Vijf factoren voor partnersucces in e-commerce

Leestijd: 5 minuten

Bron

Het runnen van een bedrijf, hoe groot ook, is hard werken. In het licht van constante concurrentie, een steeds geavanceerdere markt en veranderende overheidsregelgeving, worstelen veel ondernemers en exploitanten om hun bedrijf open en operationeel te houden – laat staan succesvol!

Dit geldt met name voor eigenaren van kleine bedrijven, die tot de meest kwetsbaren behoren en vatbaar zijn voor verandering, of het nu gaat om inkomstenderving, hogere bedrijfskosten, verminderde financiering, enzovoort.

Om een deel van de druk van het runnen van een fysiek bedrijf te verlichten, hebben veel eigenaren van kleine bedrijven zich tot e-commerce en de digitale markt gewend om nieuwe en meer klanten te bereiken en meer inkomsten te genereren.

Met dat in gedachten is dit het perfecte moment om e-commercediensten aan te bieden aan kleine en middelgrote bedrijven en uw bedrijf samen met uw klanten te laten groeien. En nu je hebt besloten om de sprong naar de digitale markt te maken en klanten te gaan zoeken, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden als je aan de slag gaat – in het belang van je eigen succes en dat van je toekomstige verkopers.

Vijf succesfactoren voor e-commercepartners

  1. Implementeer strategische afstemming met een langetermijnvisie om het MKB te helpen meer online te verkopen
  2. Bied verkoop- en ondersteuningspersoneel meer mogelijkheden voor training en onboarding
  3. Gebruik marketingmateriaal en advertentietools
  4. Creëer een duidelijk pad voor klanten die op zoek zijn naar verschillende economische oplossingen
  5. Val op met freemium-aanbiedingen

Implementeer strategische afstemming

Een van de belangrijkste factoren in het succes van een bedrijf dat e-commerce verkoopt – of eigenlijk wat dan ook – is de aanwezigheid van strategische afstemming. Dat wil zeggen, hoe zijn de verschillende onderdelen van het bedrijf op elkaar afgestemd om uw doelen te bereiken? Zijn ze allemaal gericht op het verkopen van e-commerce? Begrijpen ze wat e-commerce is?

Stel uzelf de vraag: heeft uw bedrijf een plan? Heeft het doelen? Wat is de bedoeling? Waar denk je dat het over vijf jaar staat? Wat wil je dat je bedrijf in die tijd gedaan heeft?

Als uw bedrijf wel bepaalde doelen heeft, overweeg dan hoe deze van invloed zijn op elk onderdeel van uw bedrijf – van wat u verkoopt tot de grootte en rollen van de individuele teams van uw bedrijf tot de dagelijkse activiteiten van uw werknemers. Werkt alles en iedereen naar hetzelfde? Als dat zo is, is uw bedrijf waarschijnlijk strategisch goed op elkaar afgestemd; zo niet, dan kunt u overwegen waarom dat zo is en wat u eraan kunt doen.

Versterk teamleden met trainingstools

Het lijkt misschien eenvoudig en voor de hand liggend, maar een andere cruciale factor om te bepalen hoe succesvol uw bedrijf zal zijn in de verkoop van e-commerce, is het comfortniveau dat uw teamleden hebben met het concept van 'e-commerce'. Het is waarschijnlijk dat uw werknemers een zekere mate van bekendheid hebben met e-commerce via internet als kopers en klanten, maar ze kennen misschien niet de ins en outs van het product en platform dat u uw toekomstige verkopers aanbiedt.

Om het speelveld gelijk te maken en ervoor te zorgen dat al uw teamleden hetzelfde basisbegrip hebben van wat e-commerce is en wat het kan doen, moet u al uw teamleden voorzien van trainingstools en onboarding-informatie. Laat ze zien wat e-commerce is en wat uw platform verkopers te bieden heeft, en kijk waar er kennislacunes zijn binnen uw team.

U wilt er zeker van zijn dat met name uw ondersteunings- en verkoopteams toegang hebben tot deze bronnen, aangezien zij alle details over uw platform moeten kennen om hun werk het meest effectief te kunnen doen.

Adverteer en breng uw platform op de markt

Een belangrijke onderscheidende factor in het bedrijfsleven, of het nu in e-commerce is of niet, is naamsbekendheid en herkenning. Weten potentiële klanten wie u bent en wat u doet? Kennen uw huidige verkopers alle functies en services die u aanbiedt? Wat maakt uw bedrijf en uw e-commerceplatform uniek?

Als Ecwid-partner heb je toegang tot een schat aan kant-en-klaar marketingmateriaal via het Ecwid's Partner Portal. Deze bronnen – inclusief e-boeken, go-to-market playbooks, slides en white-label marketingmateriaal – kunnen u helpen om met slechts een kleine inspanning van uw kant nieuwe klanten te bereiken en aan te trekken.

Maak gebruik van deze materialen in Facebook- en Google-advertentiecampagnes om nieuwe klanten aan te trekken en de verkoop te stimuleren, en zie hoe het succes van uw e-commercebedrijf groeit.

Overweegt u e-commerce toe te voegen? Klik hier om ons nieuwe e-boek te lezen, " 10 partnerfactoren voor e-commercegereedheid "!

Creëer een duidelijk pad voor klanten

Nu u e-commerce en uw platform vanuit het perspectief van uw team heeft bekeken, wilt u nadenken over de reis van uw potentiële klanten naar uw bedrijf en hoe u hun ervaring kunt stroomlijnen. Als u obstakels tegenkomt bij het bereiken en kopen van uw e-commerce en andere services, kan dit potentiële klanten snel wegjagen – en naar uw concurrenten.

Bekijk en overweeg hoe het daadwerkelijke proces eruitziet voor een potentiële klant die naar uw e-commerceplatform komt om een online winkel te starten en een handelaar te worden. Wat zijn de pijnpunten en knelpunten? Is het proces überhaupt verwarrend? Zijn er gemakkelijk toegankelijke instructies voor klanten op uw website om hen door het aanmeldingsproces te leiden?

Als u deze stap zet om het pad te volgen dat uw klanten zullen gebruiken om lid te worden van uw platform, kan dit helpen u te informeren over hoe u het aanmeldingsproces indeelt en ontwerpt, potentiële klanten tevreden houdt en veel potentiële problemen voor uw bedrijf wegneemt.

Bied freemium-opties

"Freemium" is tegenwoordig een beladen woord. Het model komt in wezen neer op het aanbieden van ten minste twee opties aan klanten: een gratis laag, die hen beperkte toegang geeft tot een product of dienst, evenals een betaalde of premium laag die hen toegang geeft tot alle functies van het product.

Wat je gedachten ook zijn over het gratis aanbieden van iets, het valt niet te ontkennen dat het de interesse van klanten en het verkeer naar het product of de dienst stimuleert. Wie houdt er niet van om iets voor niets te krijgen? Hetzelfde geldt voor uw e-commerceplatform: freemium helpt uw bedrijf de interesse te wekken van (en hopelijk te verwerven) potentiële klanten die anders misschien niet bereid zouden zijn om de diensten van uw platform uit te proberen.

Als zodanig is het gunstig voor uw bedrijf om een freemium-optie aan te bieden aan potentiële klanten. Met het freemium-niveau kunt u deze nieuwe handelaren het proces van het opzetten van een winkel en online verkopen laten uitproberen, maar u kunt de functies waartoe ze als gratis lid toegang hebben, beperken. Hopelijk, als ze eenmaal hebben gezien wat uw platform kan doen en hoe populair online verkopen is, willen ze toegang tot de geavanceerde functies van uw platform en worden ze een betaald lid.

Nu u deze factoren voor succes bij het verkopen van e-commerceservices heeft overwogen, kunt u vol vertrouwen met klanten aan de slag gaan. En wees niet bang om binnen een paar maanden terug te komen op deze paraatheidsfactoren – ze kunnen u helpen uw activiteiten terloops te controleren en u te begeleiden bij het verbeteren van uw bedrijf.

Veel geluk!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.