De routekaart naar B2B SEO-succes

Bron

Het kan moeilijk zijn om door het B2B-marketinglandschap te navigeren. Tegenwoordig leidt gastgastheer Austin Peachey je door de haltes op de routekaart die zijn team bij Obility gebruikt om succesvolle B2B SEO-strategieën te creëren.

Foto van het whiteboard met stappen om UTM-tags voor GMB te implementeren. Klik op de whiteboard-afbeelding hierboven om een grotere versie in een nieuw tabblad te openen!Videotranscriptie

Hallo, Moz-fans, en welkom bij een nieuwe editie van Whiteboard Friday. Ik ben Austin Peachey, SEO-manager bij Obility, een in Portland gevestigd B2B-marketingbureau.

Ik werk voor een B2B-gericht bureau en ik weet dat het moeilijk kan zijn om door het B2B-marketinglandschap te navigeren. Als u wilt slagen in B2B SEO, moet u ervoor zorgen dat u de juiste stappen volgt. Vandaag ga ik u door onze routekaart voor SEO-succes leiden.

Gegevensverzameling

De eerste stap op deze routekaart is het verzamelen van gegevens. Het is zo belangrijk dat alle gegevens die u verzamelt schoon en nauwkeurig zijn, omdat het u later helpt bij het nemen van cruciale beslissingen. Drie belangrijke onderdelen daarvan zijn tracking, filters en doelen.

Volgen

Voor tracking moet u ervoor zorgen dat uw scripts correct zijn ingesteld, zodat ze elke dag gegevens verzamelen, en om scripts op uw website te minimaliseren, probeert u er zoveel mogelijk te implementeren via Google Tag Manager.

Filters

Filters zijn de volgende stap die echt belangrijk is voor schone gegevens. Deze zullen u helpen om websitesessies te verwijderen die geen doel hebben in uw analyse.

De drie belangrijkste filters die moeten worden opgenomen, zijn: IP-filters om verkeer van uw klant, uw kantoor of externe werknemers te verwijderen; domeinfilters om verkeer van algemeen bekende spamwebsites te verwijderen; en hostnamenfilters om ervoor te zorgen dat de sessies daadwerkelijk uw website bereiken.

doelen

Ten slotte is het erg belangrijk dat je je doelen goed hebt ingesteld en dat je dingen als bouncepercentage of tijd op de site niet bijhoudt als een vastgelegd doel.

Dit zijn goede statistieken om de gezondheid van uw site te controleren, maar ze zullen niet zinvol genoeg zijn om later strategische wijzigingen aan te brengen. Als het gaat om B2B SEO, richten we ons op twee verschillende soorten doelen: micro- en macroconversies. Microconversies kunnen zaken zijn als het downloaden van een whitepaper of het aanmelden voor een nieuwsbrief. Macroconversies zijn gericht op grotere, op leads gebaseerde doelen, zoals het invullen van formulieren of demoverzoeken.

De reis van de koper is zoveel langer als het gaat om B2B versus B2C, en je moet ervoor zorgen dat je er bent met conversiepunten, ongeacht waar ze zich in de cyclus bevinden.

Technische SEO

Zodra uw gegevensverzameling goed werkt, is de volgende stap om te kijken naar de technische gezondheid van uw website en alles wat van invloed kan zijn op uw indexering of verkeer dat naar de site komt.

Richt u eerst op kritieke crawlerproblemen die uw site mogelijk vastlopen. Dit kunnen 404-fouten, dubbele inhoud en prestaties op het gebied van websitesnelheid zijn. 404-fouten zijn van invloed op de crawlbaarheid van uw site en op de gebruikerservaring terwijl ze daadwerkelijk door uw inhoud gaan. Dubbele inhoudsfouten kunnen net zo groot zijn als het hebben van twee volledige exemplaren van uw website die kunnen worden gecrawld, of iets kleins als het twee keer plaatsen van een blogbericht op uw website. Groot of klein, het is echter heel belangrijk om unieke inhoud op uw hele site te hebben.

Sitesnelheid en Core Web Vitals zijn belangrijk voor zowel SEO als de gebruikerservaring. Werk samen met uw webontwikkelaar om de scripts die op de site worden gebruikt te minimaliseren, uw afbeeldingen te optimaliseren en eigenlijk gewoon de code op te schonen.

Zodra uw belangrijkste crawlerproblemen zijn verholpen, kunt u beginnen met het maken van goed geoptimaliseerde titeltags en metabeschrijvingen. Zorg ervoor dat deze zijn geschreven voor de gebruiker en niet voor de zoekmachines. Een title-tag zal geen verschil maken in uw positie op Google, maar het kan een verschil maken wanneer iemand op uw bericht klikt in vergelijking met een concurrent.

De Moz-crawler is een geweldig hulpmiddel om u te helpen de gezondheid van uw site te verbeteren. Het biedt een georganiseerd overzicht van alle problemen die uw site zou kunnen hebben, evenals tips om deze problemen op te lossen .

Zoekwoordonderzoek

Nu uw site in topvorm is, is de volgende stap om te verhuizen en zoekwoordenonderzoek te doen .

Wanneer je SEO doet voor B2B-bedrijven, is het belangrijk om te onthouden dat de reis van de klant zoveel langer is dan in B2C. Deze aankopen zijn groter en er zijn meer stakeholders die deel uitmaken van het koopproces. Daarom moet u bij het doen van uw zoekwoordonderzoek nadenken over zoekwoorden gedurende het hele traject van de consument, waarbij u zich richt op zoekwoorden bovenaan de trechter tot aan de onderkant van de trechter.

Denk er op deze manier over na. Als uw product software is die taakbeheer uitvoert, kunt u zich niet alleen concentreren op het optimaliseren van zoekwoorden voor de onderkant van de trechter, zoals software voor taakbeheer of een hulpprogramma voor bedrijfsorganisatie. Denk in plaats daarvan na over de zoekwoorden waarnaar uw gebruiker misschien zoekt, alleen omdat hij een probleem heeft: wat is de beste manier om mijn team georganiseerd te houden of tips om deadlines op tijd te halen.

Begin uw zoekwoordonderzoek door contact op te nemen met uw klant en te zien welke zoekwoorden belangrijk voor hen zijn en waarop ze zich willen concentreren. Zodra je die seed-lijst hebt, kun je die uitbreiden door hun site, websites van concurrenten, Google Search Console en hulpprogramma's voor zoekwoorden, zoals de Moz Keyword Explorer, te verkennen .

Zodra u deze lijst heeft, is het tijd om die zoekwoorden daadwerkelijk prioriteit te geven, en met prioriteit bedoelen we niet alleen datgene met het hoogste volume op maandbasis. Het gaat veel meer om wat relevant is voor uw product en uw consumenten en wat uiteindelijk tot conversies zal leiden.

Inhoud maken

Nu we deze zoekwoorden kennen, is onze volgende stop om ons daadwerkelijk te concentreren op de inhoudsontwikkeling die bij deze zoekwoorden hoort. Evalueer de bestaande inhoud op uw website en bepaal of u iets geheel nieuws moet bouwen, uitbreiden op wat u al heeft, of waarschijnlijker een combinatie van beide.

Als u deze inhoud ontwikkelt, moet u de gouden regel onthouden: schrijf voor gebruikers, schrijf niet voor zoekmachines . De beste inhoud is de inhoud die mensen echt nuttig vinden en hun vragen beantwoorden. Zorg ervoor dat uw inhoud gemakkelijk te lezen is, links naar andere relevante onderwerpen binnen de inhoud en de zoekwoorden waarop u zich richt, zo effectief mogelijk behandelt.

Dat betekent niet altijd het langste stuk schrijven, maar een stuk dat de inhoud echt het meest effectief aan de gebruiker levert. Als u niet zeker weet waar u over moet schrijven, is een goede plek om te beginnen de zoekmachineresultaten voor het zoekwoord op dit moment. Wat scoort momenteel goed? Welke vragen beantwoorden ze en wat was de bedoeling van de gebruiker toen hij die zoekopdracht uitvoerde? Het beantwoorden van deze vragen zal er echt toe leiden dat u later betere inhoud ontwikkelt.

Nu, zoals eerder vermeld, met uw inhoud zoals uw zoekwoorden, moet u de gebruiker door de trechter volgen. Zorg ervoor dat u inhoud levert in elke fase van waar ze zich in de koopcyclus bevinden. Dus het hebben van top-of-funnel-inhoud, zoals strategieën om deadlines te halen, is net zo belangrijk als gedetailleerde inhoud over de software die u levert en de voordelen die deze biedt aan de gebruikers. Door dit te doen, wordt uw bedrijf gezien en wordt het een onderdeel van hun besluitvormingsproces, of ze nu net beginnen met het oplossen van hun probleem of klaar zijn om een definitieve aankoop te doen.

Conversieratio optimalisatie

De laatste stop op onze reis is de optimalisatie van de conversieratio. Je hebt je zoekwoorden bedacht. Je hebt geweldige inhoud. Maar dat betekent niet veel als ze niet binnenkomen en uw product daadwerkelijk kopen.

Er zijn meerdere punten van conversieratio-optimalisatie waar u op moet letten: optimalisatie van de conversie van zoekmachinepagina's, optimalisatie van informatiezoekers en optimalisatie van leads. Zoals vermeld in onze technische gezondheidsbeoordeling, is optimalisatie van de conversieratio voor zoekmachines afkomstig van uw titeltags en uw metabeschrijvingen. Dit zijn de eerste dingen die uw gebruikers zien als ze beginnen aan hun zoektocht naar en het vinden van antwoorden.

U moet ervoor zorgen dat ze goed geschreven zijn en de gebruiker verleiden om daadwerkelijk te klikken en meer over u te weten te komen. Test verschillende formuleringen en kijk wat echt de meeste klikken genereert. Optimalisatie van de conversieratio voor informatiezoekers is voor die gebruikers die echt aan het begin van hun reis staan en alleen informatie nodig hebben. Ze verzamelen het waarschijnlijk op veel verschillende punten, maar u hoeft ze alleen maar meer informatie over u te geven, of het nu gaat om een casestudy, een whitepaper, een video of het aanmelden voor uw nieuwsbriefprogramma.

Optimalisatie van de conversieratio voor leadfocus zorgt ervoor dat de gebruiker de actie daadwerkelijk uitvoert, zoals het invullen van een formulier, het nemen van een productdemo, alles wat een soort laatste stap is voordat daadwerkelijk een aankoop wordt gedaan. Het maximaliseren van deze conversies is echt wat u gaat helpen de meeste inkomsten voor uw bedrijf te genereren. Het belangrijkste om te onthouden bij het optimaliseren van de conversieratio is dat u niet alleen maar gissingen doet.

Gebruik heatmapping-tools of A/B-tests om te bepalen wat het beste werkt en breng vervolgens strategische wijzigingen aan op uw site op basis van die resultaten. Nou, daar heb je het, mensen.

Dat is onze routekaart naar B2B SEO-succes. Heel erg bedankt voor het luisteren en ik wens jullie allemaal een fijne dag. Bedankt.

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.