Hoe WebP-afbeeldingen uw WordPress-website versnellen

Bron

Het gebruik van afbeeldingen in uw website houdt de aandacht van de bezoeker vast en kan helpen om grote hoeveelheden tekst op te splitsen. Media kunnen van invloed zijn op de snelheid van uw website, de resultaten van zoekmachines en meer. Grotere bestandsgroottes kunnen een langere laadtijd betekenen. WebP-afbeeldingen kunnen uw WordPress-website versnellen.

Een hostingservice met een snelle serverresponstijd kan het verschil maken in snellere rendering. Bekijk hoe GoDaddy Managed WordPress Hosting kan helpen met snelle en veilige hosting.

Er zijn manieren om afbeeldingen te optimaliseren voor prestaties. Deze optimalisatiestappen kunnen uw Core Web Vitals- score verbeteren, een statistiek die Google gebruikt als een factor in de zoekresultaten.

Wat is WebP

Google ontwikkelde en lanceerde het WebP-formaat in september 2010.

WebP is een modern afbeeldingsformaat dat superieure lossless en lossy compressie biedt voor afbeeldingen op het web. Met WebP kunnen webmasters en webontwikkelaars kleinere, rijkere afbeeldingen maken die het web sneller maken.

Losse WebP-afbeeldingen zijn 26% kleiner in vergelijking met PNG's. WebP-afbeeldingen met verlies zijn 25% tot 34% kleiner dan vergelijkbare JPEG-afbeeldingen.

Laten we een afbeelding in verschillende formaten bekijken. Eerst vind je een foto in JPG-formaat, gevolgd door WebP. Het kwaliteitsverschil is bij deze resolutie vrijwel niet waarneembaar.

zonsondergang boven een boerderij in JPEG-formaat JPG-indeling zonsondergang boven een boerderij in WebP-formaat WebP-formaatWaarom is WebP anders dan andere formaten?

WebP is een open source-indeling. Dit betekent dat iedereen met dit formaat kan werken en verbeteringen kan voorstellen. Andere afbeeldingsindelingen zijn minder toegankelijk om functiewijzigingen aan te vragen.

WebP biedt een betere compressie van afbeeldingen. Google geeft aan dat het het "Zwitserse zakmes van beeldformaten" is. Alle functies van de PNG- en JPG-indelingen zijn beschikbaar met WebP en op een manier die de voor het menselijk oog waarneembare kwaliteit niet vermindert. Toch zijn er voor- en nadelen aan dit formaattype: Voordelen:

 • Ondersteund door alle belangrijke browsers
 • Kleinere bestandsgroottes verbeteren de sitesnelheid
 • Iedereen kan nieuwe functies voorstellen nadelen:
  • De meeste beeldsoftware ondersteunt dit bestandstype nog niet
  • Enkele webbrowsers ondersteunen dit formaat nog niet , met name oudere versies van Safari Hoe voeg je WebP-afbeeldingen toe aan je WordPress-site?

   WordPress 5.8 is onlangs verzonden, inclusief ondersteuning voor het WebP- afbeeldingsformaat.

   WebP-afbeeldingen zijn aanzienlijk kleiner dan hun JPEG-equivalenten, dus bezoekers van uw site zullen de volledige pagina sneller zien geladen. Kleinere afbeeldingen hebben minder bandbreedte nodig om te verzenden, en uw afbeeldingen krijgen nog steeds standaard alle responsieve voordelen van srcset en lui laden. Ten slotte wordt WebP ondersteund in alle belangrijke browsers, dus de meeste sites kunnen ze vandaag gaan gebruiken.

   Of je nu afbeeldingen maakt met GoDaddy Studio of een andere afbeeldingstool, je hebt waarschijnlijk een PNG- of JPG-bestandsindeling. U kunt deze afbeeldingen op verschillende manieren naar WebP-indeling converteren.

   1. Converteer een afbeelding naar WebP en upload naar de mediabibliotheek

   U maakt waarschijnlijk veel afbeeldingen voor uw eigen websites of die van klanten. Niet veel beeldbewerkingsprogramma's bieden een manier om bestanden in dit nieuwe formaat op te slaan. Als u een Photoshop-gebruiker bent, bekijk dan de plug-in voor WebP-bestandsindeling .

   Anders kunt u afbeeldingen maken in elk programma dat u maar wilt. Converteer de afbeeldingen vervolgens naar het WebP-formaat voordat u ze uploadt naar WordPress. Bekijk hiervoor Squoosh of Convertio .

   2. Converteer uw bestaande mediabibliotheek en nieuwe uploads in batches

   Er zijn verschillende geweldige plug-ins die mogelijk aan uw behoeften voldoen om uw volledige mediabibliotheek en individuele uploads doorlopend te converteren. De volgende plug-ins kunnen u helpen bij het batchgewijs converteren van afbeeldingen, specificeren welke mappen u wilt converteren en ook nieuwe uploads converteren.

   • WebP-converter voor media
   • Optimole
   • WebP Express
   • EWWW Beeldoptimalisatie
   • Verbeeld je

   We raden een goed back-upplan voor de website aan en testen het conversieproces op een testsite.

   Gevolgtrekking

   De afbeeldingen in uw website dragen bij aan de gemiddelde laadsnelheid van de pagina. Door er alles aan te doen om de grootte van afbeeldingsbestanden te verkleinen, wordt uw website sneller .

   Het bericht Hoe WebP-afbeeldingen je WordPress-website versnellen verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.