Social First voor B2B-contentmarketing: wat, waarom en hoe

Leestijd: 5 minuten

Bron

Haarloze kat bij Laptop Image

Haarloze kat bij Laptop Image Als ik denk aan social media marketing, vooral voor B2B, moet ik denken aan woorden van wijsheid van een van mijn favoriete bands: hoe meer je probeert de kat te scheren, hoe meer het ding zal bijten en krabben Het is het beste, denk ik, om laat zijn vacht en luister naar zijn zijdezachte spinnen Sommige mensen maken het leven graag wat moeilijker dan het is. — Taart, moeilijker dan het is (Serieus, luister, het is een bop). Hoe is dit van toepassing op B2B social media marketing? Nou, marketeers, we proberen die specifieke kat al tien jaar te scheren. Het probleem met de meeste B2B-marketing voor sociale media Het doel van een sociale-mediasite is om mensen op het platform te houden – lezen, reageren, interactief, oneindig scrollen. Ondertussen proberen marketeers mensen van het sociale-mediaplatform af te halen. We creëren blogposts, whitepapers, activa van elke smaak en plaatsen links naar sociale media. We willen dat social een toegangspoort is tot onze inhoud. En terwijl we voor verschillende doeleinden werken, bijten en krabben sociale media-algoritmen: het organische bereik krimpt, onze berichten worden begraven in de feed en onze betrokkenheid gaat kapot. Eén oplossing: "Social First"-inhoud Nu heeft ons bureau blogposts of andere vormen van lange inhoud niet opgegeven. Er zit veel waarde in het bouwen van een inhoudsbibliotheek, het uitzetten van uw positie in de SERP, het creëren van activa – het is alleen dat organische sociale media niet altijd het beste geschikt zijn voor het promoten van inhoud. In plaats daarvan creëren we inhoud die doet wat het algoritme wil dat het doet: mensen op het platform betrekken , een gesprek beginnen en reacties, vind-ik-leuks en deelacties verzamelen. We noemen het Social First, niet Social Only, omdat het nog steeds inhoud is die opnieuw kan worden gebruikt in blogposts en andere middelen. Maar het primaire doel is om de betrokkenheid op het platform te maximaliseren. We meten succes aan de hand van views, opmerkingen, reacties en shares. Het resultaat: content die de algoritmen doet spinnen. Het is beter zichtbaar in de feeds van mensen, wat leidt tot meer betrokkenheid, wat leidt tot meer zichtbaarheid. In een social first-pilotprogramma voor LinkedIn Marketing Solutions verdrievoudigden de social first-berichten hun gebruikelijke betrokkenheidspercentage. Hoe maak je Social First Content Ons favoriete platform voor social first is LinkedIn. Lange inhoud werkt niet echt op Twitter, zoals iedereen die heeft geprobeerd een Twitter-thread te lezen je kan vertellen. Facebook ondersteunt langere posts, maar we willen mensen met een zakelijke mindset bereiken. Mensen komen naar LinkedIn voor thought leadership en praktisch zakelijk advies. We hebben ontdekt dat dit perfect past bij onze inhoud. Hier leest u hoe u een geweldige sociale eerste post kunt maken: 1 — Ga op de goede plek voor het aantal woorden Uw berichten moeten korter zijn dan de gemiddelde blogpost, maar langer dan de gebruikelijke post op sociale media. We hebben ontdekt dat 150-200 woorden precies de juiste lengte hebben om inhoud te geven zonder de aandachtsspanne van mensen uit te putten. Gebruik ook meer witruimte dan voor een blogbericht – korte alinea's met 1-2 zinnen zorgen ervoor dat mensen blijven lezen. En gebruik een hashtag die uniek is voor de serie, zodat mensen ze gemakkelijk kunnen vinden. 2 — Begin een gesprek Ga voor een onderwerp dat tot nadenken stemt en mensen uitnodigt om te reageren. Bijvoorbeeld:

 • Een controversiële kijk op een industrienorm
 • Een verhaal delen en anderen uitnodigen om hun ervaring te delen
 • Aanbevelingen voor bronnen, zoals een boekbespreking
 • Herinneringen aan de geschiedenis van de industrie en kijken hoe ver je bent gekomen U kunt dus een verhaal delen over hoe u in uw branche bent begonnen en vervolgens anderen uitnodigen hetzelfde te doen. Of misschien nodigt u horrorverhalen uit over verouderde technologie die mensen gebruikten in hun eerste branchegerelateerde baan. AT&T Business voert een social first-campagne voor #5GFAQ – dit bericht is een goed voorbeeld van een gespreksaanzet die waarde biedt. 3 — Betrek influencers Ik weet het, het is een grote schok om te horen dat ons bureau influencer marketing aanbeveelt. We proberen samen met influencers te creëren voor elk stukje inhoud dat we produceren. Dat gezegd hebbende, is social first ideaal voor influencers:
  • Het is een kleinere vraag dan een blogpost of interview
  • We vragen ze niet om te linken van sociale media
  • Ze kunnen direct reageren op hun sociale feed
  • Het is gemakkelijk voor hen om de inhoud te promoten en opnieuw te delen Als je geen influencers aan dek hebt voor het co-creëren van content, kan social first ook geweldig zijn om te koesteren. Onze klant Prophix voerde een campagne om leiders in de financiële sector onder de aandacht te brengen, waaronder klanten en velen met wie ze in de toekomst zouden willen samenwerken. Deze berichten verdienen minstens drie keer zoveel betrokkenheid als de gebruikelijke LinkedIn-berichten van Prophix. Sterker nog, ze inspireren de influencer om te reageren, en voor anderen om hun complimenten toe te voegen: 4 — Hergebruik, recycle, hergebruik Zodra uw social first-inhoud wat tijd heeft gehad om te schitteren, rolt u de berichten op in een blog. Voeg de link toe als opmerking in elk social first-bericht en tag alle influencers die werden uitgelicht of die betrokken waren bij het originele bericht. Je kunt ook citaten uit de berichten halen om afbeeldingen op sociale media te maken, aan je volgende eBook toe te voegen, je volgende paar blogposts op te fleuren – er zijn tal van manieren om deze inhoud toe te passen in je inhoudsstrategie. Het is tijd om te socializen In de nooit eindigende strijd om aandacht te verdienen, moeten B2B-marketeers elke strategie gebruiken die we hebben. En we moeten ervoor zorgen dat onze doelen voor elk kanaal overeenkomen met de sterke en zwakke punten van dat kanaal. Voor sociale media betekent dat het algoritme geven wat het wil: substantiële posts die zijn ontworpen om reacties, likes, reacties en shares uit te lokken. De volgende keer dat je je contentplan aan het herzien bent, zorg er dan voor dat social first deel uitmaakt van je mix. Hulp nodig bij het creëren van B2B-content die aandacht trekt en aanzet tot actie? Laten we praten .

   Het bericht Social First voor B2B Content Marketing: Wat, Waarom en Hoe verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.