Waar B2B-marketeers de meeste impact zien van influencer-marketing van een bepaalde strategie of reeks tactieken is gekoppeld aan doelen. Als het gaat om invloed, zijn er toepassingen in de hele levenscyclus van de klant, van het vergroten van het bereik en de aandacht van moeilijk te verbinden met doelgroepen

Bron

B2B Influencer Marketing Impact

B2B Influencer Marketing Impact Geavanceerde B2B-marketeers begrijpen dat de effectiviteit van een bepaalde strategie of reeks tactieken is gekoppeld aan doelen. Als het gaat om invloed, zijn er toepassingen in de hele levenscyclus van de klant, van het vergroten van het bereik en de aandacht van moeilijk te verbinden met doelgroepen tot het creëren van meer geloofwaardige en authentieke inhoudservaringen tot het verbeteren van vertrouwen en inspirerende besluitvorming. Natuurlijk is het werken met externe influencers en het verbeteren van de invloed van interne experts geen wondermiddel voor alle marketingdoelen. In ons onderzoek naar influencer-marketing voor B2B-merken zijn er echter enkele uitkomsten waar marketeers een grotere impact zien. In plaats van simpelweg een waslijst te geven van de marketingresultaten met de grootste impact, heb ik vergelijkbare doelen geclusterd om meer inzicht op categorieniveau te bieden in waar B2B-marketeers het meeste succes hebben geboekt bij het werken met influencers. B2B-invloed en merkimpact Brand Awareness 84%, Brand Reputation 58% en Brand Advocacy 32% waren elk goed vertegenwoordigd in ons onderzoek door B2B-marketeers die impact wilden creëren met hun influencer-marketinginspanningen. Het komt erop neer dat het creëren van merkimpact een investering is die zich gedurende de hele levenscyclus van de klant terugbetaalt. Met merkvertrouwen, afleiding en loyaliteit op het spel, is het optimaliseren van marketinginspanningen om geïnteresseerde klanten geloofwaardig te bereiken en de impact van vertrouwde aanbevelingen waardevoller dan ooit. Intelligente B2B-influencer-activeringen die relevante experts matchen met contentsamenwerkingen en -promotie kunnen zowel minder bekende merken als challenger-merken helpen geloofwaardiger en betrouwbaarder te worden en belangenbehartiging te inspireren. Een B2B-softwareplatform voor medewerkersbetrokkenheid implementeerde bijvoorbeeld een contentcampagne voor influencers waarbij een mix van influencers betrokken was, van zakelijke beroemdheden tot professionals uit de industrie tot materiedeskundigen van werknemers en klanten om vertrouwen bij klanten te bereiken en op te bouwen op een manier die resulteerde in 80% van de namen gevangen waren nieuw voor het merk. B2B-invloed stimuleert leads en verkopen De meeste B2B-marketeers begrijpen dat een op relaties gebaseerde strategie, zoals het werken met influencers, niet automatisch leidt tot een stijging van de verkoop. En toch is het nog steeds mogelijk wanneer de juiste architectuur van het marketingprogramma influencers in lijn brengt met kansen voor klantbetrokkenheid. 69% van de B2B-marketeers zegt dat leadgeneratie een gebied van impact is en 20% noemt een toename van de verkoop / inkomsten van influencer-marketing, er is een duidelijke kans voor B2B-merken om vertrouwde stemmen toe te voegen waar hun klanten naar luisteren in marketingprogramma’s. Een ITSM-softwaremerk deed bijvoorbeeld het huiswerk om zeer specifieke inzichten in doelgroepsegmenten af te stemmen op een contentmarketingprogramma met de juiste influencers op de juiste manier, dat 20% van de jaarlijkse verkooppijplijn uit één enkele campagne haalde. Externe invloed stimuleert de invloed van werknemers Hoewel slechts 15% van de B2B-marketeers Verbeterde personeelsreputatie noemde als een van de belangrijkste impactgebieden van hun inspanningen op het gebied van influencermarketing, hebben we een aanzienlijke groei op dit gebied gezien sinds de enquêtegegevens vorig jaar werden verzameld. Een toenemend aantal B2B-merken van elke omvang investeren in de invloed van het merk door het opbouwen van belangrijke leidinggevenden en materiedeskundigen door middel van sociale betrokkenheid en contentsamenwerkingen met relevante B2B-beïnvloeders uit de industrie. Zo hebben merken die variëren van een internationaal reisplatform dat samen met de CEO werkte om thought leadership op te bouwen door inhoud op LinkedIn te plaatsen in samenwerking met branchebeïnvloeders tot voortdurende sociale betrokkenheid voor belangrijke leidinggevenden bij een grote telecommunicatiegigant, geleid tot groei van sociale netwerken, bereik, betrokkenheid en kwaliteit van interacties met klanten en prospects. B2B-marketingimpact creëren met invloed Toen ik in 2021 met B2B-marketingprofessionals sprak over marketingtrends en hoe ons bureau het doet, hebben velen opgemerkt hoe de verschuiving in B2B naar digital first de mogelijkheden voor het werken met influencers heeft vergroot. Ze hebben gelijk – de pandemie en alle veranderingen in het bedrijfsleven en de manier waarop klanten hun gedrag hebben veranderd, heeft inderdaad nieuwe kansen gecreëerd voor B2B-merken om de marketingimpact te versnellen door samen te werken met branche-experts om merkresultaten te stimuleren, leads en verkopen te beïnvloeden en gedachten te laten groeien leiderschap door belangrijke leidinggevenden samen te werken met branche-experts op het gebied van sociale en contentmarketinginspanningen. Als je ervaring hebt met het werken met influencers in je B2B-bedrijf, deel dan zeker je inzichten in onze 2021 B2B Influencer Marketing Survey . U kunt ook het State of B2B Influencer Marketing Report bekijken, dat de belangrijkste trends, statistieken, casestudy’s en voorspellingen voor de toekomst bevat. Of u kunt contact opnemen met ons team en praten over hoe u uw inspanningen op het gebied van influencer-engagement naar een hoger niveau kunt tillen .

Het bericht Waar B2B-marketeers de meeste impact zien van influencermarketing verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.