Snelgroeiende kansen: wat is contentondernemerschap? Er zijn veel soorten ondernemerschap – van het bedenken en bouwen van prototypes in je kelder of garage tot drukte bij het aantrekken van risicokapitaal en het ontwikkelen van de nieuwste nieuwe software om de wereld te veranderen

Bron

Pad divergerend in een bos

Er zijn veel soorten ondernemerschap – van het bedenken en bouwen van prototypes in je kelder of garage tot drukte bij het aantrekken van risicokapitaal en het ontwikkelen van de nieuwste nieuwe software om de wereld te veranderen. Een van de snelstgroeiende is ook een die zijn naam het meest recent heeft gekregen: content ondernemerschap.

Nieuwsgierig? Ik ook. Dit is wat ik heb geleerd over wat contentondernemerschap is, hoe het anders is (en vergelijkbaar) met bloggen of een influencer zijn, en hoe je geld kunt verdienen als contentondernemer.

Wat is contentondernemerschap?

Historisch gezien hebben bedrijven twee dingen geleverd: fysieke goederen (als makers of wederverkopers) of diensten (accountants, loodgieters en virtuele assistenten, enz.).

Er zijn ook subcategorieën van ondernemerschap. De eerste is innovatie-ondernemerschap, dat zich richt op het ontwikkelen, implementeren of commercialiseren van nieuwe ideeën en technologieën. Een ander groeiend type ondernemerschap is sociaal ondernemerschap, waarbij leiders bedrijven bouwen om sociale problemen op te lossen, zoals toegang tot voedsel, geld en onderwijs.

Nu voegen we een heel nieuw type ondernemerschap toe: content ondernemerschap.

De term content entrepreneurship is geïntroduceerd door Joe Pulizzi, die ook de term contentmarketing introduceerde. Een content-ondernemer maakt en distribueert een blog , podcast of videoserie voor zijn publiek om inkomsten te genereren.

Zodra ze een betrokken aanhang hebben opgebouwd, verdienen content-ondernemers geld via verschillende inkomstenstromen, waardoor hun winstgevendheid en groei toenemen.

Wat het betekent om een contentondernemer te zijn (vs. influencer of blogger)

Op het eerste gezicht is het gemakkelijk om te denken dat content-ondernemer zijn hetzelfde is als blogger of influencer zijn . Laten we eerst eens kijken naar de overeenkomsten.

Ten eerste besteden bloggers, influencers en content-ondernemers allemaal het grootste deel van hun tijd aan het creëren van content. Voor bloggers is de inhoud geschreven, maar influencers en content-ondernemers kunnen ook gebruikmaken van podcasts, videokanalen en sociale-mediaplatforms om hun bereik te vergroten.

Alle drie soorten ondernemers verkopen aan hun publiek om geld te verdienen. Beïnvloeders verkopen toegang tot hun publiek via sponsoring – ze bevelen producten en diensten aan. Bloggers verdienen vaak geld aan hun publiek door middel van partnerprogramma ‘s, waarbij ze een commissie verdienen op producten die ze aanbevelen, of via advertenties die op hun site verschijnen, waarbij ze hun verkeer gebruiken om geld te verdienen.

Maar er zijn een paar dingen die alle drie de soorten bedrijven anders doen.

Het verschil tussen een influencer zijn en een content-ondernemer heeft te maken met de intentie: een influencer probeert geen inkomsten te genereren via hun content; ze willen gewoon geld verdienen door anderen te beïnvloeden. Ze ontwikkelen content om contact te maken met hun publiek. Dan verdienen ze geld via die doelgroepen.

Bloggers zitten ergens tussenin: terwijl een blogger misschien ook andere bedrijven of banen heeft en daar inkomsten uit genereert, genereert zijn blog enige inkomsten. Bloggen kan fulltime, parttime, ‘s avonds nadat de kinderen naar bed gaan, tijdens je lunchpauze, enz.

Contentondernemers richten zich op het opbouwen van een duurzaam bedrijf en koppelen hun content vaak aan een uniek nichemerk.

Contentondernemers zijn gericht op het bouwen van een duurzaam bedrijf. Hun inhoud is vaak gekoppeld aan een uniek nichemerk in plaats van aan hun persoonlijke merk .

Binnen het bedrijf lijkt het ook vaak meer op een traditioneel mediabedrijf dan op een onafhankelijke blogger of influencer. Ze maken gebruik van teams om hen te helpen bij het bouwen en distribueren van inhoud op duurzame manieren en hebben herhaalbare processen voor succes.

In veel gevallen zijn contentondernemers misschien begonnen als bloggers of influencers en breidden ze vervolgens hun bedrijfsvoering en processen uit om uit te groeien tot contentondernemerschap. Veel van de bloggers of influencers die je volgt, passen nu in het model van contentondernemers.

Hoe content-ondernemers geld verdienen

geld zittend op een laptop

Een van de belangrijkste verschillen tussen content-ondernemers, bloggers en influencers is hoe ze geld verdienen. Inhoudsondernemerschap heeft een ondernemende benadering om inkomstenstromen te diversifiëren, waaronder:

Adverteren

Advertenties plaatsen op een website of in een e-mailnieuwsbrief. Deze advertenties worden weergegeven met de inhoud die het bedrijf sowieso zou maken om hun publiek aan te spreken. De inhoudsondernemer kan geld verdienen met elke plaatsing of op basis van de vertoningen van de advertentie, een CPM-basis in advertentieverkoop.

Gesponsorde inhoud

Content maken van blogs en artikelen tot video’s en posts op sociale media die zijn betaald voor en het promoten van een specifiek product of dienst. De content-ondernemer kan geld verdienen voor het maken van de content en kan ook een percentage van de omzet verdienen.

Affiliate programma’s

Ofwel rechtstreeks werken met merken of via programma’s zoals Amazon Associates om producten en diensten te promoten. De content ondernemer maakt een commissie wanneer iemand een product koopt via de affiliate link .

Donaties en publiekssponsoring

Met de opkomst van diensten als Patreon en Buy Me a Coffee kunnen content ondernemers ook direct aan hun publiek verdienen. Een contentproducent biedt bonus- of premiumcontent aan in ruil voor abonnementen of donaties.

Advies- en coachingdiensten

Wanneer een content-ondernemer een erkende expert in zijn niche wordt, kunnen ze ook geld verdienen door aan te bieden om rechtstreeks samen te werken met geselecteerde mensen of organisaties. Dit werk is een premiumservice en is meestal slechts voor een paar mensen tegelijk beschikbaar.

Cursussen en lidmaatschappen

Experts kunnen ook gebruikmaken van het maken van cursussen en lidmaatschappen om hun kennis op grote schaal met meer mensen te delen. Cursussen worden live of asynchroon aangeboden. Lidmaatschappen bieden doorgaans een mix van onderwijs en gemeenschap.

Product verkoop

In sommige niches ontwikkelen content-ondernemers zelfstandig of via een co-brandingovereenkomst hun eigen producten. Deze producten kunnen rechtstreeks aan hun publiek, via partners of via detailhandel worden verkocht.

Licentierechten

Van tijd tot tijd zal een ander bedrijf betalen om bestaande inhoud op hun site opnieuw te publiceren als onderdeel van een licentieovereenkomst.

Deze regelingen zijn vaak zeer lucratief voor makers van inhoud, waardoor ze zowel financiële voordelen als een grotere zichtbaarheid krijgen.

Bloggers, influencers en content-ondernemers kunnen allemaal elke combinatie van deze tactieken gebruiken om inkomsten te genereren met hun content. Het verschil is dat content-ondernemers doorgaans veel van deze gebruiken.

Moet je een content-ondernemer zijn?

Contentondernemer op een WordPress blog

Als je al bent begonnen met het bouwen van een blog of volgers hebt, vraag je je misschien af of contentondernemerschap een weg is die je moet nemen. Hier zijn enkele vragen die u uzelf kunt stellen bij het maken van deze keuze:

Is uw bedrijf een project van passie of een project van kansen? Contentondernemerschap lijkt meer op het runnen van een mediabedrijf dan op een blog die je nieuwsgierigheid voedt.

Hoe dan ook, het is belangrijk om vast te stellen waarom u geïnteresseerd bent in het maken van dit type inhoud.

Contentondernemerschap betekent dat je voor een lange tijd content rond dat onderwerp zult creëren.

Wil je een team leiden? Om op te schalen, gebruiken content-ondernemers vaak een team om hun contentcreatie te versnellen, hun berichten te versterken en hun activiteiten te stroomlijnen. Om het bedrijf te laten groeien, moet je bereid en in staat zijn om een team te leiden.

Is er een duidelijke doelgroep nodig? Contentondernemers maken niet alleen content omdat ze daar een passie voor hebben. Ze produceren de inhoud om te voldoen aan de behoeften van hun ideale doelgroep en doelgroep .

Welke manieren om inkomsten te genereren interesseren u? Welke van hen zijn zinvol voor de niche die u overweegt? Succesvolle content-ondernemers maken gebruik van meerdere inkomstenstromen. Voordat u zich ten doel stelt een bedrijf voor inhoudsondernemerschap op te bouwen, moet u bepalen welke inkomstenstromen zinvol zijn voor uw niche, zodat u doelen kunt stellen.

Of contentondernemerschap nu geschikt voor u is of een pad dat u in de toekomst wilt verkennen, de business van contentondernemerschap is er om te blijven.

Het bericht Snelgroeiende kansen: wat is contentondernemerschap? verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.