De 7 regels van B2B e-mailmarketing (plus 4 voorbeelden waar we van houden) Het is bizar om te denken dat de eerste e-mail 40 jaar geleden werd verzonden, en zelfs als we zijn overgestapt op sms

Bron

Het is bizar om te denken dat de eerste e-mail 40 jaar geleden werd verzonden, en zelfs als we zijn overgestapt op sms’en en sociale media, hebben we deze manier van communiceren nog steeds niet vervangen. E-mailmarketing is nog steeds een betrouwbaar marketingkanaal voor zoveel bedrijven die op zoek zijn naar zinvolle resultaten, of het nu gaat om het opbouwen van vertrouwen, het koesteren van leads of het omzetten van contacten in klanten.

b2b e-mailmarketing afbeelding

Daarom delen we vandaag de zeven B2B-e-mailmarketingregels die u moet volgen, plus enkele voorbeelden ter inspiratie. Laten we beginnen.

B2B-e-mailmarketingregels die u moet volgen

Er zijn veel of die voor B2B net zo goed werken als B2C-marketingplannen. En we moedigen je zeker aan om die technieken uit te proberen.

Maar voordat u begint te experimenteren met strategieën die mogelijk voor uw bedrijf werken, moet u beginnen met het volgen van de regels die uw B2B-e-mailmarketing zullen verbeteren. Herime zijn de zeven die je moet kennen.

1. Segmenteer uw doelgroep

Ik weet zeker dat al je e-mails geweldig zijn. Maar niet elke e-mail werkt voor elk contact in uw database. Daarom moet u uw doelgroep absoluut segmenteren voor uw B2B-e-mailmarketing.

Wanneer u uw doelgroep segmenteert, kunt u specifieker worden over uw copywriting en uw aanbod. Als u bijvoorbeeld alleen naar uw contacten in het noordoosten van de VS verzendt, kunt u verwijzen naar het begin van de zomer in juli. Als u alleen verzendt naar u verzendt alleen naar contacten die eerder een aankoop hebben gedaan, kunt u een kortingscode aanbieden om ze opnieuw te betrekken.

En dat zijn slechts twee snelle voorbeelden van eindeloze mogelijkheden om uw B2B-e-mails te personaliseren en aantrekkelijker te maken voor uw publiek.

b2b e-mailmarketing segmentatietypes

Afbeeldingsbron

En als u uw e-mails aantrekkelijker maakt voor uw publiek, kan dit echte resultaten opleveren voor uw bedrijf. Marketeers die hun e-mailmarketingcampagnes segmenteren, rapporteren zelfs een omzetstijging van 760%.

Dat maakt het segmenteren van uw doelgroep een regel die het waard is om te volgen.

2. Stuur een nieuwsbrief

Een nieuwsbrief is een geweldige manier om uw blogposts, webinars of andere inhoud consequent naar uw database te distribueren. Het is ook een geweldige manier om met uw contacten in contact te komen. De cadans kan variëren, afhankelijk van uw bedrijf, maar of het nu wekelijks, maandelijks of driemaandelijks is, het is consistent. Zo blijft uw merknaam in de inbox van elke contactpersoon, en zolang u hoogwaardige, nuttige inhoud levert, bouwt dat vertrouwen op.

Daarom beschouwt 31% van de B2B-marketeers e-mailnieuwsbrieven als de beste manier om hun leads te koesteren.

e-mail als toptype inhoud voor b2b-marketing

Het is geen verrassing dat e-mailnieuwsbrieven het op één na meest voorkomende type inhoud zijn dat B2B-marketeers het afgelopen jaar gebruikten.

Er zijn veel verschillende manieren om uw nieuwsbrief op te maken. Als uw marketing veel inhoud creëert, kunt u recente podcastafleveringen, video’s en blogposts opnemen. Als uw branche veel nieuws heeft, kunt u dit afronden in uw nieuwsbrief en u kunt zelfs een lange e-mailintro schrijven waarin u commentaar geeft op de belangrijkste onderwerpen. Het belangrijkste is om erachter te komen wat voor uw merk werkt en wat een redelijke hoeveelheid werk is om er een te nemen.

En als je de creatieve route wilt nemen, bekijk dan deze creatieve nieuwsbriefideeën voor elke maand van het jaar . En gebruik deze creatieve nieuwsbriefnamen . Bepaal vervolgens uw formaat en ga aan de slag!

3. Volg de wet

Dit is meer dan een essentiële regel voor B2B-e-mailmarketing, want er zijn juridische consequenties waarvan elke marketeer op de hoogte moet zijn. In de VS is het de CAN-SPAM Act waarvan u op de hoogte moet zijn. En als u e-mails stuurt naar contacten in Europa, moet u bekend zijn met de AVG .

b2b-e-mailmarketingregels: kan spam optreden

In de meeste gevallen zijn deze wetten eenvoudig. U dient in elke e-mail een afmeldlink op te nemen. Die uitschrijfacties moet je respecteren. U moet een fysiek adres in uw e-mail hebben. Je kunt niet knoeien met de e-mailadressen – dat ziet er spamachtig uit, en het doel is om ervoor te zorgen dat elke e-mail die wordt verzonden legitiem is en niet hinderlijk.

4. Blijf bij je merk

Uw B2B e-mailmarketing moet duidelijk van uw merk komen. Dat is de beste manier om uw e-mails consistent te houden en merkherkenning op te bouwen bij uw publiek.

Neem dit voorbeeld van Squarespace.

squarespace b2b e-mailmarketing voorbeeld

De gedempte achtergrond, het coördinerende filter op de foto en de zachte letterkleur – dit alles past bij het koele, neutrale merkenpalet van Squarespace. Het exemplaar past ook goed. De websitebouwer positioneert zijn platform als een hulpmiddel voor ondernemers en artiesten om hun merk en hun bedrijf te laten groeien.

Dit betekent niet dat u altijd zeer gestileerde formaten in uw merkkleuren moet gebruiken – u kunt ook doorgaan en een e-mail met platte tekst verzenden in gewone oude automatische lettertypekleuren.

Maar het betekent wel dat uw e-mailkopie en uw e-mailinhoud elke keer herkenbaar on-brand moeten zijn.

5. Plan je e-mailmarketingkalender

Ik ben bevooroordeeld ten opzichte van deze regel voor e-mailmarketing. Als ik een taak niet op een to-do-lijstje zet, dan vergeet ik het. Als ik geen plan heb geschetst, dan raak ik gestrest als mijn team onvermijdelijk om wijzigingen begint te vragen. Als ik geen takenlijst heb om op terug te kijken, kan ik je niet vertellen wat ik gisteren heb gedaan. Daarom is een e-mailmarketingkalender voor mij essentieel.

Maar ik denk dat iedereen er baat bij kan hebben om vooruit te plannen.

Een e-mailmarketingkalender helpt u erachter te komen wat u moet schrijven en wanneer. Het kan ook details vastleggen waar u later op terug wilt kijken: onderwerpregels die u hebt gebruikt, segmenten die u hebt gebruikt, aanbiedingen die u hebt verzonden. Dit zal u helpen de prestaties te analyseren (hierover later meer) en het helpt fouten te voorkomen, zoals het verzenden van een duidelijk vergelijkbare onderwerpregel naar dezelfde groep of het twee keer achter elkaar gebruiken van dezelfde aanbieding.

b2b e-mailmarketingkalender voorbeeld

Afbeeldingsbron

Het goede nieuws is dat je niets extra’s nodig hebt om een kalender in te stellen. U kunt een projectbeheertool gebruiken, zoals monday.com of Trello, of u kunt een eenvoudig Google-spreadsheet gebruiken. Het belangrijkste is om iets te kiezen dat gemakkelijk en snel te gebruiken is. Zo houd je je agenda bij.

6. Focus op uw copywriting

De realiteit is dat niet iedereen uw B2B-marketingmails zal openen. E-mails zijn een van de beste marketingstrategieën omdat u hiermee uw berichten kunt beheren, personaliseren en schalen. Maar dat draagt bij aan de ruis in ieders inbox. Vorig jaar werden er elke dag 306,4 miljard e-mail verzonden.

b2b e-mailmarketing - screenshot van de inbox met ruis

Om te concurreren in inboxen als deze, moet u zich concentreren op uw e-mailcopywriting.

Begin met je onderwerpregels , want die hebben invloed op je open rates. Ze moeten boeiend en in het oog springend zijn en net genoeg informatie geven om uw lezer te verleiden de e-mail te openen. Neem deze geweldige onderwerpregel van Dropbox in de afbeelding van mijn inbox hierboven.

b2b e-mailmarketing onderwerpregel voorbeeld dropbox

De onderwerpregel begint met een sterke dwingende zin. Vervolgens legt de voorbeeldtekst uit dat deze actie niet nodig is omdat Dropbox een andere oplossing biedt: in de e-mail.

Zorg er voor de hoofdtekst van uw e-mail voor dat uw doel duidelijk is, zodat u ernaartoe schrijft en naar één enkele CTA leidt. Plan bovendien wat proefleestijd voor elke e-mail. Het kan nooit kwaad om nog een keer te kijken, en in het beste geval vermijd je gênante typefouten of fouten.

En als je op zoek bent naar meer tips, bekijk dan onze post op waar we bij zweren.

Blijf testen

Al deze B2B-e-mailmarketingregels helpen je om betere e-mails te verzenden, met meer personalisatie, meer regelmaat of een sterkere kopie. Maar om uw e-mails te blijven verbeteren, moet u blijven testen om erachter te komen wat werkt voor uw publiek.

De beste manier om dit te doen, is door regelmatig A/B-tests uit te voeren. Een A/B-test is een veel voorkomende oefening waarbij je één variabele in een e-mailverzending wijzigt en kijkt welke versie beter presteert.

voorbeeld van b2b e-mailmarketing ab-test

Afbeeldingsbron

Hier zijn enkele veelvoorkomende variabelen om te testen:

 • Onderwerpregels
 • Voorbeeldtekst
 • CTA’s
 • E-mail ontwerp
 • Aanbod
 • Stuur dag
 • Tijd verzenden

Omdat deze vaak voorkomen, raden we aan om hiermee te beginnen. Zodra je je publiek beter leert kennen, kun je nog specifieker worden met je tests, bijvoorbeeld om erachter te komen of onderwerpregels met emoji’s beter presteren of welke kleur CTA-knop meer klikken krijgt. Hoe meer u weet over wat uw publiek zoekt in hun e-mails, hoe meer u uw marketing kunt afstemmen en uw statistieken kunt verbeteren.

nieuwsbriefideeën - benchmarks voor e-mailmarketing

Onze favoriete voorbeelden van B2B e-mailmarketing

Nu, al die regels klinken eenvoudig genoeg om te volgen, maar hoe zien ze eruit in actie? Hier zijn een paar voorbeelden van B2B-e-mailmarketing die ons opvielen, zodat u de regels in echte e-mails kunt zien werken en wat inspiratie voor uw eigen kunt opdoen.

Voorbeeld #1: Productkenmerken van DocuSign

Ik zal eerlijk zijn, ik denk niet te vaak aan DocuSign. Maar die onderwerpregel van DocuSign trok mijn aandacht, net als deze e-mail die in mijn inbox verscheen terwijl ik dit artikel aan het schrijven was. Kijk eens.

docusign b2b e-mailmarketing voorbeeld

Dit ontwerp is strak, met het eenvoudige formaat en de iconografie die past bij het merk van DocuSign. De kopie werkt ook hier en belooft dat het product mij – en andere e-maillezers – kan helpen tijd te besparen en efficiënter te werken.

Bovendien bevat DocuSign een afmelding rechts bovenaan. De “Niet geïnteresseerd?” vraag is ook leuk en ongedwongen. Wetende dat er geen harde gevoelens zijn, maakt dat ik meer van DocuSign houd en tot op de bodem wil lezen.

b2b e-mailmarketing voorbeeld - docusign

Het opnemen van een getuigenis van een klant in een product-e-mail is een geweldige tactiek (en een goed voorbeeld van marketingpsychologie ). Het is hier subtiel, wat duidelijk maakt dat het de bovenstaande productfuncties ondersteunt, niet de belangrijkste reden om te converteren. Nog een geweldige tactiek hier? Wissel de kleuren van de CTA’s af om te voorkomen dat ze oud worden in een e-mail met meerdere knoppen. Goed gedaan.

Voorbeeld #2: Semrush’s gratis cursus

Hier is een uitstekende e-mail van Semrush een paar maanden geleden, kort na het aanmelden voor een gratis proefperiode:

b2b e-mailmarketing voorbeeld—semrush

Het contrast met de oranje en zwarte merkkleuren oogt schoon en helder; de twee logo’s en de merknaam zorgen ervoor dat deze er fris en officieel uitziet. De e-mail opent met een vraag – een geweldige herinnering dat e-mails eigenlijk tweerichtingscommunicatie zijn. Dan is de rest van de e-mailkopie zelf direct ter zake. Het beschrijft de cursus en geeft een overzicht van de voordelen met een aantal overtuigende framing, zoals “fundamentele pagina’sproblemen” en “verbeter uw technische SEO “.

Voor mij is het echter het teken: “Veel plezier met studeren!”

Het is onverwacht, het is vrolijk en het is relevant voor de inhoud van de e-mail.

Voorbeeld #4: Social media-rapport van Sprout Social

De onderwerpregel van deze e-mail viel me meteen op: “89% van de consumenten koopt van merken die ze volgen op social media.” Het is een boeiende, complete statistiek over sociaal – en ik wilde zien wat de e-mail er nog meer over zei.

b2b e-mailmarketing voorbeeld - sprout social
b2b e-mailmarketing voorbeeld - sprout social

De e-mailheader bevat alles wat u moet weten: Sprout Social heeft de statistieken uit dit rapport gehaald dat u nu kunt downloaden. Maar als je blijft lezen, kom je meer te weten over het rapport, inclusief meer statistieken. Ik vind het leuk hoe Sprout Social deze extra informatie benadrukt door deze cijfers vetgedrukt te maken. Het valt je op als je aan het afromen bent – wat, laten we eerlijk zijn, de meesten van ons zijn.

Volg deze regels voor sterkere B2B-e-mailmarketing

Dat was veel, dus om samen te vatten, hier zijn de B2B-e-mailmarketingregels die u moet volgen om uw prestaties te verbeteren en uw contacten te betrekken:

 1. Segmenteer je doelgroep
 2. Stuur een nieuwsbrief
 3. Volg de wet
 4. Blijf bij je merk
 5. Plan je e-mailmarketingkalender
 6. Focus op copywriting
 7. Blijf testen

Ga nu aan de slag. Veel geluk!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.