ecwid van concurrenten zoals BigCommerce?

Voor Merchants Reason #1: Ecwid is ontworpen voor iedereen

Deze eerste reden is een grote omdat het de kern raakt van wat we hier bij Ecwid geloven: e-commerce is voor iedereen. Die simpele zin heeft vanaf het begin geleid tot hoe we ons platform hebben opgebouwd. We denken dat iedereen die online wil verkopen, dit moet kunnen doen zonder enorme vergoedingen of inkomstenbeperkingen of iets anders dat is ontworpen om kleine bedrijven te blokkeren van digitale verkoop.

BigCommerce heeft een andere weg ingeslagen. Het platform is bedoeld voor grote ondernemingen die de tijd en middelen hebben om aan ontwikkeling te besteden. De e-commerceplannen van het bedrijf worden beperkt door inkomsten, wat bedrijven dwingt om plannen te upgraden naarmate ze groeien en betekent dat slechts een beperkt aantal bedrijven ze kan gebruiken.

Reden #2: Ecwid’s mobiele app heeft meer functionaliteit

Voortbouwend op onze mentaliteit dat e-commerce voor iedereen beschikbaar moet zijn, hebben we de Ecwid-app voor winkelbeheer ontworpen om onze verkopers zoveel mogelijk functionaliteit te bieden. Voor de handelaren betekent dat de mogelijkheid om niet alleen hun online winkels onderweg te beheren, maar ook hun verkopen, waardoor ze meer gegevens hebben om weloverwogen beslissingen te nemen over hun bedrijf en meer controle over hoe ze het moeten runnen.

De app van BigCommerce is daarentegen veel minder robuust. De mobiele app van het e-commerceplatform is erg eenvoudig en kan voor verkopers soms moeilijk zijn om te navigeren. Wat nog belangrijker is, de app-functies van BigCommerce zijn beperkt tot winkelbeheer, waardoor verkopers minder flexibiliteit hebben om hun bedrijf naar eigen goeddunken te runnen.

Reden #3: Ecwid kan worden geïntegreerd in elke bestaande site

Misschien wel de duidelijkste indicatie dat we vinden dat e-commerce voor iedereen open moet staan, is het feit dat Ecwid naadloos kan worden geïntegreerd in letterlijk elke bestaande webwinkelwebsite. En we bedoelen elke. (Geloof ons niet? Neem contact met ons op en we zullen u laten zien hoe.) Dus handelaren kunnen eenvoudig het Ecwid e-commerceplatform op hun website aansluiten en een hele wereld van nieuwe klanten bereiken, waardoor ze hun SEO en investering kunnen behouden.

Handelaren die het platform van BigCommerce willen gebruiken, staan helaas voor een steilere heuvel om online te verkopen. Ze zullen gedwongen worden om het proces van het opbouwen en lanceren van hun online bedrijf opnieuw te starten, en dat komt omdat BigCommerce gewoon niet zo leuk speelt met anderen als wij bij Ecwid. Elke handelaar met een bestaande website moet het BigCommerce-platformecosysteem gebruiken – dat is veel verspilde tijd, geld en moeite.

Reden #4: Ecwid stelt verkopers in staat om binnen enkele minuten een online winkel te lanceren

De mogelijkheid om Ecwid e-commerce te integreren in een bestaande handelaarswebsite is een groot voordeel, maar hoe zit het met handelaars die nog geen zakelijke website hebben? Voor hen hebben we de Instant Site-optie van Ecwid gemaakt, waarmee ze een snelle en gemakkelijke manier hebben om in slechts enkele minuten een online winkel te bouwen en te lanceren. Het beste van alles is dat er geen ontwikkelaarsvaardigheden of geavanceerde technische kennis vereist zijn, waardoor verkopers zich kunnen concentreren op hun bedrijf en hun stress aanzienlijk wordt verminderd.

Ondertussen is het bouwen van een online winkel op het platform van BigCommerce geen prettig proces. Het creëren en lanceren van een online winkel via BigCommerce is meestal een lang en vervelend proces en behoorlijk gebruiksonvriendelijk. Elke vorm van maatwerk of individualisering vereist meestal de vaardigheden van een ontwikkelaar, wat verkopers nog meer tijd en geld kost bovenop de toch al hoge kosten van BigCommerce.

Reden #5: Ecwid heeft meer ingebouwde integraties

We hebben het al eerder gezegd, en we zullen het nog een keer zeggen totdat we blauw in het gezicht zijn: e-commerce is voor iedereen. Naast het begeleiden van hoe we het Ecwid e-commerceplatform hebben ontworpen, heeft die mantra ons er ook toe gebracht om ons te concentreren op sterke functionaliteit met integraties waarvan we weten dat ze cruciaal zijn voor het succes van onze verkopers en partners. Daarom hebben we solide, ingebouwde integraties gecreëerd voor een groot aantal andere platforms en software, waaronder verkoopkanalen, advertentietools, betalingsgateways, kassasystemen en nog veel meer.

Zoals we eerder hebben gezegd – BigCommerce speelt niet echt goed met anderen. Het e-commerceplatform heeft slechts een paar ingebouwde verkoopkanalen en heel weinig anders op het gebied van integraties van derden. En de integraties die het heeft zijn onhandig en ruw, wat niet bepaald geweldig is voor verkopers of zakenpartners.

Reden #6: De premiumfuncties van Ecwid zijn veel goedkoper

U hebt waarschijnlijk het gezegde gehoord: “Cash is king” – wat betekent dat het belangrijk is om de financiële middelen bij de hand te hebben om het bedrijf draaiende te houden en hopelijk uit te breiden. Nergens is dat meer waar dan bij het werken met kleine bedrijven, waar het startgeld beperkt kan zijn. En daarom hebben we redelijk geprijsde toegang tot de geavanceerde functies van Ecwid, zoals het herstellen van verlaten winkelwagentjes, ver onder die van onze concurrenten. Wij geloven in het gelijk maken van het speelveld en het helpen van bedrijven van elk type en elke omvang om online te verkopen.

Voor gebruikers van het BigCommerce-platform kost toegang tot premiumfuncties helaas een premium prijs. Handelaren kunnen alleen toegang krijgen tot de premiumfuncties van BigCommerce door te upgraden naar de beste, duurste abonnementen van het platform, die bijna $ 80 per maand kosten. Ecwid rekent ondertussen slechts $ 35 per maand voor toegang tot die functies – in wezen twee maanden toegang voor slechts één maand bij BigCommerce. Voor kleine bedrijven is dat een groot verschil.

Voor Partners Reden #7: Ecwid heeft aanpasbare branding

Ecwid is een white label-platform, dus partners hebben de mogelijkheid om het te rebranden als hun eigen platform, waardoor ze hun merkstem en dienstenpakket kunnen uitbreiden. En als partners hun samenwerking met Ecwid liever willen laten zien, hebben ze ook de mogelijkheid om het platform te co-branden, wat kan helpen het vertrouwen van verkopers en klanten op te bouwen.

BigCommerce staat geen co-branding-oplossingen of white label-partnerschappen van welke aard dan ook toe.

Reden #8: Ecwid is insluitbaar

Ecwid kan worden geïntegreerd in zowat elk partnerplatform. Als een sitebouwer bijvoorbeeld e-commercewebsites wil aanbieden, kunnen ze Ecwid rechtstreeks aan hun bouwsoftware toevoegen. Hierdoor kunnen hun klanten hun websites en winkels allemaal vanaf één locatie beheren, waardoor het een geweldige manier is voor partners om hun aanbod uit te breiden en nieuwe klanten aan te trekken.

BigCommerce integreert niet goed met partners en kan niet worden gebruikt om de productsuite van een partner uit te bouwen.

Reden #9: Ecwid biedt een flexibel resellerprogramma

Ecwid biedt een unieke resellerprogramma-optie die kan worden aangepast aan de behoeften van elke partner. Dit omvat unieke voordelen en aanpassingen aan het platform of de manier waarop het aan shoppers wordt geleverd.

BigCommerce biedt dit niveau van partnerschap of maatwerk niet.

Reden #10: Ecwid gebruikt een geavanceerd model voor het genereren van inkomsten

Ons resellerprogramma brengt een klein lidmaatschapsgeld in rekening, maar partners zijn niet beperkt tot basiscommissiebetalingen als hun enige manier om inkomsten te genereren, zoals bij andere e-commerceplatforms. In plaats daarvan krijgen Ecwid-partners ook groothandelskortingen op Ecwid e-commerceplannen en kunnen ze hun verkopers elke prijs in rekening brengen die ze maar willen – standalone of gebundeld met hun andere diensten. De mogelijkheid om hun eigen prijzen in te stellen en hun eigen klantfacturering te beheren, stelt partners in staat hun bedrijf op te schalen terwijl ze de controle over hun services behouden.

BigCommerce biedt dit soort inkomstendeling en stimulering niet.

Reden #11: Ecwid heeft een hoge gemiddelde ROI

Omdat ze de mogelijkheid hebben om hun eigen prijzen voor hun verkopers te bepalen, hebben onze partners aanzienlijk meer controle over hun rendement op de investering. De mogelijkheid om hun prijzen te wijzigen en inkomstenstromen te beïnvloeden door integratie met Ecwid biedt ook mogelijkheden om de winstmarges te vergroten en snel en veilig op te schalen.

BigCommerce biedt dit helemaal niet aan hun partners.

Reden #12: Ecwid rekent geen verwerkings-/transactiekosten aan

Bij Ecwid werken we met een breed scala aan betalingsgateways zonder kosten in rekening te brengen, want nogmaals – we geloven echt dat e-commerce voor iedereen zou moeten zijn. Daarom hebben we geprobeerd om Ecwid zo betalingsonafhankelijk mogelijk te maken, wat betekent dat we niet afhankelijk zijn van een paar systemen die onze partners en verkopers dan moeten gebruiken. En we hebben dit gedaan door te integreren met zoveel mogelijk betalingsgateways en -systemen, zodat:

En het beste van alles? Er zijn geen verwerkingskosten voor partners en geen transactiekosten voor verkopers . We noemden dit een pluspunt voor verkopers, maar het is ook een belangrijk kenmerk voor onze partners. Welk ander e-commerceplatform – BigCommerce of anderszins – kan dat verslaan?

Reden #13: Ecwid kan eruitzien en aanvoelen zoals jij dat wilt

Partners hebben de mogelijkheid om plannen en functies voor hun klanten aan te passen. Als een partner bijvoorbeeld alleen bepaalde betalingsgateways of apps op hun platform wil aanbieden, kunnen we de winkelcontrolepanelen van hun verkopers aanpassen om dit te doen.

BigCommerce heeft niet de mogelijkheid om dit te doen, duidelijk en eenvoudig.

* * * * *

Met al deze dingen in gedachten, is het gemakkelijk in te zien waarom Ecwid het betere e-commerceplatform en de betere samenwerkingsmogelijkheid is.

In vergelijking met BigCommerce, Ecwid:

 • is gemakkelijker te gebruiken;
 • heeft een robuustere mobiele app;
 • integreert snel met bestaande handelssites;
 • helpt handelaren om sneller online te verkopen;
 • heeft meer ingebouwde integraties;
 • is minder duur;
 • biedt aanpasbare branding;
 • is in te bedden;
 • biedt een flexibel resellerprogramma;
 • maakt gebruik van een geavanceerd model voor het genereren van inkomsten;
 • biedt een hoge gemiddelde ROI;
 • brengt geen verwerkings- of transactiekosten in rekening;
 • kan eruitzien en aanvoelen zoals u dat wilt.

Lijkt ons vrij duidelijk! Maar als je meer wilt weten over wat Ecwid geweldig maakt voor handelaren, duik dan in de Ecwid-blog en laat je inspireren door verhalen over real-world succes en out-of-the-box creativiteit.

Of als je meer geïnteresseerd bent in samenwerkingsmogelijkheden, bekijk dan de Ecwid Partner Hub-blog en bekijk voorbeelden van partnersuccessen. Of reageer in de comments en vertel ons waarom je van Ecwid houdt!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.