4 stappen om een websitestrategie te ontwikkelen Een website is goed voor het bedrijfsleven Maar een strategische website die aansluit bij uw bedrijfs- en marketingdoelen is geweldig voor het bedrijfsleven

Bron

Schaakspel tussen twee mensen

Een website is goed voor het bedrijfsleven. Maar een strategische website die aansluit bij uw bedrijfs- en marketingdoelen is geweldig voor het bedrijfsleven. Of u nu een website gaat lanceren of al een bestaande site heeft, uw bedrijf moet een websitestrategie ontwikkelen die de effectiviteit van uw website verhoogt en deze nuttiger maakt voor u en uw klanten.

Laten we eens kijken naar wat een websitestrategie is, waarom je er een nodig hebt en hoe je er een kunt ontwikkelen in vier eenvoudige stappen.

Wat is een websitestrategie?

Het is niet genoeg dat uw website er goed uitziet. Het moet ook goed werken – en dat betekent dat je doelgroepen succesvol moet betrekken en ze door een trechter moet leiden die hen ertoe brengt stappen te ondernemen om met je merk samen te werken.

Dat is waar een websitestrategie om de hoek komt kijken.

Een websitestrategie is een plan van aanpak dat richting geeft aan de inhoud, lay-out en trechter op uw bedrijfswebsite.

Het houdt rekening met uw bedrijfsdoelstellingen en schetst vervolgens de manieren waarop uw website kan worden afgestemd op die plannen om u actief te helpen uw doelen te bereiken.

Wanneer u een websitestrategie ontwikkelt, beantwoordt u vragen als:

 • Wie bezoekt onze website? Hoe zullen ze het vinden?
 • Wat heeft het publiek nodig als ze onze website bezoeken? Naar welke informatie zijn ze op zoek?
 • Welke boodschap zou resoneren met onze doelgroep?
 • Wat willen we dat mensen doen als ze onze website bezoeken?
 • Hoe kunnen we mensen pagina voor pagina door de website bewegen?
 • Hoe brengt de website ons bedrijf dichter bij onze doelen?

Wanneer u antwoord op deze vragen heeft, kunt u bepalen welke inhoud, berichten en call-to-actions u op uw website nodig heeft, zodat deze u effectief kunnen helpen uw bedrijfsdoelen te bereiken.

Hoe ontwikkel je een websitestrategie in vier stappen

Of u nu een nieuwe website start of een bestaande site bijwerkt, hier zijn vier stappen om een websitestrategie te ontwikkelen die uw website effectiever kan maken. Overweeg deze voorbeelden van websitestrategie terwijl u een plan voor uw site maakt.

1. Definieer uw websitedoelen

Het is praktisch onmogelijk om een websitestrategie te ontwikkelen als u de doelen voor uw website niet kent.

Als u niet weet wat u wilt dat uw website doet, hoe kunt u deze dan instellen om actie te stimuleren?

Doelen zijn het fundament waarop uw websitestrategie wordt gestuurd. Er zijn verschillende doelen voor een website, en het soort doelen dat u heeft, bepaalt de benadering die u kiest voor uw website. Doelen in voorbeelden van websitestrategie kunnen zijn:

Doel: Verhogen van organische zoekresultaten.

Aanpak: Maak een contentstrategie voor SEO .

Doel: vertrouwen opbouwen en uw klanten informeren.

Aanpak: ontwikkel verkooppagina’s en educatieve blogposts op het gebied van thought-leadership.

Doel: Laat je werk zien.

Aanpak: Bouw een portfolio of case study-bibliotheek.

Doel: leads genereren.

Aanpak: bouw gated content-assets.

Doel: verkoop en online bestellingen stimuleren.

Aanpak: Bouw een online winkel .

Houd er rekening mee dat er veel doelen zijn voor een website. Wees niet te breed met je doelen en stel er niet te veel.

Identificeer twee of drie primaire doelen en optimaliseer uw site om die doelstellingen te bereiken.

Als u uw publiek te veel dingen te doen geeft of uw site vult met te veel opties, kan dit leiden tot een lagere effectiviteit.

Terwijl u een websitestrategie ontwikkelt, moet u ten minste één van uw doelen afstemmen op het stimuleren van klanten om zaken met u te doen, zoals lid worden van uw e-maillijst, contact met u opnemen of kopen of plannen. Maak een schets van een trechter ter plaatse om hen naar die actie te leiden.

2. Maak een overzicht van uw trechter ter plaatse

Barista met een pour-over brouwer

Een on-site trechter is een reeks stappen die u aan websitebezoekers presenteert om hen dichter bij de samenwerking met uw bedrijf te brengen.

U wilt dat een websitebezoeker iets doet om hen te helpen bij hunklantreis voordat ze uw site verlaten. Dit kan betekenen dat ze hun e-mailadres invoeren en een lead worden of een aankoop doen en klant worden.

Wat uw beoogde doel ook is, creëer een on-site trechter die websitebezoekers dichter bij het zakendoen met u brengt.

Begin met de pagina’s waarop een nieuwe websitebezoeker terechtkomt en gebruik vervolgens call-to-actions om ze pagina voor pagina te leiden naar waar ze de laatste actie kunnen ondernemen. Een voorbeeld van een websitestrategie kan een gazon- en tuinbedrijf zijn dat websitebezoekers ertoe wil aanzetten een service te plannen. De on-site trechters voor deze site kunnen zijn:

 • Een startpagina die begint met het doorsluizen van websitebezoekers naar een residentiële of commerciële bestemmingspagina die de details van de service uitlegt en een knop heeft om te plannen.
 • Een blogpost die met huiseigenaren spreekt over de beste manier om hun tuin goed bewaterd te houden en eindigt met een call-to-action-knop om een gazonservice in te plannen.

Beëindig elke pagina op uw website met een call-to-action die bezoekers naar de volgende stap leidt om met u samen te werken.

3. Definieer uw doelgroep

Veel bedrijven missen deze stap in het ontwikkelingsproces van hun website. Of ze maken hun doelgroepcategorie te breed.

Een kapsalon zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat iedereen die een knipbeurt nodig heeft en in de buurt van hun bedrijf woont, hun doelgroep is. Dit is een vergissing. De salon is waarschijnlijk geschikt voor een specifiek type klanten (het kan kindvriendelijk zijn, gespecialiseerd in opsteekkapsels voor vrouwen of geweldig in scheermesjes voor mannen). De website moet die specifieke doelgroep aanspreken.

Vermijd het vullen van uw site met generieke teksten die alle doelgroepen aanspreken.

Ga in op uw ideale klant en creëer een kopie die direct bij hen past. Wanneer ze op uw website terechtkomen, laat hen dan weten dat uw bedrijf de plek voor hen is en wat ze moeten doen om met u samen te werken.

Gerelateerd: Bouw en gebruik uw ideale klantprofiel en persona’s

4. Maak of update uw pagina’s en berichten

Vrouw die op een laptop werkt met een open boek in de buurt

Zodra u uw doelen, on-site trechter en doelgroep heeft, kunt u het proces voor het maken en optimaliseren van inhoud starten. Begin met het maken en bijwerken van de pagina’s en berichten die u nodig hebt om af te stemmen op uw websitestrategie.

 • Maak een overzicht van de pagina’s die u op uw site nodig heeft om websitebezoekers naar het primaire einddoel van uw site te leiden (een lead worden, iets kopen, enz.).
 • Maak inhoud die rechtstreeks tot uw publiek spreekt.
 • Beëindig elke pagina en post met een call-to-action die websitebezoekers door uw on-site trechter leidt.
 • Voer trefwoordonderzoek uit om termen te vinden die uw publiek kunnen aantrekken en optimaliseer uw pagina’s zodat deze overeenkomen met die zoekwoorden.
 • Verwijder pagina’s die niet voldoen aan uw doelen of de trechter op de site.

Overweeg ook of u uw sitestructuur en navigatie moet aanpassen om het websitebezoekers zo gemakkelijk mogelijk te maken om te vinden wat ze nodig hebben, de stappen te nemen om met uw bedrijf samen te werken en u te helpen uw bedrijfsdoelen te bereiken.

Ontwikkel een websitestrategie om betere bedrijfsresultaten te behalen

Het opzetten van een website voor uw bedrijf is meer dan het kopen van een domein , het opzetten van hosting en het bouwen van een paar pagina’s. U moet ook een websitestrategie ontwikkelen die de richting, het doel en de planning van uw nieuwe site bepaalt.

Volg de stappen in dit bericht om een websitestrategie voor uw bedrijf te ontwikkelen. Ga vervolgens aan de slag met het updaten van uw bestaande site of het plannen van uw nieuwe website. Gebruik GoDaddy’s Website Builder om vandaag nog een nieuwe website te lanceren.

De post 4 stappen om een websitestrategie te ontwikkelen verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.