E-mailmarketing 2021-22: het glas is (minstens) halfvol

Bron

30 seconden samenvatting:
  • Apple daagt gebruikers uit om het niveau van daadwerkelijke e-mailbetrokkenheid te maximaliseren versus de oppervlakkige focus op gegevens met een lagere waarde
  • Strategie, inhoud en operationele uitmuntendheid moeten de pijlers zijn van uw ROI voor e-mailmarketing
  • Wat moet je weten en actie ondernemen om de veranderingen van 2021 en daarna door te komen?

Als de pandemie e-mailmarketeers niet heeft overtuigd van de noodzaak om te evolueren, dan zouden de nieuwste privacywijzigingen die van invloed zijn op e-mailclients van Apple voldoende moeten zijn.

Het goede nieuws te midden van de Apple- veranderingen – waardoor het lijkt alsof elk bericht dat naar een Apple e-mailclient is verzonden, is geopend, zodat open rate-gegevens nietig zijn – is dat ze een gezonde herfocus tot stand brengen op meer impactvolle e-mailstatistieken en meer op het publiek gerichte contentstrategieën en operationele praktijken.

Hoewel ten minste één expert met een zeer goed geïnformeerd perspectief de veranderingen met een aardbeving vergelijkt , ben ik minder pessimistisch. Maar ik kan twee redenen bedenken waarom de veranderingen serieus moeten worden genomen:

  • Volgens Litmus rapporteert 95 procent van de e-mailmarketeers hetbijhouden van de open rate als een statistiek
  • De drie meest gebruikte e-mailclients zijn Apple iPhone (38 procent van de gebruikers), Gmail (27 procent) en Apple Mail (11,5 procent)

De samenstelling van uw publiek kan variëren, maar neem voor discussiedoeleinden aan dat ongeveer de helft van de gebruikers klanten heeft die aan Apple zijn gekoppeld en daarom worden beïnvloed door het nieuwe beleid.

De veranderingen van Apple zullen bijdragen aan verschillende positieve trends die e-mailmarketing zullen bepalen voor de rest van 2021 en heel 2022. In feite evolueert de staat van e-mailmarketing – die volgende maand wordt onderzocht in een HIPB2B-witboek – op een gezonde manier te midden van aanhoudende bedrijfsverstoringen, en het neemt niet af, zoals in de loop der jaren zo vaak is voorspeld.

Ons rapport zal een verhoogde (of nieuwe) focus op een reeks e-mailgerichte prestatie-indicatoren aanbevelen, evenals bredere bedrijfsindicatoren die zijn gekoppeld aan financiële prestaties. Ik zal ze hier niet allemaal onthullen, maar voor de eerste categorie, beschouw de klikfrequentie (CTR) en vervolgacties (bijvoorbeeld formuliervullingen) als uitstekende voorbeelden van statistieken die sowieso altijd meer inzicht hebben gegeven dan de open rate . Ze moeten in de toekomst meer nadruk krijgen. Overweeg voor de laatste categorie de ROI in e-mail, die meer een berekening van de bedrijfsprestaties is dan een pure e-mailmeting.

De vergelijking voor publieksbetrokkenheid

Ik ben van mening dat marketeers ervoor moeten kiezen om de veranderingen van Apple in een positief daglicht te stellen, omdat ze ons ertoe aanzetten om het niveau van daadwerkelijke betrokkenheid bij degenen aan wie we e-mails sturen te maximaliseren, in plaats van ons te concentreren op gegevens van lagere waarde. Dit zal ons aanmoedigen (of dwingen, afhankelijk van hoe je het bekijkt) om onze doelgroepwerving, targetingcriteria, lijstsegmentatie, berichten, kwaliteit van de inhoud in onze e-mails en bruikbaarheid van die e-mails verder te verfijnen. Hoe meer we deze factoren optimaliseren voor ons publiek, hoe groter de kans dat we een hogere CTR, hogere conversies, hogere inkomsten per abonnee, enzovoort zien. Wat is er niet leuk aan veranderingen die ons in deze richting duwen?

Een geweldige tactiek om de meetbare betrokkenheid van het publiek te maximaliseren: wanneer u een nieuwe abonnee inschakelt die zich heeft aangemeld om uw inhoud en berichten te ontvangen, stuurt u deze een hoogwaardige welkomstmail . Dit laat ze zien dat het openen van je e-mails leidt tot een beloning – geweldige inhoud, nieuw inzicht, een korting, zelfs iets grappigs om hun dag op te fleuren.

Betrokkenheid is geweldig, maar het vereist een ijzersterke basis

Een sterke betrokkenheid van het publiek die sterke prestaties oplevert ten opzichte van statistieken op een hoger niveau, is een zeer wenselijk resultaat. Maar als je de operationele kant van e-mail niet hebt verfijnd (waarvan we allemaal weten dat dit een enorme uitdaging kan zijn), dan ondermijn je je inspanningen op het gebied van statistieken en betrokkenheid. Beschouw operaties als de basis van een geweldige e-mailstrategie en meetbaar succes in dit kanaal.

Een van de verschillende operationele prioriteiten die we in ons komende rapport zullen behandelen: optimalisatie van de verzendtijd. Hoewel veel bredere branchestudies de beste dagen en tijden voor bepaalde soorten e-mails en abonnees onthullen, zijn uw gegevens de beste indicator van deze factoren, aangezien ze betrekking hebben op uw lijst. U moet uw focus op verzendtijd en vele andere praktijken verscherpen terwijl u uw e-mailactiviteiten ontwikkelt.

Reden voor optimisme

Onze aanstaande diepgaande duik in de staat van e-mailmarketing streeft ernaar een solide routekaart op te stellen voor factoren waarmee rekening moet worden gehouden en stappen die u kunt nemen om de veranderingen van 2021 door te komen – net zoals we allemaal deden, met succes, in 2020. Wees gerust, we zullen weer door hen heen.

Bret Smith is CEO en oprichter van HIPB2B . Bret is een Demand Gen, Content Marketing en ABM-expert. Hij is te vinden op Twitter @bretsmith_HIP .

Abonneer u op de ClickZ-nieuwsbrief voor inzichten in het veranderende marketinglandschap, prestatiemarketing, klantervaring, thought leadership, video's, podcasts en meer.

Ga met ons in gesprek op LinkedIn en Twitter .

Het bericht verscheen eerst op ClickZ .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.